Allah askina ingilterede yasayan biri noluyo bi soylesin

Tweeter kullananlar Semih Tareen'in bu konuda güzel bir floodu, okumanızı tavsiye ederim.Ozet geçerdim ama baya tıbbi bir dil kullanmış.
Saniyelik goz gezdirdim hayirlisini tip dilinde kullanmis geldi sonucunda. Ya da benim beynim durdu. Ben kimim ki 5saniyede cozeyim bir de degil mi 🤣

mutasyon mu gecirmis bu virus? Doktor varsa bi aciklasin.yeniden kabus yasamayacagiz degil mi max martra bitecek diye sarrladim kendimi ben.asi olacaktik bitecekti.degismis virus deniyo aali astari var mi biri desin
Dünyada şuana kadar çıkan hangi salgının 1veya 2 sene içinde bittiği görürmüş ? Kendini şartlama bu olay daha yıllarca sürecek. Ayrıca şuan mart ayındanda kötü durumdayız bunun farkına var lütfen. Son olarak diyeceğim 1senede bulunan aşıya nasıl güveneceksiniz merak ediyorum ?

Saniyelik goz gezdirdim hayirlisini tip dilinde kullanmis geldi sonucunda. Ya da benim beynim durdu. Ben kimim ki 5saniyede cozeyim bir de degil mi 🤣
Biri yazmış; hocam çok güzel anlatmışsınız hiç bişey anlamadım 😂
Özetin özeti diyor ki aşıyı etkileyeceğini düşünmüyorum.. Mutasyonlar beklenen şeyler..

ev market ev ikilisinden bıktımmmm .sırf alışveriş olsun da dışarı bari markete gideyim diye bir sürü işime yaramayan aktüel ürün almışımmm :kızgın:
Kesinlikle sana katılıyorum. Oyle cok istiyorum ki gönlümce yurumeyi bu pandemi bitsin deli danalar gibi yuryuyecegim bebegimle 🤣
Tamam kabul asiri aktiviteli cift degildik ama iki haftada 1 de olsa cikardik bir sey yapardik. Ben kafama esse annemlere giderdim onlar gelirdi. Yilbasi bile beni delirtiyor. Parasi olan otellerde fink fink biz evde. Zaten akli olan otele gitmez de bari ailelerimizi gorseydik be ceycey ah ah.

Biri yazmış; hocam çok güzel anlatmışsınız hiç bişey anlamadım 😂
Özetin özeti diyor ki aşıyı etkileyeceğini düşünmüyorum.. Mutasyonlar beklenen şeyler..
Surekli mutasyon gecirdigini soyleyenler vardi zati cok konusmus bos konusmus falan diyormusum🤣 nereye saracagimi sasirdim sanirim. Geyik kismina acin da konusalim

mutasyon sanki bu ay ilk kez olmuş gibi korkuldu .zaten aylardır uğruyordu
Sanırım bu mutasyonda korkulan bulaşıcılığından çok, öldürücülüğünün artması ihtimali.Yani ona da kesin birşey denmiyor.Bazi Mutasyonlar virüsün bitiş hızını bazısı zarar hızını arttırıyor deniyor.Kafasina göre takılıyor yani lanet şey..

Grip aşılı insan da geçiriyor, bana kalda grip aşısı külliyen yalan.
tetanoz ve zatürrede ise antikorların koruyuculuk süreleri kat be kat fazla hatta yıllar yılı.
Bir insanın viral olan ve 1,5 ay süreyle yeniden geçirilebilen hastalıkta aşılanması kafama oturmuyor.

Tetanoz 10 yil sürüyor koruyuculuğu. Ondan sonra tekrar aşilanman lazim, ki yanilmiyordam zaten aşisida 3 dozda veriliyor.

Evet aşilara karşi güvensizliği anliyorum ancak tüm dünya bu aşiya çalişti, ki sars ile mers'e benzerliğide var.

Ve benim okuduğum kadari ile saldirganliğinda fark yok, sadece daha çabuk yayiliyor. Ki bu bile korkunç. Şimdiki yayilma hizi ile hastaneler zor takip ediyor. Dahada hizli yayilirsa dünyaca saglik sistemi çöker.

Kesinlikle sana katılıyorum. Oyle cok istiyorum ki gönlümce yurumeyi bu pandemi bitsin deli danalar gibi yuryuyecegim bebegimle 🤣
Tamam kabul asiri aktiviteli cift degildik ama iki haftada 1 de olsa cikardik bir sey yapardik. Ben kafama esse annemlere giderdim onlar gelirdi. Yilbasi bile beni delirtiyor. Parasi olan otellerde fink fink biz evde. Zaten akli olan otele gitmez de bari ailelerimizi gorseydik be ceycey ah ah.
Maske ve mesafeyle otellerde çok güzel ve eğlenceli yılbaşı olucak 😂😂

Virüs mutasyon gecirdiyse bulunan aşı anlamını işlevini yitirmiyor mi bir sağlık personeli arkadaşımız da bu açıdan degerlendirebilir mi? Virüsün en masum hali çin de kaldı çünkü mutasyon geçirip yayilamadan kuruttular kendi ülkelerinde.dunya yanmaya devam.

mutasyon mu gecirmis bu virus? Doktor varsa bi aciklasin.yeniden kabus yasamayacagiz degil mi max martra bitecek diye sarrladim kendimi ben.asi olacaktik bitecekti.degismis virus deniyo aali astari var mi biri desin
Biraz polyanna bir yaklaşım. Aşı olunca bitecek diye birşey yok. Aşı olduk bitti aa hadi maskeleri atıyoruz sosyal mesafe iptal diye birşey de yok. Aşı tamam olsa dahi insanların aşılanması, aşıların güvenilirliği, virüsün bitmesi vs en az 1 yılı bulur/bulacak.

Tetanoz 10 yil sürüyor koruyuculuğu. Ondan sonra tekrar aşilanman lazim, ki yanilmiyordam zaten aşisida 3 dozda veriliyor.

Evet aşilara karşi güvensizliği anliyorum ancak tüm dünya bu aşiya çalişti, ki sars ile mers'e benzerliğide var.

Ve benim okuduğum kadari ile saldirganliğinda fark yok, sadece daha çabuk yayiliyor. Ki bu bile korkunç. Şimdiki yayilma hizi ile hastaneler zor takip ediyor. Dahada hizli yayilirsa dünyaca saglik sistemi çöker.
Dünyada çökmeyen bir şey mi kaldı?
Ben sadece aşı veya pandemi gözüyle değerlendirmiyorum ya da zihnimde ayrı konumlandırmıyorum.
Bu hastalık elbet bitecek, ha who ın açıklamaları gibi 2022 de güvenli dünya ki kurul tartışılır, ha 2024 ha bu sene.

Hastalığın insan bedeninde bıraktığı tahribat bilinmediği gibi ve dünyada şuanda yaşanıyor olan kriz, aşı krizine de dönecek.
Bu durum dengeleri değiştirecek.
Çok şükür akıl sağlığım yerinde, bunalan kesimden değilim hatta aksine 3 sene evden çıkmayın, biz sosyal devletler sizin temel ihtiyaçlarınıza varız desin, ilk kutlama yapanlardan olabilirim😂

Virüs ve sağlık iç içe olsa da sağlığın içinde hayatta kalmak için verilen savaş da var ve bu çok daha tehlikeli geliyor bana.

Aşı karşıtı asla değilim, destekleyicisiyim.
Korona ile alakalı birçok şey okudum, izledim, dinledim vs.
Çoğu komplo teorisine bir tarafımla güldüm lakin aşıdaki çip olayı gerçekten kahkaha attırdı😂
O kadar megaloman değilim, beni çipleyip napsınlar ya da zekamı kısırlaştırarak ne kazanacaklar sanki einstein ım😂

Tepkili olmak normal, sonucu belli değil.
Herkes gibi çare olmasını en azından kontrol basamağında önemli yer edineceğini biliyoruz.
Sıkıntı virüsün mutasyonu, ilk vakalarda ani bayılmalar görüntülerini hatırlarsın, sadece Çin’de gördük onları.
Milyon kere mutasyona uğradı zaten ama daha fazla öldürücü bir hale bürünmesi, hızlı yayılımın yanında ürkütücü oluyor.

Virüs mutasyon gecirdiyse bulunan aşı anlamını işlevini yitirmiyor mi bir sağlık personeli arkadaşımız da bu açıdan degerlendirebilir mi? Virüsün en masum hali çin de kaldı çünkü mutasyon geçirip yayilamadan kuruttular kendi ülkelerinde.dunya yanmaya devam.
Merhaba ben sağlık çalışanıyım, şuan geçirdiği mutasyon aşıyı etkisiz kılmıyor, okuduğum kadariyla boyle gördüm. Yani aşı yine koruyucu olacak. Mesele aşı olabilmek.. ben sahsen ilk firsatta aşı olacağım çünkü corona olup atlatsam da bağışıklık kalıcı degil, bu riski almak istemiyorum, ilkinde hafif atlatip aylar sonra cok agir geciren, ölenler var

IMG_20201220_233304.webp

Back
X