Allah aşkına akıl verin ne yapacağımı bilmiyorum ???

Sevgiliniz babasına karşı çıkmadı diye kızıyorsunuz ama siz de babanıza tek laf edememişsiniz o ortamda. Ne oluyor yani 3 ortak olunca ya da ilçede oturunca? Kim hoşlanır ki herkesin içinde konumunu ve şartlarını aşağılarcasına direktif verilmesinden? O nun babası sizi isterken kızı alırım ama ben kızınızın giyimini beğenmiyorum tesettüre girecek evden dışarı çıkmayacak vb şartlar öne sürseydi siz utanmaz mıydınız bu duruma düşürülmekten? Babanız sizin iyiliğiniz için dahi olsa haddini çok çok aşmış.
Sevgilinizin de yaşı küçük belli ki ,aileye rest çekmeyi kolay birşey sanmayın. Sevseydi şöyle yapardı sevseydi böyle yapardı diye büyük şeyler bekliyorsunuz ama o da en az sizin kadar korkuyordur ailesini kaybetmekten. Adı konulmamış bir ilişki için fazla dahil olmuşsunuz aileye. Şimdi onların gözünde evlenmek için can atan taraf siz olduğunuz için çabalamalarını boşa beklersiniz.

Baban çok doğru ve haklı konuşmuş seni sileni sen de sil daha evlenmeden bunları yapan aile sana sonrasında neler yapmaz. Sevgilin de kusura bakma ama ailesinin sözünden çıkmıyor gizli saklı ne demek ya adam gibi ben seviyorum bir yol bulalım dememiş ailesine hemen sözlerini dinlemiş. Gizli saklı görüşürsen babana büyük ihanet edersin pişman olacağın şeyler yapma gidip adam gibi konuşsun sevgilin pısırıklık yapmasın gerçekten yakın arkadaşımmışsın gibi sinirlendim böyle olmaz bunlardan akraba aile olmaz arkadaşım ayrıca o kadar iyilik yapmışsın nankör insanlarla bir işin yok hem oğullarını düzeltmeye çalışmayanlar onlar hem de seni silenler onlar bir de mahkeme kurmuşlar aralarında seni istemiyorlar onlar kim seni istemiyor asıl sen isteme hiç bir şeyi tam olmayan oğullarını. Zora gelememişler kaçmışlar resmen

Ben bu kızı istiyorum diyip ailesinin karşısında duramamış, siz niye onun arkasında duracaksınız.
Nasıl bir korkuysa ailesinden gizli görüşecekmiş, geleceğe dair ne bekliyorsunuz ki, ileri de illa ki ailesiyle sıkıntı olacak böyle mi duracak arkanızda.

(Memleketinizde yaygın bir şey değilse) babasının yaptığı çok anormal.babanız da buna rağmen gayet makul şartlar sunmuş.öyle absürtlük yapan adam bu şartlar karşısında oğluna dönecek,bunları yapacağına söz veriyor musun oğlum öp kayınbabanın elini diyecek,ortam yumuşayacaktı.ama öyle kalkıp gitmekle tüy dikmiş!
Sevgilin babasıyla konuşmalı.adam bu yaptığı yanlışı, bundan sonraki şeyleri usulunce yaparak telafi etmeli.sevgiliniz de babanızın isteklerini yerine getirmeli en azından çabalamalı.çünkü bunlar boş kapris değil sizin de makul istekleriniz.asıl siz ona bu şartları sağlaması için mühlet verin.neymiş 8 ay?
O sekiz ayda yakalanırsanız ne olacaktı? Aileniz sevgilinizi ve ailesini çok ters tanıdı.daha iyi tanıyıp ısınacaklarına araya 8 ay gerilim sokmak niye?

Ha bu arada eğer ailesi öyle patavatsız ve anormalse, sevgiliniz yalnız gelsin babanızla konuşsun, sözlerini versin,rızasını istesin

Babanın istekleri gayet makul bence..sana değer veriyor çünkü..sevgilin de igrenc birisi hemen engeli basmış ailesinin dengesizligi yüzünden..ondan bi bok olmaz afedersin de 8 ay sonra benimle kaç diye baski yapar sana sen de eger gidersen hem ailenin desteginden mahrum kalırsin hem de o dağdan inme hanzolar seni ezer..hem ne demek ya gizli görüşme kimden neyden korkuyor?? Ailesinden bu yuzden çekinen birisi evlenince seni köle de eder yerinde olsam direk silerim ne hali varsa görsün

Ortada fol yok yumurta yok, ne diye bu kadar iç içesiniz? Evli olsan dahi adamin en kucuk bir hastaliğinda bakma mecburiyetinde değilsin.

Dügünlerine gitmişsin, hangi sifat ile?

Bu yaptiklarindan ailen haberdarmi?

Bak evcilik oynamak ile değerin artmiyor. Anlamiş oldun. Yerinde olsam okula gider, işe gider, kendimi geliştirirdim. Hayatinda tek amacin gelin olmak olmasin canim.

o kadar destek oldu ki bana yazdıklarınız size minnettarım çok teşekkür ederim çokkk

Canim sende kendi hislerine güven. Sanada sacma gelmis gizli konusma konusu zaten.
Zaten akli basinda biri böyle bir fikir sunmaz. Kurnaz ve planli biri böyle bir fikir ortaya atar ancak. Ailecek bu kizi nasil kafalasak diye oturur düsunürler bunlar emin ol.
Baskalarinin dedigine bakma.
Baban gayet akli basinda biri. Haddini de astigi olmamis. Habersiz kiz istemeye gelen, oglunun isi gucu olmadigi halde ve daha askerligini yapmamis ve bunu oglan ailesinin dusunmedigi kisilere karsi iyi bile davranmis.

Benimde kardeslerim var. Ailem kardesimin isi gucu olmadan ve askerligini yapmadan kiz istemeye gitmez. Gidiyorsa konusulur ne nezaman olacak diye. Löp diye hakaret edercesine kalkilmaz öyle. Hic saglam aile degil sevgilin ailesi.
Simdi sen sevgiline hayir dersen üste cikar ben biz seni istemiyoruz vs derler hic aldirma sinme. Seni suclu hissettirmesine izin verme.
Muhattap dahi olma. Direk sil gitsin.
Annenin babanin ellerinden öp onlari dinle.
Sen olaylarin icindeyken göremiyor olabilirsin bazen birseyleri ama onlar görüyor herseyi.

Babanız haklı kusura bakmasın ama sevgilinin babası manavdan meyve mi alıyor bu yüzü nerden buluyor size değer vermiş olsalar sizin emeğinize karşılık bir orta yol aranırdı hemen vazgeçilmezdi babanızın istekleri sizin için sizin rahatınız için asker yolu gözlemek evli yada nişanlı zor sağlam bir işe girmesi gelecek için daha refah bir hayat için gerekli merkeze taşınmasını istemesi yine sizin için küçücük bir ilçede sıkılmayın diye bilmiyorum ama babanızı haklı gördüm hakkınızda hayırlısı olsun unutmayın istenen üç şartta siz daha iyi bir hayat yaşayın diye

Kız başını yakma .Baban harıka konuşmuş.Amcama helal oldun.Oğlanda tam kalk gidek akıllı.Gizli görüşme ney.Delimi ne gız.Kuzum boşver bunları

Ne yapacağını bilmiyorsun demek...
Ben sana anlatayım ne yapacağını;
Şimdi gidiyorsun fakir fukaraya dağıtmak üzere bir kurban kesiyorsun. Bir miktarda ihtiyaç sahiplerine, vakıf dernek vs para yardımı yapıyorsun. Sadaka veriyorsun. Sonrada oturup iki rekat şükür namazı kılıyorsun.
Yapman gereken bu.
Allah kurtarmış seni.
Yat kalk şükret!

Bu arada git babanın elinide bir öp.

o kadar destek oldu ki bana yazdıklarınız size minnettarım çok teşekkür ederim çokkk
Ben teşekkür ederim canım benim bende bir anneyim. Bir oğlum var. Ama oğlum olması benim de bir bayan olduğumu değiştirmez. Bende bir annenin evladıyım. İnan karar senin ama hayat bu koşa koşa gittiğin yer bir gün kaçmak istediğin yer olur. Bir daha düşün . Şuan sevdiğin için ve gönlün kırıldığı için yanlış düşünebilirsin. Evlilik kolay değil. Şöyle yaparız böyle yaparız kelimeleri emin ol bizim sadece hayal dünyamız. Keşke senin ve ya diğer bayanlar gibi erkeklerde saf bakabilse bazı şeylere . Ama malesef. Ne kadsr güvenirsen güven o yapmaz dersen de; her zaman aklının köşesinde kalsın bu yazılanlar. Hayatını yakma mutlu olabilmek mümkünken.

Baban öyle bir damat istiyor olabilir ama bundan sonraki hayatını benim keyfime göre yaşasın gibi olmuş erkek arkadaşın askerliğini bitirsin alileleri de ikna etmeye çalışın orta yolu bulsunlar

Gizli gizli görüşelim demek hiç hoş değil.
Baban her cümlesinde haklı.
Hayatını maffeder bu aile.
Aşk meşk boş işler
Gerçeklerle yüzleş.
Babanın dediklerini yani sorumluluklarını yerine getirmeden hazıra konmak amacı onun.
Kendini bilen insan bütün sorumluluklarını yerine getireceğine söz verirdi oracıkta.
Sana değer verdiğini bile babana kanıtlayamamış.
Saf bi kızsın ya kaçak göçek görüşüp seni kandırma yoluna gidecek şimdi aklınca.
Hedefi senin ailenle bağlarını koparmak.

Evlenmeden nişanlın bile değilken gidip babasına bakman ne mana ben anlamadım??

Ayrıca baban tecrübesi ile gayet mantıklı şeyler söylemiş , tabiki bu işler siparişle olmaz ama evliliğin ne anlama geldiğini tecrübeli insanlar bilir.

Ayrıca her şeyin bir adabı vardır, emrivaki yapar gibi özensiz kız istemek nedir ya.

Sizi gerçekten sevselerdi , usulünce konuşur , orta yolu buluruz gibi yapıcı konuşur öyle giderlerdi.

Son olarak sevgiliniz sizi seviyorsa , babanın gönlünü yapmak için şartları oluşturmam için elimden geleni yapardı.belki babanız çabalayan bir damat görmek istiyordur sadece.

Saklı gizli işlere girme sakın.
Aileni karşına alcak bişeyde yapma pişman olursun.
Seven adam hertürlü ailesini ikna eder.

Aynen ya böyle insanlar var düğünü bedavaya getirmeye çalışan .ciddiyim. bir de biraz tutumlu bir aile ise. Var benim tanıdığım; iki oğulları var . ikisiyle de evlilik arifesinde küstüler. Ne ev eşyası hiçbirşey. Kızlarda seviyordu kaçmadı ama kabullendi. Sonra canciğer kuzu sarması. Hemde düğün arifesi bitince. Diğer oğlu ikinci evlilik yaptı gene aynı. Benim öyle bir oğlım yok masraf bitti. Can ciğer. Bir gramda birşey almadılar evlendikten sonra. Onuda geçtim kız aileleri ile de bağlantı kurmuyorlar. Birşey oluncada ben düğüne gelmedim deyip sıyrılıveriyorlar. Kendileri zannedersin padişah. Gerçekten böyle yol yapan insanlar var. Orda tamam askerliğini yapsın da denebilir di. Birden kalkmak sen istersen verme kız öylede böylede gelir . Hatta böyle olursa da işimize gelir durumu.

8 ay sonra ne olacakmış karakteri mi değişecekmiş babasının.Olan sana olur ben söyleyim.Sevgilin şu an sana olan duygularıyla başedemiyor ve zaman kazanmaya çalışıyor.Bencil yani.Sana olan duygularında sen olsaydın eger karşı dururdu herkese seni kaybetmemek için.Senin babanın istekleri bana makul geldi düzen istiyor,sizin kuracağınız hayata şekil vermek istiyor kötü niyetli değil tam bir baba tavrı.Onun babası ise kafasına göre egosu ne isterse o olsun istiyor.Kötü niyetli diyemem ama sizi düşünen bir tavrı niyeti de yok.Umursamıyor ne sizi ne geleceginizi laf olsun torba dolsun hareketleri yapmış.Sevgilin bu babaya rest cekememis iste.Ve senden gizli görüsmeyi onaylamani istiyor senin gelecegini düşünen babana, kendi babasiyla eşit bakiyor yani .Ya baban hakli ben askere gideyim dediklerini yapmaya calisayim demiyorki.Yapıcı degil.Insan niye sevdigini gizlerki ne yapmis babanda bu hareketi haketmis oluyor.Valla evladim var ve korkuyorum boyle kurtlara yem olur diye. Sende yem olma aklini basina al gizlenecek biri degilsin sen bunu unutma

Kurnazlığa bak bir de diyor ki "aileleri ikna edemezsek seni alcam gitçem"
Ohh herşey oldu bedava. Masraf yok sorumluluk yok. Yangından mal kaçırır gibi.
Asıl o senin babanı ikna edecek.
Senin onun ailesini ikna edecek bir vaziyetin yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…