- 27 Ağustos 2017
- 3.516
- 5.895
- 158
- 30
- Konu Sahibi Bremenmizikacisi
-
Üzgünüm sizin kadar hümanist düşünemeyeceğim. Bence dünyada sadece iki tür insan var, iyi ve kötü. Şiddete eğilimi yüksek olan, hatta sosyopat eğilimi olan insanlar çocuk da olsa bence kötüdür. Yetiştiği şartlar benim kontrolümde değildi, tedavisini de ben yapamayacağıma göre? Elbette cezasını çekmeli. Orada kedi ölmüş olsa da bu kadar çocuğu korur muydunuz, ben de sizin vicdanınızı sorguluyorum şuan.Şiddet gören her çocuk şiddet göstermez. Şiddet gösterenede bunu lafla anlattıkları için değil, bunun çözüm olduğuna inandırdıkları için çocuk şiddete meyilli olur.
İkinci tip çocukta şiddet gördüğü için içine kapanan çocuk. Bu çocuk sağlam karakterde, hasarsız ve vicdanlı bir çocuk mu olmuş oluyor? İnsan ruhu öyle kolay yara bandı tutmuyor maalesef.
Sosyopatlığa eğilimin tedaviside bağırmak ve etiketlemek değil. Muhtemelen o kadında “nasıl yetiştirdiğimi sorgulamak sizin haddinize değil” demiştir. E doğru, haddimize değil madem tartışmayalım burada.
Hayir aksine onu elestirenlerin pek de masum olmadigini anlatmaya calisiyorum. Ustelik cocuk da degiller.Siz şimdi konuda kediye top atan çocuğu mu masumlaştırmaya çalışıyorsunuz anlamadım?
Eleştirmeyelim yani çocuğu? Ortada yanlış yok yani?Hayir aksine onu elestirenlerin pek de masum olmadigini anlatmaya calisiyorum. Ustelik cocuk da degiller.
Şaka yaptığınızı düşünmek istiyorumHayir aksine onu elestirenlerin pek de masum olmadigini anlatmaya calisiyorum. Ustelik cocuk da degiller.
Sizce öyle olan her şey doğru olamaz değil mi? Siyah ve beyaz birer renk diye neden pembeyi maviyi moru saymıyorsunuz? Çocuk kötü bir harekette bulundu diye bütün hayatı boyunca kötü mü olacak? Ona bu hareketi yaptıran şey gizliden gizliye sahip olduğu psikopatlık mı gerçekten? Belki de düşündüğü tek şey kediyi kaçırmaktı. 2 yaşında çocuk kuşlar yem yerken üstüne doğru koşuyor, kuşlar uçuyor, anne baba izliyor. Bence buda çok korkunç. O zaman o çocukta psikopat, sonuçta hayvanları korkutuyor.Üzgünüm sizin kadar hümanist düşünemeyeceğim. Bence dünyada sadece iki tür insan var, iyi ve kötü. Şiddete eğilimi yüksek olan, hatta sosyopat eğilimi olan insanlar çocuk da olsa bence kötüdür. Yetiştiği şartlar benim kontrolümde değildi, tedavisini de ben yapamayacağıma göre? Elbette cezasını çekmeli. Orada kedi ölmüş olsa da bu kadar çocuğu korur muydunuz, ben de sizin vicdanınızı sorguluyorum şuan.
Ben kötülük yapana kötü dediğim için bana vicdansız çocuk yetiştirirsin yaftasında bulundunuz, konudaki kadının "nasıl yetiştirdiğimi sorgulayamazsınız" demesiyle falan hiç bir alakası yok yani.
Ya ilginclik olsun diye mi yaziyorsunuz? Sonuna kadar elestiririm o cocugu da anasini da. Bu benim diger hayvanlara eziyet ettigim anlamina mi gelir, ne munasebet.Hayir aksine onu elestirenlerin pek de masum olmadigini anlatmaya calisiyorum. Ustelik cocuk da degiller.
Evdeki fareyi oldurmek degil yapistirmaktan bahsediyorum son derece aci verici bir iskence yontemi. Fareler de aci cekiyor, istemedigimiz canlilar olmalari neden onlari acimasizca oldurrbilecegimiz manasina geliyor. Ben kediye de fareye de ayni vicdanla yaklasilmasi gerektigini savunuyorum sadece. Ama gunumuz hayvanseverligi sadece kedi ve kopegi kapsiyor.Şaka yaptığınızı düşünmek istiyorum
Evdeki fareyi öldürmekle aynı şey olabilir mi, lütfen?
Ya ilginclik olsun diye mi yaziyorsunuz? Sonuna kadar elestiririm o cocugu da anasini da. Bu benim diger hayvanlara eziyet ettigim anlamina mi gelir, ne munasebet.
Sican ile sokak hayvani arasindaki farki da bilmiyor musunuz? Yani mantiksiz nereden tutarsaniz tutun.
Sizin yorumlarınız gereğinden fazla varsayım içeriyor. Kediyi kaçırmak kadar masum(!) bir düşüncesi vardıysa neden konu sahibi kızınca gururla gülümsedi o zaman? Kedinin üstüne ağır top atmakla kuş kovalamayı aynı kefeye koymanızdan anlıyorum şuan hayal dünyasında uçtuğunuzu. Sizin bu insanlara dair umudunuz olabilir ama benim yok. Bu çocuğu tedaviye aldık diyin, ben de olumlu yaklaşayım. Yok değil mi öyle bir durum? Bu çocuk çok yüksek ihtimalle böyle devam edecek ve evet ileride şeytandan hiçbir farkı kalmayacak ne yazık ki. Kim bilir ne canlar yakacak ve bundan zevk alacak. Zevk almasa gülümsemez çünkü. Ben kötü insanlar tedavi edilemez demiyorum, tedavi edilene kadar kötüler diyorum. Çocuk da olsa 80 yaşında da olsa bu böyledir bana göre.Sizce öyle olan her şey doğru olamaz değil mi? Siyah ve beyaz birer renk diye neden pembeyi maviyi moru saymıyorsunuz? Çocuk kötü bir harekette bulundu diye bütün hayatı boyunca kötü mü olacak? Ona bu hareketi yaptıran şey gizliden gizliye sahip olduğu psikopatlık mı gerçekten? Belki de düşündüğü tek şey kediyi kaçırmaktı. 2 yaşında çocuk kuşlar yem yerken üstüne doğru koşuyor, kuşlar uçuyor, anne baba izliyor. Bence buda çok korkunç. O zaman o çocukta psikopat, sonuçta hayvanları korkutuyor.
Hayır. O kadar kolay değil insan hayatını harcamak işte. Kaç çeşit eğitim programı var. Islahevlerinden çıkan çocukları topluma kazandırmak için, şiddet gören çocukların tedavisi için, aile içindeki istismarı durdurmak için üretilen programlar boşuna mı? Sen kötüsün sen iyisin diyip sıyıralım insanları o zaman kenara, nasılsa onun doğurduğu şeytan senin-benimki melek.
Sokakta gördüğümüz fareye zarar vermiyoruz çok şükür. Eve giren fareye onu yapan da korkudan yapıyordur, çünkü orası yaşam alanı. Elimizle tutup dışarı salabilsek onu yaparız zaten mantıken. Ki ben yapıştırıcı falan düşünmem acı vermeyen ne var diye düşünürüm ilk başta.Ilginclik olsun diye yazmiyorum konu evimde fare var olsa koca koca kadinlarin yapistirici tavsiyelerini okuyacaktik. Simdi herkes vicdandan bahsedince ironik geldigi icin yazdim. Fareye de ayni hassaslikla yaklasan insanlar istisna saygim sonsuz istediklerini soylesinler :)
Ne yapalım,fareye kibarca kapıyı mı gösterelim?Cok merak ediyorum kediye top hedef alan cocuga seytan diyenler oldurmek isteyenler falan evine giren fareleri yapiskanla yakalamakta bir beis goruyorlar mi?
Bu daha da vicdansizca bir hareket mesela ama kimse bu tarz pest yontemlerine basvuranlara seytan demiyor :)
Çok pardon da, fareyi beslemeyeceksek eğer, nasıl bi öldürme şekli tavsiye edersiniz? En acısızından?Ilginclik olsun diye yazmiyorum konu evimde fare var olsa koca koca kadinlarin yapistirici tavsiyelerini okuyacaktik. Simdi herkes vicdandan bahsedince ironik geldigi icin yazdim. Fareye de ayni hassaslikla yaklasan insanlar istisna saygim sonsuz istediklerini soylesinler :)
Ya çocuğa zaten aşırı gıcık oldum yani sakinleşmeye çalışıyorum çocuk daha diyorum saf diyorum ama yok yanş yüzündeki şeytani ifade gözümün önünden gitmiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?