Bacım sen bize tavsiye verKızlar merhaba, benim olayım tam tersi, asla çok harcayan biri olmadım, benim çok gelirimde yok açıkcası, pinti deseniz değilim, bola saça harcayan deseniz değilim. Bi kıyafete 5 bin verdiğimde olur ucuz markasız giydiğimde olur. Ya benim alma huyum yok ben çok minimal bi insanım ben de bundan rahatsız oluyorum yani alayım evde dursun yok ihtiyaç hasıl olursa gider alırım, bende bundan kurtulmak istiyorum alayım dursun çeşit çeşit giyeyim mesela bu güne kadar bunu hiç yapmadım çok az ve öz alırım. Birikimimi de her daim yaparım kendi başıma hiç çalışmadan araba parası biriktirdim kendime araba aldım yaklaşık 6 yıl da vs. Neyse bana ne tavsiye edersiniz
Evde ne kadar eşya o kadar iş ben tembelim en minimal düzeyde yaşayıp toplu görünüyorum tüyom bu sanırımBacım sen bize tavsiye ver
Harikasın tatlımEvde ne kadar eşya o kadar iş ben tembelim en minimal düzeyde yaşayıp toplu görünüyorum tüyom bu sanırım
Kendimi daha özel hissediyorumAma napacaksın ki sana getirisi ne mesela farklı fincanda içince ne olacak ne olur beni de ikna edin lütfen mantık arayışındayım
Ya yanlış anlama ama bana da bu fikir saçma geliyor adamın iki dairesi var kirada gidiyor üçüncüyü alıyor gidip Cherye biniyor bana biraz komik geliyor böyle şeyler araba var araba var hayat sürekli bir para getirisi değil konfor da önemliBizim müdür bu yaz yaklaşık 3 milyona jeep compas almış benim büyük oğlan ile oğlu arkadaş
Benim oğlanlar duymuş akşam yemeğinde bana söylemişlerdi
O para ben de olacak ben ne yapacağım biliyorum dedim benimkilerin gözleri parladı
Hemen bir bir işyeri alır kiraya veririm dedim
Yanlış anlaşılacak birşey yok tatlımYa yanlış anlama ama bana da bu fikir saçma geliyor adamın iki dairesi var kirada gidiyor üçüncüyü alıyor gidip Cherye biniyor bana biraz komik geliyor böyle şeyler araba var araba var hayat sürekli bir para getirisi değil konfor da önemli
Seninki geleceğe yatırım ama çok ciddi anlamda gelirlere sahip olanlar da iyi arabalara binsin yaniYanlış anlaşılacak birşey yok tatlım
Herkesin hayatının gerçekleri ve gerektirdikleri var
Ben birikimleri önce yavrulatıp sonra konfor sağlamayı uygun bulanlardanım
Kesinlikle var öyleleriSeninki geleceğe yatırım ama çok ciddi anlamda gelirlere sahip olanlar da iyi arabalara binsin yani
Benim müdüre gelince 3 evladı varSeninki geleceğe yatırım ama çok ciddi anlamda gelirlere sahip olanlar da iyi arabalara binsin yani
Tabii ki yorganı ayağına göre uzat demişler düğün hele başlı başına bir masraf kardeşim evlendi yakın zamanda 2 milyonu bulmuşturBenim müdüre gelince 3 evladı var
1 tanesi üniversite öğrencisi diğerleri ise orta okul ve ilkokul öğrencisi
Eşi hemşire
Yani demem o ki evlatlar büyüdükçe eğitim, iş, düğün dernek vs masrafları olacak
Şahsım adına şimdilik o tarz harcamalar beni bozar
Ya ben epey zamandır kafayı içsel huzura taktım, kendimi özel hissettiğim tek alan huzurumu sağlayabildiğimde oluşuyor. Yani böyle çanta ayakkabı herhangi bir obje bana hiç bir şey ifade etmiyorKendimi daha özel hissediyorumseviyorum güzel fincanları takip de ederim
Sen de tavsiye ver bize içsel huzurun için neler yapıyorsun?Ya ben epey zamandır kafayı içsel huzura taktım, kendimi özel hissettiğim tek alan huzurumu sağlayabildiğimde oluşuyor. Yani böyle çanta ayakkabı herhangi bir obje bana hiç bir şey ifade etmiyor
Çok normal Allah bizleri bu dünyaya imtihana göndermişYa ben epey zamandır kafayı içsel huzura taktım, kendimi özel hissettiğim tek alan huzurumu sağlayabildiğimde oluşuyor. Yani böyle çanta ayakkabı herhangi bir obje bana hiç bir şey ifade etmiyor
Ne güzel yazmışsın canım ağzına sağlıkÇok normal Allah bizleri bu dünyaya imtihana göndermiş
Varlıkla ,yoklukla, hastalıkla, sağlıkla, eşle, arkadaşla, çocukla, komşuyla, ana baba ile vs vs liste uzar gider lakin sonu itaate ve Allah'a kul olma bilinciyle oluşmamış hayatta insanoğluna hiçbirşey mutlak mutluluk ve huzur vermez bunu insan yaşayarak gözlemleyerek bir şekilde öğreniyor
Ayette de ifade edildiği gibi "kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur "
Sadece dünya hayatında oylanıyoruz ya da varoluş sebebimizi keşfetmeye keşfettikçe varoluş nedenimizin amacına uygun yaşamaya ahiretimizi elimizden geldiğince inşaa etmeye çalışıyoruz hepsi bu
Allah hepimizin her daim yar ve yardımcısı olsun
İmtihanlarımızı minicik etsin
Hepimize dünya ve ahiret güzelliği versin ,amin
Ben bilinç sahibi bir birey olmak için çabaladım, çünkü çok gözü açıl büyütülmemiştim, kendimin, yaşamımın, isteklerimin farkına bile varmadım çok uzun zaman. Bunları fark ettiğimden beri önce benliğimi tanımak istedim, bana ne iyi gelir, amacım nedir, ne olsun isterim nasıl bir insan olayım isterim felan. Çok örneklendirmem doğru olmaz herkes farklı ama ben çok uzun zaman dipte yaşadıktan sonra böyle kendimi iyileştirmeye çalıştım ve çok iyi geldi. Şimdi her şeyin iyi pozitif bir anlamı var benim için.Sen de tavsiye ver bize içsel huzurun için neler yapıyorsun?
Valla kızlar topikte kendi sorularıma cevap bulamadım ama sohbet şahaneeee. Eklemek isterim ki ; insan yaşamın birde kötü yanını gördüğünde artık yüzeysel olan hiç bir şeyin gözünde kıymeti kalmıyor, düşmenin insana kattığı en büyük şey bu bence, maddenin önemsizleşmesi, manen olanın peşine düşmek…Çok normal Allah bizleri bu dünyaya imtihana göndermiş
Varlıkla ,yoklukla, hastalıkla, sağlıkla, eşle, arkadaşla, çocukla, komşuyla, ana baba ile vs vs liste uzar gider lakin sonu itaate ve Allah'a kul olma bilinciyle oluşmamış hayatta insanoğluna hiçbirşey mutlak mutluluk ve huzur vermez bunu insan yaşayarak gözlemleyerek bir şekilde öğreniyor
Ayette de ifade edildiği gibi "kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur "
Sadece dünya hayatında oyalanıyoruz ya da varoluş sebebimizi keşfetmeye ,keşfettikçe varoluş nedenimizin amacına uygun yaşamaya ahiretimizi elimizden geldiğince inşaa etmeye çalışıyoruz hepsi bu
Allah hepimizin her daim yar ve yardımcısı olsun
İmtihanlarımızı minicik etsin
Hepimize dünya ve ahiret güzelliği versin ,amin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?