Konu sahibininki gibi miydi sizin sevgiliniz de yoksa sosyal içici miydi?Benim sevdigim insanda iciyordu defalarca kez birakmasini istedim en sonunda beni sevdigini vazgecmeyecegini soyleyip ertesi gun ben sıkildim beni birakip 4 ay sonrada kendi gibi icen biriyle evlendi
Yani ickiyi kolay kolay birakamiyorlar iyi dusun derim
Konu sahibininki gibi miydi sizin sevgiliniz de yoksa sosyal içici miydi?
Anladım. Ben de acaba bu kadar abartılı mı diye merak ettim.Her haftasonu degildi ama Sıksık her turlu ickiden iciyodu banada bazen soda iciyorum diyodu bende yiyodum sanki ama bana acik acik karimla kadeh tokusturmak istiyorum evlenince demisti yani birakmiycani soyledi
Daha önce sormuştum ama sanırım yanıt alamadım.
Sadece alkol mü tüketiyor yoksa yanında başka şeyler de var mı? Her hafta yaptıklarını unutup ertesi gün sürünecek kadar alkol alıyorsa yanında başka şeyler de olabilir o ertesi günkü akşamdan kalmalığa değecek.
sizinki alkolü amaç edinmiş
ve artık onda alışkanlık olmuş
bence en tehlikeli alkol alımı bu
mesela o adam öyle alışmış ki o gün geldiğinde o içkiyi içmese yapamaz duramaz hatta yoksunluk krizi bile yasayabilir
ben böyle birinden soğurdum açıkçası
ya alkol ya ben desen bile, sanmıyorum ki alkolden tamamen vazgeçsin. bu tarz bağımlılıklar öyle bırak deyince bırakılmıyor. eğer kişi istiyorsa çabayla ve bazen uzman desteğiyle bırakılabilir. ama anladığım kadarıyla keyfi olarak içiyor, viski içtiğine göre. ve alkolden keyif alan bir insanın da bırakacağına pek inanmıyorum. sen de içmeyi seven bir insan olsaydın iyi anlaşırdınız. ama bunun ilersini düşünüyorum da çok zorlanırsın bu adamla evlenirsen. annen çok haklı. iyi düşün.
Derdi mi var neden o kadar içiyor?
Ertesi gün baş ağrısıyla boğuşuyorsa neden o kadar çok içiyor ki.
Her haftasonu bunu alışkanlık haline getirmesi hoş değil bence.
Evlenince cumartesileri gezelim desen hayır bugün içicem vs diyebilir bile.
Tabi önce konuşun öyle yolunuzu çizin.
Hafta içi hiç mi içmiyor? Sadece 2 gece mi içiyor? Ona göre yorum yapacağım...
Aynı sizin dediğiniz şekilde, ev arkadaşım Eylül ayında evlendi, ziyaretlerine gidemiyoruz çünkü karı-koca alkol almıyorlar. Alkol alamayacağı için o gün yaklaşık 3.5 aydır cesaret edemedi.
Midesi bulanır yağlı yememem lazım der ancak eve gidince bir bira açıp içer eğer cumartesiyse. Herhangi bir cumartesiyi alkolsüz bitirebildiğini görmedim 1.5 yıldır.
Bence de bağımlılık noktasına geldiği için bırakamayacak. Benim alkol almamakla ilgili bir sıkıntım yok yeri ve zamanı olunca içerim sarhoş da olurum. Ama bu evde arkadaşlarımla muhabbet ederken veya film izlerken viski devirecek şekilde değil.
Alkolden keyif aldığı çok net ancak şişenin dibi göründüğünde aldığı hal 15 yaşında bir çocuğun yapmayacağı saçmalıklar oluyor. O, her haftasonu içtiği için ve ben sadece haftasonları gördüğüm için bu sarhoş hallerinden dolayı ona saygımı yitirdim.
Bir şeyin bağımlılık/takıntı olmasının ölçütlerinden biri o şeyin günlük hayatınıza etki edecek boyutta olması. Bir tanıdığımız sigara içemeyeceği için uzun bir uçuş varsa uçağa binmezdi mesela.alkol alamayacağım diye sosyal ortamlara dahil olmamaya basladıysa gercekten çok ciddi bir boyutta
bildiğim kadarıyla alkolik demek her gün içki içmek değil belirli bir düzen dahilinde içmek demek buna göre sizinkisi kesin alkolik
ben bu tür bağımlılıkların tedavi sonucu düzeleceğine inanmıyorum o yüzden bırakırdım bu adamı ben olsaydım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?