- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.824
- 798
- Konu Sahibi Bremenmizikacisi
-
Sizi okadar iyi anlıyorum kiO kadar sinirliyim ki karman çorman anlatırsam kusuruma bakmayın.
Benim evimin yakınlarında bir çocuk parkınvar eve dönerken önünden geçiyorum. Bugün de eve dönerken parkta birkaç erkek çocuk topla oynuyordu sanırım anneleri de ordaki çardakta oturmuş sohbet ediyorlar buraya kadar her şey çok güzel. Bu arada çocuklar 8-9 yaşlarındaydı öyle küçük değiller yani ve de top ağır futbol toplarından ama öyle bakkalda satılan 1 liralık toplardan değil. Onlar oynarken bir tane kedicik de kendi halinde oralarda dolaşıyordu. Neyse olaya geliyorum.
Çocuklardan biri diğerlerine bakın napcam şimdi dedi topu aldı eline kediyi hedef aldı attı allahtan kedi kaçtığı için denk gelmedi. Napıyosun sen diye bağırdım çocuk bana cevap vermiyo gülüyo öyle gururlu gururlu bakıyo suratıma. Şeytan şappalağı. Her neyse napıyosun sen çocuğum topu kediye mi attın cevap versene dedim hala bakıyo suratıma eblek eblek. Ama yani kızlar yüzündeki ifade o kadar gururlu ki enn ufak bir pişmanlık emaresi yok. Neyse bi baktım annesi geliyo sen ne bağırıyosun benim oğluma diye bağırıyo bana. Ki niye bağırdığımı bilmeden bağırması da haklıydı biri benim çocuğuma bağırsaydı ben de kızardım. Anlattım böyle böyle çocuğunuz kediye top atıyor yazık değil mi hayvana diye. Sana en atarsa atar kedi altı üstü sen kedi için benim oğluşuma bağıramazsın gerizekalı karı seni ayağımın altına alırım ağzını yırtarım saçını başını yolarım diye konuşmaya başladı. Baktım iş mahalle kavgasına dönecek diğer anneler de bakıyo bu tarafa dedim beautiful trauma kaç yoksa dayak yiyeceksin. Bunlar olurken de çocuğu gitti diğer çocuklarla top oynuyo hiç asla umrunda değil. Neyse ben ne halin varsa gör minvalinde bi şey dedim gittim giderken arkama baktım kadın gitmiş oğlunun kafasından öpüyo bi de aferin der gibi. O kadar sinir oldum ki anlatamam. Yediğim hakaret ve tehditler de cabası zaten.
Çocuklar ki içinde kötülük barındırmayan canlılar, bir canlının canını acıtmaktan suçluluk duymaması sizce de korkunç bir şey değil mi? Daha çocukken bundan suçluluk duymayan insan ileride kim bilir ağzı dili yok diye o zavallı hayvancıklara ne yapar. Akıl vermek gibi değil bu yanlış anlamayın sizden sadece rica ediyorum nolur çoluğunuza çocuğunuza hayvan sevgisi aşılayın ya lütfen
Çocuk dediğimiz 3-4 yaşında değil hiçbir hatasında tepki görmeyen çocuk nasıl bunun bi suç olduğunu anlarki? O an annesi yoktu ve ben o dehşet anında anasını babasını bulayım çocuk suçsuz diyemedim yani şuan sizin oturup sakin sakin yorum yaparken ürettiğiniz bu fikirle benim o anki şok ve panik halim bir olamaz..
bunu anlamak neden bu kadar zor herkes o an hissettiğim şeye takılmış kalmış çok bilinçli anlayışlı haliniz nedense benim o anda yaşadığım sok ve öfkeyi göz ardı ederken kayboluyor. Ben de siradan bir insanım peygamber değilim neticede
Ben de hayvana zarar veren birini görsem uyarırım. Ama içimden kafasını duvara vura vura öldürmek geçmek hele bir de çocuksa. Böyle düşünmek için peygamber olmaya da gerek yok. Şiddeti şiddetle çözmeye çalıştığımız sürece ilerleyemeyiz.
Vay arkadaş :) ben o anki öfkemin çaresizliğimin şiddetini anlatmak için bir laf kullandım heralde elin çocuğunu sokakta öldurmeye yeltenmedim ne kadar komik insanlar var yaa.. çocuk kediyi almış eliyle ayağına yakın tutuyor ve ayağıyla kaleye top atacak şekilde kediye vuruyor top gibi ve bunu defalarca yapıyor. Kedinin aci çığlıkları ve her tekmelenip savruldugunda toparlanamayip kacamayisi.. bu sahnelere şahit olup da "oğlum canım neden böyle yapıyorsun anneni bı çağır bakalım" vs diyemedim diye suçlu çocuk değil ben oldum :)) biraz gerçekçi olun lütfen böyle iğrenç bir kriz anında kim ne kadar soğukkanlı ve sakince bu lafları soyler
Gerçekten iş komik bir hal aldı, ben birçok hasta çaresiz sokak hayvanını sahiplenip senelerce bakan bir insanım, hepsi benim evladım gibi, kim evladına bu denli dehşet verici şeyler yapan bir çocuğa karşı sakin kalıp uyarıp yoluna devam edebilir ki.. uyarsa gitse içi nasil rahat eder.. neyse dediğiniz gibi herkes anlamak istediği şekilde anlayip burda ders verme telaşında zatenBen anladim sizi. Bence zaten herkes anladi da, islerine gelmiyor. Sanki herkes birer peygamber sabriyla dolu da memlekette, burada ahkam kesiliyor. niye bunlari ben hic gormuyorum sokakta, trafikte, hastanede? Sanki kimsenin aklindan saniyelik olarak siddet uygulamak gecmiyor. Onemli olan, İNSANİ olan, siddet dusunceniz olsa BİLE, kendinizi kontrol etmektir, bunu uygulamamaktir. Hayvandan farkimiz budur aslinda, onlar icguduyle hareket eder, ahlak kurallari yoktur. Insanlar ise kendilerini kontrol etmeyi ogrenmislerdir. Siz de siddet falan uygulamamissiniz bitti gitti, bosa caninizi sikmayin, kendinizi anlatmak icin ugrasmayin, zira anlamak istemiyorlar. Sorun bu.
Gunumuzde hayvana eziyet eden insanlara saygisi olmayan egoist dunya kenfi etrafinda donuyor sanan kisiliklerin hepsi boyle yetisiyor iste. Yazik cocuga uzuldumO kadar sinirliyim ki karman çorman anlatırsam kusuruma bakmayın.
Benim evimin yakınlarında bir çocuk parkınvar eve dönerken önünden geçiyorum. Bugün de eve dönerken parkta birkaç erkek çocuk topla oynuyordu sanırım anneleri de ordaki çardakta oturmuş sohbet ediyorlar buraya kadar her şey çok güzel. Bu arada çocuklar 8-9 yaşlarındaydı öyle küçük değiller yani ve de top ağır futbol toplarından ama öyle bakkalda satılan 1 liralık toplardan değil. Onlar oynarken bir tane kedicik de kendi halinde oralarda dolaşıyordu. Neyse olaya geliyorum.
Çocuklardan biri diğerlerine bakın napcam şimdi dedi topu aldı eline kediyi hedef aldı attı allahtan kedi kaçtığı için denk gelmedi. Napıyosun sen diye bağırdım çocuk bana cevap vermiyo gülüyo öyle gururlu gururlu bakıyo suratıma. Şeytan şappalağı. Her neyse napıyosun sen çocuğum topu kediye mi attın cevap versene dedim hala bakıyo suratıma eblek eblek. Ama yani kızlar yüzündeki ifade o kadar gururlu ki enn ufak bir pişmanlık emaresi yok. Neyse bi baktım annesi geliyo sen ne bağırıyosun benim oğluma diye bağırıyo bana. Ki niye bağırdığımı bilmeden bağırması da haklıydı biri benim çocuğuma bağırsaydı ben de kızardım. Anlattım böyle böyle çocuğunuz kediye top atıyor yazık değil mi hayvana diye. Sana en atarsa atar kedi altı üstü sen kedi için benim oğluşuma bağıramazsın gerizekalı karı seni ayağımın altına alırım ağzını yırtarım saçını başını yolarım diye konuşmaya başladı. Baktım iş mahalle kavgasına dönecek diğer anneler de bakıyo bu tarafa dedim beautiful trauma kaç yoksa dayak yiyeceksin. Bunlar olurken de çocuğu gitti diğer çocuklarla top oynuyo hiç asla umrunda değil. Neyse ben ne halin varsa gör minvalinde bi şey dedim gittim giderken arkama baktım kadın gitmiş oğlunun kafasından öpüyo bi de aferin der gibi. O kadar sinir oldum ki anlatamam. Yediğim hakaret ve tehditler de cabası zaten.
Çocuklar ki içinde kötülük barındırmayan canlılar, bir canlının canını acıtmaktan suçluluk duymaması sizce de korkunç bir şey değil mi? Daha çocukken bundan suçluluk duymayan insan ileride kim bilir ağzı dili yok diye o zavallı hayvancıklara ne yapar. Akıl vermek gibi değil bu yanlış anlamayın sizden sadece rica ediyorum nolur çoluğunuza çocuğunuza hayvan sevgisi aşılayın ya lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?