- 8 Aralık 2012
- 10.610
- 6.974
- 248
Bende cok korkagim oylr golgeler depremler fln hissetsem aklimi kaybederinm
Sizce de ben inkarci miyim bunaltmismiyimRabia2015 ile benim söylemlerim farklı değil. Ben size onun bahsettiklerini açıyorum. kusura bakmayın ama belliki bunaltmışsınız kadını biraz
Pekala haklısınız peki bu şekilde dogrumu olur sevabini hediye etmek peygamberimizin sevaba mi ihtiyacı var? merak ettim kaç gündür bu konya yogunlasinca kimseyi irgalamak eleştirmek için sormuyorumBağış değil zaten hediye. Sevapları hediye ediyoruz. Bağış zenginden fakire olur, üstte olandan altta olana ihtiyacı olana yapılır. Bağışladım dersen zaten yanlış olur, hediye ettim sen kabul eyle ya Rabbi diye dualıyoruz
“Allah’ım okuduğum surelerin ve salavatların sevabını; Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v) mübarek ruhuna, ehl-i beytine, ashabına, yüce âlisine, salih kullara, Hızır (a.s) ve sevdiği Evliyalara, himmet eden sultanlara,ders veren hocalarımıza, onların hocalarına ve üveyslere hediye ettim. Âmin.” denilecek
“Allah’ım okuduğum surelerin ve salavatların sevabını; Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v) mübarek ruhuna, ehl-i beytine, ashabına, yüce âlisine, salih kullara, Hızır (a.s) ve sevdiği Evliyalara, himmet eden sultanlara,ders veren hocalarımıza, onların hocalarına ve üveyslere hediye ettim. Âmin.” denilecek
Dua ederken peygamberimize ashabi ikrama tum sehitlere ve olmuslerin ruhuna hediye ettim sen kabul buyur yarabbi denir kuzum dua nin sonunda fatiha okunur ben hic uveysi vs diye duymamistimBana yanlış geldi yeni farkettim bu durumu da sevabini bagisliyorum nedir yaa
Değerli kardeşim.üveysi diye bişey duymamış olabilirsin.Yadırgamıyorum.Üveysi demek,herhangi bir şey ya da tarikata bağlı olmayan,zahirde bir öğretmeni olmayan,evliya ve hızır a.s gibi manevi büyüklerden ders alan kimselere denir. Sizin hediye etmeye kaçındığın kişiler gibi olabilsek keşke.Dua ederken peygamberimize ashabi ikrama tum sehitlere ve olmuslerin ruhuna hediye ettim sen kabul buyur yarabbi denir kuzum dua nin sonunda fatiha okunur ben hic uveysi vs diye duymamistim
Konuyu carpitiyorsun ben dua etmem hediye etmem mi dedim neden bu kadar hircin sin senki uveysi oldugunu soyluyorsun daha sakin metanetli ve sanirla kirmadan inkarci ve gunah aliyor diye suclamadan cevap vermen gerekmiyor mu ki bu soruyu ilk soran da ben degildimDeğerli kardeşim.üveysi diye bişey duymamış olabilirsin.Yadırgamıyorum.Üveysi demek,herhangi bir şey ya da tarikata bağlı olmayan,zahirde bir öğretmeni olmayan,evliya ve hızır a.s gibi manevi büyüklerden ders alan kimselere denir. Sizin hediye etmeye kaçındığın kişiler gibi olabilsek keşke.
Ben dua ederim ama uveys demem dersen,sorun yok.demeyiver. Duadan kaçma yani.Bildiğin gibi dua et.Allah kabul etsin.
Allah hastalarına şifa,dertlerine deva versin kardeşim.Ben burda hiçbir kardeşimin kötülüğünü istemiyorum.Neyin kavgasını yapıyoruz biz. Bilmediğiniz yeni bir dua ya da ayet okuyun demedim ki. İSTİĞFAR-SALAVAT-TEVHİD.Bugunlerde sikintidayim vakit bulup arastiramadim bir gunumu sirf bunu arastirmak icin kutuphanede kitap ve ansiklopedi okuyatlrak gecirecegim Allahim izin verirse kizkardesim rahatsiz o yuzden arastiramiyorum kizkardesim suanda annemle hastaneye gittti oradan da tekkeye ve psikologa gidecek ben evde cocuklarin basinda duruyorum ama sessiz de kalamiyorum
Ben de dua ya karsi olmadigimi heralde 100 kez dile getirdim demiAllah hastalarına şifa,dertlerine deva versin kardeşim.Ben burda hiçbir kardeşimin kötülüğünü istemiyorum.Neyin kavgasını yapıyoruz biz. Bilmediğiniz yeni bir dua ya da ayet okuyun demedim ki. İSTİĞFAR-SALAVAT-TEVHİD.
Bunun için 30 sayfalık tartışmaya gerek yoktu. Açıklama yapılması gereken,çok şeyler vardı.Artık fazla yazasım gelmiyo açıkcası.
Yine de araştırın.Bu zikiri 1-2 hafta yapsan zaten düşüncelerin değişecekti.Allah yine de nasip etsin derim.
Ozel gunlerinizde de namaz abdesti alin devam edin birakmayin demissiniz ki hayiz halinde (adet kani gelen )kadina abdest alma gibi zorunluluk getirilmemis ve bu durumdayken okumamasi gereken sure ayet vs bildirilmistir kadinlarda gelen sari renkte ki akinti ozur halinde kadinlarin abdest alabilecekleri soylenmis ve ayrintilariyla anlatilmistir[/QUOTE
Sözümün yine arkasındayım.Ben bu şekilde yapmaya devam ediyorum.Abdest almanın bir sakıncası yok ki.Ayrıca 2 rekat şükür namazı kılın,başka namaz kılmasan da olur demedim.Nerde dedimse bunu bulun buraya koyun,görelim.
Şükür namazı nafile namazlardan sayılır.Yaparsan sevabı var.Yapmazsan bir cezası yok. Normal kişiler 5 vakit namaz kılıyor. Ben de akşam yatmadan ilave olarak şükür namazı kılıyorum. Yani sizlerden fazlasını kılıyorum. Yanlış anlaşılma var sanırım.
Adetliyken şükür namazı da dahil hiçbir namaz kılınmaz. Ama zikir çekebilirsiniz.Salavat tevhid,dua edebilirsiniz.Adetliyken de abdest alin ve sukur namazi kilin demis tin az once yine soyledin
يَاأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُوا إِذَا قُمْتُمْ إِلَى الصَّلَاةِ فَاغْسِلُوا وُجُوهَكُمْ وَأَيْدِيَكُمْ إِلَى الْمَرَافِقِ وَامْسَحُوا بِرُءُوسِكُمْ وَأَرْجُلَكُمْ إِلَى الْكَعْبَيْنِ وَإِنْ كُنْتُمْ جُنُبًا فَاطَّهَّرُوا وَإِنْ كُنْتُمْ مَرْضَى أَوْ عَلَى سَفَرٍ أَوْ جَاءَ أَحَدٌ مِنْكُمْ مِنَ الْغَائِطِ أَوْ لَامَسْتُمُ النِّسَاءَ فَلَمْ تَجِدُوا مَاءً فَتَيَمَّمُوا صَعِيدًا طَيِّبًا فَامْسَحُوا بِوُجُوهِكُمْ وَأَيْدِيكُمْ مِنْهُ مَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيَجْعَلَ عَلَيْكُمْ مِنْ حَرَجٍ وَلَكِنْ يُرِيدُ لِيُطَهِّرَكُمْ وَلِيُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَيْكُمْ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ
5/6 - Ey iman edenler! SALAT/Namaz için kalktığınız zaman, yüzlerinizi ve dirseklere kadar
Ayetten çıkan sonuç şudur: Teyemmüm kolaylığıyla dahi olsa TAHİR olun. Çünkü ayetin vurgusu aynen şudur: Allah size güzlük çıkarmak istemiyor AMA tahir olmanızı istiyor! işte işin can alıcı kısmı budur. Ayrıca temiz olma/cünüplükten kurtulma/abdestli olma hali TAHİR kelimesi üzerine yüklenmiştir. Diğer bir deyimle TAHİR OLMAK işin omurgasını teşkil eder. Bakara 2/222 ayette yine, abdestli olunup olunmadığı veya (manevi anlamda) temiz olunup olunmadığı TAHİR kelimesi ile vurgulanmıştır. Şimdi Bakara/222. ayete bakalım:
وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الْمَحِيضِ قُلْ هُوَ أَذًى فَاعْتَزِلُوا النِّسَاءَ فِي الْمَحِيضِ وَلَا تَقْرَبُوهُنَّ حَتَّى يَطْهُرْنَ فَإِذَا تَطَهَّرْنَ فَأْتُوهُنَّ مِنْ حَيْثُ أَمَرَكُمُ اللَّهُ
إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَيُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِين
2/222 Sana: kadınların aybaşı halini sorarlar. De ki: O, bir rahatsızlıktır/ezadır. Aybaşı halinde kadınlardan ayrılın ve TAHİR Olana kadar/temizleninceye kadar, onlara yaklaşmayın. Eğer TAHİR olurlar ise/temizlenirlerse, Allah'ın size emrettiği yerden onara gidin. Şüphesiz Allah, tevbe edenleri sever, temizlenenleri de sever.
Sonuç olarak her iki ayette de, manevi temizliğin, TAHİR olma halinin = Temiz/abdestli olma anlamını KAPSADIĞINI gördük. Bakara 2/222 ayette "TAHİR Olana kadar/temizleninceye kadar...." vurgusundan anlıyoruz ki; kadınlar regl halinde iken TAHIR değildirler. Dolayısı ile abdest almakla abdestli olamazlar. Tâ ki, adet hali bitene kadar. Abdest namazın bir ön şartı/emri olası dolayısı ile bir kadın adetli iken namaz kılamaz.
Elbette ki; arapların cahiliye döneminde ve uydurma hadislerde kadınların adet dönemindeki döneminde çirkin yakıştırmaları o halde onları maddi olarak da "pis" görmelerini, ahtta yaptıkları yemeklerin bile yenmemesi gerektiği gibi saçmalıklar bizden uzaktır.
Çünkü bu hal Allah vergisidir. Zorunlu durumlarda domuzu yememizi, kanı dahi içmemizi söyleyen Allah, elbette bu dönemde kadının zorunlu/biyolojik nedenle namaz kılamamasından sorumlu tutmuyor ve bunun kazası (Ki Kur'anda normalde namazın kazası yok) gerekmiyor.
ellerinizi yıkayın . Ve başlarınızı , Ve ayaklarınızı topuklarınıza kadar mesh(edin) . Cünüp (oldu) iseniz TAHARETLENİN. Hasta/Rahatsız olduysanız, yada seferde/yolculukta iseniz, yada gaytadan gelmiş iseniz yada kadınlara dokunmuş iseniz, su bulamamış iseniz, hoş(na-hoşluk barındırmayan) bir saide (taş, toprak ve türevleri) ile teyemmüm edin. Yüzlerinizi ve kollarınız dahil ellerinizi onunla mesh edin. Allah size bir güçlük çıkarmak istemiyor, velakin, sizi TAHİR kılmak ve şükredesiniz diye de üzerinizdeki nimetini tamamlamayı diliyor.
Bende bunu diyorum ama siz sukur namazi ki kilin adetliykende birakmayin demediniz mi ya benmi yanlis hatirliyorumAdetliyken şükür namazı da dahil hiçbir namaz kılınmaz. Ama zikir çekebilirsiniz.Salavat tevhid,dua edebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?