Alkol Kullanan Sevgili

Benim sevdigim insanda iciyordu defalarca kez birakmasini istedim en sonunda beni sevdigini vazgecmeyecegini soyleyip ertesi gun ben sıkildim beni birakip 4 ay sonrada kendi gibi icen biriyle evlendi
Yani ickiyi kolay kolay birakamiyorlar iyi dusun derim

Konu sahibininki gibi miydi sizin sevgiliniz de yoksa sosyal içici miydi?

Benim eşim evlenmeden önce düğünlerde fln icerdi birtek şimdilerde ise neredeyse hergün ve onun tek hoslanmadigim hareketi bu alkol olmasına rağmen bezdim
Eşlik etsem yetisemiyorum habire iciyo
Karismasam cigrindan çıkıyo
Karşı dursam kavga çıkıyo
Keşke diyorum başka kötü bi huyu olsaydı cimri fln olsaydı ne biliyim
Ama bu çekilmiyor gerçekten. .
İyi düşün bu dışardan gözüktü kadar basit bir konu değil

Konu sahibininki gibi miydi sizin sevgiliniz de yoksa sosyal içici miydi?

Her haftasonu degildi ama Sıksık her turlu ickiden iciyodu banada bazen soda iciyorum diyodu bende yiyodum sanki ama bana acik acik karimla kadeh tokusturmak istiyorum evlenince demisti yani birakmiycani soyledi

Alkol kullanan biri ile evlilik çok zor , ilerde çocuklar bile sırf bu yüzden düşman oluyor . İleriyi düşünüyorsanız bence otuurup güzelce bir dşünün. Normal içilir ama erkek arkadaşın normalin bir tık daha ötesine geçmiş.

Her haftasonu degildi ama Sıksık her turlu ickiden iciyodu banada bazen soda iciyorum diyodu bende yiyodum sanki ama bana acik acik karimla kadeh tokusturmak istiyorum evlenince demisti yani birakmiycani soyledi
Anladım. Ben de acaba bu kadar abartılı mı diye merak ettim.
Karşılıklı hayat görüşü meselesi bu tabii, ben de kocamla kadeh tokuşturmak isterim, o yüzden anlayabiliyorum eski sevgilinizi.
İkinizin de hakkında hayırlısı olsun.

annen doğru demiş..
benim ailemi darma duman eti bu alkol belası..
babam bir bulaştı pir bulaştı.
en son içki onu terk etti..
geriye siroz baba, elinde avucunda hiçbir şey kalmamış bir aile bırakarak gitti.
çok zordu..
üstelik babam bir bira iki bira diye başlamıştı.
sonra toparlandık yavaş yavaş herşey düzene girdi. bu defa da babam alkolü bırakmasına rağmen 10 yıl sonra o ciğer iflas etti ve babam bizi bırakıp gitti.. doyamadık malesef!

hayatta nasıl koca olunmaz diye bana sorsalar ilk diyeceğim alkol alan koca derim.. onun çocukları zira doğmadan şanssız kervanına giriyor..

ya alkol ya ben desen bile, sanmıyorum ki alkolden tamamen vazgeçsin. bu tarz bağımlılıklar öyle bırak deyince bırakılmıyor. eğer kişi istiyorsa çabayla ve bazen uzman desteğiyle bırakılabilir. ama anladığım kadarıyla keyfi olarak içiyor, viski içtiğine göre. ve alkolden keyif alan bir insanın da bırakacağına pek inanmıyorum. sen de içmeyi seven bir insan olsaydın iyi anlaşırdınız. ama bunun ilersini düşünüyorum da çok zorlanırsın bu adamla evlenirsen. annen çok haklı. iyi düşün.

Sadece alkol alıyor, uyuşturucu kullanmıyor. Yanımda da alkol aldığı için görebiliyorum adım adım sarhoşluğunun ilerleme safhasını.

Aynı sizin dediğiniz şekilde, ev arkadaşım Eylül ayında evlendi, ziyaretlerine gidemiyoruz çünkü karı-koca alkol almıyorlar. Alkol alamayacağı için o gün yaklaşık 3.5 aydır cesaret edemedi.
Midesi bulanır yağlı yememem lazım der ancak eve gidince bir bira açıp içer eğer cumartesiyse. Herhangi bir cumartesiyi alkolsüz bitirebildiğini görmedim 1.5 yıldır.

Bence de bağımlılık noktasına geldiği için bırakamayacak. Benim alkol almamakla ilgili bir sıkıntım yok yeri ve zamanı olunca içerim sarhoş da olurum. Ama bu evde arkadaşlarımla muhabbet ederken veya film izlerken viski devirecek şekilde değil.
Alkolden keyif aldığı çok net ancak şişenin dibi göründüğünde aldığı hal 15 yaşında bir çocuğun yapmayacağı saçmalıklar oluyor. O, her haftasonu içtiği için ve ben sadece haftasonları gördüğüm için bu sarhoş hallerinden dolayı ona saygımı yitirdim.

Derdi yok sadece keyif alıyor ve severek içiyor. Ama kendini kaybediyor malesef. Dediğiniz gibi evlensek cumartesi gündüz bir yere çıkamaz çünkü genelde kafasını kaldıramıyor.

alkol alamayacağım diye sosyal ortamlara dahil olmamaya basladıysa gercekten çok ciddi bir boyutta
bildiğim kadarıyla alkolik demek her gün içki içmek değil belirli bir düzen dahilinde içmek demek buna göre sizinkisi kesin alkolik
ben bu tür bağımlılıkların tedavi sonucu düzeleceğine inanmıyorum o yüzden bırakırdım bu adamı ben olsaydım

Alkol alinca sapitmiyorsa sacmalamiyorsa bence sakincasi yok,oyle annenizin dusundugu gibi degil yani adam edebiyle iciyorsa, ailesinin ihtiyaci olan tum parayi alkole yatirmadigi surece bir sorun degil, ben de icki icmeyen adamla evlenemezdim mesela ama dedigim gibi kisiye gore degisir bu konuya bakis acisi

alkol kullanmam ama icene karısmam tabi icmesini bildigi cevresini rahatsız etmedigi surece ama erke arkadasınız alıskanlık haline getirmiş basagrısı cekecek derecede hemde ilerde soruna yol acabilir bencede

bu işin oluru yok gibi geldi bana

Bir şeyin bağımlılık/takıntı olmasının ölçütlerinden biri o şeyin günlük hayatınıza etki edecek boyutta olması. Bir tanıdığımız sigara içemeyeceği için uzun bir uçuş varsa uçağa binmezdi mesela.

Kişi her gün içki içebilir, bu onun alkolik olduğunu göstermez. Ama içki için kendi hayatını kısıtlayıp, hayatını içkiye göre programlıyorsa evet dediğiniz gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…