Tetanoz 10 yil sürüyor koruyuculuğu. Ondan sonra tekrar aşilanman lazim, ki yanilmiyordam zaten aşisida 3 dozda veriliyor.
Evet aşilara karşi güvensizliği anliyorum ancak tüm dünya bu aşiya çalişti, ki sars ile mers'e benzerliğide var.
Ve benim okuduğum kadari ile saldirganliğinda fark yok, sadece daha çabuk yayiliyor. Ki bu bile korkunç. Şimdiki yayilma hizi ile hastaneler zor takip ediyor. Dahada hizli yayilirsa dünyaca saglik sistemi çöker.
Dünyada çökmeyen bir şey mi kaldı?
Ben sadece aşı veya pandemi gözüyle değerlendirmiyorum ya da zihnimde ayrı konumlandırmıyorum.
Bu hastalık elbet bitecek, ha who ın açıklamaları gibi 2022 de güvenli dünya ki kurul tartışılır, ha 2024 ha bu sene.
Hastalığın insan bedeninde bıraktığı tahribat bilinmediği gibi ve dünyada şuanda yaşanıyor olan kriz, aşı krizine de dönecek.
Bu durum dengeleri değiştirecek.
Çok şükür akıl sağlığım yerinde, bunalan kesimden değilim hatta aksine 3 sene evden çıkmayın, biz sosyal devletler sizin temel ihtiyaçlarınıza varız desin, ilk kutlama yapanlardan olabilirim
Virüs ve sağlık iç içe olsa da sağlığın içinde hayatta kalmak için verilen savaş da var ve bu çok daha tehlikeli geliyor bana.
Aşı karşıtı asla değilim, destekleyicisiyim.
Korona ile alakalı birçok şey okudum, izledim, dinledim vs.
Çoğu komplo teorisine bir tarafımla güldüm lakin aşıdaki çip olayı gerçekten kahkaha attırdı

O kadar megaloman değilim, beni çipleyip napsınlar ya da zekamı kısırlaştırarak ne kazanacaklar sanki einstein ım
Tepkili olmak normal, sonucu belli değil.
Herkes gibi çare olmasını en azından kontrol basamağında önemli yer edineceğini biliyoruz.
Sıkıntı virüsün mutasyonu, ilk vakalarda ani bayılmalar görüntülerini hatırlarsın, sadece Çin’de gördük onları.
Milyon kere mutasyona uğradı zaten ama daha fazla öldürücü bir hale bürünmesi, hızlı yayılımın yanında ürkütücü oluyor.