• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

allah rızası için bir fikir verinnnnnn :43:

zeytingirl

Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2013
37
2
16
35
İzmir
arkadaşlar şuan hamileyim 6 ocakta bebeğimi kucağıma alacağım çok kötü bir gebelik geçirdim canımı annemi 6 ay önce kanserden kaybettim çok kötü günler geçirdim tövbeler olsun ama canıma bile kıymaya kalktım tam kendimden vazgeçtiğim bir anda küçücük birşey hissettim minicik ayaklarıyla tekmeledi beni ben burdayım dedi artık senin hayatın benim hayatım dedi vazgeçtim nasıl bir çıkmazdaydım anlatamam hala atlatmış değilim ama rabbime şükürler olsun bana yaşamam için bi sebeb verdi çok basit bir sorunum var isim ben ilk andan beri annemde sağdı ozaman meva istiyordum(cennetin 4. katı isteyenler bakabilir) eşimde hamile olduğumu ilk duyduğunda cinsiyet bile belli değildi kızım olacak adı zeynep olacak dedi ama hesapta olmayan bi şey vardı annemi canımı kaybettim annemin adı sevim canım annem annemin adını söylerken bile gözüm doluyo alışırım biliyorum ama kafam çok karışık hangi ismi koymam gerektiğini bilmiyorum eşimde üzülürsün felan diyo ama istemediğini anlıyorum yada alınganlık yapıyorum ne yapacam bilmiyorum ne olur bi fikir verinnnnnnnnnnnn lütfennnn :43:

Öncelikle başınız sağolsun.
Rabbim sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip eylesin inşallah.
Annenizin ismini kızınızın ikinci ismi olarak koyabilirsiniz.

başınız sağolsun anne acısı çok zor Allahım en gecinden yaşatsın :50:

ama bence de ismini koymayın adını yaşatmak istiyorsanız 2. isim olabilir ama bilmiyorum belki ben saçma kafalıyım ama ölmüş insanların ismini vermek bana mantıklı gelmiyo tabiki sizin fikriniz ama her seslenişinizde sürekli aklınıza gelmiycek mi anneniz :26: eşiniz iyiliğinizi istediğinden demiş bence öyle

Basiniz sagolsun.
Zeynep sevim olabilir ismi.hem esinizi hem sizi memnun edecek bi cozum olur bu.
.bebeginizi saglikla alirsiniz insallah kucaginiza.

Allah rahmet eylesin canim benim. 2. isim olarak koyabilirsin bayanlarin dedigi gibi fakat her seslendiginde ya icin acirsa.. benim annemde kanser hastasi allah herkese sifalar versin insallah..

Öncelikle başınız sağ olsun. Dilerim sağ salim kucağınıza alırsınız bebeğinizi.

Nacizane fikrim, annenizin adını koymayın bebeğinize. Ben tasvip etmiyorum vefat edenlerin isminin aileye doğan bebeklere konulmasını. Bu yükü yüklemeyin o minik yavruya. Göbek adı olarak koyun isterseniz ama ona annenizin ismiyle seslenmeyin. Hem siz hem de o minicik yavru ömür boyu acı çekmeyin. Biliyorum çok özlüyorsunuz ama unutmayın annenizi doğurmuyorsunuz, kızınızı doğuruyorsunuz.

acını anlıyorum,basın sagolsun..
allahım bebegını sagsaglım kucağına almanı nasıp etsın..
ama ben olsam koymazdım..sankı kaderıde benzer dıye dusunurum..

Bende ölmüş birinin ismini koymak istemem ki koymadım da bence zeynep meva koyarsınız kulağına ezan okunurken zeynep meva sevim diye okunur göbek adı olmuş olur ben öyle yapmıştım

valla benim kayinvalidem de annemin ismini koymami istedi ama ben istemedim.
söyleyemezdim zaten...

ben normalde kendi ismimden yada annemin isminden ayni isimden olan insanlara pek isim veremiyom tuhaf oluyorum

ismim baskasinda emanetmis gibi :) tuhafmiyim ne?

Eşin üzülmeni istemediği için öyle söylüyordur. Her andığınızda aklınıza gelir. Kızınızın isminde karamsarlık olmasın bence
En uygunu bu olur.

Oncelikle basiniz sagolsun Allah sabirlar versin.Bana gore vefat eden kimsenin adi verilmemeli bebege.Benim de annem anneannemin adini vermis secme sansim olsaydi adimi istemezdim koyulmasini anne unutulmaz hep hatirlanir fakat ismiyle cagirdiginizda 2 kat daha artar aci.

Allah sabır versin.. Sevim meva bana uyumlu geldi siz meva dersiniz neden üzülesiniz şimdi acınız taze zamanla annenizi hem yad etmiş olursunuz, huyu da benzesin diyorsanız bence koyun..

Başınız sağolsun. Şuan acınız çok taze, anneniz aklınıza her geldiğinde üzülmeniz çok normal.
Zamanla acınız hafifleyecek. Bugünkü kadar acı çekmeyeceksiniz. Rabbim herşeyin sabrını vermiş.

Ölen birinin adı verilmez yada verilmemeli diye bişey duymadım ben. Sonuçta annenizin ismi kızınızda yaşayacak.
Yakında annelik gibi bi mutluluğa erişeceksiniz. Annenizin adını kızınızda yaşatmanız acınızı hafifletir diye düşünüyorum.
Tabi bu benim naçizane fikrim ben olsam annemin ismini verirdim. Hatta eşininde gönlü olsun Zeynep Sevim hoş olur.

canım öncelikle başın sağolsun. bebeğini de sağıkla kucaklarsın işalah:DD benim fikrim annenin adını vermemen... yani üzücü bir biçimde kaybetmişsin adını her söylediğinde acın daha da bir katmerlenir. ben ölenlerin ismini koymanın doğru olmadıgını düşünüyorum. madem meva istiyordun eşinde zeynep diyor zeynep meva çok hoş geliyor kulağa:DDD

bence annenin ismini koyarsan acına acı katarsın..için acırrr yureginn yanarrr..bence gerekk yokk ama sen bilirisnn ..

bazı arkadaşlara bende katılmaktayım.
annenizin ismini koyun kızınıza.ismini yaşatın ve annenizin ruhu şad olsun.:34:

annenin ismini koymanı kalben tavsiye ederim ben anneme normalden daha düşkündüm hatta annecim babanla senin yanında canda veremem ben diye dertlenirdi. kalp hastasıydı akşam saçımı taramıştı dağılmasın diye bağlardı saçlarımı her gece sonra uyudum gece ayaklarıma sıcak su torbası kalkıp koymuş 23 ekimdi üşümüyeyim diye sabah 7de babam yanıma gelmiş kızım annene bir şey olmuş diyordu nasıl gittim odalarına annemin gözleri açık kapıya bakıyor baba annem ölmüş dedim annemsiz babamda bende nefes alamazken bırakmıştı bizi annecim bağladığı saçlarını 20 gün açtırmamıştım ablamlara ben 16 yaşındaydım babamda üzüntüden kanser oldu vefat etti.annemin ismi zeynepti ilk çocuğum erkek oldu ikinci hamileliğimde kız olduğunu öğrendiğimde rabbim annemi bana geri yolluyor diye düşündüm kızım zeynebim 17 yaşında ve kendide çok seviyor ismini bende annecim diye severken hem annemi hissediyorum hemde kızımı. ablam hiçde için acımaz annenin ismini seslenirken tam aksine annen sana yeniden bağışlanmış gibi oluyorsun.

Bence eşiniz üzülmemeniz için söylüyordur.. Bilmiyorum ama ben farklı düşünüyorum bir isimden bir tane var zaten aynı ismi toruna cocuga vs. koymanın anlamı yok o kişinin yeri cok büyük ve doldurulamaz zaten diye düşünüyorum ama bu benim düşüncem farklı düşünenlere tamamen saygı duyarım ... İlle de cok istiyorsanız Zeynep Sevim koyun heme eşinizin hem sizin gönlünüz olmuş olur

herkes o ismi koymamanızın nedenini her kızınıza seslendiğinizde annenizi hatırlarsınız diye diyor ama bence tam tersi.o sevim ismi özel kalmalı.eğer o ismi koyarsanız zamanla o ismi kızınızla özdeştirip sevim dendiğinde aklınıza ilk kızınız gelecek halbuki ilk anneniz gelip o isimle özel kalması gerektiğini düşünüyorum.

Back
X