Allah aşkına böyleleri doğurmasın

Cocuk adi ustunde! Sorun ebeveynde..
Benim cocuklarim sokakta evde farketmez.. nerde kedi gorseler sevmekten oksamaktan oteye gitmezler. Cunku kedi sevmek icindir onlara gore.

Sende hatalisin! Bagirmak yerine cocugun yanina gidip sakince soracaktin neden boyle yaptigini, onunda bi can tasidigini, eger biri bizim canimizi yaksa kotu hissedecegimizi vs. Cocuklar salak degil bir cok seyi yetiskinlerden daha iyi anlarlar. Ha gene devam ederse ona gore caresine bakardim. Gercekten bu sekilde yapardim ben

çok haklısınız..hayvanlarda Allah ın sessiz kulu..ıyıkı gelmemiş top sakatlanırdı hayvan.bıde hamıle kedıde olabılırdı.Allah ım korusun boyle çevreden boyle çocukluktan evlatlarımızı.

31 aylık çocuğum var kuşa bazen vuruyor kızarız özur dıletıp öpturruz.merhamet şimdiden aşılanmazsa ileride hiç aşılanamaz.

Sizi okadar iyi anlıyorum ki
Çok haklı davranmışsınız. Geçen gün pikniğe gittik 10-12 yaşlarında bir çocuk sokak köpeğine kafasına vuruyor annenin elinde tlf yanındaki çocuğa hiç bakmıyor .köpek uzaklaşıyor tekrar gidip vuruyor elindeki taşı köpeğin yerde duran kuyruğuna bastırıyor köpek sessiz uzaklaşıyor falan ve çocuk boburleniyor arkadaşları yapma dediği halde bisey olmaz yaaa bak naptım diye..kızdım bende gelirsem aynısını sana yaparım çekil köpeğin etrafindan dedim gitti .bazı çocuklar çocuk değil. Çocuk dediğin masum olur bunlar masumiyetini kaybetmis yaratıklar büyüyünce suç teşkil eden herturlu ahlaksizligi yapacak olanda bunlar.her küçüğe çocuk dememek gerek her çocuk doğurana anne demememiz gerektiği gibi

Henüz 4-5 yaşlarımızdayken (35 yıl önce) yazları tarla işlerinden dolayı köye giderdik. Dedemlerin büyükbaş hayvanları vardı. Çok severdik onları. ellerimizle ağızlarına yemek verirdik. Ama bunun yanında ince çubuklarla hayvanlara vururduk. Oyun sanıyorduk sanırım. Yada hayvanları ahıra koymak için bu çubuklar kullanılırdı. Belki de dedemlerden gördük yanlış anladık oyun sandık biz de vuruyorduk. O yaşlarıma dair pek birşey hatırlamam. Ama o hayvanlara vurmamız hala büyük bir vicdan azabıdır bende.

Belki o çocuklar da onların canının yanacağını düşünemiyorlar. Çünkü anlatılmıyor onlara. Muhtemelen evde anne-baba şiddeti de yaşanıyordur. Dayak veya şiddeti yaşamın bir parçası sanıyorlardır. Onlara göre doğaldır.

Geçen gün 3,5 yaşındaki kızım yerde karınca gördü. Tam eliyle üstüne basacaktı, durdurdum. Ama vazgeçmedi hala yapmak istiyor. Amacı ne bilmiyorum. Oyun sanırım. Uzun süre anlattım. Onun da çocuğu var belki çocuğuna yemek götürüyordur, filan bir sürü şey söyledim. Sonunda ikna oldu. Bir süre oynadı takip etti, sorular sordu, sonra bıraktı.

Yani demem o ki sürekli anlatmak, anlatmak, ve pratikte de göstermek gerekiyor. İnsan sevgisi, hayvan sevgisi, bitki sevgisi, su sevgisi,.. tek tek değil. Doğayı bütünüyle sevmeyi öğrenmeli çocuklar.

Vay arkadaş :) ben o anki öfkemin çaresizliğimin şiddetini anlatmak için bir laf kullandım heralde elin çocuğunu sokakta öldurmeye yeltenmedim ne kadar komik insanlar var yaa.. çocuk kediyi almış eliyle ayağına yakın tutuyor ve ayağıyla kaleye top atacak şekilde kediye vuruyor top gibi ve bunu defalarca yapıyor. Kedinin aci çığlıkları ve her tekmelenip savruldugunda toparlanamayip kacamayisi.. bu sahnelere şahit olup da "oğlum canım neden böyle yapıyorsun anneni bı çağır bakalım" vs diyemedim diye suçlu çocuk değil ben oldum :)) biraz gerçekçi olun lütfen böyle iğrenç bir kriz anında kim ne kadar soğukkanlı ve sakince bu lafları soyler

Hanımefendi çocuğa tepki göstermeyin dedim mi? Uyarabilirsiniz, bağırabilirsiniz ama öldürmek istemek bana göre değil. Size göre normal demek ki ısrarla savunduğunuza göre. Neyse bu tartışma bitmez size iyi günler.

Bana tepki gösterenler ısrarla şunlari anlamamak için çaba harcıyor.
1. Bu çocuk 8-9 yaşında, kediyi tekmelerken acı çektiğini biliyor farkında
2. Severken kediyi minciklarken acı verme durumu değil
3. Ben o anın şoku ve üzüntüsüyle o çocuğa acı vererek kedinin halini anlamasını istedim, sizler gibi kk da böyle bir konuya denk gelip "empati" yaparak "uyarmalı miyim gebertmeli miyim".. muhakemesini yapacak sakinlikte değildim. Bir olayı yaşamak ve dinlemek arasında fark var.
4. Evet ona acı vermek istedim ama yapmadım heralde yani öfkemin şiddetini tarif etme amaçlı "kafasını duvara vura vura öldürmek istedim" cümlesini kullandım bir tabir yani :)
Hiçbiriniz benim gibi hissedemez
Kim o olayı okuduktan sonra hıçkıra hıçkıra ağladı? Hickimse! Neden? Çünkü o ani yaşayan bendim. Benden daha fazla hayvansever olabilirsin ama şuan okurken benim hislerimi yasayamazsin. Koskoca insanlarsiniz bunları idrak etmek neden bu kadar zorki

Çok doğru bir yere parmak basmışsınız malesef doğurmakla anne olmuyor o çocuğa daha en başında insan ve hayvan sevgisini aşılamak gerekiyor diye düşünüyorum yarın o çocuk büyüdüğü zaman eşine de aynı muameleyi gösterir yüksek ihtimalle. Herkesin çocuğu prens prenses ama her şeyden önce sevgiyi saygıyı bilmesi gerekiyor.

Ben anladim sizi. Bence zaten herkes anladi da, islerine gelmiyor. Sanki herkes birer peygamber sabriyla dolu da memlekette, burada ahkam kesiliyor. niye bunlari ben hic gormuyorum sokakta, trafikte, hastanede? Sanki kimsenin aklindan saniyelik olarak siddet uygulamak gecmiyor. Onemli olan, İNSANİ olan, siddet dusunceniz olsa BİLE, kendinizi kontrol etmektir, bunu uygulamamaktir. Hayvandan farkimiz budur aslinda, onlar icguduyle hareket eder, ahlak kurallari yoktur. Insanlar ise kendilerini kontrol etmeyi ogrenmislerdir. Siz de siddet falan uygulamamissiniz bitti gitti, bosa caninizi sikmayin, kendinizi anlatmak icin ugrasmayin, zira anlamak istemiyorlar. Sorun bu.

Gerçekten iş komik bir hal aldı, ben birçok hasta çaresiz sokak hayvanını sahiplenip senelerce bakan bir insanım, hepsi benim evladım gibi, kim evladına bu denli dehşet verici şeyler yapan bir çocuğa karşı sakin kalıp uyarıp yoluna devam edebilir ki.. uyarsa gitse içi nasil rahat eder.. neyse dediğiniz gibi herkes anlamak istediği şekilde anlayip burda ders verme telaşında zaten

Off ki ne off. Ben yalnızca bu hayvan düşmanı insanların bir gün ettikleri zulümün aynısını yaşamasını temenni ediyorum. Bu dünyada, öbüründe bu sessiz kullara yaptıkları bir bir çıksın da, Allah'ım ben ne yaptım bu neyin cezası diye inlesinler. Kimse kusura bakmasın valla, bir kediye bile bile top atıp onu sakatlamanın ne gibi bir eğlencesi, amacı, özürü olabilir ki? Nedir yani, aklım mantığım almıyor. Tamam, bu hayvanlara yardım etmiyorsunuz anladık, zaten isteyen de yok, görmezden gelin vallahi bizim için daha iyi, böyle çocuklar yetiştirip o hayvanlara zarar vereceğinize görmezden gelin ya.

hayvana eziyet var diye okuyup okumamakta kararsız kaldım, zira dayanamıyorum.
ben artık bu tip yaratıklarla konuşurken elimde tel kamerası açık şekilde konuşuyorum. olayı çekeyim ya da çekmeyeyim uyarırken kamera hep açık, suç kapsamında çünkü. hemen görüntüleri belediyeye gönderiyorum deyin. bak bakalım hayvana ve size malkoçoğlu olanlar o zaman napıyor.
resmen yine tansiyonum oynadı.

Gunumuzde hayvana eziyet eden insanlara saygisi olmayan egoist dunya kenfi etrafinda donuyor sanan kisiliklerin hepsi boyle yetisiyor iste. Yazik cocuga uzuldum

Bir de böyleleri sosyal mecralarda hayvan sevgisiyle, hayvanlara yapılan eziyetlerle alakalı şeyler paylaşırlar.
Önce düzgün çocuk yetiştirmeyi öğrenseler keşke..

Ben anne olarak dayanamıyorum bu vurdumduymaz ebeveyn bozuntularına.
Öyle umursamaz öyle rahatlar ki şok oluyorum.
Geçen hafta parkta 3 yaşlarında bir çocuk,elinde kocaman taş kediye attı,kedi kaçtı gitti değmedi kediye ,o taşı aldı sağa attı,sola attı,en son kızım paten kayıyordu ona bakarken ben,dikkat etmedim pat o taşı bana attı ve karnıma geldi. Annesi olacak sorumsuz da bunlar olurken yanındakilerle dikilmiş sohbet ediyordu. En son bastım feryadı,çocuğunuza bakın elinde kocaman taş var kacıncıya fırlatıyor,kediye attı,sağa sola attı en son karnıma attı taşı,neden bakmıyorsunuz diye. Hayır o çocuğu kucaklayıp götürseler ruhu duymaz o derece dalmış kadın,umurunda değil yani,arkasına dönüp bakmıyor bile benim bir çocuğum vardı buralarda diye.
Böyle annenin çocuğundan ne beklersiniz ki. 5 sene sonra daha beter olacak.
Ailelerde bitiyor iş. Çocuğu parka salıp keyif yapmakla olmuyor.
Yol gösteren,uyaran olmazsa çocukta haklı olarak aklına eseni yapıyor. Birde sizin örnekte olduğu gibi ,desteklerse anne o çocuk değişmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…