alişveriş bagimliligi

Pembekoala35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2016
7.582
13.552
248
herkese iyi aksamlar
benim uzun zamandir bi problemim var.surekli alisveris yapma istegim var ozellikle giyim uzerine.param olmadiginda yapmam ama maasimi aldigim gibi butun parami alisverisle bitiririm.oyle bisey ki dunyadan kopuyorum aklimdaki tek sey o elbiseyi ayakkabiyi yada cantayi almak oluyor.genelde uygun seyler aliyorum ama sonucta aliyorum.gecen kis etiketi uzerinde olan kiyafetlerim vardi.birini alirdim onu giymeden baskasini siparis ederdim.bunu yenmek istiyorum ama dayanamiyorum aklima girdi mi tamamdir.suan 3 ayri yerden kargo bekliyorum ve aklim baska bisey de.bu durumda olup atlatan varsa banada yardim etsin.

param yokken aylarca almasam da sorun olmuyor.maasim olunca asla duramiyorum
Çok ileri düzeyde değil demek ki psikolojik sıkıntınız bununla birlikte çözüm arayışına girmenizde fayda var.
İlerlerse, bir sonraki aşama, olmayan parayla (kredi kartı,borç vs) alışveriş yapmak oluyor çünkü.

kucuklukten beri oyleyim bende asla para durmaz illaki harcamam lazim.esim hep der seni issiz adaya biraksak orda bile para harcayacak bisey bulursun
pekj nasj bi sikinti yatiyor olabilir bilincaltimda

“Gerçekten bu alacağım şeye ihtiyacım var mı?” diye kendinize sorun. Cevabınız hayırsa almayın. Evetse de ihtiyacınız yoktur. Onun yerine bankadan gram altın alın. Para biriktirmenin keyfini alınca zaten harcamazsınız.

benimki genelde evet cevabi oluyor.biriktirmek benim ruhuma ters asla para biriktiremem

kucuklukten beri oyleyim bende asla para durmaz illaki harcamam lazim.esim hep der seni issiz adaya biraksak orda bile para harcayacak bisey bulursun
pekj nasj bi sikinti yatiyor olabilir bilincaltimda
Sizi en az üç seans dinlemeden, çocukluğunuz, aileniz, mizacınız, geçmiş yaşantılarınız, şu anki yaşam şartlarınız hakkında bilgi almadan yorum yapamam.

Bankayla görüş her maaşın yattığında hesabından vadeli hesaba para kesilsin böylece elinde tüm maaşın kalmamış olur
Böyle bi uygulama var mı bilmiyorum ama ya da çeyiz al borç öde
Ne kadar kazanıyorsun bu ne bolluk

ogretmenim ama cok pahali seyler almam zaten genelde uygun buldugum seyleri aliyorum

Bence bu paranın rahatlığı mesela ben hayatım boyunca hiç rahat bir maddi hayata sahip olmadım paramı hep tutmak zorunda kaldım böyle bir rahatsızlık var mı bilmiyprum sizin için ama okuyunca şaşırdım kemer sıkma düşüncesine giren ben bu durumu kırmak istemem ama şımarıklık olarak gördüm. Hayatın garantisi yok al al nereye kadar her şey ihtiyaç kadar olmalı bunun dolu da kalan her şey gereksiz

Bazen banada olur ,öyle zamanlarda online sitesine giriyorum,bakıyorum hatta sepete atıyorum,almadan önce durup başka şeylerle oyalanıyorum,sonra girdiğimde tekrar sepete bakınca benim buna ihtiyacım yok ki diye düşünüp almaktan vazgeçiyorum.
Bir deneyin isterseniz öyle,es verince o heves geçiyor ,gerçeğe dönüp ihtiyaç olmadığını farkedince almamak mümkün oluyor.

ben fakir bi aileden geldim ogretmen olmadan once bi kurusun bile hesabini yapardim.bi keresinde yirtik ayakkabiyi tamir edip idare etmisligim var.universitedeyken kac yil ayni elbiseyle dolastim bunlari soyluyorum cunku zamaninda cok fakirlik gordum.belkide boyle yapmamin sebebide odur yoksa simariklik degil

denedim olmuyor butun gun aklimdan cikmiyor.cok pahali degil hatta ucuz seyler ama gel aklima soyle

Ben eşime kıyamam. Kendim de kolay kazanmiyorum.
Kolay kazanmayinca harcamasi zor oluyor.
Her sey o kadar pahali ki. iki paket cay, ekmek, azicik kahvaltilik al 100 tl bitiveriyor. Bir seyi almadan once iki defa dusunuyorum.
Olsun gönlüm zengin.

Bekarken ben de çok harcardım
Şimdi o deli gbi harcadığım zamanlara yanıyorum
Evliyim ve ciddi birikim yapıyorum
Çok da mutluyum
Kenara para atamadığım ay mutsuzum
Beğenerek hiçbirsey almam
İhtşyacım olduğunda en beğendiğimi ve en kalitelisini alırım
Marka giyinmeyi severim
Tarz giyinmeyi de
Saat parfüm ayakkabı çantaya çok dikkat ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…