alişveriş bagimliligi

bir ara bende de vardi.. cocuk olduktan sonra biraz daha toparladim..
simdi bi kumbara aliyorum her ay harcligimdan bir miktar koyuyorum..
bankada biriktirisem bir sekilde harcamasi daha kolay oluyor..
aldigim seyleri kartla odeyiveriyorum..
simdilik acilmayan metal kumbara ile idare ediyorum.. en az 50 tl atarim icine ki doldugu zaman iyi sayilabilecek bir meblag ciksin..
zamanla buna alistim simdi harcayamiyorum..
alirsamda en kalitelisini aliyorum..
ucuz seyleri tercih etmem cünkü 1 aya sagi solu kayiyor..sonra at çope..
biriktirme yöntemini mutlaka deneyin..
cogaldikca harcamaya kiyamayacaksiniz..

Ben de aynı böyleydim. Ama benim sebebim mutsuzluktu. Sonra kendime bir yurt dışı tatil hedefi koydum ve onun için para biriktirmeye başladım. Her seferinde bir hedef koyarak paramı bir yere bağladım. Böylece hem gereksiz bir şey almadım hem de kendim için faydalı bir şey yaptım.

Böyle konulara var ki harciyosun ne güzel işte yazasim geliyor
Ya o kıyafetler çantalar yük gibi gelmiyor mu? Bir şey alacaksan altın al demişler çok mantıklı bence bunu deneyin. Bir de şey var. Mesela bir çanta aldınız evdeki çantalardan birini birine verin. Her aldığınız şeyde aynı türden şeyi vereceksiniz. Hem evdeki kalabalık azalıyor hem de almayı azaltiyor ister istemez. Çünkü her alışveriş bir vazgeçiş oluyor

maasin bi kismini esime veriyorum zaten birikim amaciyla ama kalanini full harciyorum.yani butun maasi harcamiyorum

Dönem dönem bende de oluyor, hatta netten aşdıü
içinizdeki duygusal bir boşluğu almak ile dolduruyorsunuz..
o boşluk ne ancak siz bilirsiniz,
bunu oturup iyice düşünün bence..
Buna ben de katılıyorum. Konu sahibine de kısmen benziyorum, bazı dönemler hep alasım geliyor. Benim de aklıma boşluk dolduruyorum gibi geliyor(ev, iş, sosyal hayatım gayet güzel). Annem tutumlu bir kadındı, bizden kısmazdı ama bir ayakkabıyı eskitir, diğerini öyle alırdı. Erken vefat etti, sonra babam yeniden evlendi, annemin kıyamadığı her şeyi har vurup harman savuruyor. Ben de sanırım ben kullanmasam ardından yiyecekler diye düşünüyorum. (Bu arada evimiz, arabamız var. Az biraz birikim de yapıyorum)

Alisveris bagimliligi diye bir bagimlilik var. Yanlis hatirlamiyorsam, adi da oniomania.Amatem'de bu davranis bozuklugundan kurtulmak icin tedavi goren bir arkadasim vardi, duydugum kadariyla kurtulmus. Isterseniz arastirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…