ALLAH'im yardim et

Ben zaten konu sahibinin su an calistigini, bebek oldugunda ona bakmak icin bir sure ara verecegini biliyorum, yanlis miyim? Simdi cocuga bakarken gelecek maasin pesine dusmek cok mantikli degil bence, tabi ki her ikisi de calismali ama bebek oldugunda ara vermesinden ve sadeec esinin maasina bagli kalmalarindan dogal ne var?

Bu da normal bir durum değil ki. Ne zamana kadar başkasının ağzına bakacaksın para diye..
Herkes evleniyorsa ona göre alsın sorumluluğunu.

Valla ne yalan söyleyeyim kocam zengin olsun da ben de çiftliklerde akşama kadar atlara bineyim isterdim.
Tv de görüyorum kadın telefonla konuşacak 1 metre ötedeki teli almıyor da yardımcısından istiyor..
Bizim gibi orta direk hayatı olanlar için komik bir durum.

Öncelikle yanlış anlama olması eşi ve kendisi ortak karar aldıktan sonra hiç sıkıntı yok. Ben sadece insanların 4000 lira maaşı beğenmeme konusundan devam ediyordum.
Onun dışında öyle bir zamandayız ki 2 yıl ara vermek (ki ücretsiz izin değil istifa edip sonra iş bakmak oluyor bu) kariyer intiharı gibi bir şey oluyor. Her sene alanımıza yüzlerce yeni mezun verirken üniversiteler 2 yıl sadece çocuk baktıktan sonra sektöre dönüşte işverene sempatik gelmiyoruz malesef. Sadece eşinin maaşına bakmanın doğallığı da göreceli bence. Şu an yüzlerce kadın işi bıraksa da geçinebilecekken çalışıyor, hamileyken de çalışıyor, bebek olduktan 6 ay sonra da çalışıyor. Sebep? Standartları yükseltmek. O yüzden daha doğal ne var yerine ben tercih meselesi diyorum. Ve eşi ile kendisinin tercihidir.

Son düzenleme:

Sanirim kendimi yanlis ifade ettim, bilemiyorum...
Ben zaten kadinin kosulsuz sartsiz calismasi gerektigine inanan bir kadinim, esinin maasina bakmak degil kastettigim, zaten eve giren para birdir bana gore...
Su an iki taraf da calisiyor, evet hamilelikte de calissin, 6 ay sonra da ama o arada ki 6 ay-1 yil calisamaz di mi, bebege bakmak zorunda, iste bende bu noktada esinin maasi gayet yeterli, bir de oncesinde biraz birikim yapin ki, bu 6 aylik-1 yillik zamani telafi edebilin diyorum, sonrasinda da calismaya devam edecegini varsayarak...
Burda ki tek kirilma noktasi ucretsiz izin ve istifa ayrimi, yani benim annem ogretmen ve bizim icin epey uzun aralar verebilmis, fakat konu sahibinin boyle bir sansi yok ne yazik ki, istifa etmeli, yeni is bulmak evet riske giriyor ama bu riski almak zorunda, eger hem bebek isteyip he de calismaya devam edecekse...
Soyle ozetlemek istiyorum, sen bebegini yap esin sana bakar, onun eline bak ne var ki bunda demedim, demem de, ifadelerim bunu cagristirdiysa da uzulurum, konu sadece bebek yuzunden anneden bir sure maddiyatin gelememesi... Standartlari yukseltmeyi kim istemez ama bir de o bebege ayrilmasi gereken zaman var iste... Dediginiz gibi kari koca ikisinin karari...Spesifik konulari bu kadar keskin anlamamak lazim...

Fatih Harbiye de gördüm o sahneyi, aynısını düşündüm..

4 kız kardeşiz 4ümüz de kirada doğduk büyüdük okuduk şükür hiç bişeyimiz eksik değil. kaynanan tekrar derse bundan sonra siz ödeyin kirayı biz üreyelim de

Ben bazı anne babaları anlamakta çok zorlanıyorum. Ben eşimle bir sene çalışıp senelik izne çıkıp tatile gideceğim de kayınvalidem veya bir başkası çıkmayın diyecek. Ne kadar tuhaf geliyor bana. Galiba mesafeli biri olduğum için.
Bu insanlara kibar bir üslubla niye sınırlarınızı belirtmiyorsunuz? Bu asilik veya saygısızlık değil ki. Bilakis daha sağlıklı ilişkiler kurulur.

Ayrıca çocuk veya maddi meseleleri eşinizden başka kimseyle paylaşmayın. Siz bunalırsınız.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Çocuk yapmayı düşündüğünüzü niye kayınvalideye söylüyorsunuz.

ben de konu sahibine anlatmaması gerektiğini söyledim, tersledi beni. ne olursa olsun evde olan evde kalır.

beni tersleyeceğine kvsini terslese bir daha açabiliyor mu ağzını bakalım

Son düzenleme:
ben de konu sahibine anlatmaması gerektiğini söyledim, tersledi beni. ne olursa olsun evde olan evde kalır.

beni tersleyeceğine kvsini terslese bir daha açabiliyor mu ağzını bakalım

Cocuk.yapmak istedigimi soylemedm birgn onlarda otururken ustkomsu geldi iste kadin 50 yasnda bebek istedigini soyledi banada gec olmadan yapin sonra pisman olursunuz siz dusunmuyorsunuz dedi bende bizde dusunuyoruz dedm kv de hemen onlar kirada ne cocugu dedi snra bizi ne zaman gorse soyledi

Bebegi niye bu kadar buyuk bir masraf gibi goruyorlar anlamadim. Tamam ufak tefek biseyleri oluyor ama sizi cokca botca add okacak kadar degil tabiki. Madem durumunuz iyi degil herseyin asgarisini alirsiniz. En son model degide biraz siradan zeylerle idare ederseniz. Anne olmak iatiyorsaniz hic bunlara kulak asmayin. Yas grlir gecer bu seferde daha cocuk sahibi olamadiniz der bu tipler. Kulak asarsan dsha cok dusunursun. Hic sallama ve ayrica kv nin evine gitme fikride hic aklinsa olmasin iyice cekilmez olur hayat

Üç farklı yol var:
1. Duymamazlıktan gelip kendi bildiğini okumak.
2. Lafı anında yapıştırmak.
3. Evde kocaya "annen beni böyle böyle diyerek üzüyor" demek. (Benim eşim böyle durumlarda annesine gerektiği cevabı veriyor. Benim yüz göz olmama gerek kalmıyor.)

Eşinin ve kvnin karekterine göre seçeceğin yöntem değişebilir. Biraz relaks olmanı tavsiye ederim. İş kvde değil eşinde bitiyor.

Allah sabır versin inanın birilerinin hayatınıza karışması kadar kötü bir şey yok buna siz ve eşiniz karar verebilirsiniz..
kirada olan sizsiniz zorluk çekecek olan sizsiniz tamam belki akıl verebilirler ama emirvakilik kabul edilemez..ben anlamıyorum ya evlilik sözde iki kişilik
kendinizi üzmeyin eşinizle karar verin eşiniz eğer size hak veriyor anlıyorsa gerisini umursamayın

Amin ama inanin bu konuyu actigima.pisman oldum burdaki arkadaslar konuyu sapittilar ve altinda birsey aradilar

Daha neler kirada olanın çocuğu olmayacak mı?
Hediye alamayacak mı veya tatile gidemeyecek mi?
Bunların masrafı ile bir ev almanın masrafı aynı mı canım saçmalamışlar.

Daha neler kirada olanın çocuğu olmayacak mı?
Hediye alamayacak mı veya tatile gidemeyecek mi?
Bunların masrafı ile bir ev almanın masrafı aynı mı canım saçmalamışlar.

Bunu insanlara anlatamiyrsun kalkmis burdan biride baska yere beni yazmis kadin kv sikayetci ayni binada diye oda yorum atmis bi arkadasta ev vermediklernden sikayetci diye bu yzdiklarimin arasnda ev niye vermiyorlar demedm.ki ben kk bir daha sorun yzmycam herkes kafasina gore yorumluyor destek yerine altinda brsey ariyorlar

Bazılarının işi gücü birilerini iğnelemek burada canım.
Ben de çok rastlıyorum. Erkeklere bazen "klavye delikanlısı" deriz ya.
Bunlar da onların kadın versiyonları.
Görmezden gel boşver canım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…