- 28 Temmuz 2008
- 7.750
- 4.854
- 773
- Konu Sahibi minnossumm
-
Öyle ama konu sahibinin eşi hali hazırda 3500 alıyor. Kendisi de 2000 alsa her ay eve giren +2000 az mı? (3000 borç 2500 ev geçimi dediği için bu rakamı verdim)
Bir eve 5500 girmesi var 3500 girmesi var. İnsanların kastettiği bu. 5500 girme şansı varken 3500ü az buluyor insanlar. Ama tabi bakacak kimse yoksa, kendi bakmak istiyorsa, eşi de destekse bence sıkıntı yok.
Evet bizimkiler dogmamisbnm bi kuzenm.evli adama.ev verdiler 2 tane kira parasi veriyorlar cocuklarini koleje gonderiyorlar butun masraflari karsiliyorlar geline aylik 1000 tl para veriyorlar oglu 1 trilyon borc yapti hepsini onlar odedi oglu elini cebine bile atmadi halada gelin memnun degil mecbur yapicaklar dio
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ben zaten konu sahibinin su an calistigini, bebek oldugunda ona bakmak icin bir sure ara verecegini biliyorum, yanlis miyim? Simdi cocuga bakarken gelecek maasin pesine dusmek cok mantikli degil bence, tabi ki her ikisi de calismali ama bebek oldugunda ara vermesinden ve sadeec esinin maasina bagli kalmalarindan dogal ne var?
Öncelikle yanlış anlama olması eşi ve kendisi ortak karar aldıktan sonra hiç sıkıntı yok. Ben sadece insanların 4000 lira maaşı beğenmeme konusundan devam ediyordum.
Onun dışında öyle bir zamandayız ki 2 yıl ara vermek (ki ücretsiz izin değil istifa edip sonra iş bakmak oluyor bu) kariyer intiharı gibi bir şey oluyor. Her sene alanımıza yüzlerce yeni mezun verirken üniversiteler 2 yıl sadece çocuk baktıktan sonra sektöre dönüşte işverene sempatik gelmiyoruz malesef. Sadece eşinin maaşına bakmanın doğallığı da göreceli bence. Şu an yüzlerce kadın işi bıraksa da geçinebilecekken çalışıyor, hamileyken de çalışıyor, bebek olduktan 6 ay sonra da çalışıyor. Sebep? Standartları yükseltmek. O yüzden daha doğal ne var yerine ben tercih meselesi diyorum. Ve eşi ile kendisinin tercihidir.
Valla ne yalan söyleyeyim kocam zengin olsun da ben de çiftliklerde akşama kadar atlara bineyim isterdim.
Tv de görüyorum kadın telefonla konuşacak 1 metre ötedeki teli almıyor da yardımcısından istiyor..
Bizim gibi orta direk hayatı olanlar için komik bir durum.
Konuyu bilmedigin icin boyle yorum.ypman nrmal neyse bisi demycem
Ben bazı anne babaları anlamakta çok zorlanıyorum. Ben eşimle bir sene çalışıp senelik izne çıkıp tatile gideceğim de kayınvalidem veya bir başkası çıkmayın diyecek. Ne kadar tuhaf geliyor bana. Galiba mesafeli biri olduğum için.
Bu insanlara kibar bir üslubla niye sınırlarınızı belirtmiyorsunuz? Bu asilik veya saygısızlık değil ki. Bilakis daha sağlıklı ilişkiler kurulur.
Ayrıca çocuk veya maddi meseleleri eşinizden başka kimseyle paylaşmayın. Siz bunalırsınız.
Çocuk yapmayı düşündüğünüzü niye kayınvalideye söylüyorsunuz.
ben de konu sahibine anlatmaması gerektiğini söyledim, tersledi beni. ne olursa olsun evde olan evde kalır.
beni tersleyeceğine kvsini terslese bir daha açabiliyor mu ağzını bakalım
Bebegi niye bu kadar buyuk bir masraf gibi goruyorlar anlamadim. Tamam ufak tefek biseyleri oluyor ama sizi cokca botca add okacak kadar degil tabiki. Madem durumunuz iyi degil herseyin asgarisini alirsiniz. En son model degide biraz siradan zeylerle idare ederseniz. Anne olmak iatiyorsaniz hic bunlara kulak asmayin. Yas grlir gecer bu seferde daha cocuk sahibi olamadiniz der bu tipler. Kulak asarsan dsha cok dusunursun. Hic sallama ve ayrica kv nin evine gitme fikride hic aklinsa olmasin iyice cekilmez olur hayat
Artk kafayi yemek uzereyimmm bi akil verin nolursunuz yaa 1.5 senedir evliyim kirada oturuyorm ve ben evlenirken esiminntarafi 1 kurus bile yardim etmedi herseyi kendimiz yptik halada borcunu oduyoruz ama 3 ayi kaldi bitiyor Sukurler olsun ki ben artk bebek istiyorum anne olmak istiyorum fakat esimin tarafi surekli herseye burnunu sokuyorr ve ben cildiriyorum bunu yazarken bile sinirden oluyorum bebek ypmamiza bile karisiyorlar neymiss efendm biz kirada oturuyormusunuz ne bebegiymsss ben hc anne olamycakmiyim yaaa kadina anneler.gununde hediye goturuyoruz siz kiradasinz nie aldiniz diyor tatile gidicez diyorum siz kiradasiniz nasil gidiceksiniz diyor kirada olan ölsun muu yasamasn miii napicagimi bilmiyorum annemde esinle knus eger sana ve bebeginize bakamycaksa sen onlari cekmek zorunda degilsn ayrilirsn herkes yoluna bakar benim canimi skmasnlar diyor oda uzuluyor napiyim bi akill verin nolurrr
Allah sabır versin inanın birilerinin hayatınıza karışması kadar kötü bir şey yok buna siz ve eşiniz karar verebilirsiniz..
kirada olan sizsiniz zorluk çekecek olan sizsiniz tamam belki akıl verebilirler ama emirvakilik kabul edilemez..ben anlamıyorum ya evlilik sözde iki kişilik
kendinizi üzmeyin eşinizle karar verin eşiniz eğer size hak veriyor anlıyorsa gerisini umursamayın
Daha neler kirada olanın çocuğu olmayacak mı?
Hediye alamayacak mı veya tatile gidemeyecek mi?
Bunların masrafı ile bir ev almanın masrafı aynı mı canım saçmalamışlar.
Bunu insanlara anlatamiyrsun kalkmis burdan biride baska yere beni yazmis kadin kv sikayetci ayni binada diye oda yorum atmis bi arkadasta ev vermediklernden sikayetci diye bu yzdiklarimin arasnda ev niye vermiyorlar demedm.ki ben kk bir daha sorun yzmycam herkes kafasina gore yorumluyor destek yerine altinda brsey ariyorlar
Bazılarının işi gücü birilerini iğnelemek burada canım.
Ben de çok rastlıyorum. Erkeklere bazen "klavye delikanlısı" deriz ya.
Bunlar da onların kadın versiyonları.
Görmezden gel boşver canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?