Allah gözünü doyursun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Began

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
24.007
55.979
798
Selam hanımlar,
Bu cümle eşime ait. Eşim ve ben yakın tarihlerde atandık. Önceden asgari ücretliydik ve pekçok ihtiyacımızı ertelemek zorunda kalıyorduk. O ihtiyaçlarımızı karşılayacak paraları çok şükür kazanmaya başladık ama eşim her alışverişten sonra bana bu cümleyi kurmaya başladı.
Yahu bu ihtiyaç diyorum, yeterli paramız yoktu alamıyorduk, şimdi alacak imkana eriştik neden almayalım diyorum. Evdeki eşyalar yeterli diyor.

O kadar canımı sıkıyor ki bu tavrı, sözleri. İstiyor ki hemen araba alalım, yazlık alalım. Yani bu kadar yıl borç ödedik, gün yüzü görmeden borç ödemeye devam edelim istiyor ama ben istemiyorum. Biraz da istediğim kadar rahat para harcamak, sefa sürmek istiyorum 1 2 sene en azından.

Son düzenleme:
Selam hanımlar,
Bu cümle eşime ait. Eşim ve ben yakın tarihlerde atandık. Önceden asgari ücretliydik ve pekçok ihtiyacımızı ertelemek zorunda kalıyorduk. O ihtiyaçlarımızı karşılayacak paraları çok şükür kazanmaya başladık ama eşim her alışverişten sonra bana bu cümleyi kurmaya başladı.
Yahu bu ihtiyaç diyorum, yeterli paramız yoktu alamıyorduk, şimdi alacak imkana eriştik neden almayalım diyorum. Evdeki eşyalar yeterli diyor.

O kadar canımı sıkıyor ki bu tavrı, sözleri. İstiyor ki hemen araba alalım, yazlık alalım. yani bu kadar yıl borç ödedik, gün yüzü görmeden borç ödemeye devam edelim istiyor ama ben istemiyorum. biraz da istediğim kadar rahat para harcamak, sefa sürmek istiyorum 1 2 sene en azından.

Ben sizi tutuyorum. Bu zamana kadar zaten yeterince sıkıntı çekmişsiniz abartmadan istediğinizi alın, yiyin için gezin. Yaşadığımız günler geri gelmiyor

Bu durumun sebebi biraz da ekonominin durumu.Adam şimdi alabileceği evi arabayı 2 sene sonra alamayacağını düşünüyor ki bir an önce almak istiyor.Siz de haklısınız tabi gönlünüzce harcayın zaten kendi paranızı kazanıyormuşsunuz
Ekonominin durumunun farkındayım ama ben artık borç ödemek istemiyorum. 18 yıldır borç ödedim artık yeter. Keyfimce para harcamak istiyorum.

Selam hanımlar,

O kadar canımı sıkıyor ki bu tavrı, sözleri. İstiyor ki hemen araba alalım, yazlık alalım. yani bu kadar yıl borç ödedik, gün yüzü görmeden borç ödemeye devam edelim istiyor ama ben istemiyorum. biraz da istediğim kadar rahat para harcamak, sefa sürmek istiyorum 1 2 sene en azından.

Erkek milleti alışverişten anlamaz. Karısının kızının alışverişini normal karşılayan adam çok azdır. Bir şey aldığınızda indirimdeydi, ucuza aldım gibi şeyler söyleyin bir sorar iki sorar sonra da "karıcığım harikasın hep hesaplı alışveriş yapıyorsun" der.

Eski konularinizdan eşinizin antinkuntin düşüncelerini hatirliyorum.
Niyeyse hic guvenilir gelmiyor, kendi icinde yine bir planlar yapiyordur o.
Borcsuz hayat, kalabalik toplu taşımadan açık havaya cikmak gibidir şimdi size, oksijenli temiz hava solumanin keyfini cikarin, içinizden geldiği gibi harcayin.

O kadar haklisiniz ki bizde tam 15 senedir full borç ödüyoruz. Bu ay tam rahata erdik derkeennn erememisiz araba ek masraflar çıkarttı. Onu satıp yeni alicaz. Borç bitmiyor. Bende bazen tükeniyorum bu borçlardan.

Ekonominin durumunun farkındayım ama ben artık borç ödemek istemiyorum. 18 yıldır borç ödedim artık yeter. Keyfimce para harcamak istiyorum.
Eşiniz normalde de size karşı kırıcı kelimeler kullanır mı, paraya çok önem verdiğini düşünüyor musunuz?
Arabanız var mı ya da almak istediği bir modelin mi hayalini kuruyor

Erkek milleti alışverişten anlamaz. Karısının kızının alışverişini normal karşılayan adam çok azdır. Bir şey aldığınızda indirimdeydi, ucuza aldım gibi şeyler söyleyin bir sorar iki sorar sonra da "karıcığım harikasın hep hesaplı alışveriş yapıyorsun" der.
Yok demiyor. Her alışveriş sonrası ağzından bu laf çıkıyor.

Eski konularinizdan eşinizin antinkuntin düşüncelerini hatirliyorum.
Niyeyse hic guvenilir gelmiyor, kendi icinde yine bir planlar yapiyordur o.
Borcsuz hayat, kalabalik toplu taşımadan açık havaya cikmak gibidir şimdi size, oksijenli temiz hava solumanin keyfini cikarin, içinizden geldiği gibi harcayin.
Maalesef paraya aşırı düşkün. Ona kalsa sadece borca girelim, hiç harcamayalım.

O kadar haklisiniz ki bizde tam 15 senedir full borç ödüyoruz. Bu ay tam rahata erdik derkeennn erememisiz araba ek masraflar çıkarttı. Onu satıp yeni alicaz. Borç bitmiyor. Bende bazen tükeniyorum bu borçlardan.
Araba almak demek bir sürü masraf demek zaten. Yeter artık gözüm almıyor.

Selam hanımlar,

Ne konuşturuyosun şunu ya, kes sesini de geç bildiğini yap. Çok biliyor.

Eşiniz normalde de size karşı kırıcı kelimeler kullanır mı, paraya çok önem verdiğini düşünüyor musunuz?
Arabanız var mı ya da almak istediği bir modelin mi hayalini kuruyor
Yokken istemediğim için laf söyleyecek ortam vermedim hiç. Şimdi imkan var ama sürekli bu lafı işitiyorum. Parayı çok sever.

Eminim ki kazancınızın değerini eşiniz kadar siz de biliyorsunuz. Bu erkekler o kadar düz mantık bir odun olabiliyor ki bazen, kadının yaptığı her harcamayı boşuna olarak algılıyor.
Hiçbir kadın, hele de bütçenin yarısını karşılıyor ise, har vurup harman savurmaz.
Çok haklısınız, eşinizin tavrı çok kırıcı.
Uzun yıllar borç ödeyerek yaşamışsınız zaten, yazlık alıp ne yapacaksınız ayırca?
Senenin en fazla 15-20 günü kalabileceğiniz bir yer için dünya para ödemek çok saçma. Ayırca her sene aynı yerde tatil yapmak zorunda kalırsınız, yetmez bir sürü eş dost akraba ziyareti olur, siz yokken kullanmak isteyecek yığınla insan çıkar. Varlığı daha çok sinir bozar. Ha emekli olsanız erkenden, gidip yazın altı ay kalacak olsanız gene mantıklı ama ne bileyim, ertelediğimiz hayat da geri gelmiyor.
Eşinizin tavrına ben bile kırıldım. Siz haklısınız.

Araba almak demek bir sürü masraf demek zaten. Yeter artık gözüm almıyor.
Bende bıktım bende ama arabanın ustası arabayı yapacakken daha çok bozdu ya alacak ya bozduğu ve bizden aldığı parayı geri verecek. Arabanın içine etti. Mecburen bizde bı tane almak zorundayız. İstanbul gibi yerde arabasız olmuyor. Evet çok masraflı ama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X