Allah aşkına kim haksız ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esiniz de haksiz,siz de haksizsiniz
Sadece kv hakli bu konuda. Baska meselelerinizi bilemem ama
Burada olgun davranmis,ben hazirlayayim yemegi demis
Ne desin mahmut mu desin daha da?
Biriniz esine emir veriyor yemek hazirla diye
Oteki carpa carpa hazirliyor. Birbirinizden asagi kalmamissiniz

Yahu adam aç belli ki yemek hazırlayan da yok karısının cevabıda ben aç değilim karısına göre mi yiyecek yemek, ha kalk kendin hazırla der onu bilemem ama hepimiz kocamıza yemek hazırlıyoruz evde olan insan onuda mı yapmayacak ister dünyadan ister uzaydan yazın işten gelmiş yorgun argın ayriyetten yoldan gelmiş kvden var ister sev ister sevme yemek hazırlanır

Yahu konu sahibine hak verdiğimi nerden çıkarttınız da savunmaya geçtiniz anlamadım. Öyle bir şey yazmamışım çünkü. Hatta hatalı bulduğumu söylemişim. Tek bir mesaj üzerinden alıntılayacağınız zaman öncesini de okumanızı öneririm çünkü benim anlatmak istediğimle sizin yazdığınız çok alakasız. Konuyu da eksik okumuşsunuz kocası yemek hazırlasana dediğinden konu sahibi tamam, ben yemeyeceğim demiş.

Yahu konu sahibine hak verdiğimi nerden çıkarttınız da savunmaya geçtiniz anlamadım. Öyle bir şey yazmamışım çünkü. Hatta hatalı bulduğumu söylemişim. Tek bir mesaj üzerinden alıntılayacağınız zaman öncesini de okumanızı öneririm çünkü benim anlatmak istediğimle sizin yazdığınız çok alakasız. Konuyu da eksik okumuşsunuz kocası yemek hazırlasana dediğinden konu sahibi tamam, ben yemeyeceğim demiş.
Herneyse oturduk biraz baktim diyo yemek hazrlasana , dedim ben ac degilim . O da dediki hazirla ben acim tmm dedim ben yemicem. Bunun uzerine annesinin yaninda "keyfin bilir" dedi.

Hiç de öyle tamam demiyor belli bir tavır var neyse benim demek istediğim her olayı yemeği kadın niye yapıyor şunu niye kadın yapıyora geliyor konu sahibi haksız olsa da olmasa da

Evet bence siz haksızsınız..Yanlış bir uslupla bile söylemiş olsa eşiniz yemek istediğinde annesinin yanında afra tafra kavga çıkaracak davranışlar sergilememeliydiniz.Kayinvalidenizle yaşadığınız sürece daha ılımlı olmanız sizin açınızdan iyi olacaktır.

Esiniz ve siz haksızsiniz. Madem kayınvalide ile yaşıyorsunuz evlilikte ki diğer sorunlarınızı yansıtmamayi öğretin. Kimse baskalarin kavgalarına şahit olmayı sevmiyor. Heleki şu carpa carpa is yapmak çok itici geliyor. O zaman hiç yapmayacaksıniz. Madem bir süre ordasiniz evde huzursuzluk çıkartmayın. 7/24 temizlik yapmıyorsaniz "rahatinizdan biraz taviz" verin. Kaynananin güzel yüzüne hasret kalıp orda değilsiniz sonucta. İşlerine yardım edin bari

Herneyse oturduk biraz baktim diyo yemek hazrlasana , dedim ben ac degilim . O da dediki hazirla ben acim tmm dedim ben yemicem. Bunun uzerine annesinin yaninda "keyfin bilir" dedi.

Hiç de öyle tamam demiyor belli bir tavır var neyse benim demek istediğim her olayı yemeği kadın niye yapıyor şunu niye kadın yapıyora geliyor konu sahibi haksız olsa da olmasa da

Ben tavır yapmamış demedim ki 😂 Evet tavır yapmış ama sonuç olarak tavır yapsa da yapmasa da tamam hazırlayacağım demiş. Ben yemeyeceğim o zaman yemek de hazırlamıyorum gibi bir anlam yok orda.

Konuyu yemeği niye kadın yapıyora getiren ben değilim. Mutfak işi bizde, eşinize yemek hazırlamak zorunda değilsiniz diyenler hangi gezegenden diye sormuş bir üye ben de ona cevap yazmışım alıntıladığınız mesajımda. Ona sorabilirsiniz isterseniz ben de anlamadım çünkü konu neden kadın yemek hazırlamak zorundaya gelmiş.

Sorumluluk? Sadece kadının üzerinde olan bir sorumluk mu? Eşim de ben de aynı şekilde yoğun çalışıyorken o gelip ayaklarını uzattığında ben koştur koştur yemek yapıyorsam sırf kadın olduğum için böyle bir sorumluluğu kabul etmiyorum. Kölelik gibi bir benzetmede de bulunmadım, sizin bilinçaltınızda var sanırım
Ben isten 1 de geliyorum 5 te geldigim zamanlarda oldu iki sekilde de yemegimi tercih meselesi benim tercihim bu yönde.
Ruhum özgür rahat olun kölelik lafını niye üstünüze alındınız ki ben genel olarak yazmıştım. Bilinçaltiniza işlemiş sanırım 😉

Siz hangi gezegendensiniz acaba?Sizin düzeniniz böyle olabilir ama herkesin böyle değil.Mutfak işide bizde değil.
Mutfak işi kadinlarda neden kimse kabullenmiyor boyle konuşunca burda hava mi atılmış oluyor acaba buyrun atin havanızı :)
Turkiye de kac erkek işten gelip yemek yapıyor benim cevremde hiç yok.Hangi erkek is yerinde aksam ne pisirsem cocuklara ve karıma diye düşünüyor hangi erkek gece yarina ne pisse diye kafa yoruyor.Tamam tamam inandik sizlerinki :)

Surda esine yemek hazirlamak zorunda degilsin diyenler hangi gezegenden merak ediyorum.Hanimlar eşimize, çocuklarımıza yemek hazırlıyoruz hepimiz mutfak işi bizde .
Hepimiz bugun ne pişirsem derdindeyiz .Şaka gibisiniz.
Yemek hazırlamak zorunda değiliz değil de eşi öyle söyleyemez demişler bence. Hepimiz hazırlamıyoruz bu arada, çalışanlar yardımcı tutuyor, eve erken gelen eş hazırlamış oluyor, ayrıca her birey kendi yemeğini yapabilme yeteceğine sahip olmalı. Sen çocuksun otur yardım etme sen kocasın otur yardım etme diye diye bu halde zaten bu ülke.
Eşim bana “Yemek koy” diyecek ha, genelde kalkar kendisi koyar her eli ayağı tutan bireyin yapması gerektiği gibi

Surda esine yemek hazirlamak zorunda degilsin diyenler hangi gezegenden merak ediyorum.Hanimlar eşimize, çocuklarımıza yemek hazırlıyoruz hepimiz mutfak işi bizde .
Hepimiz bugun ne pişirsem derdindeyiz .Şaka gibisiniz.
Aaaa asıl şaka sizsiniz.Uyku kapsülünde 100 sene uzayda uyutuldunuz simdi de döndünüz. Dünyada artik yemek işi erkeklere geçti kedicik hanım haberiniz yok.Erkekler işten gelip sofra kuruyo.Lavabo ovuyo,wc yi camasir suyuyla arındırıyorlar,cocugu banyo yaptirip masalını okuyup uyutuyolar, o esnada çalışan kadınlar da film izleyip cekirdek citlatiyo.saçma yorumlar yapıp moral bozmayiniz bi kahve için alışın yeni düzene.

Aaaa asıl şaka sizsiniz.Uyku kapsülünde 100 sene uzayda uyutuldunuz simdi de döndünüz. Dünyada artik yemek işi erkeklere geçti kedicik hanım haberiniz yok.Erkekler işten gelip sofra kuruyo.Lavabo ovuyo,wc yi camasir suyuyla arındırıyorlar,cocugu banyo yaptirip masalını okuyup uyutuyolar, o esnada çalışan kadınlar da film izleyip cekirdek citlatiyo.saçma yorumlar yapıp moral bozmayiniz bi kahve için alışın yeni düzene.
Gerçekten eğitmen misiniz? Büyük sıkıntılarınız var.
Eşiniz bir makarna yapmaktan mı aciz? Benim eşim hamur açıp pizza yaptı, ertesi gün ben müsaittim hamburger yaptım. İkimizde ne yemek yapsam diye düşünmüyor WC ovmayı düşünmüyor eş yemek hazırlasa da tv karşısında film izlesek demiyoruz. Çocuklar açım açım diye bağırmak yerine sofrayı kurmaya kaldırmaya yardım etmeli sorumluluk sahibi olmalı. Özellikle erkek çocuklar. Yoksa karısına kalk sofra kur der. Annesi öyle öğretmişti çünkü.
İlginç çok ilginç

Gerçekten eğitmen misiniz? Büyük sıkıntılarınız var.
Eşiniz bir makarna yapmaktan mı aciz? Benim eşim hamur açıp pizza yaptı, ertesi gün ben müsaittim hamburger yaptım. İkimizde ne yemek yapsam diye düşünmüyor WC ovmayı düşünmüyor eş yemek hazırlasa da tv karşısında film izlesek demiyoruz. Çocuklar açım açım diye bağırmak yerine sofrayı kurmaya kaldırmaya yardım etmeli sorumluluk sahibi olmalı. Özellikle erkek çocuklar. Yoksa karısına kalk sofra kur der. Annesi öyle öğretmişti çünkü.
İlginç çok ilginç
Çok merak ettim yazdığım yorumda beğenlediğiniz nokta neresidir ? Zira ben hanımefendiye haklı veya haksz demedim yalnzca bir insan annesine küs kalamaz dedim.. Anne olunca anlarsınız dedim.. Görüyorum ki sz de anne olmadan anne ve çocuk arasndaki bağın 40 yıl sonra bile geçmeyeceğini anlamayacaksnz.. ✋

Çok merak ettim yazdığım yorumda beğenlediğiniz nokta neresidir ? Zira ben hanımefendiye haklı veya haksz demedim yalnzca bir insan annesine küs kalamaz dedim.. Anne olunca anlarsınız dedim.. Görüyorum ki sz de anne olmadan anne ve çocuk arasndaki bağın 40 yıl sonra bile geçmeyeceğini anlamayacaksnz.. ✋
Sadece beğenme hakkımız mı var? Oraya beğenmeme butonuda konmuş, madem söyleyin size sadece beğen butonu yapılsın
Söylediğiniz herkes için geçerli değil, bazılarının egosu evladından değerli oluyor ve belli ki siz öyle anneye henüz denk gelmemişsiniz. Bu arada annedir ne yapsa ne etse doğru değildir, küste kalınır. En basitinden burada bir konu var ilk veya ikinci sayfalarda bi orayı okuyun bakalım görün, anne öz kızına neler diyor nasıl psikolojisini bozuyor

Berbat Bir Evlat Ve Berbat Bir Anne Olmak

Iste sorun da burda, o benim esime değil de ona tavir yaptigimi sandı. Bu yuzden tepki verdi. Emin olun zaten esime oldugunu bilse hosuna giderdi, sesini çıkarmazdı. Kadın bana takmis ya ama cokda tın ben onu takmiyorum , kizginligim esime
beraber oturmanin sakincasi bu.. sadece bir basin agrisa ve girip iceri yatsan bana tavir yapiyor, yanima gelmiyor, benimle muhabbet etmemek icin gelmiyor vs der..

Sadece beğenme hakkımız mı var? Oraya beğenmeme butonuda konmuş, madem söyleyin size sadece beğen butonu yapılsın
Söylediğiniz herkes için geçerli değil, bazılarının egosu evladından değerli oluyor ve belli ki siz öyle anneye henüz denk gelmemişsiniz. Bu arada annedir ne yapsa ne etse doğru değildir, küste kalınır. En basitinden burada bir konu var ilk veya ikinci sayfalarda bi orayı okuyun bakalım görün, anne öz kızına neler diyor nasıl psikolojisini bozuyor
Evet herkes aynı değil kimi evlat ne yaparsa yapsn annemdr babamdr der yine de küs kalamaz.. Konu sahbnin eşi de annesyle küs kalamayanlardan ne yani onu besleyip 9 ay karnında taşyan hastalığında başnda bekleyen kadına eşim küs kalmamı istiyor dye küs mü kalsn ? Konu sahibinin eşi demek ki böyle br insan değil konu sahbi bunu kabullenmek yerne annesyle oturan kocasına tepki göstermesinin absürtlüğü ortada.. Ben beğenmeyn demedm abrıca kötü ne yazdığımı merak ettiğim için sormak istedim atara gidere gerek yok.. Anneliğih kutsallığını da yaşayan blir Rabbim hayrlı insanlarla karşılaştrsn ii günler

Mutfak işi kadinlarda neden kimse kabullenmiyor boyle konuşunca burda hava mi atılmış oluyor acaba buyrun atin havanızı :)
Turkiye de kac erkek işten gelip yemek yapıyor benim cevremde hiç yok.Hangi erkek is yerinde aksam ne pisirsem cocuklara ve karıma diye düşünüyor hangi erkek gece yarina ne pisse diye kafa yoruyor.Tamam tamam inandik sizlerinki :)
Çevrenizi degiştirmenizi tavsiye ediyorum ;)Çevrenizi değiştirirken zihniyetinizide değistirmenizi tavsiye ederim.Zira karşı tarafı havayla falan itham etmeniz oldukça acınası.Yasadiginiz hayat dolayisiyla cok acıdım size.Ne benim ailemde ne cevremde sizin dediginiz gibi ne pisse ne pisse diye düşünülmüyor yani.Neyse zaten oldukca acinasi bir hayat ve aile kavraminiz var birde benim yorumlarimi idrak etmekle uğraşıp yormayın kendini.Egitimci misiniz birde? 3katı acıdım:(

Son düzenleme:
Ben isten 1 de geliyorum 5 te geldigim zamanlarda oldu iki sekilde de yemegimi tercih meselesi benim tercihim bu yönde.
Ruhum özgür rahat olun kölelik lafını niye üstünüze alındınız ki ben genel olarak yazmıştım. Bilinçaltiniza işlemiş sanırım 😉

Ben size neden yemek hazırlıyorsunuz veya hazırlamıyorsunuz gibi bir soru mu sordum? Neden açıklama yapma gereği duydunuz ki? Kalkıp burda geneli sorgulayan mutfak işi bizde, yemek hazırlamak zorunda değilsin diyenlerin geldiği gezegeni merak eden sizsiniz. Sizin sorguladığınız bir durum kimin yemek hazırlayıp hazırlamadığı, benim değil.

Yok siz gerçekten işine geldiği gibi anlıyorsunuz😂 Ben kölelik lafını nerden çıkarttığınızı, konuyla alakasını sordum çok alakasız çünkü. Bana öyle bir imada bulunduğunuz aklımdan geçmedi. Öyle bir imada bulunabileceğiniz tek nokta yok zaten

Ek olarak sizin görmemiş olduğunuz böyle bir şeyin var olmadığı anlamına gelmez. Kendi kısıtlı çevrenize bakarak bütün bir gezegeni yargılamak eğitimci birine yakışmıyor. Biraz geniş düşünmenizi öneririm

Benim evimde,benim mutfağımda,benim yanımda gelin hanım bana tabakları tepsiye vura vura artistlik yapacak oldu canım.!!
O daima arkanda olan kocan kaçarak evlenerek güya akıllılık etmiş annesine yazık etmiş.
Madem daima arkanda senden önce annesine iyilik yapsın da ayrı eve çıksın bir zahmet.
Nerden sadece sizin oluyor ev? Siz de gelin gitmişsiniz o eve o kız gibi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X