- 2 Aralık 2017
- 6.091
- 8.306
- 198
- Konu Sahibi Bremenmizikacisi
-
Ben kendime bakıyorum o an başka bir hisse kapılmak imkansız geliyor. O çocuğu da dünyaya getirenler onun hareketlerinden sorumlu diye düşünüyorum. Sokaktaki savunmasız bir yavru kedidense tüm insanlık..Aman kimse doğrusunu göstermesin ya bağırsın çağırsın ya öldürmek istesin! Millete laf söylemeden önce bir kendimize bakmamız lazım biz ne haldeyiz diye
İyi de kendi çocuğuna bağırarak tüm dikkati kendiniz çekmişsiniz kadın oohh çok iyi yaptın birde yanağına yapıştır tam olsun mu diyecekti. Yavrusuna saldıran bir kadın var tabi ki size yönelecek, gözü kedi medi mi görür.Ya hadi kediyi düşünmüyo kendi çocuğunu da mı düşünmüyo acaba benim oğlum niye böyle hareketler sergiliyo, ileride kötü bi insan mı olacak diye acaba
Şaka mısınız??? "kedi medi" derken???????????İyi de kendi çocuğuna bağırarak tüm dikkati kendiniz çekmişsiniz kadın oohh çok iyi yaptın birde yanağına yapıştır tam olsun mu diyecekti. Yavrusuna saldıran bir kadın var tabi ki size yönelecek, gözü kedi medi mi görür.
Yanlış hareket yapmışsınız bence doğrusu çocuklara bağırmadan hataları anlatmaktı
8-9 yaşındaki birey çocuktur Türk hukukunda, bu yeterli. O yüzden doğrusunu anlatmak lazım, anlamıyorsa tekrardan anlatıp göstermek lazım, vurmasındansa nasıl sevileceğini göstermeniz lazım, kafasını duvara vurup vurup öldürmeyi istemek ne demek ya! Birde bunu savunmaya kalkıyorsunuz ya peessss!!aman birde hayvan sevgisinden dem vurmayın böyle bir cümlenin savunulacak hiçbir yanı yok, yazık. Sevgiyi savunan bile canice cümleler kuruyor,yazık.Ben kendime bakıyorum o an başka bir hisse kapılmak imkansız geliyor. O çocuğu da dünyaya getirenler onun hareketlerinden sorumlu diye düşünüyorum. Sokaktaki savunmasız bir yavru kedidense tüm insanlık..
8-9 yaşındaki çocuk heralde doğrusunun bu olmadığını biliyordur. Çocuk deyince herkes gözünde 2-3 yaş canlandırıyor heralde yaa buradaki tepkilere inanamıyorum şaka gibi
Çocuk mocuk, kedi medi tamlamadır , siz şaka mısınız acabaŞaka mısınız??? "kedi medi" derken???????????
Anlıyorum. Bende o çocuğa asla düzelmeyecek gözüyle bakamam. Düzelir mi düzelmez mi bilmiyorum, ben düzeleceğini temenni ederek yaklaşırım. İş hayatımda her günümü çeşit çeşit çocukla olabilmek, karakterlerine etkide bulunmak için çocukları seçtim. Ümidimi kessem çoğu davranışlarına tahammülüm kalmaz. E ne yapacağım, mecbur konuşacağım. İnşallah o çocuklada bi konuşan çıkar, hayvan sevgisini aşılar.Okey konuyu şuraya getiriyorum, ben böyle bir çocuğun yüzüne gidip "şeytan" demem zaten. Hatta böyle insandan olabildiğinde uzak dururum. Yardım edebileceğim bir şey yok zaten şu noktada. 8 yaşındaki çocuğun davranışını ancak ailesi köreltebilir. Ama şu da şahsım adına net ki bu çocuğun yaptığı kötülükle yetişkin birinin yaptığı kötülük aşağı yukarı denk benim için. Çünkü bu çocuğun elinden birinin tutması çok düşük bir ihtimal ve büyüyünce topluma zararlı biri haline gelecek. Ben bu çocuğun kedinin canını yaktığını görüp yanına gidip "canım neden böyle yapıyorsun?" diyebilirsem şayet sinirime hakim olup, o çocuğun asla umurunda olacağına inanmıyorum.
Siz o kadının "oğluşumdan önemli mi kedi" diyişinden ne çıkardınız merak ettim. Böyle bir kadını savunabildiğinize göre.Çocuk mocuk, kedi medi tamlamadır , siz şaka mısınız acaba
Ben 8-9 yaşındaki birey yetişkindir demedim zaten ama o yaşta kediye o vahşeti yaşatırken o çığlıklari oyun sanan 8-9 yaşındaki çocuğun zihinsel gelişiminden şüphe duyarım. şuan beni haksız bulurken bile sakin kalamiyosunuz farkında mısınız bide benim yerimde olsanız ne kadar bilinçli davranabilirdiniz acaba.. o ana şahit olmak farklı burdan bilmişlik taslamak farklı.8-9 yaşındaki birey çocuktur Türk hukukunda, bu yeterli. O yüzden doğrusunu anlatmak lazım, anlamıyorsa tekrardan anlatıp göstermek lazım, vurmasındansa nasıl sevileceğini göstermeniz lazım, kafasını duvara vurup vurup öldürmeyi istemek ne demek ya! Birde bunu savunmaya kalkıyorsunuz ya peessss!!aman birde hayvan sevgisinden dem vurmayın böyle bir cümlenin savunulacak hiçbir yanı yok, yazık. Sevgiyi savunan bile canice cümleler kuruyor,yazık.
Keşke düşüncelerimizde bize katılsanız da, kızınız bu kadar özgüvensiz yetişmese.Kaç park terkettim kızıma vurdukları için. Ben kızıma vurma diyorum, izinsiz eşya alma diyorum, haldır huldur dalıyorlar çocuğa. E ne yapayım? Sende vur, sende al mı diyeceğim?
Çocuklarla ilgili işiniz varsa siz daha etkilisiniz tabi. Ama bizim sokakta canilik yaptıklarını gördüğümüzde sakin kalmamız düşük bir olasılık, o çocuğun o an bir yabancı tarafından aldığı uyarıyı algılaması daha da düşük bir olasılık bana göre. Umarım, bütün kalbimle dilerim ki o çocuğu da bu yoldan çeviren birileri olur.Anlıyorum. Bende o çocuğa asla düzelmeyecek gözüyle bakamam. Düzelir mi düzelmez mi bilmiyorum, ben düzeleceğini temenni ederek yaklaşırım. İş hayatımda her günümü çeşit çeşit çocukla olabilmek, karakterlerine etkide bulunmak için çocukları seçtim. Ümidimi kessem çoğu davranışlarına tahammülüm kalmaz. E ne yapacağım, mecbur konuşacağım. İnşallah o çocuklada bi konuşan çıkar, hayvan sevgisini aşılar.
Bu konuda suçlu o çocuk değil ama ofkenizi ailesine yoneltin.Öldürmedim sonucta ama ben beş dk gec gelsem o canı öldürmüş olacakti. Fark bu
Çocuk dediğimiz 3-4 yaşında değil hiçbir hatasında tepki görmeyen çocuk nasıl bunun bi suç olduğunu anlarki? O an annesi yoktu ve ben o dehşet anında anasını babasını bulayım çocuk suçsuz diyemedim yani şuan sizin oturup sakin sakin yorum yaparken ürettiğiniz bu fikirle benim o anki şok ve panik halim bir olamaz..Kendini savunamayan c
Bu konuda suçlu o çocuk değil ama ofkenizi ailesine yoneltin.
Sözüm meclisten dışarı rahmetlik babaannemin bir lafı vardıO kadar sinirliyim ki karman çorman anlatırsam kusuruma bakmayın.
Benim evimin yakınlarında bir çocuk parkınvar eve dönerken önünden geçiyorum. Bugün de eve dönerken parkta birkaç erkek çocuk topla oynuyordu sanırım anneleri de ordaki çardakta oturmuş sohbet ediyorlar buraya kadar her şey çok güzel. Bu arada çocuklar 8-9 yaşlarındaydı öyle küçük değiller yani ve de top ağır futbol toplarından ama öyle bakkalda satılan 1 liralık toplardan değil. Onlar oynarken bir tane kedicik de kendi halinde oralarda dolaşıyordu. Neyse olaya geliyorum.
Çocuklardan biri diğerlerine bakın napcam şimdi dedi topu aldı eline kediyi hedef aldı attı allahtan kedi kaçtığı için denk gelmedi. Napıyosun sen diye bağırdım çocuk bana cevap vermiyo gülüyo öyle gururlu gururlu bakıyo suratıma. Şeytan şappalağı. Her neyse napıyosun sen çocuğum topu kediye mi attın cevap versene dedim hala bakıyo suratıma eblek eblek. Ama yani kızlar yüzündeki ifade o kadar gururlu ki enn ufak bir pişmanlık emaresi yok. Neyse bi baktım annesi geliyo sen ne bağırıyosun benim oğluma diye bağırıyo bana. Ki niye bağırdığımı bilmeden bağırması da haklıydı biri benim çocuğuma bağırsaydı ben de kızardım. Anlattım böyle böyle çocuğunuz kediye top atıyor yazık değil mi hayvana diye. Sana en atarsa atar kedi altı üstü sen kedi için benim oğluşuma bağıramazsın gerizekalı karı seni ayağımın altına alırım ağzını yırtarım saçını başını yolarım diye konuşmaya başladı. Baktım iş mahalle kavgasına dönecek diğer anneler de bakıyo bu tarafa dedim beautiful trauma kaç yoksa dayak yiyeceksin. Bunlar olurken de çocuğu gitti diğer çocuklarla top oynuyo hiç asla umrunda değil. Neyse ben ne halin varsa gör minvalinde bi şey dedim gittim giderken arkama baktım kadın gitmiş oğlunun kafasından öpüyo bi de aferin der gibi. O kadar sinir oldum ki anlatamam. Yediğim hakaret ve tehditler de cabası zaten.
Çocuklar ki içinde kötülük barındırmayan canlılar, bir canlının canını acıtmaktan suçluluk duymaması sizce de korkunç bir şey değil mi? Daha çocukken bundan suçluluk duymayan insan ileride kim bilir ağzı dili yok diye o zavallı hayvancıklara ne yapar. Akıl vermek gibi değil bu yanlış anlamayın sizden sadece rica ediyorum nolur çoluğunuza çocuğunuza hayvan sevgisi aşılayın ya lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?