Butun alışverişi internetten yapıyorum1. İrade...
2. Kart para taşıma yanında
3. Çıkma dışarı otur evinde:)
Butun a
Butun alışverişi internetten yapıyorum
bi reklama tıklıyorum sonrasını hatırlamıyorum en son bi sepeti onayla derken aklım basıma geliyor sonrada aldıklarıma kıyamıyorum..
Ben her şeyi nakit ödüyorum bide, kredi kartı alışkanlığım yok çok şükür bide ona alışırsam naparım diyorum.canım bende de o vardı. sadece sabun siparişine 200 tl ödediğimi biliyorum. ıvır zıvır kolye makyaj vs alırdım , 5 tane ayakkabı alırdım aynı anda 3 ünü iade eder 2 sini öderdim. deli gibi bişeydim.
alması güzel ama öderken çok koyuyor bir süre sora. şimdi de o dürtü var nasıl karşı koyuyorum bilsen. markafoni gittigidiyor trendyol ne varsa açıyorum örneğin almak istediği msaatlere bakıp bakıp şimdi bunu şu kadar taksitle ödicem 5 ay sonra hala bunu ödüyor olucam diye düşünüp kendimi engelliyorum. kredi kartımı kaybettim sayıyorum yüzüne bakmıyorum.
sana tavsiyem kart kullanmayı bir süre bırak, alışkanlığın geçene kadar. herşeyi nakit öde. cebinden para çıkınca harcaması zor oluyo.
Öyle zaten.. Psikolojik olduğunu biliyorum eşim de biliyor ama çözebilemiyoruz.. O da çıkardığı kavgaların pişmanlığından ses etmiyor mutlu oluyorum bari diye..bence sizizn sorununuz alışveriş veya yeme hastalığnız değil..onun kökeninde yatan asıl sorununuz..diğer konunuzda yazdıklarınız yani..evliliğinizdeki sıkıntıları çözmeden ,ne alışverişten ne de yemekten vazgeçemezsiniz..bunlar sadece ana sorunun yansımaları..
bence bir uzmandan yardım almalıısnız.yani sorun sadece para probelmi yoksa alın giyin demek değil..
işler daha da kötüleşmeden yardım almalısınız..
paran varsa sıkıntı yooookSon dönemlerdeki sıkıntılarımdan sonra yeme bozukluğu ve alışveriş hastalığı başgösterdi.. Hastalık gibi evet. Bişeyler satın almadan duramıyorum ya.
Yokmu bunun bi çözümü?
eşiniz de farkında ise beraber gidin bir uzmana..evlilik terapisti olur,psikolog olur..beraberce çözmeye çalışın o zaman..Öyle zaten.. Psikolojik olduğunu biliyorum eşim de biliyor ama çözebilemiyoruz.. O da çıkardığı kavgaların pişmanlığından ses etmiyor mutlu oluyorum bari diye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?