Konu sahibi için demedim genel konuştum. Konuya cevap vermediği için neden çalışmadığını bilmiyoruz
bunda haklısınız ama konuyu siz yazsaydınız iş bulamıyorum yazardınız değil mi
yani "ben şöyle iyi eğitimli, böyle donanımlıyım ama iş bulamadım" der, sonra anlatırdınız
ya da mesela var bazı konular "eşimin işi bu şehirde diye X şehrindeki işimi bıraktım, bu ilçeye geldim burada da iş imkanı yok" diye
bunlarda aynı his oluşmuyor, onlara da "ilçe il merkezine çok mu uzak, oralarda iş yok mu gidip gelsen ya da ile taşınsanız eşin gidip gelse" gibi gibi öneriler iletiliyor
yani aman zaten bunlar tembel çalışmıyorlar değil de yazılana göre şekillenen yorumlar oluyor
konu sahibi bebeğim var çalışamıyorum dahi demeden gördüğümden geri kaldım diyor
"gördüğünü" babası sağlamış, şimdi de eşinden bekliyor
ben de nitelikliyim ama taş nerede elimi altına sokayım demek yerine isteklerimi lüks görüyor diye eşini eleştiriyor
yine sağlık sorunları vs de olabilir çalışamayabilir ya da sadece istemediği için de çalışmayabilir
ama konuyu yazarken ben şöyle eğitimli, böyle nitelikliyim deyince ve bir açıklama olmayınca herkes tek bri ağızdan neden çalışmıyorsun diyor
zira şehir İstanbul, az çok, iyi kötü iş sahibi olma imkanı en gelişmiş şehir
hatta gideri çok ama geliri de daha iyi
aynı patrona bağlı çalıştığımız İstanbul büromuz yarımız kadar getiri sağlar, iki katımız maaş alırdı, zira orada "giderler çok"
sohbete başladık bir anımı yazayım
yıllar önce bu şehre taşınmaya karar verdim, iş görüşmeleri yaptım, henüz taşınmadım ama geleceğim dedim ve ileri tarih üzerinden bir yer ile anlaştım
aynı süreçte bir kişi ile daha görüşmüşler Eylül de evleneceğim ondan sonrası için iş arıyorum diye ama o zaman gel denmemiş
aradan yıllar geçti ben bu işyerinde çalışırken iki aday geldi
birisi daha önce görüşülen evlilik öncesi iş arayan, diğeri de evlenmiş 6 ay evde oturmuş sonra iş bulursam çalışırım tarzında olan
evlilik öncesi iş aradığını bildikleri adayı aldılar, sağlamcı, işini ön planda tutuyor diye belki öbürü daha nitelikli dahi olabilirdi ama işverenin kriterlerine uymuyordu
çoğunluğu kadın olan işyerimizde "evlendim de evime alışayım istedim" şeklindeki bir tanıtım onay görmemişti o zamanlar