Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın

18 yıllık evliliğimde edindiğim tecrübeye göre kibar olacağım diye sustukça, sorun çıkmasın diye dayatmaları kabul ettikçe, sadece adamın fikrini kabul edip kendininkini gömdükçe kıymetli değil değersiz oluyorsun.
Ne kadar cazgırsın o kadar kıymetli. Kabul etme.
Bir de bir yandan bir iş bakın derim. Erkekler çalışan kadından korkuyor (istisnalar hariç elbette)

Ayy yaşlı kesimden kadınlar ne kolay yaziyo calista çalış z kusagiyim okullar bitirip bitirip hepimiz aciktayiz issiziz 'gençler kendini geliştirmeyi o yüzden iş bulamiyo'nun altına sığınıp bi canımızı istemedikleri kaliyo. Belki kadın is bulamiyo neden çalışmayan kadınlara hakeret edip hesap soruyosunuz ki bazılarınız
(Yaşlı derken benden büyükler)

O zaman çalışmıyorum değil iş bulamıyorum yazıyor genelde gençler

İşte o iş bulamıyoruz Nidalarını duymayıp ev hanımı oldum, ben titizim temizim, standardım düştü bu evlilikle denilince iş aramadığı hissine kapılıyor yaşlı kadınlar

Zira biz nedense hiç farklı bir hayat düşünemedik, biz gençken de işsizlik vardı ama işsizim derdik ev hanımı değil ve iş arardık

Bebeğimiz olunca bir süre çalışmayanlarımız da “şu yaşa gelsin iş hayatına döneceğim” derdi

İş bulup bulamamak ayrı bunu ifade ediş şekli ayrı

İşte o iş bulamıyoruz Nidalarını duymayıp ev hanımı oldum, ben titizim temizim, standardım düştü bu evlilikle denilince iş aramadığı hissine kapılıyor yaşlı kadınlar

Zira biz nedense hiç farklı bir hayat düşünemedik, biz gençken de işsizlik vardı ama işsizim derdik ev hanımı değil ve iş arardık

Bebeğimiz olunca bir süre çalışmayanlarımız da “şu yaşa gelsin iş hayatına döneceğim” derdi

Bende yıllardır çalışmamayı tercih eden bir kesimin saldıri ve baskılarına magruz kalıyorum. Oysaki herkes kendi tercihini yaşıyor.
Eşimin 3 kız kardeşi var çalışmıyorlar eşlerinin kazancları iyi. Ama yıllardır ben çalıstığım icin laf sokuyorlar. Ilk evlendigimde 15 yıllık tazminatimla kendime iş kurdum ona laf ettiler. Evlendin ,çocuk doğurunca ne olacak yazık değilmi çocuğa ,ac kalacak anne sevgisinden mahrum büyüyecek dediler. Çocuğum oldu hem çalıstım hem çocuğuma baktım. Öyle birseyki hasta olsam çalısmasaydın hasta olmazdın kafasini yaşıyorlar.

10 12 yıl once atandım demis yani sene 2010 civarları gayette kpss vardı sizin dediginiz kpss siz donem 1980-90 li yıllarda kaldı lise mezunu memur olduğu donem benim 62 yasindaki babamın dönemi ki babam lise mezunu girdigi memurlukta 40 yasindan sonra universite bitirip universite mezunu olarak emekli oldu.30 yasındakilerin donemi değil.

Konu sahibi iyi bir eğitim aldığını söylüyor. İyi eğitim ne demek? iyi bir yabancı dil iyi bir akademik alt yapı demek. iyi bir eģitim almış insan ne yapar eder para kazanma yolunu bulur. dili vardır ceviri yapar. matematigi vardir ozel ders verir.

Esim mezun olur olmaz kelli felli iş bulana kadar ailesinden para istememek icin ogrencilerin bitirme tezini ingilizceye cevirerek para kazandı bende piyasadan daha dusuk özel matematik dersi vererek bana yetecek para kazanıyordum.

Yani biz yeni mezun oluncada kimse gel hafta ici 5-9 calis al su asgari ucretin 3 katı maası demedi.

Karanlığa kufredecegine bir mumda sen yak diye bir soz vardır. Bizde diyoruz ki mademki iyi bir eğitimin var kocam babamın bana sağladığı imkanları sağlayamıyor diye sikayet edecegine o eğitimi kullan. ustun basim vasatlasti demis bunun sucunu sadece baskalarina yıkamaz. tam bir maas kazanamasa bile diliyle matematigiyle kendine kıyafet alacak kadar kazanir. ha dili yoksa ders verecek kadar matematige ya da baska bir alana hakim değilse ben buna iyi eğitim almış demem.
Keske bu kadar yazmayı uğraşmasaydınız ben yazdığınız her şeyi biliyorum zaten 😂 Ayrıca dikkat ettiyseniz genel konuştum konu sahibini tanımam etmem. 'Güzel bir bölüm okudum'. O kadar öznel ki tarih okuyan bir tanıdığım her götürdüğümüzde ben çok güzel bi bölüm okudum diyodu kötülemiyorum tarihi ama iş yok. Velhasıl kendinizi övmek için yine gerçeklerin gençlerin görmezden gelindiği bir konu sahibi daha...

Konu sahibi için demedim genel konuştum. Konuya cevap vermediği için neden çalışmadığını bilmiyoruz

Merhaba arkadaşlar. Burda yeniyim. Pandemi dönemi yalnız kalınca buraya takılmaya başladım. Benim kendimce çok büyük derdim var. 27 yaşındayım 4 yıllık evliyim 9 aylık bir kızım var. Eşimle bazi sorunlarımız var. Biz severek evlendik ama malesef öyle bir pişmanlık yaşıyorum ki bazen kendi içimde aşamıyorum artık kalbim sıkışıyor. Ben varlıklı ve eğitimli modern bir ailede büyüdüm. Tatilimiz olsun sosyal faaliyetlerimiz olsun hep iyi durumdaydık. Üniversiteye baska sehre gittim yine aynı şekilde sosyal aktivitelere eğitimlere katıldım. Yani hep kendimi geliştirdim. Iyi bir meslek edindim. Okul bitti ve evlendim. Her şey burda başlıyor. Eşim avukat yani o da bazı şeyleri görmüş geçirmiş . Ama aile ve kafa yapısı olarak evlendikten sonra tam bir hüsrana uğradım. ( belki de evlenmeden once de öyleydi gozume perde indi) . Hep beni geriye götürdü hem maddi hen manevi. Giyim tarzım vasatlaştı. Ev hanımı oldum. Evlendik araba falab derken hala borç ödüyoruz. Şuan beni krize sokan ise şu,: Eşimin ailesi istanbulda boğaza yakın bir semtte oturuyorlar . Ama çok eski bir semt. Eşim sırf ailesine yakın olmak için 30 yıllık kırık dökük evlere taşınmak istiyor. Kiralar çok pahalı üstelik. Ben de doğduğumdan beri hep lux evlerde oturmama rağmen lüx merakinda değilim ama en azından kapısı penceresi düzgün olsun istiyorum. Ayni kiraya biraz daha uzaklasip uzaklaşıp daha düzgün ev istiyorum. Eşim hep beni gözü yükseklerde hep fazlasını istiyormuşum gibi davranıyor. Bana hep maddiyatçı gözüyle bakıyor. Ben hayatımda hiç bu kadar maddi sıkıntı çekmedim ki. ÖĞRENCİYKEN bile bundan kat kat iyiydim. Şuan sadece karın tokluğuna yaşıyorum o da kıt kanaat. Ona rağmen sesim çıkmıyor. Evet borçlarimiz var bitsin biraz rahata ereriz belki 4 5 seneye daha çok genciz ama bu da ev sonuçta arkadaşlar. Ben titiz biriyim düzen temizlik dikkat ederim. Şuan oturduğum ev de eski sayılır ama en azindan temiz. Üst komşuyla takıştığımız icin tasinmamiz lazım. Kapısı bacasi kırık evde ben bunalima girerim. Şuan eski hayatımı özlüyorum sadece. Annem babam bile benden daha genç daha aktif yaşıyorlar. Napıcam nasıl orta yolu bulucam bilmiyorum.
Buraya yazdığınız gibi esinize de anlatin mutsuzlugunuzun sebebini. Icinizdekileri dokun. Orta yol bulmaya çalışın.

Ayy yaşlı kesimden kadınlar ne kolay yaziyo calista çalış z kusagiyim okullar bitirip bitirip hepimiz aciktayiz issiziz 'gençler kendini geliştirmeyi o yüzden iş bulamiyo'nun altına sığınıp bi canımızı istemedikleri kaliyo. Belki kadın is bulamiyo neden çalışmayan kadınlara hakeret edip hesap soruyosunuz ki bazılarınız

Yaşlı kesimden biz teyzeniz olarak kucuk bir aciklama yapmak istedim, 2001 ekonomik krizinin etkileri hizla devam ederken mezun oldum, kucuk bir google aramasi ile o donem hakkinda bilgi sahibi olabilirsin. Sonrasinda aylarca iş aradim, bu surecte migros kangurulugundan, sucuk pisiriciligine kadar yapmadigim iş kalmadi, ustelik babam varlikli, sevgilim de calisan bir insandi, yani maddi olarak batakta degildim.
2012 de dogum yapip 4 yil da evde oturdum, cocuk büyüttüm.
Tüm bu aşamaların hibirinde kendimi ev hanimi olarak tanımlamadim. Tavsiyem siz de oyle yapin, mesleginizi yapamasaniz da siz o sunuz.
Ve evet iş bulmak zor, ama bunu kabullenmeden, sabirla caba gostermek sart.

Çalışın o zaman sizde
Mesleğiniz var elinizde 4 yıllık evlisiniz
Bebeğiniz 9 aylık
Çocuk için bıraksanız ne bilim öncesinde de çalışmamışsınız
Tek kişi çalışıyor adam bu kadar yapabiliyor demek ki
Kapısı falan niye kırık olsun o evlerin ayrıca .
İyi bir semtte oturmayı şehirin bir köşesindeki lüks sitelere tercih ederdim ben ayrıca bende sosyal biriyim hersey elimin altında olsun isterim mesela
Sosyal biriyim diyorsunuz merkez bir yerde oturmayı tercih etmiyorsunuz oda ilginç geldi bana.

Konu sahibi için demedim genel konuştum. Konuya cevap vermediği için neden çalışmadığını bilmiyoruz

bunda haklısınız ama konuyu siz yazsaydınız iş bulamıyorum yazardınız değil mi

yani "ben şöyle iyi eğitimli, böyle donanımlıyım ama iş bulamadım" der, sonra anlatırdınız

ya da mesela var bazı konular "eşimin işi bu şehirde diye X şehrindeki işimi bıraktım, bu ilçeye geldim burada da iş imkanı yok" diye

bunlarda aynı his oluşmuyor, onlara da "ilçe il merkezine çok mu uzak, oralarda iş yok mu gidip gelsen ya da ile taşınsanız eşin gidip gelse" gibi gibi öneriler iletiliyor

yani aman zaten bunlar tembel çalışmıyorlar değil de yazılana göre şekillenen yorumlar oluyor

konu sahibi bebeğim var çalışamıyorum dahi demeden gördüğümden geri kaldım diyor

"gördüğünü" babası sağlamış, şimdi de eşinden bekliyor

ben de nitelikliyim ama taş nerede elimi altına sokayım demek yerine isteklerimi lüks görüyor diye eşini eleştiriyor

yine sağlık sorunları vs de olabilir çalışamayabilir ya da sadece istemediği için de çalışmayabilir

ama konuyu yazarken ben şöyle eğitimli, böyle nitelikliyim deyince ve bir açıklama olmayınca herkes tek bri ağızdan neden çalışmıyorsun diyor

zira şehir İstanbul, az çok, iyi kötü iş sahibi olma imkanı en gelişmiş şehir

hatta gideri çok ama geliri de daha iyi

aynı patrona bağlı çalıştığımız İstanbul büromuz yarımız kadar getiri sağlar, iki katımız maaş alırdı, zira orada "giderler çok"

sohbete başladık bir anımı yazayım

yıllar önce bu şehre taşınmaya karar verdim, iş görüşmeleri yaptım, henüz taşınmadım ama geleceğim dedim ve ileri tarih üzerinden bir yer ile anlaştım

aynı süreçte bir kişi ile daha görüşmüşler Eylül de evleneceğim ondan sonrası için iş arıyorum diye ama o zaman gel denmemiş

aradan yıllar geçti ben bu işyerinde çalışırken iki aday geldi

birisi daha önce görüşülen evlilik öncesi iş arayan, diğeri de evlenmiş 6 ay evde oturmuş sonra iş bulursam çalışırım tarzında olan

evlilik öncesi iş aradığını bildikleri adayı aldılar, sağlamcı, işini ön planda tutuyor diye belki öbürü daha nitelikli dahi olabilirdi ama işverenin kriterlerine uymuyordu

çoğunluğu kadın olan işyerimizde "evlendim de evime alışayım istedim" şeklindeki bir tanıtım onay görmemişti o zamanlar

Yaşlı kesimden biz teyzeniz olarak kucuk bir aciklama yapmak istedim, 2001 ekonomik krizinin etkileri hizla devam ederken mezun oldum, kucuk bir google aramasi ile o donem hakkinda bilgi sahibi olabilirsin. Sonrasinda aylarca iş aradim, bu surecte migros kangurulugundan, sucuk pisiriciligine kadar yapmadigim iş kalmadi, ustelik babam varlikli, sevgilim de calisan bir insandi, yani maddi olarak batakta degildim.
2012 de dogum yapip 4 yil da evde oturdum, cocuk büyüttüm.
Tüm bu aşamaların hibirinde kendimi ev hanimi olarak tanımlamadim. Tavsiyem siz de oyle yapin, mesleginizi yapamasaniz da siz o sunuz.
Ve evet iş bulmak zor, ama bunu kabullenmeden, sabirla caba gostermek sart.

ben de bunu anlatmaya çalışmıştım

işsiz olmak ayrı ben ev hanımıyım demek ayrı diye :KK54:

bunda haklısınız ama konuyu siz yazsaydınız iş bulamıyorum yazardınız değil mi

yani "ben şöyle iyi eğitimli, böyle donanımlıyım ama iş bulamadım" der, sonra anlatırdınız

ya da mesela var bazı konular "eşimin işi bu şehirde diye X şehrindeki işimi bıraktım, bu ilçeye geldim burada da iş imkanı yok" diye

bunlarda aynı his oluşmuyor, onlara da "ilçe il merkezine çok mu uzak, oralarda iş yok mu gidip gelsen ya da ile taşınsanız eşin gidip gelse" gibi gibi öneriler iletiliyor

yani aman zaten bunlar tembel çalışmıyorlar değil de yazılana göre şekillenen yorumlar oluyor

konu sahibi bebeğim var çalışamıyorum dahi demeden gördüğümden geri kaldım diyor

"gördüğünü" babası sağlamış, şimdi de eşinden bekliyor

ben de nitelikliyim ama taş nerede elimi altına sokayım demek yerine isteklerimi lüks görüyor diye eşini eleştiriyor

yine sağlık sorunları vs de olabilir çalışamayabilir ya da sadece istemediği için de çalışmayabilir

ama konuyu yazarken ben şöyle eğitimli, böyle nitelikliyim deyince ve bir açıklama olmayınca herkes tek bri ağızdan neden çalışmıyorsun diyor

zira şehir İstanbul, az çok, iyi kötü iş sahibi olma imkanı en gelişmiş şehir

hatta gideri çok ama geliri de daha iyi

aynı patrona bağlı çalıştığımız İstanbul büromuz yarımız kadar getiri sağlar, iki katımız maaş alırdı, zira orada "giderler çok"

sohbete başladık bir anımı yazayım

yıllar önce bu şehre taşınmaya karar verdim, iş görüşmeleri yaptım, henüz taşınmadım ama geleceğim dedim ve ileri tarih üzerinden bir yer ile anlaştım

aynı süreçte bir kişi ile daha görüşmüşler Eylül de evleneceğim ondan sonrası için iş arıyorum diye ama o zaman gel denmemiş

aradan yıllar geçti ben bu işyerinde çalışırken iki aday geldi

birisi daha önce görüşülen evlilik öncesi iş arayan, diğeri de evlenmiş 6 ay evde oturmuş sonra iş bulursam çalışırım tarzında olan

evlilik öncesi iş aradığını bildikleri adayı aldılar, sağlamcı, işini ön planda tutuyor diye belki öbürü daha nitelikli dahi olabilirdi ama işverenin kriterlerine uymuyordu

çoğunluğu kadın olan işyerimizde "evlendim de evime alışayım istedim" şeklindeki bir tanıtım onay görmemişti o zamanlar
Evet haklısınız kesinlikle 👍

İş bulamamak başka birşey
Eşinin getirdiği parayı beğenmeyip benim ailem zengindi demek başka birşey
Ayrıca aile zenginse yardım edebilir kızlarına
Babasından para alabilir kıyafet alamıyormuş ya

İş bulamamak başka birşey
Eşinin getirdiği parayı beğenmeyip benim ailem zengindi demek başka birşey
Ayrıca aile zenginse yardım edebilir kızlarına
Babasından para alabilir kıyafet alamıyormuş ya
Yok o konu da haklısınız ben genel konuştum. Konu sahibi neden çalışmadığını söylemediği için bilmiyoruz

Lux bi hayatin icinden gelip lux bi hayata gitmicem ama suan hamile olsamda dogurana kadar calisirim ben ya neresi olursa iyi kotu diye dusunuyorum😂 ilk mezunken is bulamiyorum diye depresyona girip anketorluk yapip gunluk 20 25 lira kazaniyorum diye mutlu oldugumu bilirim😂

Armut pis agzima dus dersek daha cookk bekleriz o luxu

Keske katli yatli villali evleri koca eline bakarak degilde bizde biseyler yaparak elde etmeye calissak hani dimiii😬

Avkat beyde zengin kiz aldik calismiyo arkadas cok bile buna bu ev diyodur belkide😂

Kedinin bacagi bastan yirtilir mi?? Bu hangi sebeple verilmis bir ornek acaba?? Tuhafmis atasözleriniz!

Gerdek gecesi dedikleri gunde damat kedinin bacaklarini ayirirmiş gercekten ya da kuşun kafasini koparirmiş kadin görsün korksun, erkegin sozunden cikmasin diye. 🙄 Bu söz ordan geliyormuş.
Boyle okudum ben. Zaten kulaga da hiç hoş gelmiyor. 😐 Cidden bazi sozler artik tuhaf yani...

Gerdek gecesi dedikleri gunde damat kedinin bacaklarini ayirirmiş gercekten ya da kuşun kafasini koparirmiş kadin görsün korksun, erkegin sozunden cikmasin diye. 🙄 Bu söz ordan geliyormuş.
Boyle okudum ben. Zaten kulaga da hiç hoş gelmiyor. 😐 Cidden bazi sozler artik tuhaf yani...
Ben de kuş kafası koparma olayını duymuştum. Biraz da genel kültür 🥰🥰🥰😆😆

Tahmin etmistim boyle pislik birsey oldugunu..Kullanmamak lazim ya cok kotu ve korkunç 😳😳 Tesekkurler açıkladığınız icin

Back
X