Allah aşkına böyleleri doğurmasın

Yazdim yazdim sildim ama dayanamicam yazacam bizimde sitede yavru kediler varmis yavru 5 yasinda olan komsunun cocuga o yavrularin kafasini sopayla eze eze oldurmus. Ben olaya sonradan mudahele ettim. Yoksa o cocugu evire cevire doverdim. Resmen cocuk degil canavar yetistiriyor bazi kadinlar. Gittim annesine soyledim ben cezasini veririm dedi ama ne mumkun bir hayvan icin degmez demistir eminimki..
Not olay 5 sene once kadar gercekleşti..

Boyle cocuklari ailesi tedavi mi ettirir? Veya boyle aileler kendisi tedavi olur mu? Devlet kimseyi zorla tedaviye almiyor. Tutturmussunuz bir tedavidir gidiyor. Kimi tedavi ettiniz? İsiniz buysa veya cocuklari egiten kisiyseniz sansiniz var onun disinda?
Tedavi olmuyorlar diye oturup herkesin psikologlugunu yapamaz kimse. Insaniz ve o manzaralarda cok farkli seyler hissedip, tepki verebiliriz korumak icin ki gayet normal. Masum bir canliya zarar veriliyor,, vermek isteniyor.

Kendi istegiyle tedavi olmak isteyenler tedavi olur boyleleri de gelip tedavi olmaz genelde toplumun haline bakilirsa.
Toplum baskisindan cok sikayet ediyoruz ama boyle seyler icin toplum baskisi gecerli ve evet hayvanlara zarar veren cocuk veya yetiskin gordugumuzde sert tepkiler versek, ayiplasak belki bir nebze cekinecekler bunlari yapmaktan ama iste tepki verecek insanlarin sayica fazla olmasi ve susmamasi lazim.

Yok cocuga yaramaz denmez, yok şşt denmez, pişt denmezmiş psikolojisi bozulurmuş. Tamam iyi guzel cocuklar daha ozenli ve iyi yetistirilsin bunun zarari yok faydasi var ama suyunu da cikartmayin zamaninda annesinden terlik yemeyen, hakaret duymayanin neredeyse olmadigi bir nesil vardi herkes oturdu kedi kopek mi dövdü? Manyak mi oldu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yavrusuna saldiran bir kadin varmista gozu kedi medi gormuyormus. Bi cocugun anasini hakli cikartmadiginiz kalmisti zaten. Gorende konu sahibi, cocugu aldi evire cevire meydan dayagi atti da anasi cocugu kurtardi sanir.

Ne saldirmasi ya? Cocuga ses yukseltmek saldirmak oluyor ama kediye top firlatmak cok masum.
Benim cocuguma bagiran kadin gorsem bende basta cikişirim ama herhangi bir hayvana zarar verdigini duyarsam dogurdugumdan utanirdim. Israf

Bugun benimde basima ayni olay geldi.3 4 yaslarindaki cocuk park edilmis arabanin altina dogru girdi. bende bakiyorum ne yapacak acaba diye. arabanin altinda kedi gormus onu kuyrugundan tutup vargucuyle cekmeye basladi.
Kedi nasil miyavliyo.bende dayanamayip cocuk nabiyosun sen diye bagirinca birakip kacti.allahtan anasi duymadi kesin kavga ederdi.benimde ayni yasta oglum var. bi yerden gecerken dikkat et oglum hayvani rahatsiz etme ,korkutma uyuyo diye uyariyorum.insanlar nasil bu kadar vurdumduymaz olabiliyo valla sasiriyorum

Çocukların kimseye isteyerek kötülük yapmayacak melekler olduğunu dusunmenizin sebebi çocuklarla içiçe olmamaniz, gördüğünüz tek çocuğun bayramda seyranda evinize gelenler olması sanırım.
Çocuk milleti gerçekten çok acımasız olabiliyor, zorbalık da çocuklarda üst düzeyde. Engelliye, kendinden düşük seviyede gördüğü birine, hayvanlara... Gerçekten büyük insanın yapamayacağı kötülükler yaparlar. Çocukluğunu hatırlasana... Hangi büyük insan aklı dengesi yerinde olmayan ve konuşamayan kadının karşısında nanik yapıp lagagagagaga diye kadının çıkmayan sesini taklit edip,kadın tarafından kovalanirken kahkahalarla guler?
Akli dengesi yerinde olan neredeyse hiçbir yetişkin böyle birşey yapmaz. Ama bizim mahallenin neredeyse bütün çocukları Seher abla'ya bunu yapardi. Hem de yıllarca

Yaşadığın bir olayın benzerini de ben yaşamıştım. Normalde çocukları çoook severim
gönüllü olarak çocuklarla calisirdim o zamanlar,öğrenciydim. Mezun olunca çocuklarla çalışmaya devam ettim zaten. Öyle bir çocuk sevgisi. Eglenirim de onlarlayken. Ama bir gün KEDİNİN BOYNUNDAN KOLİBANTİ GEÇİREN aptal çocuklarla karşılaştım. Beynim uçtu sinirden,üstüne yürüdüm çocuğun, bağırdım çağırdım,tehdit ettim. Elimde olsa döverdim bile de yapmadım.
Sonra?
Ben araba altlarında pisipisi deyip kediyi ararken arkadaşlarından da destek alıp gülüp dalga geçti arkamdan.
Böylelerini anneleri dogurmamis ki...
Neyzen Tevfik'in meşhur şiiri var ya. Tam da bu çocuklara gelsin
"tanrı senin hamurunu
necasetle (pislikle) yoğurmuş,
anan seni s.ç.r iken
yanlışlıkla doğurmuş"

Benim köpeğime tokat atmışdı bi bebek. Daha 5 fln yaşında. Bende oğlm hayvanlar sevilir fln derken annesi arkamdaymış. Bana terbiyye öğretme falan dedi. Dedim ama köpeğime tolat atmış yalnıştır desen nolcakki. Bekardım o zaman. Neyse sen ne anlarsn terbiye vermekten falan. Bebeğin yok kedi köpekle uğraş bana annelik öğret. Yok ya git kendi haline ağla dua et en azndan oğlum gibi terbiyesiz sandığn bebeğn olur falan çok kırıcı laflar etdi. Sanki kocasız yalnız mutlus evde kalmşm gbi. Eve gelip ağladm .4 sene oldu. Şmdi kızıma hamileyim köpeğmde kayb oldu. Ama evlat bile hayvan sevgisinin yerini vermiyor

Çocuklar yaptıklarının sonucunu bilmiyor ne yazık ki. Onlara çevrelerindeki her canlıya saygılı davranmayı biz öğretmek zorundayız. Öyle anneden böyle çocuk ne diyelim.

Bence de üremesinler Allahın cezaları. Ne insanları, ne hayvanları rahat bırakırlar, ne bitkileri. Yorumları da okuyunca hepten sinirlerim bozuldu. Bu iğrenç yaratıklar dünyanın başına bela olmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Çocuğu da aynı, büyüğü de aynı. Belli bir yaşa gelmiş, her şeyin bilincinde olup da sağa sola saldıran çocuk bana göre de pisliğin tekidir. Melek filan değil. Bir üye başını vura vura öldüresim geldi diye kaç tane tepki almış. Benim de aynen öyle öldüresim gelir hayvana eziyet görsem, var mı diyeceğiniz?! Kötüysem de kötüyüm. Allahın yarattığı savunmasız cana eziyet eden çocuğun başını okşayacak değilim. O kadar aşmadım kendimi. Kısasa kısastan yanayım. Nedir bu hayvanların çektiği ya...

Çocuğun yaptığı ve annesinin tepkisi tabiki yanlış ama kediyi savunayim derken çocuğa şiddet düşünmek.. Böyleleri de hayvansever olmasın mümkünse..

Son düzenleme:
Çocuğun yaptığı ve annesinin tepkisi tabiki yanlış ama kediyi savunayim derken çocuğa şiddet düşünmek.. Böyleleri de hayvansever olmasın mümkünse..
Olur bundan sonra olmam madem öyle buyurdunuz (!)
Ülkede bu tarz olaylar bitmez bir benzerine illaki birgün siz de denk gelirsiniz ve o an bu sakinlikte bu olgunlukta kalabilmeniz dileğiyle..

Ya biz bu ülkede kaldırımda sakince uyuyan köpeğin yanından geçerken hiç bir sebep yokken zavallıya tekme atan insanlar gorduk, ortada hayvan yokken sırf su icsin diye konulan kaba donup tekme atan insanlar gördük. Koli bandıyla kediyi tamamen bantlayip duvardan duvara atanları ve daha nicelerini gördük duyduk..
Sizce bu pisliklere zamanında bu hayvanların da bir can olduğu ve canlarının yandığı, onları sevmeleri gerektiği anlatilmadigi için mi bu igrenclikleri yapıyorlar?
Neymiş ben 8-9 yaşındaki çocuğu öldürmeyi nasıl düşünürmüsüm(!)
E bahsettiğim pislikler o hayvanlara zarar verdiğinin farkında da bu bahsettiğim çocuk farkında değil mi?
Sanki 2 yaşında hayvanı seveyim derken sıkan hirpalayan bir çocuktan bahsetmişim yaa hepiniz çok duyarlı çok serin kanli ve her kriz anında burda olduğunuz gibi olgun aklı başında davranabilirsiniz eminim ama ben o an içimden öyle hisler geçirdim evet. Ama merak etmeyin yapmadım :)

4 sene evvel annesi doğumda ölen ve annesiyle birlikte çöp konteynerine atılmış, göbek kordonu üzerinde en fazla 2 günlük bir kedi yavrusu sahiplendim, ölen anne kediyi çöpe atmayı bir nebze anlarım belki ama canlı bir yavruyu çöpe atmayı anlayamadım, bebeciği 25 gün yaşatabildik, sonra avuçlarımızda öldü, 4 senedir burnumun direği sızlar, atan büyük ihtimalle bir erişkindi, o erişkin hayvan sevgisiyle büyümüş olsaydı anneyi toprağa gömer bebeği de sahiplenirdi.

3 yıl evvel çalılar arasında durgun sersemlemiş yetişkin bir kedi gördüm, biraz yaklaştığımda ağzından burnundan iltihap aktığını fark ettim, kaç gündür o haldeydi bilmiyorum, hemen aldığımız gibi barınak veterinerine götürdük, hayvancağızın çene kemiğine tekme veya sopayla vurulmuş olduğu ve çenesinin paramparça olduğu söylendi, açlık ve susuzluktan vücudu zayıf düşmüş, serumlar, iğneler, veteriner o hayvanın çenesini temizlemeye çalıştıkça içim parçalandı, ameliyat olması gerekiyor dediler ama önce vücudunun güç toplaması için serum verilecek, yavrum kimbilir ne zaman hangi kötü kalpli insan tarafından bu hale getirildi ki onu da yaşatamadık, ameliyat olamadan öldü, belki onu da bu hale getiren bir erişkindi, çocukken hayvanları doğayı severek büyüse bir canlıyı o hale getirmezdi, o kediciğin öldüğü senenin yazında 11 yaşlarında bir erkek çocuk yüzünden günlerce balkonda nöbet tuttuk, elinde kocaman parke taşıyla kedilere usulca yaklaşıp kafalarını ezmeye çalışıyordu, bağırdık, kızdık, onlarda can dedik, yakınımızda oturan ailesinden tek bir yapma evladım onlar can, onlara zarar verilmez lafı duymadık.

Bugün sopayla, taşla, tekmeyle hayvanlara vuran çocuklar yarın büyüyüp aynı eziyeti yapmaya devam ediyor, çocuktur deyip geçmemek gerek, o çocuklar o davranışları büyüyünce de devam ettiriyor, benim köpeğim en çok küçük çocuklardan korkuyor, çünkü üzerine sopayla koşan çocuklar oldu, vurmaya kalktılar anneleri bir kere yapma çocuğum demedi, evlatsa benim köpeğimde bana evlat, kedilerim de evladım, sokakta peşime takılan hayvanlarda evladım, sırf insanız diye dünyanın sahibi değiliz hoş, dünya diğer canlılarla güzelleşiyor, yaşanır hale geliyor, çocuk deyip geçmeyin, o çocuklar sokaklarda sayısız hayvanı öldürüyor

Bir öğrencimin hırsızlık yaptığı gerekçesiyle annesini okula çağırdık. Annenin söylediği " para bu nasılsa yerine konur,benim çocuğumun psikolojisi ne olacak?"
Çocuğunun pisliğini örtmekte ısrarcı anne babalar çok maalesef.

Çocuk kotu annesi ondan daha kotu. Vicdan ve merhamet yok ikisinde de.

Ben devamlı yaşıyorum bunu. Nerdeyse bir çocuk görsem bir hayvana kötü davranan hemen devreye giriyorum. Payliyorum kim ne derse desin.

Benim de iki oğlum var. Zaten kötülük yapmazlar ama devamlı uyarırim. Annecim onlar sahipsiz, onlar dilsiz sakın onlara kötü davranma. Allah hayvanlara kötü davrananları sevmez, diye. Küçük olan 4 yaşında hayvan sevgisi çok. O sokakta gördüğü her hayvanı seviyor.

Büyük oğluma böcek veya örümcek bile görse öldürmesine izin vermiyorum. Onlar da can diyorum.

Küçüklükten başlar böyle şeyler. O anne farkında olmadan bir cani yetiştiriyor.

çocuğa canlılara saygiyi, merhamet vicdani öğretmek diye bir kaygısı yok demek ki..

Ise gitmeden kahve icerim balkonda iki okullu geldi ellerinde futbol topu... yavru bir kedi var sokakta denk gelirsem sut veririm .. çocuklar kediyi çağırdi hemen aklima kotu kotu seyler geldi . Çocuk ""topu sakla kedi korkar ""dedi .. sevdiler oynadilar ... evdeki son sutu aldim kediye verdim
.bizim burda kedi kopek cok var mahallenin çocukları alıştırıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…