Zaten Allah a havale ediyorum musluman muslumanin acigini arayip bulup onu ifsa etmez ben savunmak icin paylastimBosver canim. Boyle zikir ceken birisi madem uveysmin diyo musluman baska bi muslumani bu kadwr uzemez acigini yakalamaya calismaz gunah. Allah biliyo kimin ne yapmaya calistigini Allaha birak o en iyisini yapar bilir
Uveysilik oyle kolay da degilBosver canim. Boyle zikir ceken birisi madem uveysmin diyo musluman baska bi muslumani bu kadwr uzemez acigini yakalamaya calismaz gunah. Allah biliyo kimin ne yapmaya calistigini Allaha birak o en iyisini yapar bilir
cevap net ve kesin degilAllahın ve Resulunun selam ve bereketi üzerinize olsun.
Haymena adlı üyenin sordukları soruları elden geldiğince cevaplamaya çalışalım.
1-) üveysilerle bu zikrin alakası nedir?
Üveysi: Zahirde bir hocası şeyhi olmayıp,manevi alem tarafından yetiştirilen kimselere denir? Bu zikrin yapılışını Veysel karani hazretlerinin manevi ilham yoluyla üveyslere öğretmesinden dolayı,veyselkarani zikiri diye bilinir.
2-) ilk ne zaman ve kimin sayesinde başlamış: Bilinen ilk üveysi Veysel karani hazretleridir. Peygamber efendimizi (s.a.v) görmediği halde ona olan sevgisinden dolayı,Peygamberimizin mübarek hırkasını hediye ettiği kimsedir.
Veysel karani hazretlerinin manevi hocası Hızır Aleyyisselamdır. (Yine bu zikiri yapan ben ve diğer kardeşlerimi mutlaka Hızır a.s ziyarete gelecek.Nerden biliyon diye hemen saldırmayın. Bu konuyu ayrı bir başlık altında anlatıcam)
3-) Bu zikri yapanlar diğerlerini zikirleri esmaları bıraksın derken,tepki toplayınca geri adım atıp,isteyen okuyabilir demişim.
Bu zikri yaparken diğerlerini bırakın dememiz,birincisi hepsini kapsayan bir zikir olması, ikincisi bize öğretilen : Esmalar tevhid kalesinin içinde birer saraydır. Kaleye girmeden saraya ulaşamazsınız. Yani siz tevhidi okuyup,nefsinizi bilmeden,nefsinizi terbiye edip, ruhani nefis mertebesine getirmeden,Esmalar okursanız,size ağırlık verecektir.Esmaları dualarımızın başında Ya Rahman,bize rahmetinle muamele eyle,Ya Selam,üzerimize Selam isminle tecelli eyle,bizi selamate ulaştır şeklinde okunması gerekiyor. Olması gereken bu şekilde Esmalar İLE DUA ediniz.
Tepki gelince söylemi değiştirmişiz açıklayalım: Bu konuda doğruyu yaşayarak öğrenmeniz için Mademki esmaları bırakamıyorsunuz ikisini de yapın dedim. Doğrusunu size O,alem gösterecektir,öğretecektir. Bana, Rabiaya inanmayabilirsin. Öteki alemden gelen uyarılar herhalde aklını başına getirir.
4-) Ben sizi diğer insanlara umut vermekle suçlamışım,kendimin de burada yaptığı sey aynısı imiş.
Hiçbir bilgisi olmadığı halde kendini Hoca zanneden birisinin yazısını foruma koyup gece23- sabah 06 arası okuncak diye kural koyan,her türlü istek ve hacet için okunması, HER KİM BU ÇALIŞMAYI 7 GÜN ARALIKSIZ SAAT 23:00 İLE 06:00 ARASI OKURSA NE İSTEĞİ OLURSA OLSUN ALLAHIN İZNİYLE HER TÜRLÜ MURADI HASIL OLUR diyen kim?
KAYNAK:Araştırmacı yazar ADEM şener HOCA Efendi dediği kişiyle bu Haymeana kişisinin ne bağlantıları var.Sizlere hoca diye yazılarını okuttuğu kişi,İsmailağa cemaatine mensup bir kişi. Bilmeyenler için hatırlatırsak, Meşhur Cübbeli Ahmet hoca diye bilinen cemaate mensup birisi.)
5-) Zaman ve sayı veren ilk kişi kendisidir. Ben hiç kimseye şu saatte oku demedim. Okuyamayanları takip edip, azarlamadım,fırçalamadım.
6-) Yaşar hoca kimdir diye sordu. ÖZELDEN bilgilendirdim. Ayrıca izlemesi için videosunun linkini verdim. Siz bilmiyorsunuz ama o,kendisi biliyor.Yaşar hoca, bu zikiri Başkasından öğrenmek suretiyle kendini yetiştirmiş,belli manevi aşamaları geçmiş bir abimizdir. Sizin düşündüğünüz anlamda sarıklı cübbeli birisi değil yani.
Diyeceksiniz Yaşar hoca kimden öğrenmiş,Cevap Muharrem hocamdan. Muharrem Hocam ise kendisi emekli öğretmen,13 yıldır bu zikirin içinde olan. Manevi yönden bu zikirde şu an en önde olan bir abimiz. Ona kim öğretmiş dersen, Onun öğretmenleri evliyalar ve Allah dostları rüya ve ilham yoluyla yetiştirmiştir.
Muharrem hoca,Sabikunlardandır Yani önde gidenlerden dir. Hoca dememiz ise hem emekli öğretmen olması,hem de bize öğrettiği için, hocam diyoruz. Saygı anlamında yani. Yerleri neresi diye sormuş? Cevap Muharrem ve yaşar hocam izmirde yaşıyorlar.
Bizde herkes kime öğrettiyse Onun Öğretmeni olur. Ben mesela bu sitede Sizlerin öğretmeniyim. Sizlerde bu zikiri kime anlatırsanız,öğretirseniz. onların öğretmeni oluyorsunuz. Öğreteni,hocası oluyorsunuz.
Bu arada bana ilk öğreten Eşimdir. O da Muharrem hocadan öğrendi. Bizler ne bir tarikatız,ne bir cemaat. Allahla aramızda kimse yok.Şeyh,hacı hoca yok. Kulun Allaha dua etmesi için arada vasıtaya ihtiyacı yok.
Sizlerden çok güzel müjdeli haberler alıcaz.Bize karşı, zikirimize karşı şüphesi olanlar,önyargılı bakanlar bizden utanacaklar ve özür dileyecekler. Rabbim bunu burada bizlere yaşatacak.........
Bizlere bu dünyada hiçbir tarikata şeyhe hacıya hocaya cemaate verilmemiş nimetler verildi.
Cennetteki Kevser Suyunu bu dünyada içen bizleriz. Üveysler. Marifet yolcuları. ( Bir kişide bu forumda var. Allah ondan razı olsun.Sizden biri.isim vermicem)
Biz La ilahe illallah dediğimizde Allahın kalesine sığınmış oluyoruz. Zaten zamanla korkularınızdan kurtulduğunuzu kendiniz gözlemlersiniz.Bise sorcam.
Sitenizde yorumlari falan okudum
Golge gorduklerini zikir cekerken sesler diyduklarini yada deprem fln hissettiklerini yazmislar. Bunlari yasadikdan snra korkmuyomusunuz
neren duymuştunuz daha önce siz neler yaşadınız yazrmısınızOkurken heyecanlandım. Allahın izniyle 3 aydır yapıyorum. Yorumları henüz okuyamadım, takip edicem inşallah
Ayni seyleri yasamis galiba ya benim sastigim ve kafayi bozmama neden olan sey neden bunlari 5 vakit namazi ni kilan Allah i surekli zikredenler niye bunlari yasamiyorneren duymuştunuz daha önce siz neler yaşadınız yazrmısınız
Merak ediyrm burda gorup baslayanlar neler yasadi diye. Aynen bnmde gecen gun klima geldi nerdeyse 2 3 aydir bnde surekli zikir xekiyrm tevhid salavat esmaul husna vs vs ben hic oyle seyler gormedm. Illaki boyle yapinca gorunuyo demekki Allahin isiAyni seyleri yasamis galiba ya benim sastigim ve kafayi bozmama neden olan sey neden bunlari 5 vakit namazi ni kilan Allah i surekli zikredenler niye bunlari yasamiyor
geçmiş olsun canım umarım ciddi bişey yoktur rabbim şifa versinKizkardesim yine rahatsizlandi annemlere geldim bende merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?