alışveriş hastalık mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mnt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hangi markalardan alıyorsunuz acaba. Benim de dolabı elden geçirip yenilenmem lazım. Güzel şık şeyler arıyorum bulamıyorum sanki

Bende de alisveris yapamama hastaligi var aynisini dikerim diyorum biraz baktiktan sonra zaten ucuz olunca 2 gunluk oluyor cop yani.

Eskiden yurt disindan alirdim her seyimi. Is sebebiyle ciktigim zamanlarda. Chan luu,liu jo,hogan,giuseppe zanotti ,Diane Von Furstenberg,zagliani gibilerinden
cok aldim. Bunlar kolay eskimeyecek markalar. Hem az sayida uretiliyor hem de her sehirde bulunmuyor. Istanbulda bulmak mumkun,cogu beymen magazasi siparis uzerine getirtiyor hatta

kalitesiz çok parça alacağınıza gerçekten ihtiyacınız olan kaliteli tek parça alın..
çok fazla alışveriş yapmanın ruhsal boşlukla ve depresyonla ilişkili olduğunu düşünüyorum..
kendinizi geliştirecek başka uğraşılar bulmanızı tavsiye ederim.

alışverişi hiç sevmiyorum ayrıca..
deneme kabinleri filan tam bir eziyet..

Çevremde var böyle tanıdığım, ama o ev hanımı olmasına rağmen bu kadar meraklı mesela, hastalık olduğunu düşünüyoruz onda çünkü maddi durumu da zayıf. Eğer bu kategorideyseniz bu bir hastalık. Ama çalışıyorsanız, aktif bir hayatınız varsa değil tabiki. Bir yorumunuzda aldıktan sonra beğensem keşke demişsiniz, alışverişe çıktığınız zaman aldıktan sonraki ruh halinizi düşünerek kendinize engel olabilirsiniz bence. Birde dışarıya az parayla çıkmanızı öneririm, o zaman bir tasarruf hissi doğuyor insanın içinde ya da bende o etkiyi yapıyor. Bir deneyin :)

Maalesef bşraz bende de var gibi. Mesela internet alışverişi yapıyorum. Haliyle internette gezerken sürekli kıyafet falan reklamlar oluyor. Gözüme çarptıkça bakıyım bi şu siteye falan derken bi bakmışım kıyafet sipariş vermişim ah şu her an göz önünde olan reklamlar yok mu...

Hastalık boyutumda olabiliyor zaman zaman ben de çok seviyorum malesef. 5 sene hiç alışverişe çıkmasam evdekiler beni rahat idare eder ama dayanamiyorum.
İlaki her ay birşey alacam diye bi şartım yok ama bazı günler 1 senelik toptan aldığım oluyor kendime birşey almasam çocuklara alırım, eşime alırım. Mağza gezdiysem o gün eve boş döndüğüm çok nadirdir. Birazda marka ve kalite takıntım var. Bağımlılık denirmi
Bilmiyorum ama tedavi görmeyi hiç düşünmedim

Konu sahibi sizinki hastalık derecesinde bence. İhtiyac dısında alınan hersey bana göre müsriflik ama eskiden böle değildim. 5 tane orijinal parfümüm olurdu cekmecemde (örnek için söledim) gitgide alım gücümüz azaldı ve calısmak cok zor artık. Cok az para kazanıyoruz. (genel olarak söylüyorum bunu) yoksulluk sınırı 7bin liraya yakın mesela. Dolayısıyla hayat bu kadar pahalı iken har vurup har savurmamak lazım Die düşünüyorum. Bir de artık az alıp öz almayı seviyorum. Zaten halen kullanılabilir durumda esyalarınız varsa bir süre ara verin.

Bence psikolojik bi sorun kendimden bliyorum. Babam hem memur hem ticaretle uğraşan biriydi ama o kadar cimriydi ki hiç doğru dürüst kıyafetim olmadı.Ortaokulda formam ikimci eldi yırtıktı hatta onla okula gittim. Ergenliğe girdim boyum uzayınca filan tek bir kat elbisem vardı etek gömlek ondan başka insan içine çıkacak başka elbisem yoktu. Mesela lisede sınıfça sevdiğimiz hocamızın düğünü vardı herkes gitti ben gidemedim düğüne giyecek elbisem bile yoktu. Mahalle salonunf düğün olurdu annemi çağırmam gerekirdi o kadar utanırdım ki insan içine girmeye. Sonra atandım gerekli gereksiz güzel çirkin netten veya dükkanlardan bir sürü elbise aldım haddi hesabı yok şimdi kimlere verdim onları hatırlamıyorm bile doygunluk yaşayınca bıraktım o kadar almayı. Pişman mıyım tabiki hayır. Şimdilerde hiç almıyorum neredeyse en son ne zaman ne aldığımı hatırlamıyorum bile.

Bende aksine cok ihtiyacim olmadan para harcamayi sevmiyorum.son 15 yilim yatirim yapmakla gecti
Paranin hep yaslilik durumunda cok lazim olduguba inanirim.bundan dolayi luzumsuz harcama yapmam
Tv izliyoruz alışveriş bagimliligi diye birsey var.buda sonunda istifcilige götürebiliyor aman dikkat

Benimde yeterki kredi kartımda 3 kuruş olsun hiç rahat duramam hemen online alışveriş

İhtiyaç olduğu için alınır, sıklıkla da hoşa gittiği için alınır. Bu çok normal. Bunun dışında kalan aşırı alışveriş isteği ise bence hayatta eksik kalan bir yeri bu harcamalarla doldurmak. Keyfi, mutluluğu , tatmini alışverişte bulmak yani.. Uzman Psikiyatrlar bir danışan ile görüştüklerinde alışveriş çok mu yaparsınız diye sorarlar mesela..

Iste duzgun marka alirsaniz tas gibi oluyor o pantolonlar ayakkabilar. Yenisini alma ihtiyaci duymuyorsunuz. Iyi bir spor ayakkabi 600-700 liradan basliyor,aldiginizda senelerce giyebiliyorsunuz,makinada yikadiginizda yepyeni oluyor
Hangi spor ayakkabılar acaba onlar?

Merhaba, hiç acil durum paran var mı kenarda? Yani şu an sana 10-15 bin lazım olsa ne yaparsın? Bence bunu düşünüp biriktirmeye başla, ya da araban yoksa araba almak için ya da seneye yurt dışı tatili için biriktir. Hedefin olur da birikim yapmaya başlarsan elin her kıyafete gittiğinde mağazada ben parayla tatile giderim diye düşün. Kullanmadıklarını da sat bence

Canım eğer çalışıyorsan yada çok geziyorsan normal ama obur türlü ne kadar gerekli bilmiyorum. Keşke azıcık sen gibi olsam hiç kiyamiyorum paraya

burdayım burdayım işşte burdayımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…