- Konu Sahibi minnossumm
-
Uzaklasin o ailede. Sevmediginiz insanlarin yaninda durmak zorunda degilsiniz. Esinizin ailesi bile olsa her seyinizi anlatmayin yuz goz olmayin hatta bence cok kibar olmayin ki eminim saygisizlik yapmiyorsunuzdur ama boylelerine gerek. Yahu herkesin kendi hesabi kitabı kimsinin karismaya hakki yok.
Tatile gidince yine ayni seyi soylerse "hesabimizi yaptik da gittik siz kafanizi yormayin annecim" diyin.
Ne diyim, Allah yardimciniz olsun. ★★
Artk kafayi yemek uzereyimmm bi akil verin nolursunuz yaa 1.5 senedir evliyim kirada oturuyorm ve ben evlenirken esiminntarafi 1 kurus bile yardim etmedi herseyi kendimiz yptik halada borcunu oduyoruz ama 3 ayi kaldi bitiyor Sukurler olsun ki ben artk bebek istiyorum anne olmak istiyorum fakat esimin tarafi surekli herseye burnunu sokuyorr ve ben cildiriyorum bunu yazarken bile sinirden oluyorum bebek ypmamiza bile karisiyorlar neymiss efendm biz kirada oturuyormusunuz ne bebegiymsss ben hc anne olamycakmiyim yaaa kadina anneler.gununde hediye goturuyoruz siz kiradasinz nie aldiniz diyor tatile gidicez diyorum siz kiradasiniz nasil gidiceksiniz diyor kirada olan ölsun muu yasamasn miii napicagimi bilmiyorum annemde esinle knus eger sana ve bebeginize bakamycaksa sen onlari cekmek zorunda degilsn ayrilirsn herkes yoluna bakar benim canimi skmasnlar diyor oda uzuluyor napiyim bi akill verin nolurrr
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ben bunuda istemiyorm bana 1 cekirdek almadilar benm babam beyaz esyami halilarimi perdelerimi yatak odami butun mutfak esyami aldi hatta evlendikten snra knusmaya geldi birz biz birz siz destek olun ev alalim cocuklara dediler kaynanam ben alamam dedi
Buna ters denilen yorumlardan birini de yapan bendim. Üstüme alındım cevap vereyim
Şimdi eşin yazılım mühendisiymiş 3000-4000 arası alması normal. Bu maaşı tek kişi alırsa normal ama iki kişilik eve tek bu rakam giriyorsa ortalama diyebiliriz. Cidden mühendislerde iyi rakamlara çalışanlar var. Örnek vereyim ama ben kazanmıyorum bu kadar. Benim kardeşim mühendis bir kurumda eşi de aynı kurumda mühendis. 4500 tl alıyor her biri. Aslında 3500 gibi bir şey sanırım ama ikramiyeleri aylara bölmüşler ve yüksek falan yapınca da direk kafadan 500 tl falan oynuyor. Yani benim kardeşimin eşi hamile şu an işten çıkmayı düşünmüyor. Neden eve sadece 4500 girsin. Bu biraz çıta meselesi galiba.
Dedim ya herkese kısmet olmaz bu durum. Ve bu insanlar birbirine o kadar saygılı ve seviyeli ki ellerinde olsa daha da paylaşırlar. İşin ilginç yanı bu tür insanlar koca tarafından da şanslı oluyor. Onların aileleri de bir o kadar mal bırakır.
Şahsen bana da düğün zamanı hiçbir şey almadılar. Yüzükleri bile eşim aldı maaşından. Ama ben de annemleri karıştırmadım madem öyle işte böyle diye..
bende 8.5 evliyim ve kiradayım ve ve ve bebek bekliyoruz alahın izniyle,sanki bütün hamileler çocuklular kendi evlerinde oturuyo nasıl düşüncedir bu! sen kafana takma yap bebişi allahın verdiği candan kimse hesap soramaz, ben olsam inadına hamile kalırdım yaa
Babam beni asla vrrmezdi aslinda ama esimi cok seviyor ben onun gibi biri gelsin yine verirdm diyor babam hala destekcidir bize sozu bile var 1 2 yil bekleyn kendimi toplaym alicam size ev dedi
Baban kendini toplayacak kadarsa durumu bence kabul etme bu jesti.
Turkiye'nin maas ortalamasi 5.000'den basliyormus gibi esinizin maasini begenmiyenler olmus, ona bir guldum...
Ikincisi derdiniz bebek yapmak isteyince, tatile gitmek isteyince kira kira kira diye tutturan kayinvalidem is elini tasin altina sokmaya gelince o da kira istiyor, diger kardese kirasiz o evi vermeyi planlarken di mi? Ee ev almakta oyle kolay degil ama siz bebek istiyorsunuz...
Evet haksiz duruyor ama bence onun aklindan gecen su, sizin esiniz icin o kendi evini alir onun isi gucu yerinde, bende bu evi diger ogluma veririm demis, size kira demesinin sebebi digerine soz verilmis ve sizi caydirmak, ve size bu kadar ustelemesinin sebebi plan sasarsa bir ogluna ev verdi digerine vermedi olacak, o olmasin istiyor, plan yapmis, ona uyulsun diye diretiyor iste...
Siz kimseyi dinlemeyin, he he diyip gecin, kotu niyet yok ve aman aman bir sorunda yok, tabi ki can sikar ama esiniz de arkanizda ve evinizin icinde degil bu sorun, halledilir merak etmeyin...Siz de esinizde calisiyorsunuz ustelik, bebek zamani ona bakmak icin cikacaksin, o zamana kadar biraz birikim yapip bu boslugu telafi etmeye calisirsiniz ustelik...
Hemen bosanmayi konusmaniz bana garip geldi, bosanma bence sadece olaganustu hallerde olmali, cocuk oyuncagi degil ki...
Ve bence annenize iliskinizi anlatmayin, ben anlatmam, ne esime ne ailesine onyargili olmasini istemem, sizin araniz duzelse bile, anneniz unutmaz unutmayin, damat soyle yapti kizima der durur, yazilim muhendisi esinizde pek ala evini de alir, size de pasalar gibi bakar, talepleri abartmamak lazim...
Sikmayin caninizi...
Herlde 4000 tlyi begenmeyenlerin evine 10000 tl fln aliyorlar herseyleri 4 4 luk bana 4000 yeter artar bile kiradada gul gibi gecinirim
bence gereksiz takıyosun kafana herkes kendi yaşadığını biliyo sonuçta. bi daha öyle derse e alın bi ev oturalım bizden bu kadar oluyo dersin. valla gçenlerde annemleri kv yemeğe çağırdı hep birlikte ordaydık bize dedi ki kp hala borcunuz bitmedimi yaaaaa bende dedim kusura bakmayında yardım eden olsaydı şimdi borcumuz olmazdı hem 5 kuruş yardım etmediler hemde borcumuzu takip ediyolar. öyle yerler lafı. sende çekinme bence söyle lafını...
Sorma bide takip ediyrlar kv de oyle benim bitmedimi bitmedimi ben asagida otursaymism oraya 200 tl daha az para vericekmisim smdiki oturdugum evden o zaman bitermiss smdiye kalmazms araba bile alirmisiz siz hc duydunuzmu 200 tl araba alani ?
4000 tlyi beğenmemek demeyelim ama herkesin kendince bir gideri oluyor. Burda karı ve koca ortak olarak bu maaşın yeteceğini düşünüyorsa sıkıntı yok. Ama yazılım sektöründe herkesin belirli bir geliri oluyor. Genellikle çiftlerin ikiside çalışıyor ve hayat standartı bir tık daha yükseliyor. Ama dediğim gibi eşiniz de tek maaş bize yeter diyorsa sıkıntı yok.
haha gül geç bunlara hiç dinleme bile anne biz biliriz işimizi de geç. madem babanında ev alma ihtimali var hiç minnet bile etme evlerine. bizde kiradayız ayrıca kimse anasının karnından ev sahibi olarak doğmuyo. en azından bizimkiler doğmamış
Haklisiniz... Benim burda takildigim ve belirtmek zorunda hissetttigim nokta insanlarin klayve basinda bos beles sallayip kendilerini tatmin ederken karsida ki insani uzmeleri...
Daha once de benzer seylerle karsilastim cunku... Esimin boyu kisa, ay benim ki 1.90 o da bana zor, maas yeter mi 4.000, pifff o da ne be, ev alsak 2+1 kucuk mu ay bizim 5+2 ama inan o bile yetmiyor, tabi ki genel tavir bu degil ama boyle bir iki duyunca bende sinirleniyorum, kadinin canini sikmakla ne gecer ellerine?!! Yahu bunun esinin cinsel organindan dahi ovunerek yapan var, varin siz dusunun, o yuzden soylemeden duramadim, hazir sansi yakalayinca da dokuldum :) Neyse konuyu dagitmiyayim...
Konu sahibi arkadasim tabi ki cift maas her zaman iyidir ama bebek bakilana kadar idare edilebilir, dedigim gibi oncesinde butcenizi biraz kisip, telafi etmeye calisirsiniz bu boslugu...
Esinizle olan her seyi ailelerinize mi anlatirsiniz? Cok yanlis. Gittiginiz yerleri, bebek istegini vs anlatmamalisiniz. Anne ' ayril' der, diger taraf bi sey soyler. Ne kadar yanlis.
Evet bizimkiler dogmamisbnm bi kuzenm.evli adama.ev verdiler 2 tane kira parasi veriyorlar cocuklarini koleje gonderiyorlar butun masraflari karsiliyorlar geline aylik 1000 tl para veriyorlar oglu 1 trilyon borc yapti hepsini onlar odedi oglu elini cebine bile atmadi halada gelin memnun degil mecbur yapicaklar dio
Haklisiniz... Benim burda takildigim ve belirtmek zorunda hissetttigim nokta insanlarin klayve basinda bos beles sallayip kendilerini tatmin ederken karsida ki insani uzmeleri...
Daha once de benzer seylerle karsilastim cunku... Esimin boyu kisa, ay benim ki 1.90 o da bana zor, maas yeter mi 4.000, pifff o da ne be, ev alsak 2+1 kucuk mu ay bizim 5+2 ama inan o bile yetmiyor, tabi ki genel tavir bu degil ama boyle bir iki duyunca bende sinirleniyorum, kadinin canini sikmakla ne gecer ellerine?!! Yahu bunun esinin cinsel organindan dahi ovunerek yapan var, varin siz dusunun, o yuzden soylemeden duramadim, hazir sansi yakalayinca da dokuldum :) Neyse konuyu dagitmiyayim...
Konu sahibi arkadasim tabi ki cift maas her zaman iyidir ama bebek bakilana kadar idare edilebilir, dedigim gibi oncesinde butcenizi biraz kisip, telafi etmeye calisirsiniz bu boslugu...
Gecinirken skinti cekiyormusunz yani bebek olnca calisicakmisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?