Allah tan korkun yok ki benden olsun..

karmakarisik56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
1.650
1.570
163
Eşinizin ailesinde ki tüm kadınlar full kapalı ve ev hanımı olsa. . Bi tek siz açık ve çalışan memur olsanız. . Kv deniz sizi evlenirken bile acık diye istemese..
Ve esiniz bi tartışma sırasında haksız olduğu halde bağırıyorsa ve sizde ona son derece sakin bi şekilde (siz haklisiniz) " doğru düzgün tartışmayı öğren artık . Bağırmaktan vazgeç. Beni bu şekilde sindirip korkutma ya çalışma boşuna " deseydiniz..
Eşiniz de cevap olarak " zaten senin Allah tan korkun yokki benden olsun " deseydi.......
Ne yapardınız. .....
Cok kırgınim... Demekki kapalı olmamak eşimin gözünde dinsiz olmak demekmiş. . Bunu da gördum..
Tamam kapalı değilim ama kendimce iyi bi insan olmaya çalışırım hep .. kimseye zararım dokunmaz.. Allah inancım vardır. .
Ağlamayacağim. ..

Kapalı olup ta içi fesat dinine bağlı olmayan çok insan var
Başını bazen zorla bazen de aksesuar olarak kapatan çok insan car
Allah korkusu baş kapalılığı ile ölçülmez

Bence eşinin ailesin de baş kspalılığı tabu halini almış

Çok kötüyüm çok kırgınim ya..
Allah tan korkum olup olmadığını o bir kul olarak nasıl yargılayabilir ki..

Esiniz direk kapaliligi ima etmemis ki, baska birsey demek istemistir belki.
Allahtan korkmak icin illa kapali olmak gerekmiyor cunku.
Hos bir cumle degil ama kapali ya da acik olmanizla alakali soylememis olabilir.

Ağlama yahu sen neden ağlayasın, bırak onlar ağlasın dini ve imanı kafadaki örtü sanan örümcek bir beyine sahip oldukları için. İnsanların kişisel tercihlerine ve dini düşüncelerine saygı duymayan insanlara sinir oluyorum ya. Tamam sen kapanmışsın ne güzel de neden karşındakini de kapamaya çalışırsın, seninle aynı düşünmeyene nefret duyarsın, önüne baksana ! Eşinde seni evlenirken kapalı diyemi görmüş, gözlerimi bozuk hayırdır, şimdi çıkıp böyle birşey söylemeye ne hakkı var. Keşke evlenirken ben bu insanlarla yapabilir miyim diye oturup biraz muhakeme yapsaydın.. Sen ne yapsan ne söylesende bu insanlar değişmez.. Allah sabır versin.

Bunu mu kastetti peki kesin? Ne bileyim, benim çevremde çok kullanılır bu "Allah'tan kork", "Allah'tan korkmayana ben ne yapayım" gibi sözler. Ama genelde "Allah'ın emirlerini yerine getirmiyorsun" kastedilmez.

Hos bir cumle degil ama kapali ya da acik olmanizla alakali soylememis olabilir.
Beni benimsemedigine inanıyorum anladın mi çünkü onun ailesinde ki kadınlar gibi değilim. .. aklıma da bu geliyor direkt..

Neyle alakali söylemiş olabilir
Kaldı ki ona mi düşmüş benim Allah inancımi sorgulamak
O Allah la benim araMDA olan şey onu ne ilgilendirir

Evlenirken gozleri nereye bakiyomus acaba size aciklikla ilgili laf soylemeye gram hakki yok alinmayin

Bende acigim gorumcelerimde acik esimin ailesinden yada esimden bu yonde hicbirsey duymafim bugune kar allahtan korkun yok vs. Gibi .
Ama kendi ailem karisir buna bizim ailede herkez kapali kocam ailesi karsmiyrm ailem karisiyr .
Ben nasil hissediyr seviyrsam oyle olurum kapanmam gerektigi zamanda kapanirim buna kimse karismaz

O anlamda da olsa söylenecek laf mi bu..
Yani haklısınız tabii ama sanırım siz bu konuda daha önce üstünüze gelindiği için normalde alınacağınızdan biraz daha çok alınmışsınız. Eşinizin de sizin alınacağınızı tahmin edip söylememesi gerekirdi.

Densizlik yapmis.
Bu kadar kultur farki olan insanlarin evlenmesinden yana degilim. Daha esiniz yanisira diger aile fertlerinden de duyarsiniz bunlari, sinirlenince acik acik soyleyen insanlar, sakinken de ima ediyorlardir. Ya bu deveyi gudecen, ya bu diyardan gidicen. Ben bu kadar farkla evlenen insanlara bunu derim hep. Onlarin zihniyeti degismez, kabul edip de evlenmissiniz.

Hayır benim zoruma giden şu
Nasıl olur da benim Allah inancımi sorgular
Inaniyorum evet ama inanmaya da bilirim
Bu onu ne ilgilendirir
Yargılamak onun haddine mi....

Çok kafa takip üzülme canim.Evlenirken bu olacakları tahmin etmen lazımdı.Çünkü o eş, o aileden çıktı,gördüklerini yaşamak istemesi bu şekilde davranması çok normal

hata senin baştan öyle yobaz ailede ne işin var?

hep diyorum annesi kardeşi türban takanlarla evlenilmez diye bakın bir örnek daha bunlarda saygı yok ki insanları kafasını çaputla örten ve örtmeyen diye görüyorlar.

bence hemen boşanma davası açın ve özgür bir hayata kafanıza falan karışılmadığı bir hayata yelken açın. bu yobaz aileden uzaklaşın.

Oyle dusunmeyin. Esimin gozunde dinsiz misim filan diye. Erkekler duzgunce konusamadiklarinda saldirilar ve hep bizim susup cevap veremeyecegimiz konularda bizim canimizi yakmak isterler. Konuyla alakasi olmasa bile sirf hakli cikmak icin yaparlar bunu.Siz cok sakin davraninca cigirindan cikmis sizin hassas noktanizdan vurmus . Muhtemelen tartismanin sebebi aciklik kapalilik bile degildir. Esim de bana yapardi. Ben duzen temizlik konusunda cok titizimdir. Tartismada cevap veremeyecek hale gelince burdan yaklasip calistigim icin ev hanimligima laf ederdi. Ilk zamanlar gercekten cok uzulurdum ama sonra bilerek yaptigini anlayinca ben ona uzulmeye basladim. Nasil bir ego degil mi sirf hakli cikmak icin ne dediginin bile farkina varamiyorlar.

Hayır benim zoruma giden şu
Nasıl olur da benim Allah inancımi sorgular
Inaniyorum evet ama inanmaya da bilirim
Bu onu ne ilgilendirir
Yargılamak onun haddine mi....

Biliyorum neyin zorunuza gittigini, anladim.
Ben olsam benim de zoruma giderdi. Benim demek istedigim sey, bunlar bu tur insanlar iste. Bunlari dusunup, acikca da soylemekten cekinmiyorlar, onlara gore normal. Kabul edemiyorsaniz yapilacak sey belli. 40 yillik zihniyetleri degistiremezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…