- 9 Ocak 2015
- 12.856
- 29.210
- 798
- Konu Sahibi Bremenmizikacisi
-
Çocuklar hayvanlara karşı merhametsiz olabiliyorlar maalesef,asıl sorun anne babalarda onlara hayvan sevgisi aşılamalari gerekiyor ben artık çocuklara kizamiyorum bile,bana göre hayvanlara merhamet etmeyen insanlara da merhametli olmaz,keşke siz de bagirmadan düzgünce söyleseydiniz.O kadar sinirliyim ki karman çorman anlatırsam kusuruma bakmayın.
Benim evimin yakınlarında bir çocuk parkınvar eve dönerken önünden geçiyorum. Bugün de eve dönerken parkta birkaç erkek çocuk topla oynuyordu sanırım anneleri de ordaki çardakta oturmuş sohbet ediyorlar buraya kadar her şey çok güzel. Bu arada çocuklar 8-9 yaşlarındaydı öyle küçük değiller yani ve de top ağır futbol toplarından ama öyle bakkalda satılan 1 liralık toplardan değil. Onlar oynarken bir tane kedicik de kendi halinde oralarda dolaşıyordu. Neyse olaya geliyorum.
Çocuklardan biri diğerlerine bakın napcam şimdi dedi topu aldı eline kediyi hedef aldı attı allahtan kedi kaçtığı için denk gelmedi. Napıyosun sen diye bağırdım çocuk bana cevap vermiyo gülüyo öyle gururlu gururlu bakıyo suratıma. Şeytan şappalağı. Her neyse napıyosun sen çocuğum topu kediye mi attın cevap versene dedim hala bakıyo suratıma eblek eblek. Ama yani kızlar yüzündeki ifade o kadar gururlu ki enn ufak bir pişmanlık emaresi yok. Neyse bi baktım annesi geliyo sen ne bağırıyosun benim oğluma diye bağırıyo bana. Ki niye bağırdığımı bilmeden bağırması da haklıydı biri benim çocuğuma bağırsaydı ben de kızardım. Anlattım böyle böyle çocuğunuz kediye top atıyor yazık değil mi hayvana diye. Sana en atarsa atar kedi altı üstü sen kedi için benim oğluşuma bağıramazsın gerizekalı karı seni ayağımın altına alırım ağzını yırtarım saçını başını yolarım diye konuşmaya başladı. Baktım iş mahalle kavgasına dönecek diğer anneler de bakıyo bu tarafa dedim beautiful trauma kaç yoksa dayak yiyeceksin. Bunlar olurken de çocuğu gitti diğer çocuklarla top oynuyo hiç asla umrunda değil. Neyse ben ne halin varsa gör minvalinde bi şey dedim gittim giderken arkama baktım kadın gitmiş oğlunun kafasından öpüyo bi de aferin der gibi. O kadar sinir oldum ki anlatamam. Yediğim hakaret ve tehditler de cabası zaten.
Çocuklar ki içinde kötülük barındırmayan canlılar, bir canlının canını acıtmaktan suçluluk duymaması sizce de korkunç bir şey değil mi? Daha çocukken bundan suçluluk duymayan insan ileride kim bilir ağzı dili yok diye o zavallı hayvancıklara ne yapar. Akıl vermek gibi değil bu yanlış anlamayın sizden sadece rica ediyorum nolur çoluğunuza çocuğunuza hayvan sevgisi aşılayın ya lütfen
Sizde şu yazdıklarınızla benim tahammül sınırımı zorladınızBen yazilanlari okuyamadim cunku tahammulum yok. Bende benzer sebepten bir cocugu kovalamistim evine kacmisti korkuo. Elime gecseydi o sinirle bende onu dovecektim. Dusundukce asabim bozuluyor.
Cocuklara masum diyenlere de ayrica gicik oluyorum. Cocuklarda masumiyet yoktur. Esasen hic bir sry yoktur bagimlilik disinda. Ve en buyuk problem de bu hic bir seyin olmamasi.
Çocuğun yaptığı basit bir hata değil. Kedinin canına kast etmiş fırsatını bulsa sizin kızınıza da aynını yapacaktır. Birde bu açıdan bakın. Arkadaşın anlattığı çocuk bayağı sorunlu ve terbiyesiz. Hoşgörüyle uyarılacak bir çocuk değil.Düzeltiyorum kızım bi hata yapsa tanıyayım yada tanımayayım birisi ona bağırsa parçalarım hele de bi yabancıysa parçalamakla da kalmam sanırım
Ne diyorsunuz ya!?cidden anlamakta zorlanıyorum.çocuk çocuk adı üstünde çocuk.ne yapılacak hoşgörüyle yaklaşılmayacakta.kendisini öyle yetiştiren anne babanın cezaasını o çocuk dahası bizim çocuklarımız(o ebeveynlerin yetiştirdiği çocuklarla aynı coğrafyada yaşamak zorunda olduğu için)neden çeksin.her şey sevgiyle hoşgörüyle ve en önemlisi eğitimle güzelleşecek.ve hep diyorum çocuktan önce biz büyükleri eğitmekten başlanması lazım.çocuk anne babasının yansıması olarak büyüyor.çocuğu korkutunca yaptığının yanlış olduğunu anlatınca o çocuk bi daha hiçbir canlıya zarar vermeyecek mi sanıyorsunuz!Çocuğun yaptığı basit bir hata değil. Kedinin canına kast etmiş fırsatını bulsa sizin kızınıza da aynını yapacaktır. Birde bu açıdan bakın. Arkadaşın anlattığı çocuk bayağı sorunlu ve terbiyesiz. Hoşgörüyle uyarılacak bir çocuk değil.
Çelişkilerle dolu bir insansınız hem parçalamaktan bahsediyorsunuz hemde hoşgörüden kendinize gelin ve cevap yazarken haddinizi bilin. Ünlem işaretleri, ne diyorsun ya diyerek seviyenizi ortaya koyuyorsunuz.8 yaşında kediye nişan alan bir çocuk sizin kızınıza da nişan alırsa sizde hoşgörülü yaklaşıp güzelce uyarırsınız. Hade selametle.Ne diyorsunuz ya!?cidden anlamakta zorlanıyorum.çocuk çocuk adı üstünde çocuk.ne yapılacak hoşgörüyle yaklaşılmayacakta.kendisini öyle yetiştiren anne babanın cezaasını o çocuk dahası bizim çocuklarımız(o ebeveynlerin yetiştirdiği çocuklarla aynı coğrafyada yaşamak zorunda olduğu için)neden çeksin.her şey sevgiyle hoşgörüyle ve en önemlisi eğitimle güzelleşecek.ve hep diyorum çocuktan önce biz büyükleri eğitmekten başlanması lazım.çocuk anne babasının yansıması olarak büyüyor.çocuğu korkutunca yaptığının yanlış olduğunu anlatınca o çocuk bi daha hiçbir canlıya zarar vermeyecek mi sanıyorsunuz!
Evet parçalarım öyle kendini büyümüş yetişkin sanan ve adı üstünde çocuk olan bir bireyi Korkutmaktan zerre çekinmeyen insanı.asıl haddini bilmesi gereken sizsiniz!!!benim kızımı da hiç birinin evladını da nişan alma kelimesinin önüne koyamazsınız!!!!!çünkü onlar çocuk.o 8 yaşında dediğiniz olayı yapan da çocuk(olayı bilmiyorum sizden duydum.)eğitimsiz,cahil,konuyu nerden ele alacağını bilmeyen,sorunun kaynağını bilmeden sebeplerde debelenen bireylerin yetiştirdiği çocuklar ne yazık ki her canlı için tehlike arzediyor.bilmem anlatabildim mi!!!Çelişkilerle dolu bir insansınız hem parçalamaktan bahsediyorsunuz hemde hoşgörüden kendinize gelin ve cevap yazarken haddinizi bilin. Ünlem işaretleri, ne diyorsun ya diyerek seviyenizi ortaya koyuyorsunuz.8 yaşında kediye nişan alan bir çocuk sizin kızınıza da nişan alırsa sizde hoşgörülü yaklaşıp güzelce uyarırsınız. Hade selametle.
Yaa ben kediden o kadar cok korkarim ki 6 7 yasindayken aksam binadan ustume cirkayarak atlamisti. Icerde kapali kalmis ben de kapiyi acinca birden firladi ustume dogru. O korkuyu 30 yasima geldim atlatamadim. Ama simdi 2 yasinda oglum var ve asla ona yansitmak istemiyorjm aa ne kadar guzel kedi bak hadi yemek verelim falan diye yonlendiriyorum ama kediyle aramdaki mesafe azalinca kalbim agzima geliyor resmen ustume atlar mi acaba korkusundan. Dun yine bi kedi geldi arabanin yanina oglum sevmeye gitti kedi de kacmadi oglum tam elleyecekti istem disi geri cektim gel oglum simdi atlar napar da diye ama sonra kendime cok kızdımO kadar sinirliyim ki karman çorman anlatırsam kusuruma bakmayın.
Benim evimin yakınlarında bir çocuk parkınvar eve dönerken önünden geçiyorum. Bugün de eve dönerken parkta birkaç erkek çocuk topla oynuyordu sanırım anneleri de ordaki çardakta oturmuş sohbet ediyorlar buraya kadar her şey çok güzel. Bu arada çocuklar 8-9 yaşlarındaydı öyle küçük değiller yani ve de top ağır futbol toplarından ama öyle bakkalda satılan 1 liralık toplardan değil. Onlar oynarken bir tane kedicik de kendi halinde oralarda dolaşıyordu. Neyse olaya geliyorum.
Çocuklardan biri diğerlerine bakın napcam şimdi dedi topu aldı eline kediyi hedef aldı attı allahtan kedi kaçtığı için denk gelmedi. Napıyosun sen diye bağırdım çocuk bana cevap vermiyo gülüyo öyle gururlu gururlu bakıyo suratıma. Şeytan şappalağı. Her neyse napıyosun sen çocuğum topu kediye mi attın cevap versene dedim hala bakıyo suratıma eblek eblek. Ama yani kızlar yüzündeki ifade o kadar gururlu ki enn ufak bir pişmanlık emaresi yok. Neyse bi baktım annesi geliyo sen ne bağırıyosun benim oğluma diye bağırıyo bana. Ki niye bağırdığımı bilmeden bağırması da haklıydı biri benim çocuğuma bağırsaydı ben de kızardım. Anlattım böyle böyle çocuğunuz kediye top atıyor yazık değil mi hayvana diye. Sana en atarsa atar kedi altı üstü sen kedi için benim oğluşuma bağıramazsın gerizekalı karı seni ayağımın altına alırım ağzını yırtarım saçını başını yolarım diye konuşmaya başladı. Baktım iş mahalle kavgasına dönecek diğer anneler de bakıyo bu tarafa dedim beautiful trauma kaç yoksa dayak yiyeceksin. Bunlar olurken de çocuğu gitti diğer çocuklarla top oynuyo hiç asla umrunda değil. Neyse ben ne halin varsa gör minvalinde bi şey dedim gittim giderken arkama baktım kadın gitmiş oğlunun kafasından öpüyo bi de aferin der gibi. O kadar sinir oldum ki anlatamam. Yediğim hakaret ve tehditler de cabası zaten.
Çocuklar ki içinde kötülük barındırmayan canlılar, bir canlının canını acıtmaktan suçluluk duymaması sizce de korkunç bir şey değil mi? Daha çocukken bundan suçluluk duymayan insan ileride kim bilir ağzı dili yok diye o zavallı hayvancıklara ne yapar. Akıl vermek gibi değil bu yanlış anlamayın sizden sadece rica ediyorum nolur çoluğunuza çocuğunuza hayvan sevgisi aşılayın ya lütfen
Daha konuyu okuyup, olayın ne olduğunu bilmeden nasıl cevap yazıyorsunuz? Bravo vallahi daha size verecek cevabım yok. Rumuzunuzda yazan Tanrının ışığı umarım birgün sizede vurur sizi aydınlatırEvet parçalarım öyle kendini büyümüş yetişkin sanan ve adı üstünde çocuk olan bir bireyi Korkutmaktan zerre çekinmeyen insanı.asıl haddini bilmesi gereken sizsiniz!!!benim kızımı da hiç birinin evladını da nişan alma kelimesinin önüne koyamazsınız!!!!!çünkü onlar çocuk.o 8 yaşında dediğiniz olayı yapan da çocuk(olayı bilmiyorum sizden duydum.)eğitimsiz,cahil,konuyu nerden ele alacağını bilmeyen,sorunun kaynağını bilmeden sebeplerde debelenen bireylerin yetiştirdiği çocuklar ne yazık ki her canlı için tehlike arzediyor.bilmem anlatabildim mi!!!
Ne diyorsunuz ya!?cidden anlamakta zorlanıyorum.çocuk çocuk adı üstünde çocuk.ne yapılacak hoşgörüyle yaklaşılmayacakta.kendisini öyle yetiştiren anne babanın cezaasını o çocuk dahası bizim çocuklarımız(o ebeveynlerin yetiştirdiği çocuklarla aynı coğrafyada yaşamak zorunda olduğu için)neden çeksin.her şey sevgiyle hoşgörüyle ve en önemlisi eğitimle güzelleşecek.ve hep diyorum çocuktan önce biz büyükleri eğitmekten başlanması lazım.çocuk anne babasının yansıması olarak büyüyor.çocuğu korkutunca yaptığının yanlış olduğunu anlatınca o çocuk bi daha hiçbir canlıya zarar vermeyecek mi sanıyorsunuz!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?