ben de cubbeli ahmet hocadan hazetmem ben ayetel kursi oldugu icin o duayi baslattim kimseyi okuyacaksiniz diye azarlamadim kimseye okuyun su su olacak sunlarla karsilacaksiniz da demedim beni neyle itham ettiginize dikkat edin eger sizde benim gibi arkadslar bi dua buldum gelin beraber okuyalim deseydiniz boyle sorulara gerek kalmayacaktiBen Rabia olarak hiçbir tarikat ya da cemaatin tanıtımını,onların hocalarından alıntıları kopyalayıp burada paylaşmadım. Ama bu hanımefendi bunu yaptı. Hem de bu sitenin kurallarına aykırı olduğu halde.
Ben rabia olarak yaşamadığımız, emin olmadığımız bir konuda sizlere bunu yapın edin demedim. Liste yapıp üyeleri takip etmedim. Şu saatlerde olacak diye diretmedim.Bu duaları yaparsan eşinle aran düzelir ya da çocuğun olur demedim. Konu açmadım. ama o yaptı.
Ben sadece tevhid okumayı öğrettim. Yaşadıklarımızı ve sizlerin neler yaşayacağını paylaştım. Reklam yapmadım. Bununla ilgili önceki sayfaları incelerseniz haklı olduğumu görürsünüz.
Buyukluk taslayan ben mi yoksa sen misinBakın Kuranı Kerimde Rabbimiz ne diyor:
Araf suresinde:
146 - Yeryüzünde haksız yere büyüklük taslayanları, âyetlerimizi anlamaktan uzak tutacağım. Onlar ki, bütün âyetlerimizi görseler de onlara iman etmezler. Doğru yolu görseler de o yolu tutup gitmezler. Eğer sapıklık yolunu görürlerse tutar onu izlerler. Çünkü onlar âyetlerimizi inkâr etmeyi âdet edinmişler ve onlardan hep gafil olagelmişlerdir.
147 - Âyetlerimizi ve ahiretteki karşılaşmayı inkâr edenlerin amelleri hepten boşa gitmiştir. Çekecekleri ceza kendi yaptıklarından başkası mı olacaktır?
Yani bu tevhid okumaya,salavata çeşitli bahanelerle saldıranlar,kusur arayanlar,kendilerini kibirlerinden dolayı haklı görenler için Allah böyle diyor. Ben demiyorum. Rabbimiz diyor.
http://www.kadinlarkulubu.com/archive/index.php/t-869168.htmlGn
ben de cubbeli ahmet hocadan hazetmem ben ayetel kursi oldugu icin o duayi baslattim kimseyi okuyacaksiniz diye azarlamadim kimseye okuyun su su olacak sunlarla karsilacaksiniz da demedim beni neyle itham ettiginize dikkat edin eger sizde benim gibi arkadslar bi dua buldum gelin beraber okuyalim deseydiniz boyle sorulara gerek kalmayacakti
Ben bu dua yi bi kitap da ve birden fazla sitede gordum sirf ayetel kursi oldugu icin paylastim gelin okuyalim bile demedim talep geldi okuduk
Bende sizin bana yazdikkarinizi mi paylasayim istiyorsunuz neden bel alti vurma gerekegi duydunuz gerekirse digerlerinden cimbizlayin ve ustume gelin beni hic kimse bilmezse Allah biliyor
- ↑
arkadslar bu gece 4 kiş okuyacagız bi kişi 79 diger 3 kişi ise 78 okuyacak toplamda 313 oluyor (MAZARETLİLERİN SAYISI PAY EDİLMİŞTİR) 23:00 DEN SONRA 06:00 A KADAR VAKTİNİZ VAR
erken okuya biliyormuyuz gün içerisinde yoksa 23 demi başlıyoruz
smileyy, Pazartesi 11:22K.İ.B.Favorilere Ekle
#1281Beğen+ Çoklu AlıntıCevapla
Pazartesi 11:26
Konu Sahibi : _haymeana_
_haymeana_YATSIN YANIMA!SARILMASIN DÖNSÜN UYUSUN ...Üye
Özel Mesaj At
Beğenildi:
4.804
Ödül Puanları:
88
↑
erken okuya biliyormuyuz gün içerisinde yoksa 23 demi başlıyoruz
gülüm sayfalara yada ilk sayfaya hiç bakmadın mı ? bu duanın yapılış şekli ve usulü boyle öyle olmasaydı biz niye kendimizi sıkalım ki saat 23 den sonra okuyacagız 06 a kadar 06 dan sonra da okuma yapılmayacak
Benim adem seneri ovdugum bu duayi yapanlarla bu duayi yapmayanlar ayridir demedim su su kerametler goreceksiniz demedim digerlerini birakin demedim kimseye bunu okuyun demedim neden okadar mesaj oconde o arkadsa yazdigim mesaji aldiniz ayrica o arkadsin gonlunu de almistim sizin amacinizi ben anladimAllahın ve Resulunun selam ve bereketi üzerinize olsun.
Haymena adlı üyenin sordukları soruları elden geldiğince cevaplamaya çalışalım.
1-) üveysilerle bu zikrin alakası nedir?
Üveysi: Zahirde bir hocası şeyhi olmayıp,manevi alem tarafından yetiştirilen kimselere denir? Bu zikrin yapılışını Veysel karani hazretlerinin manevi ilham yoluyla üveyslere öğretmesinden dolayı,veyselkarani zikiri diye bilinir.
2-) ilk ne zaman ve kimin sayesinde başlamış: Bilinen ilk üveysi Veysel karani hazretleridir. Peygamber efendimizi (s.a.v) görmediği halde ona olan sevgisinden dolayı,Peygamberimizin mübarek hırkasını hediye ettiği kimsedir.
Veysel karani hazretlerinin manevi hocası Hızır Aleyyisselamdır. (Yine bu zikiri yapan ben ve diğer kardeşlerimi mutlaka Hızır a.s ziyarete gelecek.Nerden biliyon diye hemen saldırmayın. Bu konuyu ayrı bir başlık altında anlatıcam)
3-) Bu zikri yapanlar diğerlerini zikirleri esmaları bıraksın derken,tepki toplayınca geri adım atıp,isteyen okuyabilir demişim.
Bu zikri yaparken diğerlerini bırakın dememiz,birincisi hepsini kapsayan bir zikir olması, ikincisi bize öğretilen : Esmalar tevhid kalesinin içinde birer saraydır. Kaleye girmeden saraya ulaşamazsınız. Yani siz tevhidi okuyup,nefsinizi bilmeden,nefsinizi terbiye edip, ruhani nefis mertebesine getirmeden,Esmalar okursanız,size ağırlık verecektir.Esmaları dualarımızın başında Ya Rahman,bize rahmetinle muamele eyle,Ya Selam,üzerimize Selam isminle tecelli eyle,bizi selamate ulaştır şeklinde okunması gerekiyor. Olması gereken bu şekilde Esmalar İLE DUA ediniz.
Tepki gelince söylemi değiştirmişiz açıklayalım: Bu konuda doğruyu yaşayarak öğrenmeniz için Mademki esmaları bırakamıyorsunuz ikisini de yapın dedim. Doğrusunu size O,alem gösterecektir,öğretecektir. Bana, Rabiaya inanmayabilirsin. Öteki alemden gelen uyarılar herhalde aklını başına getirir.
4-) Ben sizi diğer insanlara umut vermekle suçlamışım,kendimin de burada yaptığı sey aynısı imiş.
Hiçbir bilgisi olmadığı halde kendini Hoca zanneden birisinin yazısını foruma koyup gece23- sabah 06 arası okuncak diye kural koyan,her türlü istek ve hacet için okunması, HER KİM BU ÇALIŞMAYI 7 GÜN ARALIKSIZ SAAT 23:00 İLE 06:00 ARASI OKURSA NE İSTEĞİ OLURSA OLSUN ALLAHIN İZNİYLE HER TÜRLÜ MURADI HASIL OLUR diyen kim?
KAYNAK:Araştırmacı yazar ADEM şener HOCA Efendi dediği kişiyle bu Haymeana kişisinin ne bağlantıları var.Sizlere hoca diye yazılarını okuttuğu kişi,İsmailağa cemaatine mensup bir kişi. Bilmeyenler için hatırlatırsak, Meşhur Cübbeli Ahmet hoca diye bilinen cemaate mensup birisi.)
5-) Zaman ve sayı veren ilk kişi kendisidir. Ben hiç kimseye şu saatte oku demedim. Okuyamayanları takip edip, azarlamadım,fırçalamadım.
6-) Yaşar hoca kimdir diye sordu. ÖZELDEN bilgilendirdim. Ayrıca izlemesi için videosunun linkini verdim. Siz bilmiyorsunuz ama o,kendisi biliyor.Yaşar hoca, bu zikiri Başkasından öğrenmek suretiyle kendini yetiştirmiş,belli manevi aşamaları geçmiş bir abimizdir. Sizin düşündüğünüz anlamda sarıklı cübbeli birisi değil yani.
Diyeceksiniz Yaşar hoca kimden öğrenmiş,Cevap Muharrem hocamdan. Muharrem Hocam ise kendisi emekli öğretmen,13 yıldır bu zikirin içinde olan. Manevi yönden bu zikirde şu an en önde olan bir abimiz. Ona kim öğretmiş dersen, Onun öğretmenleri evliyalar ve Allah dostları rüya ve ilham yoluyla yetiştirmiştir.
Muharrem hoca,Sabikunlardandır Yani önde gidenlerden dir. Hoca dememiz ise hem emekli öğretmen olması,hem de bize öğrettiği için, hocam diyoruz. Saygı anlamında yani. Yerleri neresi diye sormuş? Cevap Muharrem ve yaşar hocam izmirde yaşıyorlar.
Bizde herkes kime öğrettiyse Onun Öğretmeni olur. Ben mesela bu sitede Sizlerin öğretmeniyim. Sizlerde bu zikiri kime anlatırsanız,öğretirseniz. onların öğretmeni oluyorsunuz. Öğreteni,hocası oluyorsunuz.
Bu arada bana ilk öğreten Eşimdir. O da Muharrem hocadan öğrendi. Bizler ne bir tarikatız,ne bir cemaat. Allahla aramızda kimse yok.Şeyh,hacı hoca yok. Kulun Allaha dua etmesi için arada vasıtaya ihtiyacı yok.
Konu başlığı ilgimi çekti.Her türlü hacetimiz için beraber okuyalım yazmışsın.İnsanlar arayış içinde.Sorunlarına dertlerine çare arıyorlar.Siz de bende onlar da Allah'a inanmışız. Elbette kime yönelcez.Allaha.
Estağfirullah.Yanlış anlaşılmaktan Allaha sığınırım. Allah ve Resulunun yaptırtmadığını Kuranda sünnette olmayan şeyleri insanlara zorlamayalım.Dinimizi zorlaştırmayalım.İnsanların umutlarını yitirmesine yol açmayalım diyorum. istediğin kadar Ayetel kürsi oku.ama insanları sayılara zorlama.
Zorlamiyorum
Evet bu kadar konu ve benzer baslik varken ne diye bu konu gerçekten merak ettim ki baya rağbet var dedigin de hepi topu 6 kisi benden başka yanlış anladım hatta kırıldım ve sinirlendim
Sizi üzdüysem özür dilerim.İçimde bir kötülük yok.iyi niyetli olduğunuza inanıyorum.İstediğiniz gibi yapabilirsiniz elbette. Hakkınız helal ediniz.
Önemli değil sadece bu kadar konu için de bu konuyu seçmeniz ve beni insanlar la ALLAH in arasına girmekle ve insanlar a zorla yaptırıyor musum gibi şeyler le itham etmeniz hos olmadı zaten zor ve cetrefilli zamanlar geçiriyorum aşırı hassas vr kırgınim bide öyle diyince acayip kırıldım ama gecti artik önemli değil
Bunları yapmadığımızı nereden çıkarıyorsunuz? Siz bizim günlük hayatta ne yaptığımızı nerden biliyorsunuz? Kaldıramayacağımız bir yük değil bu buna siz nasıl karar veriyorsunuz? Bu yük bile değil hepimiz gayet memnunum bu durumdan, sizi sıkıntıya düşüren nedir? Amacım polemik yapmak değil ama bunları çıkıp da bu topikte söylemeye hakkınız yok.
Abla konuyu baştan sona kadar olursa hiçkimsenin zora girmediğini anlayabilecek.
Hepimiz memnunuz sayılardan da duadan da saatten de, kötü niyetli yazmış olmasa da ben hiç hoş bulmuyorum. Amacım polemik yapmak değil, sadece hepimiz memnunken böyle bir konuşmanın geçmesi, o da topik dışından olması ve bizim özel hayatımıza dair bilip bilmeden onu yapın bunu yapın (sanki yapıp yapmadığımızı biliyormuş gibi) demesi hoşuma gitmedi.
Ibadetin zahmetlisi daha cok makbuldur.. dediginiz gibi gece uykudan uyanip namaz kilmak gece namazi uyuyup uyandiktan sonra biraz zorken kilinir daha sevaptir.. herkes uykudayken ibadet etmek de sevaptir ayni bizlerin yaptigi gibi.. ve zaten duayi okuduk illa hemen kabul olsun dersek o dua kabul olmaz oncelikle Allah icin okuyoruz sonra Rabbim hayirlisini gorurse nasip ederse olur.. ben kimsenin burda illa dua bitince kabul olacak yoksa konu sahibi bizi kandirdi hesap versin diye katildigini düşünmüyorum.. son olarak cogu duanin esmaninda sayisi ve yapilma sekli vardir.. kimse Allahla insanlarin arasina giremez maksati dua olan zaten oyle bi konuda toplu duada yer almaz.. bende dusunduklerimi soylemek istedim saygilarimla..
Burda olanlar yanii bizler duâ ile Rabbinden hacetlerini isteyenler.
Tabii kii biliyoruz vermekde vermemek de O'nun elinde.
Kabul etmediği dualarimizda bile O'na sukrediriz vardır bir bildiği diyee.
Hemm haymeana arkadaşımızdan da Rabbim razı olsun.
Allah la kul arasına giriyorsun demişsin tam aksine bize güzel bir şeye vesile oluyor.
Aslında siz giriyorsunuz Rabbimle aramiza siz hangi sıfatla duâmizi kabul etmeyecegini ima ediyorsunuz kii.
Ne kadar coksunuz yapmayanlara da yapanlarada illa bir kulp takiyorsunuz yaa.
Siz Gidin kendi kendinize en güzelini en layigini yaşayın karismayin.
Arkadaşım o kadar çok yanlış bir yorum yapmışsıniz ki değinmeden gecemedim yolumuz yönümüz belli ALLAH kimin ne zamk nerde ve ne şekilde ettiği duanin kabul olacağı hiç belli değil bu da o yollardan bir tanesi daha önce denenmiş ve faydası görülmüş öyle kafamizdan uydurgumuz bir şey değil yani.... Arkadaşınızda düzenli okuma yapılması ve bildirim için kendince kurallar koymuş hepsi bu .... Burada bir araya gelip duasını yapan arkadaşları niyetinden uzaklastirarak bence siz engel oluyorsunuz
Rabia2015 Cok celiskili konusuyo ama sayi belirtilmemesini soyluyo kendiside sayi belirterek sayfa acmis.. gece diye insanlari zorluyosunuz diyo kendiside sabah ve gece okunmasi gereken dua paylasmis yani once kendi yaptiklarimiza bakalim kendi yaptiklarimizi sorgulayalim yanlissa senin yaptiginda yanlis sen onu duzeltebiliyosan duzelt kardesim sonra baskalarinin duasina yorum yaparsin oyle ben bildimcilik yaparak bisey elde edilmiyo..
Rabia2015 ayrica insanlari umitlendiriyosunuz diyo kendisi de ayni sekilde soyledigi zikire uyulursa ruyalar gorulur hayatiniz degisir diyo ya bizim yaptigimiz dogru ya da senin soyledigin yanlis sen karar ver ikiside ayni seninde soyledigij sayiyla vakitle gerceklesilecegine inanilan dua bizim yaptigimizda..
Bence biraz paranoyak lik olacak ama bile isteye yapti bu yorumları defalarca sordum buna benzer bir cok konu var neden benim konum diye net cevap vermedi ki yorumları cok üzdü ve kızdırdı bilmiyorum belki hastalığı mdan ötürü ama çabuk sinirleniyorum üzüntü ve sinir ağrı yapıyor tamam diyelim ki iyi niyetli ama böyle mi soylenir
Allahın ve Resulunun selamı üzerinize olsun.Sahsıma yönelik eleştirilerinizi okuyorum.Görüşlerinize saygı duyuyorum.Bazı konularda yeterli bilgi sahibi olmadan yorum ve yazı gönderiyorsunuz.Sizlere açıklama yapıcam sizin yaptığınız işle benim ki arasında ne fark var.Sabırlı ve hoşgörülü olarak beklersek burada cevaplarımı yazıcam insallah.Allaha emanet olunuz.
Bu konu dışında ki diger konularda da eleştiri yaptınız mı merak ediyorum yoksa bu konuya mi odaklandiniz
Öncelikle neden benim topiğim seçildi.Başka topiklerde de benzerleri var.diye sormuştu. Sizin topikle özel bir sorunum yok.kasıtlı hedef alınmış değil.İlk sayfada o an için dikkatimi çekmişti.Ayrıca Ayetel Kürsi'nin benim hayatımda da özel bir yeri var.Her namazdan sonra ve yatmadan önce mutlaka okurum. Önceki yıllarda 1,5-2 saat oturup tekrarlamalar yapmıştım.Sizler kadar bende severek okudum yani.
Belli zikir ve esmaların sayılı okunması bu forumda baya meşhur.Sizin topik gibi daha çok var.Hepsiyle tek tek ilgilenecek zamanım da yok.
Kendim özel olarak esmalar ve sayılı ayet okuma gibi konularda topik açıcam.İsteyen okur ve değerlendirir.Kendini haklı bulan zaten bildiği gibi devam edecektir.Bizi haklı bulan kendine yeni bir yol haritası çizer. Kimseyi zorlayamam.Her topik grubuna girip insanlarla kavga edemem.Kendi yazılarımı yazarım, isteyen yapar ,isteyen bildiğini okur.
Bu konu dışında ki diger konularda da eleştiri yaptınız mı merak ediyorum yoksa bu konuya mi odaklandiniz
CEVAP:
Başka konularda eleştiri yapmadım.Sadece bu konuya odaklanma söz konusu değil.
Diğer konulara yazsak kimbilir başımıza ne işler açılacak.Çok agresif saldırgan durumlar oldu.üzüldüm.Başka konulara yazmayı düşünmüyorum.
siz eleştirdiniz bende kendimi savundum bu kavga değil
BÜTÜN BUNLARI SİZİN AÇTIGINIZ Bİ KONUYA BİRİ DAHA NE YAPILDIGINI ANLAMDAN YAZSA NE DÜŞÜNRDÜNÜZ MERK ETTİM SADECE NEYSE UZATMAYA GEREK YOK ZATEN
sabredin nedenini açıklayacagım dedi ama ...
Sizin yaptığınız nedir bilmiyorum ama bizimkisi iş değil İBADET. Allahım kabul eder, yada etmeyip daha hayırlısını nasip eder bunun bilincinde ve inancındayız.
Görüşlerimize saygı duysaydınız bizi tanımadan, etmeden şunları yapın fakiri sevindirin, çocuğu sevindirin namaz kılın diye uyarmazdınız. İnsanların yaptığı duaya, ibadete gelip müdahale etmenin inanca sığmayacağını düşünüyorum. Lütfen bir daha bu topiğe yazmayın. Böyle bir mecrada ne anlatmaya çalıştığınız veya hangi niyetle yazdığınız önemli değildir, dışarıdan ne göründüğü neyin anlaşıldığı önemlidir.
Allahım sizin de dualarınızı kabul etsin. Ama insanların ne yaşadığını ne yaptığını bilmeden onların hakkında yorum yapmayın.
Ayet-el Kürsi namazdan evvel okunursa,namaz huzurla lılınır.Şeytan vesvese veremez ve yaklaşamaz.Ayet-el Küsi yi okuyanı,Allah(c.c)cümle kza ve belalardan,tehlikelerden,şeytanın şerrinden korur.şeytanın yetmiş türlü tuzağı vardır.Eğer bunlardan Allah’a sığınırsan Allah da kendine sığınanı mutlaka korur.Ayet-el Kürsi harflerinin adedi (170) defa, yada Mürsellerin adedi (313) defa okunursa, o kişiye göklerde ve yerde mahlukatın cümlesi itaat edip herşeyden muhafaza ederler.düşmanları ne eli nede dili ile hiç bir zarar veremezler.Bir kimse hergün (18) defa Ayet-el Kürsi okursa ,Allah o kulunun kalbini tevhid nuruyla ihya eder.Hikmetle doldurur.rızkına da bolluk verir.
yani anladıgım kadarıyla bi çok yeri araştırdım sayısızca ve belirlenen zaman içinde okunabiliniyor ki kaynak :araştırmacı yazar Adem şener diyor bu duanın yapılşı için adamın kafadan böyle bi okuma şekli uydurdugunu sanmıyorum
birde tabiki az da olsa kurallarımı olacak ki okumalar aksamasın ve hak geçmesin ben kimseye niye okuma yapmadın yada okumak zorundasın demiyorum ve bişey daha son kez bir daha soruyorum dua bölümünde bu basıga benzer bi çok konu var neden bu konu ?
.Ayetel Kürsiyi 170 defa okuyana ALLAH her işinde yardımcı olur. Zorluk çekmez. Üzüntü ve kederden uzak olur. Rızkı genişler. Arzularına ve isteklerine kavuşur.Ayetel Kürsiyi 170 defa okumaya devam eden; hapisteyse hapisten kurtulur. Borçlu ise borcunu ödeme imkanı bulur. Rızık isterse geniş bir nimete erişir. Bu sayıda her farz namazının ardından okumaya devam ederse isteğine arzusuna çabuk kavuşur. Gece kıbleye yönelip okuduğunda da aynı şekilde istekleri kabul görür.Ayetel Kürsi günde 50 defa okunursa okuyan şeytandan korunur.Sara tutan kişiye 21 Ayetel Kürsi okunursa kendine gelir.
Ayetel Kürsi durak yerlerinin sayısınca 17 kelimeleri sayısınca 50 harfleri sayısınca 170 resuller ve ashabı kiram sayısınca 313 defa okuyan kişinin her arzusu yerine gelir. Cesareti artar. Halk arasında sevgi saygısı ve itibarı çoğalır. İstediği makama ulaşır. Hiç kimse ona zarar veremez. Peygamber Efendimiz in S.A.V. isimleri sayısınca 201 defa okursa dünya ve ahiretle ilgili istekleri geri çevrilmez.
Bende evli ve bir cocuk sahibiyimMalesef yapim boyle kasti olarak yapmiyorum evet bi kac gundur hem ozelde hem burada defalarca sordum ilk duydugumdan beri soruyorum ama rabia hanim aninda ve takir takir cevap vermek yerine ya erteliyor yada baska yerlere goturuyor yada topikten isim var diye cikiyor sordugum sorular a aninda cevap verebilecek ozellikte bi hanim
-----
Sanki sorulara cevap vermemek için kaçıyorum gibi mesaj yazmış.Ben evli çocuk sahibi bir bayanım. Evime eşime çocuğuma karşı sorumluluıklarım var. Alo diyanet hattı gibi 7/24 bilgisayar başında bekleyemem. Hiçbirimiz yapamayız.Fırsat buldukça bakabiliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?