Alışveriş hatası!

Lambrusco

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2010
3.692
435
0
- Yurtdışı
Merhaba Arkadaşlar,

Anneme hediye alayım derken bir hata yaptım. İnternetten hediyemi seçtim ve sipariş verdim ama kredi kartınız onaylanmadı dedi, ama mailime siparişimin kodu geldi. Ben de arayıp onaylandı mı acaba dedim? Şahıs bana : hala bekleniyor diyor sanırım onaylanmamış dedi. Tuşlama yöntemi ile yapalım dedi. Ben de hani kendi telefonumdan tuşlayacağım sandım önce ama hayır kişi bana kart numaramı sordu, son kullanma tarihini sordu verdim. Sonra arkadaki güvenlik kodunu sordu. Nasıl güvenli olcak böyle dedim ? Ama şifrenizi bilmiyoruz ki dedi. Telefonla yurtdışından arayıp kısa da kesmek istediğim için bir süre kafam karıştı. Halbuki 3 hanenin ne kadar önemli olduğunu da bilirim. Bir hata yaptım ve verdim.

Sonra düşündüm şifreye gerek yok ki bu şekilde de sipariş veriliyor!!!

Site üzerinden genel mail attım ama bilmiyorum ne yapayım şimdi? Güzel bir site ve bilinen bir site gibi de ama?

Bildiğim halde nasıl böyle bir hata yaptım bilmiyorum!!!

Kartımı iptal mı edeyim hemen?

Yoksa cevap vermelerini mi bekleyeyim?

Kartı dondurma gibi birşey var mı bir süreliğine?

Gerçi limitim çok düşük öğrenci kartıydı ama..yine de kendi salaklığıma yanarım.

sifereye gerek yok derken arkadaki o 3 haneli guvenlik kodunu siparislerde soruyorlar yazmadan alamıyorsunuz size kartınızın alısverislerde kullandıgınız sifresinimi sordular

bENCE İPTAL ETTİRİN HEMEN O ŞEKİLDE KEDİ BAŞKA BİR SİTEDEN SZİN KARTINIZLA ALIŞVERİŞ YAPABİLİR.zATEN DEDİĞİNİZ GİBİ İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILAN ALIŞVERİŞLERDE BİRÇOK SİTEDE ŞİFREYE GEREK OLMUYOR.hEMEN İPTAL ETTİRİN YENİ KARTINIZ EN FAZLA 2 HAFTAYA ELİNİZDE OLUR.

Daha önce bu sekilde alışveriş yaptım ben de, güvendiğim bir yerdi, bir sıkıntı yasamadım.

Yok şifreyi sormadılar fakat,

Kredi kartı numarası, son kullanma tarihi ve arkadaki 3 haneli güvenlik kodunu verdim. Yani bu bilgilerle online kartımı kullanarak sipariş verebilir. Ya da benim gibi telefondan da sipariş verebilir.

Yani benim şifre vermeme gerek kalmadan, bu bilgilerle sipariş verebildim, dolayısıyla bayanın elinde bütün kredi kartı bilgilerim.

Ama zaten yeterince zaman kaybettin bence şuan kartından alışveriş yapmış olma ihtimalş mümkün.Ama o kişi şuan kartınızı kullanmasa bile ileride sizden habersiz bir alışveriş yapabilir araya zaman girdiği için sizin aklınıza bile gelmez o kişinin yapmış olabileceği.Şimdi birşey olmamışsa bile ileriye dönük önlem amaçlı kartınızı kaybettiğinizi söyleyin ve iptal ettirin.Bir kaybınız olmaz 2 haftaya gelir yeni kartınız hemde numarası değişmiş olur.

Haklısın! En iyisi bu sanıyorum!

Ben de onlardan bir cevap gelse diye bekliyorum ama cevap da vermediklerine göre.

Müşteri hizmetlerini arayayım.

Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Sanal Kart Nedir?
Sanal kart, internet ortamında alışverişte riski sıfıra indirmek amacıyla, kredi kartı yerine kullanılmak için tasarlanmış bir karttır. Sanal kartlar, bankanın kredi kartı sisteminde fiziksel bir kartmışcasına sanal olarak tanımlanırlar, fiziksel olarak mevcut değildirler. Ancak bazı bankalar kullanıcıya kolaylık olsun diye kartın kartondan yapılmış bir benzerini gönderebilirler. Kartın anlık limitini, kart sahibi belirler.

Nasıl Kullanılır?
Örneğin; 250 TL'lik bir dijital fotoğraf makinesi beğendiniz. Sadece bu ürünü satın alacaksınız. 7500 TL limitli bir kredi kartınız var ve bu kartı internet ortamında kullanarak riske etmek istemiyorsunuz. Bu kartınız için bankanıza şube, telefon şubesi ya da internet şubesi üzerinden vereceğiniz basit bir talimatla "0" (sıfır) TL limitli sanal bir kart oluşturursunuz. Yapacağınız 250 liralık alışveriş için, sadece o anlık 250 TL'ye limitinizi yükseltirsiniz ve Mail Order veya Online Kredi Kartı Alışveriş yöntemiyle, satın alacağınız dijital fotoğraf makinenizi alırsınız. Bedel sanal kartınızdan tahsil edilir, asıl kredi kartınızın limiti 7250 TL'ye düşer ancak alışveriş apayrı bir kart numarasına, son kullanma tarihine ve güvenlik numarasına sahip sanal kartınızdan yapılmış olur. Alışveriş tamamlanır tamamlanmaz, sanal kartınızın limiti tekrar "0" (sıfır) TL olacaktır. Ta ki, siz yeni bir ürün beğenip, alışveriş için yeni bir limit tanımlayıncaya kadar... İşte sistem bu kadar basit ve güvenli çalışır.

Avantajları Nelerdir?
Hiçbir sanal kart, bir kredi kartı gibi fiziksel bir kart değildir. Dolayısıyla, kullanıcı kartını yanında taşıyıp gittiği restoran veya marketlerde o kartı kullanamaz.
Bir sanal kartta limiti kullanıcı istediği zaman değiştirebilir, dolayısıyla kart numarası çalınsa bile o karttan sadece o limit kadar alışveriş yapılabilecektir! Genelde, kart limiti kullanılmadığı zaman "0"a getirildiği için de kartın numarasının çalınması gibi bir dert kalmamaktadır.

Sanal kartı, tüm bankalar ücretsiz olarak sunmaktadır. Tüketici için güzel bir avantajı da sanal kartın yıllık kart ücretinin olmamasıdır.

Nasıl Başvurulur?
Sanal Kart almak ve kolaylıkla kullanabilmeniz için öncelikle internet bankacılığından yararlanıyor olmalısınız. Bankaların çoğunda internet şubesinden anında sanal kart açabiliyorsunuz. Detaylı bilgi için lütfen bankanızla irtibata geçin.

Alıntıdır.

Yanıtın için teşekkür ederim!!! Gerçekten güzel bir sistemmiş hiç duymamıştım.

Bu arada kartımı iptal ettirdim.

İnsan bazen bile bile lades diyebiliyormuş bunu da öğrendim:)

Yanıtın için teşekkür ederim!!! Gerçekten güzel bir sistemmiş hiç duymamıştım.

Bu arada kartımı iptal ettirdim.

İnsan bazen bile bile lades diyebiliyormuş bunu da öğrendim:)

Canım hiiç gerek yoktu. Bende bu tip bir şirkette bir kaç sene önce çalışmıştım. İnternet üzerinden ödeme yapamayan müşterilerin k kartı bilgilerini, güvenlik hanesine kadar alıp çekim yapıyorduk. Sonra da mail adresleri yada fax aracılıgı ile mesafeli satış sözlemesi gönderiyorduk. Gereksiz telaşta bulunmuşsun.

İnternet alışverişlerinde kredi kartı ile alışveriş yapıyorsanız kartın arka yüzünde bulunan üç haneli güvenlik kodunu girersiniz.Güvenli alışveriş için daha öncede yazıldığı gibi sanal kart kullanmak en doğrusu.Geçen günlerde ben dolandırıldım mesela, ücretsiz deneme ürün veriyoruz diyorlar sadece 5 TL kargo ücreti talep ediyorlar,ben de kredi kartımla kargo ücretini ödedim, yurtdışına ait bir telefon numarasını arıyarak talebimi onaylamamı istediler, ben de aramadım.On gün kadar geçti sanırım cep telefonuma filanca yerden 99 USD tutarında alışveriş yaptığım mesajı geldi hemen bankayı arayıp böyle bir harcama yapmadığımı bildirdim. Bildirilen şirketi araştırdım yüz gerginleştirici krem satan bir site yurt dışında.Bankaya yaptığım itiraz şu anda incelemede. Geçen günde gümrükten kağıt geldi İsviçre'den paketim varmış 80 gr. ağırlığında.Tahmin ediyorum o krem.Almaya gitmedim tabiki iade edilsin diye.Diyeceğim o ki aldatıcı reklamlara inanmayın hani karşınıza çıkarsa itibar etmeyin.:

geçenlerde böyle birşey eşimin başına gelmişti.

Eşim kartın ön yüzündeki numarayı vermiş arkadaki numarayı da isteyince şüphelendi ve vermedi tabi numarayı.

Sonra bankayı aradık, biz her ihtimale karşı kartı iptal edelim demiş görevli.

Ne kadar güvenilir olursa olsun kartın arkasındaki numrayı kimseye vermemek gerek.

Son düzenleme:

Hadi yaa.. Peki ama bu durumda karşıdaki kişinin dürüstlüğüne kalmış bir şey olmuyor mu bu durum? Yani mesela ben rakamları söylerken bu kişi bir kağıda yazar ve daha sonra kullanırsa? Bundan nasıl emin olabilirim peki? ( gerçi artık iptal ettim ama en azından okuyan diğer okuyucular için de bilgi olsun diye soruyorum)

Geçmiş olsun...!! Yani telefonu geçtim, normal internet üzerinden kredi kartı ile alışveriş yapmak gerçekten çok tehlikeli. Özellikle de sanıyorum hiç adını duymadığımız ve bilmediğimiz sitelerden alış veriş yapmamamız gerekiyor. Ben bu sanal kartı iyice bir araştıracağım kredi kartından daha güvenli görünüyor!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…