Alışveriş hatası!

Evet bunu aslında ben de biliyordum ama eşiniz kadar uyanıklık gösteremedim. Bilmeme rağmen, söyledim. Üstelik şüphelendim de ee nasıl güvenli olacak peki diye bile sordum salak gibi:)
Ama bir arkadaş da böyle bir şirkette çalıştığını ve böyle işlem yaptıklarını yazmış.

sanıyorum ki karşıdaki kişinin dürüstlüğüne kalıyor bu durum.

Teşekkür ederim.Evet sanal karttan şaşmamak lazımmış.

İyde zaten o saydiğiniz 3 sey veriliyo mecburen bende surekli aliyorum ya internetten yada telefonla hep bu 3 ünü istiyolar niye korkuyosynuzki yani olmasi gerekenler bunlar !

O arkadaki 3 haneli rakamı vermeden internetten hiç bir şekilde alışveirş yapmadım.Mutlaka istiyorlar,açıkcası her şey normal gibi görünüyor ama..

O arkadaki 3 haneli rakamı vermeden internetten hiç bir şekilde alışveirş yapmadım.Mutlaka istiyorlar,açıkcası her şey normal gibi görünüyor ama..

Evet tabiki üç haneli rakam internetten alışveriş için geçerli, ancak ben bu numarayı telefonda bir şahısa ilettim, yani şahıs benim kredi kartı bilgilerimi öğrenmiş oluyor ve herhangi bir siteye girip bunları yazarak alışveriş yapabilir. Benim tıpkı onu arayıp, bu bilgileri vererek alışveriş yaptığım gibi.

Ancak internette alışveriş yaparken, bu bilgileri sisteme yazıyoruz, güvenli sitelerde bu bilgiler ******** bu şekilde görülüyor ve direk banka ile bağlantılı, yani kart bilgilerimiz kimsenin eline geçmiyor.

Kredi kartı kullanımında çok dikkatli olmamız gerektiğini bildiğimiz halde, bazı hallerde kartımızı şahıslara vermek zorunda kalıyoruz.
Genellikle sigorta ödemelerimde, nakşit mi - kart mı sorusuna, kart demiş oluyorum ve kartımı alarak bilgisayarda işlem yapabiliyor.
Yani tüm kart bilgilerim eline geçebiliyor.
Restoranlarda da kartlarını garsona vererek kasaya gönderenleri görüyorum.
İnanılmaz seçenekler ve kampanyalar, sanal alışverişi vazgeçilmez hale getirdi.
Teknoloji kolaylıkları ile birlikte riskleri de getiriyor maalesef.

Evet haklısın zaten yorumlardan da görüldüğü kadarıyla bir kısmımız için daha normal olurken, bir kısmımız içinse ( ben de dahil) Eyvah! a dönüşebiliyor bu kart kullanımı ve bu tarz olaylar. Aslında çok haklısınızz bu aklıma hiç gelmemişti, kredi kartını restoranda gönderenler oluyor evet. Adam kenara herşeyi not edip istediği gibi aslında internet üzerinden kullanabilir.

Ben kartı sadece yurtdışında olduğum için sevdiklerime hediye almak için kullanıyorum, postayla buradan seçip göndermektense.

Dolayısıyla bir çok insanın aslında kartlarını bu şekilde riske attığından haberim yoktu, başına hiç bir iş gelmeyen de var ama dolandırılanlar da var.

Gerçekten teknoloji her anlamda sadece kredi kartı değil, risklerini de beraberinde getiriyor, haklısnız.

Canım bana sormuşsun ama görmedim arkadaş saolsun çok güzel bilgiler paylaşmış. Ben sanal karttan şaşma derim başın ağrımaz.

Önemli değil evet ben de bakındım bugün biraz. Gerçekten haklısınız. Haberdar olmamı sağladığınız için de teşekkür ediyorum! Bir de araştırırken bu kartın tanıtımının ve reklamının fazla yapılmamasından yana dem vuranlar olmuş.

Bu sayede bu yazıyı okuyan üye olan ve olmayan herkes faydalanmış oldu sanıyorum.

sanal kart mevzusu cidden güzelmiş.. ben de araştırayım :) geçmiş olsun canım sana da, iptal ettirip iyi yapmışsın ne olur ne olmaz sonradan başın ağrıyacağına..

İnternetten siparişte kart nosu,son kullanma tarihi ve arkadaki 3 hane güvenlk kodu zaten veriliyor yoksa alışveriş yapılmıyor.Bilindik bir siteymiş zaten. Bence panik yapmaya gerek yok

İnternetten siparişte kart nosu,son kullanma tarihi ve arkadaki 3 hane güvenlk kodu zaten veriliyor yoksa alışveriş yapılmıyor.Bilindik bir siteymiş zaten. Bence panik yapmaya gerek yok

Evet internette bu numaraları yazıyorsun ve karşıdaki şahıslar bu numaraları göremiyor bu zaten bilinen birşey, ancak telefonda birine direk bütün numaraları açık açık söylediğiniz zaman, sizin kart bilgilerinizi kullanarak alışveriş yapmasına olanak sağlamış oluyorsunuz.

Pek çok kişi hiç sorun yaşamadım, telefonla bu numaraları veriyorum diyor ancak bankayı aradığınızda BİŞE olmaz değil, HEMEN İPTAL edelim yanıtını alıyorsunuz. Çünkü telefonda bu bilgileri vermeniz risktir. Tabiki sorun çıkmama ihtimali de vardır:)

O yüzden dedim ya, insan bu konularda iki gruba ayrılıyorlar, bir grup daha olumlu düşünürken, diğer grup ya kartımı kullanırsa diyor?

Bir de esnaflık yapan bir ailede yetiştiğim için çalıştırdığınız elemanların hepsi güvenilir çıkmadığını biliyorum. Ne kadar güvenilir de olsanız, çalıştırdığınız insanın güvenirliğini ancak test ederek ölçebiliyorsunuz.

Arkadaşlar size birşey soracağım, bugün öğrendim ki siparişim iptal edilmiş, anneler günü mahvoldu zaten o bir yana da, peki şimdi siparişim iptal olduğu için bana geri ödeme yapılacak ama KREDİ KARTIMI İPTAL ETTİM.

Bu arada iyiki kartı iptal etmişim hiç güvenli bir hissiyat alamadım şirketlerinden, üstüne aradığımda siparişim niye iptal edildi diye, o üründen kalmamışmış,....sonra ben de niye beni aramadınız dedim, mail attık dedi, ben mail almadım dedim, sonra bu arada siz arkadaşımızı suçlayıcı bir mail atmışsınız dedi. İyice sinirlendim çünkü ben mail attım ve dedim ki, kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum, mail atmamın sebebi böyle bir yöntemi kullanıp kullanmadığınızı öğrenmek dedim, yoksa ben şahsın bu bilgileri kullanıp kullanmayacağını elbette bilemem dedim.

İkincisi şirket sahibinin çalışanlarının ne tür bir yöntem kullandığını bilmemesi durumu da olabilir sonuçta, emin olmak ve bilgi almak hakkım. Çok sinirlendim ya..

Bu durumda ne olacak? Bana geri ödeme nasıl yapacaklar kartım iptal?

canımhemen iptal ettir kartını... bende internetten alışveriş yapıyorum sürekli ve zaten hiçbirinde şifre sorulmuyor... güvenlik kodu ve kart nosu son kullanma tarihi yeterli.gerçi limitin düşümüş zaten ama olsun..kapattır yeni kart göndersinler sana en temizi..

kapalı olan kartına artı bakiye geçerler.sende çalıştıgın bankanın müşteri hizmetlerini ararsın ve onlardan paranın iadesini istersin iptal olan kartıma para göndermişler dersin..yakındaki bi baka subesinin havuz hesabına havale ederler..hiç problem değil,yani kartın kapandı diye banka kayıtlarından da silinmiş olmuyo...

Aa buna sevindim, hani uğraşmak istemiyorum yoksa acaba normal hesap numaramı verip transfer etmelerini mi istesem diye düşünüyordum. İyi o zaman uğraşmama gerek yok:) teşekkür ederim yanıt için!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…