Alışveriş Sınırlama ve Birikim

Bacım sen bize tavsiye ver

iki gün evde oldugum için para harcamadim
dün trendyolla gezıyorum ordan alışveriş yaptım
656 lira harcadim banka kartımla ile
toplam 1361 lira bu hsftalık harcamam

haftaya zaten eske giicem hastaneye. harcama yapabilirim

Ya yanlış anlama ama bana da bu fikir saçma geliyor adamın iki dairesi var kirada gidiyor üçüncüyü alıyor gidip Cherye biniyor bana biraz komik geliyor böyle şeyler araba var araba var hayat sürekli bir para getirisi değil konfor da önemli

Yanlış anlaşılacak birşey yok tatlım
Herkesin hayatının gerçekleri ve gerektirdikleri var
Ben birikimleri önce yavrulatıp sonra konfor sağlamayı uygun bulanlardanım

Seninki geleceğe yatırım ama çok ciddi anlamda gelirlere sahip olanlar da iyi arabalara binsin yani
Kesinlikle var öyleleri
Belki abartısız 100 milyon tl lik ya da daha fazla mal varlığına sahip bir sürü kira gelirleri olup da 40 45 senelik araca binen
Örnek benim oğlanların dedeleri

Seninki geleceğe yatırım ama çok ciddi anlamda gelirlere sahip olanlar da iyi arabalara binsin yani
Benim müdüre gelince 3 evladı var
1 tanesi üniversite öğrencisi diğerleri ise orta okul ve ilkokul öğrencisi
Eşi hemşire
Yani demem o ki evlatlar büyüdükçe eğitim, iş, düğün dernek vs masrafları olacak
Şahsım adına şimdilik o tarz harcamalar beni bozar

Tabii ki yorganı ayağına göre uzat demişler düğün hele başlı başına bir masraf kardeşim evlendi yakın zamanda 2 milyonu bulmuştur

Kendimi daha özel hissediyorum seviyorum güzel fincanları takip de ederim
Ya ben epey zamandır kafayı içsel huzura taktım, kendimi özel hissettiğim tek alan huzurumu sağlayabildiğimde oluşuyor. Yani böyle çanta ayakkabı herhangi bir obje bana hiç bir şey ifade etmiyor

Ya ben epey zamandır kafayı içsel huzura taktım, kendimi özel hissettiğim tek alan huzurumu sağlayabildiğimde oluşuyor. Yani böyle çanta ayakkabı herhangi bir obje bana hiç bir şey ifade etmiyor
Çok normal Allah bizleri bu dünyaya imtihana göndermiş
Varlıkla ,yoklukla, hastalıkla, sağlıkla, eşle, arkadaşla, çocukla, komşuyla, ana baba ile vs vs liste uzar gider lakin sonu itaate ve Allah'a kul olma bilinciyle oluşmamış hayatta insanoğluna hiçbirşey mutlak mutluluk ve huzur vermez bunu insan yaşayarak gözlemleyerek bir şekilde öğreniyor
Ayette de ifade edildiği gibi "kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur "
Sadece dünya hayatında oyalanıyoruz ya da varoluş sebebimizi keşfetmeye ,keşfettikçe varoluş nedenimizin amacına uygun yaşamaya ahiretimizi elimizden geldiğince inşaa etmeye çalışıyoruz hepsi bu

Allah hepimizin her daim yar ve yardımcısı olsun
İmtihanlarımızı minicik etsin
Hepimize dünya ve ahiret güzelliği versin ,amin

Son düzenleme:
Ne güzel yazmışsın canım ağzına sağlık

Sen de tavsiye ver bize içsel huzurun için neler yapıyorsun?
Ben bilinç sahibi bir birey olmak için çabaladım, çünkü çok gözü açıl büyütülmemiştim, kendimin, yaşamımın, isteklerimin farkına bile varmadım çok uzun zaman. Bunları fark ettiğimden beri önce benliğimi tanımak istedim, bana ne iyi gelir, amacım nedir, ne olsun isterim nasıl bir insan olayım isterim felan. Çok örneklendirmem doğru olmaz herkes farklı ama ben çok uzun zaman dipte yaşadıktan sonra böyle kendimi iyileştirmeye çalıştım ve çok iyi geldi. Şimdi her şeyin iyi pozitif bir anlamı var benim için.

Valla kızlar topikte kendi sorularıma cevap bulamadım ama sohbet şahaneeee. Eklemek isterim ki ; insan yaşamın birde kötü yanını gördüğünde artık yüzeysel olan hiç bir şeyin gözünde kıymeti kalmıyor, düşmenin insana kattığı en büyük şey bu bence, maddenin önemsizleşmesi, manen olanın peşine düşmek…

Bu haftaki tek harcamam

24 Ekim tarihindeki doğalgaz faturası 232.25 tl

Bugün evden çıkmaya niyetlendim cevizli havuçlu üzümlü kek yapmıştım anneme de götürmek için ama aklıma sınav sorusu hazırlamam gerektiği geldi dolayısıyla çıkamadım
Sadece komşunun tabağını vermek amacıyla 2 kat aşağıya kek verip geldim kapıdan
Markete gidip alışveriş yapamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…