• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allaha siginmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Severek evlendim, cok sorunlu bir evlilik yasadim. Avrupanin ortasinda yasamama ragmen herkes turkiyenin dagindan bile gelen olsa boyle bir insani cekmez evliligini bitirir demelerine ragmen gidebildigim yere kadar gittim. bebegim kucagimda ayrildim. cok savastim okuluma basladim bitirdim cok iyi bi ise girdim calisiyorum ama 5yildir yalnizliktan yoruldum artik
Ben de avrupaya geldim ve insanlarin medeniyetin ortasinda insanliktan nasil ciktiklarini gördüm. Ne merhamet ne de yardimlasma duygusu kalmis. Yalnizligimla bir taraftan dertken aile probleri de bir taraftan iyice eve kapandim. Eskiden böyle olmadigim kesin.

Bazen zor zamanlarımda bana da olurdu böyle. Kimse umursamıyor diye daha da kötü hissederdim kendimi. Öyle büyük bir çıkmazda hissederdim ki kendimi. Ama yine de kurtarıcım kendim olurdum. Silkinmeniz ve bu ruh halinden biran önce uzaklaşmanız gerek. Bir kızınız olduğunu yazmışsınız. Kızınız kaç yaşında? Bir de ailenizden uzakta mı yaşıyorsunuz?
5 yasinda kizim ama ailemi her hafta sonu goruyorum ve hep bana kendi islerini bana veriyolar biktim

Ben de avrupaya geldim ve insanlarin medeniyetin ortasinda insanliktan nasil ciktiklarini gördüm. Ne merhamet ne de yardimlasma duygusu kalmis. Yalnizligimla bir taraftan dertken aile probleri de bir taraftan iyice eve kapandim. Eskiden böyle olmadigim kesin.
Her zaman umutlu olmak lazim, bu durum gecicidir böyle düsünün

Herkezin farklı farklı derdi var, senin derdin de bu demek ki. Ne güzel kızın var, sağlığın yerinde anladığım kadarıyla.
Benimde sana önerim bu olurdu, sen namazlarına devam et, dua et ve şükret mutlaka.
İsyan etme, ibadetlerini de sakın kesme derim.

Bak mesela benim her şeyim çok iyi. Beden sağlığım var, eşim muhteşem bir adam, ailem sağlıklı yanımda, maddi sıkıntım yok orta takılıp gidiyoruz. Ama ben de psikolojik rahatsızlıklarla uğraşıyorum.
Benim rahatsızlığımı bilsen dert etmezdin sorununu.
Ömrünün sonuna kadar yanlız kalacaksın diye bir kaide yok, durumlar değişebilir biliyorsun değil mi.
Ya kurtulması zor beden yada ruh sağlığı problemin olsa? Şükret sen..

5 yasinda kizim ama ailemi her hafta sonu goruyorum ve hep bana kendi islerini bana veriyolar biktim
O zaman böyle hissetmeniz çok normal. Belki de biraz ailenizden uzak kalıp kızınızla başbaşa vakit geçirseniz daha iyi olabilir. Örneğin bir haftasonu ailenizin yanına gitmek yerine kızınızın keyif alacağı biryere gitseniz? Mesela birlikte sinemaya gitseniz animasyona. Onunla birlikte verimli vakit getirirseniz siz de iyi hissedersiniz kendinizi.

su an buroda agliyorum dayanamiyorum
O zaman böyle hissetmeniz çok normal. Belki de biraz ailenizden uzak kalıp kızınızla başbaşa vakit geçirseniz daha iyi olabilir. Örneğin bir haftasonu ailenizin yanına gitmek yerine kızınızın keyif alacağı biryere gitseniz? Mesela birlikte sinemaya gitseniz animasyona. Onunla birlikte verimli vakit getirirseniz siz de iyi hissedersiniz kendinizi.
Aynen katiliyorum. Imkanin varsa bence kendini ödüllendir, kizinle iyi vakit gecir ya da yapabiliyorsan bir tatil yap iyi gelir

Canim benim inan bana tek sen drgilsin yalniz olan .
Evlendigimden beri geldigim yerde bende cok yalnizim .
Ama ne yapalim mecbur hayat sartlari .
Dedigin gibi akraba cok ama hepsi lafta ..
Uzme kendini yalniz olmadigini bil ..
Cok yalniz hissedersen kendini yaz bana burdan sohpet ederiz :KK68:

Insanogluna rahat huzur var mi ki bu hayatta.. maddi manevi ruhsal sorunlar hic bitmiyor hepimiz yaşam mücadelesi veriyoruz. Ve bu hissettiginiz durum günümüzün en büyük sorunu bence konuştuğumuz zaman gecirdigimiz insanlar var ama yaslanicak omuz yok maalesef benim de öyle. Bazen kendi kendimi avutmaktan yoruluyorum fakat buna da şükür sağlığımız yerinde, hersey geçer inşallah

Naçizane tavsiyem, kızınızla birlikte eğlenmeyi, onunla çocukluğunuza yeniden dönmeyi öğrenin. O gittikçe büyüyor, o büyürken hem şu anınız için hem de kızınızın ruh sağlığı için güzel bir ilişki inşa edin ki ileride da sizin gibi yalnız hissetmesin kendini.

kendimi okadar yalniz hissediyorumki, ne konusacak ne dertlesek beni dinleyecek kimsem olmadiginin farkina variyorum!
tek yaptigim Allaha siginmak Allahla konusmak beni duyan O! dinleyen o..
biraksalar saatlerce aglarim; ne icin, neden, kim icin, ??? yalnizliktan
artik hayat bana agir geliyor, kotuyum dostlar
Allahim yardim et bana...
Canım ıslam der kı once devenı bagla sonra tevekkul et.sen bunalımın dıbıne gıdıyorsun ama cıkmak ıcın bır sey yapmıyorsun.once bır dusun bır hastalıgın var mı bır sakatlıgın var mı sonra kocaman bır sukret..sonra sevdıklerın yanında mı hayatta mı?sonra bır kez daha sahıp oldukların ıcın sukret.sonra kafanı cıkar dısarı ve baska hayatlara bak.goremedıklerını gor ve sonsuz sukret.sonra gorduklerın ıcın bırseyler yapabılır mısın dusun.dogada tek bır ıyılık yapmak bıle sana gerı donecektır.yarın sabah uyan ve uzun uzun yuru vucudunda laktık asıt ve toksıtler bırıkmıs.onları atmaya basladıkca bıle rhatlayacsksın.

Canım ıslam der kı once devenı bagla sonra tevekkul et.sen bunalımın dıbıne gıdıyorsun ama cıkmak ıcın bır sey yapmıyorsun.once bır dusun bır hastalıgın var mı bır sakatlıgın var mı sonra kocaman bır sukret..sonra sevdıklerın yanında mı hayatta mı?sonra bır kez daha sahıp oldukların ıcın sukret.sonra kafanı cıkar dısarı ve baska hayatlara bak.goremedıklerını gor ve sonsuz sukret.sonra gorduklerın ıcın bırseyler yapabılır mısın dusun.dogada tek bır ıyılık yapmak bıle sana gerı donecektır.yarın sabah uyan ve uzun uzun yuru vucudunda laktık asıt ve toksıtler bırıkmıs.onları atmaya basladıkca bıle rhatlayacsksın.

O kadar güzel yazmış ki arkadaş, kendi tavsiyem olan " kızınla sıkı bağ kur"a ek olarak o kadar önemli başka bir tavsiyede bulunmuş, "kendi hayatındaki güzellikleri gör ve şükret, ihtiyacı olan başka hayatlara dokun"

Aslında yanlız değilmişsin. kızın varmış. 5 yaşında sana muhtaç... izinin varsa bir kaç gün kaçamak yapın anne kız.

eski eşinle mutlu değilmişsin. mutsuzluklar içinde kocan olsaydı ne olacaktı. belki böylesi daha iyidir senin için.

ya hayir depresyonda degilim (umarim degilimdir) ama cok yalnizim dayanamiyorum artik sabaha kadar namaz kil Allahtan iste deselere yaparim, cunku Allaha sukur namazimi kiliyorum Allahtan istiyorum ama cok yalnizim napacami sasirdim

İyi hoşta sen bir beşersin. Topluma bir şekilde karışıp, insanlarla kaynaşmalısın bu depresif ruh halinden kurtulmak için. Çabalamalısın.
Allahtan istediklerin gökten zembille gelmezki !

cnm esma okuormusun bılmıyorum ama esma okumanı da tavsıye ederım.. mucıze kapısı resmen allahın ısımleri

canım bu durumda Duha ve inşirah surelerini dinlemeni öneririm mealleriyle beraberdinle çok anlamlı.
Onerin icin Allah razi olsun kendim okucam !
benim de gidişat o yönde kardeş yani yalnızlık yönünde :KK45::KK45::KK45:
sen neden boyle soyluyosun ? bosanma esigindemisin
Üstad ne güzel demiş :
Ben bir garip insanım, ne tahtım ve tacım,
Tut elimden Allah'ım, yalnız sana muhtacım.

Biz yine de buradayız arkadaşım. Ne zaman istersen anlat. Akıl akıldan üstündür, belki birimizden birinin bir tavsiyesi faydalı olur.
Allah razi olsun canim bir tek Allaha siginiyorum zaten
Yalnızım diye diye yalnız kalırsınız. Ne güzel Allah'a sığınmışsınız. kızınız da var yanınızda, çocuğa belli etmeyin bu bunalım durumları üzülmesi yavru. Kendinizi çevreye açın biraz, dikkatlice dostlar edinin. yapabilirsiniz. en azından neşeli olmayı güleryüzlü olmayı başardığınız sürece insanlar size yaklaşacaktır.
Kizima belli etmemeye calisiyoum onunla ilgileniyorum vakit geciriyorum. cok guleryuzlu br insanimdir hic surat asmam ama yasadigim yerde iyi bir dost edinmek okadar zorki !
Aynen avrupada insanlar robot olmus duygusallik insanlik dostluk kesinlikle kalmamis herkes kendi derdinde kimsenin umrunda degilsin
Herkezin farklı farklı derdi var, senin derdin de bu demek ki. Ne güzel kızın var, sağlığın yerinde anladığım kadarıyla.
Benimde sana önerim bu olurdu, sen namazlarına devam et, dua et ve şükret mutlaka.
İsyan etme, ibadetlerini de sakın kesme derim.

Bak mesela benim her şeyim çok iyi. Beden sağlığım var, eşim muhteşem bir adam, ailem sağlıklı yanımda, maddi sıkıntım yok orta takılıp gidiyoruz. Ama ben de psikolojik rahatsızlıklarla uğraşıyorum.
Benim rahatsızlığımı bilsen dert etmezdin sorununu.
Ömrünün sonuna kadar yanlız kalacaksın diye bir kaide yok, durumlar değişebilir biliyorsun değil mi.
Ya kurtulması zor beden yada ruh sağlığı problemin olsa? Şükret sen..
Hasa isyan etmek degil amacim :( Allahim icimi biliyo neden ben neden boyle neden demem her namazimda sukur ederim ama yalnizligimi dile getirmek istedim kendi kendime duvarlara aynalara konusmaktan dusunmekten kafayi yicem gibime geliyor. Allahim sanada cikis yolu versin insallah

Ailemden uzak kalamiyorum cunku biraz kapali (mi diyim dogru kelimeyi bulamadim) bi aileden gelmeyim bi haftasonu kendime vakit ayirdigimda veya kizimla birsey yaptigimda bana annem bi yerden saldirmaya basliyo surat asiyo bahaneler buluyo haftasonlari orada kalmam mecbur mus gibi davraniyo boyle olmayinca olmadik kurgular yapiyo

Aynen katiliyorum. Imkanin varsa bence kendini ödüllendir, kizinle iyi vakit gecir ya da yapabiliyorsan bir tatil yap iyi gelir
her yaz turkiyeye gelirim aslinda ama bu yaz durumum el vermedi gelmedim. gelecegimiz icin kizim icin yatirim yapmak icin ev almaya karar verdim ve aldim ama cok zorlaniyorum maddi olarak degil ama manevi olarak cok sarsiliyorum :(
Canim benim inan bana tek sen drgilsin yalniz olan .
Evlendigimden beri geldigim yerde bende cok yalnizim .
Ama ne yapalim mecbur hayat sartlari .
Dedigin gibi akraba cok ama hepsi lafta ..
Uzme kendini yalniz olmadigini bil ..
Cok yalniz hissedersen kendini yaz bana burdan sohpet ederiz :KK68:
Allah razi olsun canim cok tesekkur ederim benim icin cok iyi geliyor burada bi kac insan la konusmak
Insanogluna rahat huzur var mi ki bu hayatta.. maddi manevi ruhsal sorunlar hic bitmiyor hepimiz yaşam mücadelesi veriyoruz. Ve bu hissettiginiz durum günümüzün en büyük sorunu bence konuştuğumuz zaman gecirdigimiz insanlar var ama yaslanicak omuz yok maalesef benim de öyle. Bazen kendi kendimi avutmaktan yoruluyorum fakat buna da şükür sağlığımız yerinde, hersey geçer inşallah
insallah canim insallah Allah yardimcimiz olsun yalnizlik hissetirmesin

Naçizane tavsiyem, kızınızla birlikte eğlenmeyi, onunla çocukluğunuza yeniden dönmeyi öğrenin. O gittikçe büyüyor, o büyürken hem şu anınız için hem de kızınızın ruh sağlığı için güzel bir ilişki inşa edin ki ileride da sizin gibi yalnız hissetmesin kendini.
kizimla her haftasonu bi aktive yaparim onu kutuphaneye gotururum kitap okumayi cok seviyor kapali park alani veya sevdigi bir arkadasina gotururum hersey onun icin zaten ama benim yalnizligim anlatamadigim bisey konusacak kimsem yok basima bi is gelse yardimima kosacak kimsem yok hayatta bazen Allah korusun bigun yolda basima bise gelse kizimi kim gidip okuldan alir diyorum o derece dusun artik
Allahima binlerce sukurler olsun hep soyluyorum sagligim yerinde kizim yanimda bir cok sey icin sukur ediyorum bize verdigi nimetlere verdigi el ayak goz aklima gelecek hersey icin, isyan etmiyorum sadece yalnizligimi dile getiriyorum konusup kimseye anlatamadigim yalnizlik okadar robotlasmisizki su ulkede sanki kurulu saatmis gibi yasiyorum .. elimden geldigi kadar yardim ettigim insan cok var maddi veya manevi. bana dondugunun farkindayim Allahim bir cok sekilde gosteriyor ama yalnizligimin onune gecemiyorum

O kadar güzel yazmış ki arkadaş, kendi tavsiyem olan " kızınla sıkı bağ kur"a ek olarak o kadar önemli başka bir tavsiyede bulunmuş, "kendi hayatındaki güzellikleri gör ve şükret, ihtiyacı olan başka hayatlara dokun"
haklisin arkadasim yardim etmek gibisi yok, yardm ettigim insanlar bile sirtini donuyor senin ihtiyacin oldugu zaman kimse olmuyor sadece konusmak vakit gecirmek istiyosun ama herkes mesgul herkesin isi gucu cocugu colugu ugracak kocasi ailesi hayati var bende bazen yaptigim bosamiydi diyorum sonra iyilik yap denize at Allah gordu o razi olsun diyorum .. insanlar cook nankor cok

Aslında yanlız değilmişsin. kızın varmış. 5 yaşında sana muhtaç... izinin varsa bir kaç gün kaçamak yapın anne kız.

eski eşinle mutlu değilmişsin. mutsuzluklar içinde kocan olsaydı ne olacaktı. belki böylesi daha iyidir senin için.
evet bunun farkindayim eger hala onunla evli olsaydim ben kizimin yuzunu bile goremicektim onunla hersey daha kotuye gidecekti farkindayim diyorum ya kendime bircok sebep buluyorum hayatimin huzurlu olduguna dair ama oyle bir duygu ki bu yalnizlik ifade edemiyorum kendimi

cnm esma okuormusun bılmıyorum ama esma okumanı da tavsıye ederım.. mucıze kapısı resmen allahın ısımleri
esmaul husna her sabah ise giderken dinliyorum ezberleyebilmek icin
hayatima huzur veren dualar ALLAHIN varligi ama yalnizlik baska bisey anlatamiyorum kendimi belkide :(

[Ne güzel yazmissiniz..
Elimize kahve alıp içmek kendimize.. ancak kitap okumak. Ogrendiklerimiz.. paylasamadiktan aktaramadiktan sonra ne ise yarayacak?? Bi yere giderken şık giyinmek istiyor insan guzel olmussun yakismis dediklerinde daha da güzel oluyor insan. Ya kimseden bises cikmazsa dunyanin en şık kıyafeti ni giyinsen ne olcak? Hersey kendimiz için nereye kadar yürür? (:)

E="Anti Depresan, post: 38132495, member: 612270"]Depresyondasınızz efendim.
Önce kendinizi bir an önce toplayın..Silkenin kendinize gelin.Bu durumdan kurtulmanın tek yolu ruh genişliğidir..
Ne güzel bakın Rabbimize sağınmışsınız.Onun yolundan ayrılmayın zira o bilendir görendir.
Siz dualarınızı eksik etmeyin.Güzel uğraşlar bulun alın elinize kahveyi birde kitabı okuyun elişi yapın güzel işlerle uğraşın.
[/QUOTE]
Ne gu

Aynı sorunla bogusuyoruz canim :( senin yasin kac ? Ben 31 in icindeyim ve artik yaşım aklima her geldiginde gelecekten tamamen umutsuz oluyorum.
Bnm gibi yalniz yoktur diye düşünüyorum gordugum tanidigim insanlarin icinde. Halbuki biz yalnizlar herbi tarafa dağılmış iz herhalde. Bir araya gelsek büyük bir grup olurdu bizden (:)

TE="rose se, post: 38132539, member: 422942"]zor donemim sanirim yalnizligim.. hayatimda okadar cooook buyuk sorunlarim yok suan ama cok yalnizim bu yalnizlik beni oldurecek[/QUOTE]
Ayni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X