Alışveriş hastalığı..

glimpse

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2014
49
19
13
38
Son dönemlerdeki sıkıntılarımdan sonra yeme bozukluğu ve alışveriş hastalığı başgösterdi.. Hastalık gibi evet. Bişeyler satın almadan duramıyorum ya.
Yokmu bunun bi çözümü?

1. İrade...
2. Kart para taşıma yanında
3. Çıkma dışarı otur evinde:)

Butun a
1. İrade...
2. Kart para taşıma yanında
3. Çıkma dışarı otur evinde:)
Butun alışverişi internetten yapıyorum
bi reklama tıklıyorum sonrasını hatırlamıyorum en son bi sepeti onayla derken aklım basıma geliyor sonrada aldıklarıma kıyamıyorum..

Butun a

Butun alışverişi internetten yapıyorum
bi reklama tıklıyorum sonrasını hatırlamıyorum en son bi sepeti onayla derken aklım basıma geliyor sonrada aldıklarıma kıyamıyorum..

Evli misin bekâr mı?
Çok fazla abartmadan bir kaç parça al tabii
Ama işin sonunda hüsrana uğrama
Bu net illet bişey bulaşıcı hastalık gibi :)
Hakim olamıyorum dersen gerekirse neti kapat. Kökten çözüm :/

Paramız olsun bende de alışveriş hastalığı olcak hissediyorum Paran yoksa turp gibisin ne hastalık ne bişi :)

Böyle bir hastalık var evet.
adına da oniomani deniyor.
Dürtülerinizi kontrol edemiyorsunuz.
Bu bağımlılıktan kurtulmak için tedavi olmanız gerekiyor.
Bende de mi var diye araştırmıştım bir zamanlar..

Çslışıyormusun ve benim gibi neftret ettiğin bir patronun var mı bilmem ama ben şöyle bir çözüm buldum.Bir şey alırken fiyatına bakınca saat ücretimden aldığım şey için kaç saat çalışmam geretiğini hesaplıyorum ve o kadar saat o patronu çekmeye değip değmiyeceğini dişiniyorum ve çoğu zaman deymeyeceğine karar verip almaktan vazgeçiyorum:)

canım bende de o vardı. sadece sabun siparişine 200 tl ödediğimi biliyorum. ıvır zıvır kolye makyaj vs alırdım , 5 tane ayakkabı alırdım aynı anda 3 ünü iade eder 2 sini öderdim. deli gibi bişeydim.

alması güzel ama öderken çok koyuyor bir süre sora. şimdi de o dürtü var nasıl karşı koyuyorum bilsen. markafoni gittigidiyor trendyol ne varsa açıyorum örneğin almak istediği msaatlere bakıp bakıp şimdi bunu şu kadar taksitle ödicem 5 ay sonra hala bunu ödüyor olucam diye düşünüp kendimi engelliyorum. kredi kartımı kaybettim sayıyorum yüzüne bakmıyorum.

sana tavsiyem kart kullanmayı bir süre bırak, alışkanlığın geçene kadar. herşeyi nakit öde. cebinden para çıkınca harcaması zor oluyo.

bende de var alışveriş tutkusu..ama azaltmaya başladım.ekonomi finas bölümünde bi topik var.ister istemez kendinizi frenlemeyi öğreniyorsunuz takip ettikçe

Evlenince geçer
Düğün ev kurma borçlarını öderken ne maaşın yüzünü görüyorsun ne kredi kartında limit kalıyor. Kredi kartının o ayki borcunu ödediğin an markete gidip evin ihtiyaçlarını alıyorsun ve iyilesiyorsun
Şaka bir yana bende de vardı. Gardrop yetmedi bana tek başıma eşim zavallı bez dolaba koydu kıyafetlerini. O kadar çok almışım. Ki arada kullanmadigim bir çok eşyayı dagitmisligimda var. Şimdi bakiyorumda benim kadar maaşa çalışanların ya arabasi ya evi olmuş. Benim elde var sifirdi. Cok üzülüyorum kızıyorum kendime. Yediğime ictigime gezdigime değil ama kiyafete ivir zivir a kızıyorum. Kolay mı kazaniyoruz parayi ki bu kadar kolay harcıyoruz. Bence maasini taksite bağla ev olur araba olur bişey al. Böylece gereksiz harcamaya para kalmaz

bence sizizn sorununuz alışveriş veya yeme hastalığnız değil..onun kökeninde yatan asıl sorununuz..diğer konunuzda yazdıklarınız yani..evliliğinizdeki sıkıntıları çözmeden ,ne alışverişten ne de yemekten vazgeçemezsiniz..bunlar sadece ana sorunun yansımaları..
bence bir uzmandan yardım almalıısnız.yani sorun sadece para probelmi yoksa alın giyin demek değil..
işler daha da kötüleşmeden yardım almalısınız..

Ben her şeyi nakit ödüyorum bide, kredi kartı alışkanlığım yok çok şükür bide ona alışırsam naparım diyorum.
Ben de çözüm olarak şey yapıyorum.. Alışveriş sitelerini açıyorum alışveriş yapıyorum..bakıyorum inceliyorum saaatlerce renk seçiyorum vs sepete ekliyorum vs.. Bu kadar sürede tatmin oluyorum o gunluk, sonra sayfayı kapatıyorum sepette kalıyolar..
Magazadayken de sepete dolduruyorum ayaklarım ağrıyana kadar dolaşıp inceliyorum sonra kasaya gelmeden önce bi kısmını bırakıyorum..

Öyle zaten.. Psikolojik olduğunu biliyorum eşim de biliyor ama çözebilemiyoruz.. O da çıkardığı kavgaların pişmanlığından ses etmiyor mutlu oluyorum bari diye..

Son dönemlerdeki sıkıntılarımdan sonra yeme bozukluğu ve alışveriş hastalığı başgösterdi.. Hastalık gibi evet. Bişeyler satın almadan duramıyorum ya.
Yokmu bunun bi çözümü?
paran varsa sıkıntı yooook

Öyle zaten.. Psikolojik olduğunu biliyorum eşim de biliyor ama çözebilemiyoruz.. O da çıkardığı kavgaların pişmanlığından ses etmiyor mutlu oluyorum bari diye..
eşiniz de farkında ise beraber gidin bir uzmana..evlilik terapisti olur,psikolog olur..beraberce çözmeye çalışın o zaman..
alışverişe harcayacağınız parayı terapiye yatırırsınız..

Genelde duygusal bir takım boşluklardan olan bir şeyleri alışverişle unutmaya , çözümlemeye çalışıyorsunuz sanırım.Bir dönem ben de böyleydim, mağazaya girdikten sonra kasada kendimi bir Sürü şeyle buluyordum ama o esnada kafam hep doluydu, hep sorunlarımı irdeliyordum.Çok şükür geçti, sıkıntılarınızla baş edemiyorsanız bir Terapistle görüşün.Çok geçmiş olsun.

Cozum =
cok şükela bir ekonomik krize giriyorsun ve borç bataginda olup alamiyorsun.
Tabi kazancin aldiklarinin degeri bunu belirliyor.
Bol sans.

Of ya bende boyleyim mesela dun dersim yoktu evdeyim aklim hemen avm ye gidio bi cikip baksam diorum birseyle ugrasmayinca sorunum bu hep aklim sokakta :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…