geçenlerde böyle birşey eşimin başına gelmişti.
Eşim kartın ön yüzündeki numarayı vermiş arkadaki numarayı da isteyince şüphelendi ve vermedi tabi numarayı.
Sonra bankayı aradık, biz her ihtimale karşı kartı iptal edelim demiş görevli.
Ne kadar güvenilir olursa olsun kartın arkasındaki numrayı kimseye vermemek gerek.
Geçmiş olsun...!! Yani telefonu geçtim, normal internet üzerinden kredi kartı ile alışveriş yapmak gerçekten çok tehlikeli. Özellikle de sanıyorum hiç adını duymadığımız ve bilmediğimiz sitelerden alış veriş yapmamamız gerekiyor. Ben bu sanal kartı iyice bir araştıracağım kredi kartından daha güvenli görünüyor!
iptal etirebilirsin kartınıııı yadaa sanal akrtlar var artık onu kalunmalısın geçmiş olsun
Yok şifreyi sormadılar fakat,
Kredi kartı numarası, son kullanma tarihi ve arkadaki 3 haneli güvenlik kodunu verdim. Yani bu bilgilerle online kartımı kullanarak sipariş verebilir. Ya da benim gibi telefondan da sipariş verebilir.
Yani benim şifre vermeme gerek kalmadan, bu bilgilerle sipariş verebildim, dolayısıyla bayanın elinde bütün kredi kartı bilgilerim.
O arkadaki 3 haneli rakamı vermeden internetten hiç bir şekilde alışveirş yapmadım.Mutlaka istiyorlar,açıkcası her şey normal gibi görünüyor ama..
Kredi kartı kullanımında çok dikkatli olmamız gerektiğini bildiğimiz halde, bazı hallerde kartımızı şahıslara vermek zorunda kalıyoruz.
Genellikle sigorta ödemelerimde, nakşit mi - kart mı sorusuna, kart demiş oluyorum ve kartımı alarak bilgisayarda işlem yapabiliyor.
Yani tüm kart bilgilerim eline geçebiliyor.
Restoranlarda da kartlarını garsona vererek kasaya gönderenleri görüyorum.
İnanılmaz seçenekler ve kampanyalar, sanal alışverişi vazgeçilmez hale getirdi.
Teknoloji kolaylıkları ile birlikte riskleri de getiriyor maalesef.
Sanal kart nedir acaba?
Canım bana sormuşsun ama görmedim arkadaş saolsun çok güzel bilgiler paylaşmış. Ben sanal karttan şaşma derim başın ağrımaz.
sanal kart mevzusu cidden güzelmiş.. ben de araştırayım :) geçmiş olsun canım sana da, iptal ettirip iyi yapmışsın ne olur ne olmaz sonradan başın ağrıyacağına..
İnternetten siparişte kart nosu,son kullanma tarihi ve arkadaki 3 hane güvenlk kodu zaten veriliyor yoksa alışveriş yapılmıyor.Bilindik bir siteymiş zaten. Bence panik yapmaya gerek yok
canımhemen iptal ettir kartını... bende internetten alışveriş yapıyorum sürekli ve zaten hiçbirinde şifre sorulmuyor... güvenlik kodu ve kart nosu son kullanma tarihi yeterli.gerçi limitin düşümüş zaten ama olsun..kapattır yeni kart göndersinler sana en temizi..Merhaba Arkadaşlar,
Anneme hediye alayım derken bir hata yaptım. İnternetten hediyemi seçtim ve sipariş verdim ama kredi kartınız onaylanmadı dedi, ama mailime siparişimin kodu geldi. Ben de arayıp onaylandı mı acaba dedim? Şahıs bana : hala bekleniyor diyor sanırım onaylanmamış dedi. Tuşlama yöntemi ile yapalım dedi. Ben de hani kendi telefonumdan tuşlayacağım sandım önce ama hayır kişi bana kart numaramı sordu, son kullanma tarihini sordu verdim. Sonra arkadaki güvenlik kodunu sordu. Nasıl güvenli olcak böyle dedim ? Ama şifrenizi bilmiyoruz ki dedi. Telefonla yurtdışından arayıp kısa da kesmek istediğim için bir süre kafam karıştı. Halbuki 3 hanenin ne kadar önemli olduğunu da bilirim. Bir hata yaptım ve verdim.
Sonra düşündüm şifreye gerek yok ki bu şekilde de sipariş veriliyor!!!
Site üzerinden genel mail attım ama bilmiyorum ne yapayım şimdi? Güzel bir site ve bilinen bir site gibi de ama?
Bildiğim halde nasıl böyle bir hata yaptım bilmiyorum!!!
Kartımı iptal mı edeyim hemen?
Yoksa cevap vermelerini mi bekleyeyim?
Kartı dondurma gibi birşey var mı bir süreliğine?
Gerçi limitim çok düşük öğrenci kartıydı ama..yine de kendi salaklığıma yanarım.
Arkadaşlar size birşey soracağım, bugün öğrendim ki siparişim iptal edilmiş, anneler günü mahvoldu zaten o bir yana da, peki şimdi siparişim iptal olduğu için bana geri ödeme yapılacak ama KREDİ KARTIMI İPTAL ETTİM.
Bu arada iyiki kartı iptal etmişim hiç güvenli bir hissiyat alamadım şirketlerinden, üstüne aradığımda siparişim niye iptal edildi diye, o üründen kalmamışmış,....sonra ben de niye beni aramadınız dedim, mail attık dedi, ben mail almadım dedim, sonra bu arada siz arkadaşımızı suçlayıcı bir mail atmışsınız dedi. İyice sinirlendim çünkü ben mail attım ve dedim ki, kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum, mail atmamın sebebi böyle bir yöntemi kullanıp kullanmadığınızı öğrenmek dedim, yoksa ben şahsın bu bilgileri kullanıp kullanmayacağını elbette bilemem dedim.
İkincisi şirket sahibinin çalışanlarının ne tür bir yöntem kullandığını bilmemesi durumu da olabilir sonuçta, emin olmak ve bilgi almak hakkım. Çok sinirlendim ya..
Bu durumda ne olacak? Bana geri ödeme nasıl yapacaklar kartım iptal?
kapalı olan kartına artı bakiye geçerler.sende çalıştıgın bankanın müşteri hizmetlerini ararsın ve onlardan paranın iadesini istersin iptal olan kartıma para göndermişler dersin..yakındaki bi baka subesinin havuz hesabına havale ederler..hiç problem değil,yani kartın kapandı diye banka kayıtlarından da silinmiş olmuyo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?