Allah aşkına böyleleri doğurmasın

Aman kimse doğrusunu göstermesin ya bağırsın çağırsın ya öldürmek istesin! Millete laf söylemeden önce bir kendimize bakmamız lazım biz ne haldeyiz diye
Ben kendime bakıyorum o an başka bir hisse kapılmak imkansız geliyor. O çocuğu da dünyaya getirenler onun hareketlerinden sorumlu diye düşünüyorum. Sokaktaki savunmasız bir yavru kedidense tüm insanlık..
8-9 yaşındaki çocuk heralde doğrusunun bu olmadığını biliyordur. Çocuk deyince herkes gözünde 2-3 yaş canlandırıyor heralde yaa buradaki tepkilere inanamıyorum şaka gibi

Ya hadi kediyi düşünmüyo kendi çocuğunu da mı düşünmüyo acaba benim oğlum niye böyle hareketler sergiliyo, ileride kötü bi insan mı olacak diye acaba
İyi de kendi çocuğuna bağırarak tüm dikkati kendiniz çekmişsiniz kadın oohh çok iyi yaptın birde yanağına yapıştır tam olsun mu diyecekti. Yavrusuna saldıran bir kadın var tabi ki size yönelecek, gözü kedi medi mi görür.
Yanlış hareket yapmışsınız bence doğrusu çocuklara bağırmadan hataları anlatmaktı

Şaka mısınız??? "kedi medi" derken???????????

Küçükken bizim mahalledeki kediler neler çekti böyle hayvanoglu hayvanlar yüzünden.. Kimisinin gözlerini oymuslar, kiminin belinden koli bandı yapıştırmışlar.. Daha neler neler..

Çocuk evet anne babası öğretmedigi için o şekilde davranıyor fakat bu cidden sinir bozucu. Çocuk diyip geçemiyorum ben böyle şeylerde..

Cok eskiden bi komşunun kayinpederinin keklikleri varmış. Kedinin birisi de gelmiş kekligin birini öldürmüş. Yemek üzereyken adam yakalamış kediyi. Ayağından ağaca bağlayıp, altına da ateş yakıp diri diri yakmış hayvanı orda. İnşallah kabrinde de onu yakmışlardir..

Bu dünyada sadece kendilerine aitmiş gibi yaşayan bu adi topluluk yok olsa keşke..

8-9 yaşındaki birey çocuktur Türk hukukunda, bu yeterli. O yüzden doğrusunu anlatmak lazım, anlamıyorsa tekrardan anlatıp göstermek lazım, vurmasındansa nasıl sevileceğini göstermeniz lazım, kafasını duvara vurup vurup öldürmeyi istemek ne demek ya! Birde bunu savunmaya kalkıyorsunuz ya peessss!!aman birde hayvan sevgisinden dem vurmayın böyle bir cümlenin savunulacak hiçbir yanı yok, yazık. Sevgiyi savunan bile canice cümleler kuruyor,yazık.

Anlıyorum. Bende o çocuğa asla düzelmeyecek gözüyle bakamam. Düzelir mi düzelmez mi bilmiyorum, ben düzeleceğini temenni ederek yaklaşırım. İş hayatımda her günümü çeşit çeşit çocukla olabilmek, karakterlerine etkide bulunmak için çocukları seçtim. Ümidimi kessem çoğu davranışlarına tahammülüm kalmaz. E ne yapacağım, mecbur konuşacağım. İnşallah o çocuklada bi konuşan çıkar, hayvan sevgisini aşılar.

Ben 8-9 yaşındaki birey yetişkindir demedim zaten ama o yaşta kediye o vahşeti yaşatırken o çığlıklari oyun sanan 8-9 yaşındaki çocuğun zihinsel gelişiminden şüphe duyarım. şuan beni haksız bulurken bile sakin kalamiyosunuz farkında mısınız bide benim yerimde olsanız ne kadar bilinçli davranabilirdiniz acaba.. o ana şahit olmak farklı burdan bilmişlik taslamak farklı.

Kaç park terkettim kızıma vurdukları için. Ben kızıma vurma diyorum, izinsiz eşya alma diyorum, haldır huldur dalıyorlar çocuğa. E ne yapayım? Sende vur, sende al mı diyeceğim?
Keşke düşüncelerimizde bize katılsanız da, kızınız bu kadar özgüvensiz yetişmese.

İleride, karakterini savunduğunuz bu oğlan çocuğu, kızınızı döven damadınız olabilir. Kızınız da kendini savunmayı bilmediği için saklayabilir, farkında mısınız?

Kızınıza kendini savunmasını öğretin.

Keşke dünya sizin anlattığınız kadar pembe olsa, insanlar konuşa konuşa anlaşsa.

Çocuklarla ilgili işiniz varsa siz daha etkilisiniz tabi. Ama bizim sokakta canilik yaptıklarını gördüğümüzde sakin kalmamız düşük bir olasılık, o çocuğun o an bir yabancı tarafından aldığı uyarıyı algılaması daha da düşük bir olasılık bana göre. Umarım, bütün kalbimle dilerim ki o çocuğu da bu yoldan çeviren birileri olur.

Insanlar cok bilincsiz cok cahil .

Hayvanı çiçeği koruyamayan sevmeyen bir insan kimseyi sevemez.
Insan, insan olmak için önce dili olmayan savunmasız olanları sevmeli.

Umarım bu derin uykudan geç olmadan uyanır ve çocuğunu da iyi bir birey olarak geleceğe hazırlar.
Temenniden başka elimden bir sey gelmiyor .

Maalesef öyle çocuklar doğurulmuş ki her gün şaşırıyorum, 3 yıl doğuda son 1 yıl da batıda öğretmenlil yapıyorum. özellikle batıda daha duyarsız çocuklar ve aileler var. illa ki doğuda da vardı ama burdaki çocuklara her gün hayret ediyorum. bırak bir canlıyı korumayı daha yere çöp atmaması gerektiğini bile öğrenememiş 9 yaşındaki çocuk. çocuk yere atsa sadece tamam o da yetmiyor çöpü başka çocuğun ayağına doğru itekliyor o atmış gibi göstermek için. Keşke duyarlı anneler ve babalar olsa da çocukları da öyle olsa. Ama nerde.

Kendini savunamayan c

Bu konuda suçlu o çocuk değil ama ofkenizi ailesine yoneltin.
Çocuk dediğimiz 3-4 yaşında değil hiçbir hatasında tepki görmeyen çocuk nasıl bunun bi suç olduğunu anlarki? O an annesi yoktu ve ben o dehşet anında anasını babasını bulayım çocuk suçsuz diyemedim yani şuan sizin oturup sakin sakin yorum yaparken ürettiğiniz bu fikirle benim o anki şok ve panik halim bir olamaz..
bunu anlamak neden bu kadar zor herkes o an hissettiğim şeye takılmış kalmış çok bilinçli anlayışlı haliniz nedense benim o anda yaşadığım sok ve öfkeyi göz ardı ederken kayboluyor. Ben de siradan bir insanım peygamber değilim neticede

Sözüm meclisten dışarı rahmetlik babaannemin bir lafı vardı
"Imam o.urursa cemaat s.çar" derdi..
Ne kadarda yerinde oldu bu anektod..
Bu anne bozuntusunun içinde merhamet yokmuş ki çocuğunda olsun.. içinde diyorum bak.. kalbi yok onun zira.. yüreği yok.. kan pompalayan bir organı var.. olsada oluuurr olmasada..
Ağzın bal yesin! Iyi ki uyarmışsın..
Rabbimin dilsiz kulları seni ve senin gibi düşünenleri davrananları cennet kapısında beklerlermiş şüphesiz..
Minicik yeni yürüyen bebeklerini
-kıştt kedi
-piştt kuş
-hoştt köpek
diye kovalatan herkesi uyarıyorum bende..
Ağaç yaşken eğilir o hayvanların yaşam hakkının olduğunu ufacıkken öğretmeye başlarsak merhameti bilirler Sadece hayvanlara değil insanlara da zulüm etmezler.. zor değil ya..
Tekrar tekrar tebrik ediyorum seni!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…