- 26 Kasım 2015
- 322
- 354
- 103
Alkol "kullanmak" nedir birisi aciklayabilir mi? Sarap, viski, bira, tursu suyu ICILIR, kullanilmaz.
Cok tuhafsiniz ya.
Alkol sanki eczaneden alinmis saf alkol!
Çok normal..aslında her şey hatırlanır..siz tam bir içici olmadığınız için onu anlayamıyorsunuz gibime geldi..Alkol almayı biliyor o konuda problemi de yok ama 70'lik viski ve öncesi oluyor üstüne cilası oluyor derken ertesi güne normal kalkmak imkansız oluyor. Onunla alkol alıyorum ama genel olarak denemez nadir içerim. Çoğu zaman gecenin sonunu hatırlamayacak hale gelebiliyor. Ben nasıl eve döndüm diye sorabiliyor mesela
Muhafazakar olduklarını hangi tabloya göre düşündünüz pardon? Ayrıca alkol kötülüklerın anasıdır ayetinde ben cinsiyetçi bir yaklaşım görmüyorum siz nasıl görüyosunuzda bukadar hırs yapmışsınız şaşkınım..belkide asıl değişmesi gereken sizin zihniyettir..Aa pardon zihniyetı benden öğrenecek değilsiniz..Enerjimi kime ve neye harcayacagimi sizden ogrenmeyecegim, kusura bakmayin.
Hayir yanlis biliyorsunuz. Kadin cinayetlerin temel sebebi, kadinin kendi ile ilgili karar almasi ve bunu uygulamasi
Oldurulen kadinin esinin alkolik olduguna dair bir veri bulamadim. Siz bulduysaniz paylasin, biz de ogerenelim.
Ayrica kadinlari oldurenlerin %90 u kocalari, onlar da cogunlukla muhafazakar kapali ailelerden geldigini dusunursek, alkolik koca olmalari ihtimali cok ama cok dusuk.
Ben direkt size soylememistim, genel (ortaya ) soylemistim, sizden sonraki mesaj oldugu icin yanlis anlasildim.Konuda buraya takılmanız ne kadar tuhafsa, başlığa "alkol içen sevgili" yazmamı daha doğru bulacak olmanız da o kadar tuhaf. Viski diye direkt isim verseydim içmek fiilini kullanırdım ancak alkol alan veya alkol kullanan demek daha doğru geliyor kulağa sanırım alkol içmek değil.
yorumlari okumadim ama herkes ayni fikirdedir bence. evet aynen ya alkol ya ben demelisin. ben sevgilimin ictigini ogrendim. 5-6 aylik sevgiliydik. bi daha agzina vurursan o zikkimi beni unut dedim. aglayarak soz verdi. tamam soz yeminler ederim bi daha icmem dedi. ve icmedi. gerci simdi nisanlandiktan sonra ayrildik ama olsun yinede sagolsun sozumu dinlemistiMerhaba,
Amacım akıl danışmak, yaşayan bilenlerden tavsiye almak.
Yaklaşık 1.5 yıllık bir birlikteliğim var. Erkek arkadaşımın -problem denecek düzey herkes içi farklıdır ama - bence alkol problemi var. Her cuma-cunartesi istisnasız alkol alır. Ama bu olay 1-2 bira şeklinde değil özellikle cumartesi akşamlar bir 70'lik viski şeklinde. Gündüz dışarı çıkmaz çünkü sevmez, cuma ve cmt gece içtiğinden gündüz başağrısıyla boğuşur. İkimiz de çalışıyoruz ve İstanbul'un iki kıtasının uçlarındayız denebilir, haftasonu hariç görüşemiyoruz.
Ama bu alkol olayı ileriyi düşündüğümde canımı sıkıyor, çocuğum olsa her hafta sonu sarhoş bir baba mı görecek diyorum. Gerçi evlenme bahsi hiç konuşulmuyor o da ayrı.
Annem alkol konusunda çok sert ne koca ne baba olur ondan ya alkol ya ben demelisin diyor. Bu şekilde söylenmez elbet ama nasıl konuşabilirim ya da konuşmam bu konuda bir etki yaratır mı?
Şimdiden teşekkürler.
TÜRKLER NEDEN ÖLDÜRÜYOR?Muhafazakar olduklarını hangi tabloya göre düşündünüz pardon? Ayrıca alkol kötülüklerın anasıdır ayetinde ben cinsiyetçi bir yaklaşım görmüyorum siz nasıl görüyosunuzda bukadar hırs yapmışsınız şaşkınım..belkide asıl değişmesi gereken sizin zihniyettir..Aa pardon zihniyetı benden öğrenecek değilsiniz..
Bir kişiyi öldüren tüm insanlıgı öldürmüş sayılırTÜRKLER NEDEN ÖLDÜRÜYOR?
Kaynak:http://www.hukuki.net/archive/index.php?t-29652.html
Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk insanının hangi nedenlerle cinayet işlediğini sıraladı:
1- Namus meselesi
2- Kin gütme
3- Kan davası
4- Alacak-verecek meselesi
5- Ani kızgınlık
6- Alkol etkisi
7- Ailevi geçimsizlik
8- Gönül ilişkisi
9- Aileler arası husumet
10- Şahıslar arası husumet
1 numarada ne var? NAMUS meselesi. Namus meselesi nasil bir erkek tarafindan irdelenir? Muhafazakar, geleneksel ve ataerkil dusunen erkek tarafindan. Alkol etkisi kacinci sirada? 6. sirada.
Ayrica tipik bir katil profili nasildir?
1-Masum yüzlüler. Toplumda kabul gören işlerde çalışıyorlar.
2-Birçok seri katilin akrabası ya da yakını ‘‘Onun cinayet işlediğine asla inanamam’’ şeklinde ifade veriyor.
3-Birçoğu dindar ve düzenli ibadet ayinlerine katılıyor.
4-Muhafazakarlar.
5-Heteroseksüeller.
6-Hepsi kurbanına ait bir eşyayı saklamayı seviyor.
7-Kurbanlar çoğunlukla kadınlar, çocuklar ve eşcinsellerden seçiliyor.
Bir sey degil.
Bir kişiyi öldüren tüm insanlıgı öldürmüş sayılır
Acık acık böyle yazan bir kitabın inananları dediğiniz gibi cinayet işlemez..her alkol alanda karısına şiddet uygulamaz..sahte muhafazakarla gerçekleri karıştırmayın gerçek inanan zaten karısını pamuklara sarar inanın..
Aynı pisliği farklı renklerde tartışıyoruz aslında kadına şiddete sizin kadar hassasım emın olunIyi de Turkiye'nin gercekleri ortada, kriminoloji uzmani arkadaslar varsa daha detaylandirabilirler ama kadinlari olduren alkolik kocadan cok kafasini namusla bozmus muhafazakar kocalar.
Pamuga sararmis, evet pamugu tikiyor oldugunde, olmeden once de bezlere "namusunu korumak icin"kumaslara sardiriyor, ama kadin olduren erkegin profili boyle! Adam aklini bozmus kendi "erkek" imajinin ve muhafazakarliginin olcusunun, kadinin nasil davrandigiyla nasil giyindigiyle alakali oldugunu beynine kazimis. Kimseyi aklamaya paklamaya ugrasmayin, boyle bu adamlar.
Alkolu sorumsuz kullanan ve alkolik olan siddet uygular mi, tabi uygular ama erkeklerin isledigi cinayetin sorumlulugunu isleyen kisiden cok bir siviya yuklemek, ustelik bunu soylerken "kotuluklerin anasi" (yani kotuluk disil, doguran varliktan gelir) gibi cinsiyetcilik gutmek cok yanlis bir tutum bana gore.
Oyle oldugunun farkina vardim, haklisiniz! Keske cozum bulunabilse.Aynı pisliği farklı renklerde tartışıyoruz aslında kadına şiddete sizin kadar hassasım emın olun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?