Allah aşkına böyleleri doğurmasın

Okuduğuma inanmakta zorlandım şuan.
Ne güzel vicdanlı bir insan olmayı başarmışsın.
Ama işte klasik tabirle şiddetin çözümü şiddet olmamalı. Keşke herkes sizin gibi canlılara karşı
duyarlı olsa da güzel çocuklar yetişse.

Eh madem ailelere düşüyor, bırakalım çocuklar hayvanlara işkence etsin. Madem yapacak bir şeyimiz yok.
Keşke aileler öğretse ama öğretmiyorlar demek ki. Aileler böyle yapsın deyip kenara çekilmek de yapıcı bir çözüm önerisi de olmuyor takdir edersiniz ki.
Ben hayvanlara yapılan eziyete dayanamıyorum.
İyi akşamlar

Kedilere eziyet edip öldüren çocuklara şeytan dedim diye mi vicdanlı çocuk yetiştiremez oldum? Başkasının yorumuna salça olmayın.

çocuğa top atmak çocuğu öldürmek istemek vs çözüm değil ki. hatta o çocuk etrafından onu görmüş yani doğalını öyle zannediyor o çocuğu değil annesinin kafasını duvara vuracaksın top fırlatacaksın hadsiz kadın! fiziksel olarak direkt gözümde canlandı ya yazık gerçekten merhamet bilmeyen insanlar doğurmasın artık

Valla ben çocuk koşulsuz şartsız masumdur diyemem. Bazı çocukların içine gerçekten şeytan kaçmış gibi. Böyle bir durum görsem ağzının ortasına çakasım gelir. O topu kafasına fırlatasım gelir.

Büyüyünce ne olacak sanıyorsunuz böyle çocukları? Gaspçı, tecavüzcü, hırsız.
Hepsi diyemem tabi ki ama çookk büyük kısmı okulu terk eden, orda burda serserilik yapan tipler oluyorlar.topluma zararı olmasa evde karısını döver, kızını keser.
Hakikaten herkes anne-baba olmamalı.

Kedilere eziyet edip öldüren çocuklara şeytan dedim diye mi vicdanlı çocuk yetiştiremez oldum? Başkasının yorumuna salça olmayın.
O çocuğu yetiştirene ne demek istiyorsanız dersiniz. “Çocuk” dediğiniz insanın karakteri bile oturmamışken onu böyle çirkin etiketlere maruz bırakıyorsanız, vicdanlı çocuk yetiştiremezsiniz.

Ben o hareketi gördükten sonra gidip çocukla güzel güzel konuşacak metanete sahip insanın alnından öperim

Başlığınıza canı gönülden, %100 katılıyorum. Yazık o kadar çok o kadar çoklar ki güzel ülkemde boğulduğumu hissediyorum son zamanlarda. Bırakıp gidesim var ama Ülkemi böylelerine bırakıp gitmek de henüz kabullenebildiğim birşey değil. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sizin olay da son zamanlardaki duygularımın ve yaşadıklarımın bir numunesi. Sanırım yakın zamanda pes edeceğim. İnsanlarla birlikte yaşamak istiyorum, insanlıkları bulunan insanlarla.

Cocuklar masum filan degil. Insan yavrusu iste ne kadar masum olabilirse o kadar masum oluyor. Tabiki cocuga birseyler katmak onemli ama herseyde ogretmeyle olmuyor.
Bunun da ögretilmeyle bir alakasi yok. Benim de ailem peşimde kosturmadi, aksama kadar sokaklarda oynayarak buyudum ben, annem babam zaten calisiyordu. Baya basi boş büyüdüm. Cok harika güzel yetistim diyemem ama kimsenin malina zarar vermedim, hayvanlara eziyet etmedim en azindan aksine annemler cok kizardi hayvanlarla oynamama ve evden yemek goturmeme. Ben gizli gizli dolaptan salam sucuk aşirirdim yoksa ekmek alir gider hayvanlara verirdim. Bunlar ogrenerek yapilmis seyler degil. Şeytan işte cocuk degil.

Öyle bir dünya yok. Annesinden babasından şiddetin alasını gören insanlar var hepsi gidip bir kediye mi saldırmış? Bu çocuklara evde "kedilere şiddet uygula" mı deniyor? Bazı çocukların gerçekten kişiliğinde mi oluyor ne oluyorsa insan dışı davranıyorlar. Her ilgi/sevgi açlığı gören insan cani olmuyor. Sosyopatlığa eğilim diye bir şey gerçekten var bence. Benim nasıl çocuk yetiştireceğim de sizin haddinize değil zaten, o ayrı konu.

Ben o hareketi gördükten sonra gidip çocukla güzel güzel konuşacak metanete sahip insanın alnından öperim
Ben konuşuyorum. Kızdığımda oluyor çok. Parkları söylene söylene terk ediyorum. Ama bağırınca “sana söylüyorum, bana bak” diyince çözüm üretmiş olmuyorsunuz ki. Çocuk zaten o davranışı doğru kabul etmiş, topu atmış. Gelip ne açıklamada bulunacak kendini azarlayan birine? Sakince uyarmak, orada olan aileden birine bildirmek, hayvanı uzaklaştırmak, çocuğu oradan uzaklaştırmak daha fayda sağlayabilece çözümler bence.

Valla asil onlar doguruyor patir patir. Ne sefkat var ne sevgi. Sadece sisirilmis egolu arsiz insanlar yetistiriyorlar.
Allah binbir emekle dogurup buyutup dogru yolda yetistirmeye calistigimiz cocuklarimiza yardim etsin. Sonucta karsilasacaklari insanciklar bunlar olacak. Ne yazik.
Boyle vicdansiz insafsiz insanliktan nasibini almamis kadinlari da pataklamak istiyorum cidden. Edepsiz. Hadsiz.

Dun hastanedeydim. Bir kadin ve 4/5 yaslarinda oglu yanimda oturuyor. Cocuk gak dese kadin elini kaldiriyor guk dese kaldiriyor sanki tokat atacak gibi. Cocukta bir masum bir uslu. Zor tuttum kendimi.
Boyleleride dogurmasin lutfen yaa. Karsisindaki canliya deger vermeyen, bunu etrafina ogretmeyenler anne olmasin

Cok merak ediyorum kediye top hedef alan cocuga seytan diyenler oldurmek isteyenler falan evine giren fareleri yapiskanla yakalamakta bir beis goruyorlar mi?
Bu daha da vicdansizca bir hareket mesela ama kimse bu tarz pest yontemlerine basvuranlara seytan demiyor :)

Şiddet gören her çocuk şiddet göstermez. Şiddet gösterenede bunu lafla anlattıkları için değil, bunun çözüm olduğuna inandırdıkları için çocuk şiddete meyilli olur.

İkinci tip çocukta şiddet gördüğü için içine kapanan çocuk. Bu çocuk sağlam karakterde, hasarsız ve vicdanlı bir çocuk mu olmuş oluyor? İnsan ruhu öyle kolay yara bandı tutmuyor maalesef.

Sosyopatlığa eğilimin tedaviside bağırmak ve etiketlemek değil. Muhtemelen o kadında “nasıl yetiştirdiğimi sorgulamak sizin haddinize değil” demiştir. E doğru, haddimize değil madem tartışmayalım burada.

Eğer o kadın gibi tiplerin buraya üyeliği varsa akıl ver ki okusun birşeyler öğrensinler. Bu dünyadaki kötü insanlar kötülükleri pekiştiren anneler tarafından yetiştiriliyor.

Siz şimdi konuda kediye top atan çocuğu mu masumlaştırmaya çalışıyorsunuz anlamadım?

Uzmanlar bas bas bağırıyor 0-3 yaş arası önemli diye. Çocuk gelmiş 8-10 yaşına. Güzelce söylemekten anlar mı sizce? Arkasından küfür etmediyse ben de bişey bilmiyorum.

Oğlum manyak, salak gibi kelimeleri bile küfür olarak biliyordu ta ki okula başlayıncaya kadar. Sonrası ohooooo. Ne yaparsan yap önleyemiyorsun. Analarına sorsan ne var bunda erkek onlar diyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…