Allah aşkına böyleleri doğurmasın

Üzgünüm sizin kadar hümanist düşünemeyeceğim. Bence dünyada sadece iki tür insan var, iyi ve kötü. Şiddete eğilimi yüksek olan, hatta sosyopat eğilimi olan insanlar çocuk da olsa bence kötüdür. Yetiştiği şartlar benim kontrolümde değildi, tedavisini de ben yapamayacağıma göre? Elbette cezasını çekmeli. Orada kedi ölmüş olsa da bu kadar çocuğu korur muydunuz, ben de sizin vicdanınızı sorguluyorum şuan.

Ben kötülük yapana kötü dediğim için bana vicdansız çocuk yetiştirirsin yaftasında bulundunuz, konudaki kadının "nasıl yetiştirdiğimi sorgulayamazsınız" demesiyle falan hiç bir alakası yok yani.

Bence kadını hafiften tehdit etseydiniz, hayvanlara işkencenin cezası var siz de gerekli yerlere hesap verirsiniz artık diyerek. O cazgır kadın nasıl sus pus olurdu.

Sizce öyle olan her şey doğru olamaz değil mi? Siyah ve beyaz birer renk diye neden pembeyi maviyi moru saymıyorsunuz? Çocuk kötü bir harekette bulundu diye bütün hayatı boyunca kötü mü olacak? Ona bu hareketi yaptıran şey gizliden gizliye sahip olduğu psikopatlık mı gerçekten? Belki de düşündüğü tek şey kediyi kaçırmaktı. 2 yaşında çocuk kuşlar yem yerken üstüne doğru koşuyor, kuşlar uçuyor, anne baba izliyor. Bence buda çok korkunç. O zaman o çocukta psikopat, sonuçta hayvanları korkutuyor.

Hayır. O kadar kolay değil insan hayatını harcamak işte. Kaç çeşit eğitim programı var. Islahevlerinden çıkan çocukları topluma kazandırmak için, şiddet gören çocukların tedavisi için, aile içindeki istismarı durdurmak için üretilen programlar boşuna mı? Sen kötüsün sen iyisin diyip sıyıralım insanları o zaman kenara, nasılsa onun doğurduğu şeytan senin-benimki melek.

Ben de hayvanlarla uğraşan çocukları uyarıyorum. Bir gün birinin anası da bana çatabilir gidişat onu gösteriyor.
Küçükken hayvanlara, bitkilere merhamet etmeyen büyüyünce insanlara da etmez.

Hayir aksine onu elestirenlerin pek de masum olmadigini anlatmaya calisiyorum. Ustelik cocuk da degiller.
Ya ilginclik olsun diye mi yaziyorsunuz? Sonuna kadar elestiririm o cocugu da anasini da. Bu benim diger hayvanlara eziyet ettigim anlamina mi gelir, ne munasebet.
Sican ile sokak hayvani arasindaki farki da bilmiyor musunuz? Yani mantiksiz nereden tutarsaniz tutun.

Okula gitmiyordum, muhtemelen 5 yaş.

Mahallede kırtasiyeci amca dükkanından kediyi kovmak için önce tekme attı, kedi bu sefer saldırgan hamle yapınca, yerleri süpürdüğü fırça ile bir tane daha vurdu.
Ağlayarak eve gittim. Anneme anlattım boşver, dedi.
Akşam babam geldi benim surat beş karış.
Noldu, deyince bir de ona anlattım.
Ertesi sabah birlikte indik aşağı. Adam dükkanı yeni açıyordu. Babam benim yanımda adamla konuştu.
Kedi de canlı, Allah yaratmış, sen Yaradandan ötürü seveceksin. Nasıl senin canını sana emanet vermiş, onları da bize emanet etmiş, diye epey uzun konuştular.
Ama buna benzer konuşmayı babamın yaptığına çok şahit oldum. Yoksa beş yaşımdan bu yana aklımda kalması zor :)
Aslında mesele bu.
Canlıya saygı, yaşam hakkına saygı. Zarar vermeme.

Şaka yaptığınızı düşünmek istiyorum
Evdeki fareyi öldürmekle aynı şey olabilir mi, lütfen?
Evdeki fareyi oldurmek degil yapistirmaktan bahsediyorum son derece aci verici bir iskence yontemi. Fareler de aci cekiyor, istemedigimiz canlilar olmalari neden onlari acimasizca oldurrbilecegimiz manasina geliyor. Ben kediye de fareye de ayni vicdanla yaklasilmasi gerektigini savunuyorum sadece. Ama gunumuz hayvanseverligi sadece kedi ve kopegi kapsiyor.

Ilginclik olsun diye yazmiyorum konu evimde fare var olsa koca koca kadinlarin yapistirici tavsiyelerini okuyacaktik. Simdi herkes vicdandan bahsedince ironik geldigi icin yazdim. Fareye de ayni hassaslikla yaklasan insanlar istisna saygim sonsuz istediklerini soylesinler :)

Kadina doğurmamışsın scmissin insan evladi savummasiz bir hayvana zarar vermez.şimdi kediye göstermediği merhameti sana gösterme şeklini gazetelerin 3. Sayfasindan okuruz demek lazim.

Acı ama gerçek :Yeni neslin numuneleriyle karşılaşmışsınız bugün.İyi ki uyarmışsınız ne olursa olsun birileri "dur" desin ki anna babasının veremediği terbiyeyi bari çevresinden öğrensin çocuk.

Sizin yorumlarınız gereğinden fazla varsayım içeriyor. Kediyi kaçırmak kadar masum(!) bir düşüncesi vardıysa neden konu sahibi kızınca gururla gülümsedi o zaman? Kedinin üstüne ağır top atmakla kuş kovalamayı aynı kefeye koymanızdan anlıyorum şuan hayal dünyasında uçtuğunuzu. Sizin bu insanlara dair umudunuz olabilir ama benim yok. Bu çocuğu tedaviye aldık diyin, ben de olumlu yaklaşayım. Yok değil mi öyle bir durum? Bu çocuk çok yüksek ihtimalle böyle devam edecek ve evet ileride şeytandan hiçbir farkı kalmayacak ne yazık ki. Kim bilir ne canlar yakacak ve bundan zevk alacak. Zevk almasa gülümsemez çünkü. Ben kötü insanlar tedavi edilemez demiyorum, tedavi edilene kadar kötüler diyorum. Çocuk da olsa 80 yaşında da olsa bu böyledir bana göre.

Sokakta gördüğümüz fareye zarar vermiyoruz çok şükür. Eve giren fareye onu yapan da korkudan yapıyordur, çünkü orası yaşam alanı. Elimizle tutup dışarı salabilsek onu yaparız zaten mantıken. Ki ben yapıştırıcı falan düşünmem acı vermeyen ne var diye düşünürüm ilk başta.

Ne yapalım,fareye kibarca kapıyı mı gösterelim?

Kendimde ayni sizi gordum turkiyedeyken coooook olaylar yasadim ayni boyle. 2 3 kez uyarmama ragmen devam eden cocuklari dovdugum de oldu acikcasi kendime hakim olamayip..
Cok bilincsiz cahil aileler ayni boyle bir tavir icindeler, kendiniz sevmiyorsaniz bile zarar vermesini engelleyin bari dimi yok ama onlara gore hayvan ya biricik ogluslarindan onemli mi.
Iyi tutmussunuz kendinizi ben hic dinlemem sacini basini yolardim zaten hep biber gazi tasirdim yanimda
Evlendikten sonra yurtdisina tasindim simdi tedirgin degilim, disarida herkes kopekleriyle kedileriyle geziyor emekleyen bebekler kopeklerle parkta yuvarlaniyor, ben de anca ic cekiyorum bizim millette nerdeeeee

Çok pardon da, fareyi beslemeyeceksek eğer, nasıl bi öldürme şekli tavsiye edersiniz? En acısızından?
Kapan acıtır, zehir iç organlara zarar, eee konuşsak ikna olur gider mi acaba?

Muhalefet olucam diye bu kadar çaba sarf etmeyin isterseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…