aysenazcım ben esmamı cektım. ya safıyı. hem lısteye ekle hemde utlu ifademııı koyarsın.
gecmıs olsun bu arada. birde evde mısafır varken. gercı yabancı degıller ama rabbım sıfa versinn
canım dün ben okuyamadım bugün 2 sini birden okusam olurmu :26:
Esmaül Hüsnayı sadece 99 isim ile sınırlandırmak çok büyük bir yanlış olur zira yüce Rabbimizin kaç tane ismi vardır biz bunları bilemiyoruz...
Hadislerde Allâh'ın 99 isminden bahsedilir ve bunlar tek tek sayılır. Ve günümüzde esmaül hüsna genel olarak 99 isim olarak kabul edilmiş.
Ancak Cevşen - i Kebir duasında Allâh'ın 1001 ismi tek tek sayılarak o isimlerle dua edilir.
Şafi ismine ise Kuran - ı Kerimde ve Hadislerde işaret olmakla beraber doğrudan isim olarak Cevşen'de de geçmektedir.
Eş-Şafi : Hastalara şifa veren Allâh. Şafii ismi ile Allâh (cc) insanın maddi ve manevi hastalıklarına şifa verir.
Kaynaklarda Peygamber Efendimizin ( s.a.v. ) hastalandığında şu duayı okuduğunuda görüyoruz ;
Okunuşu : Allâhümme. Rabbe’n nas. Ezhebi’l be’s . İşfi Ente’ş Şafi. La şifa e illa şifauke.
Anlamı : İnsanların rabbi olan Allâh’ım ! Bu hastalığımı gider. Bana şifa ver. Zira şifa veren sadece sensin. Senden başka şifa verecek olan da yoktur.
Bugün ne okuyoruz ?
SAna bi şey söyleyim mii, geçen haftaki tesbihleri çektikten sonra yeni hafta yani bu hafta için bi fikir sunacaktım . Bu hafta da Sağlık için tesbih çekelim diyecektim . Kalbimiz çok temiz galibaa :)) ben söylemeye fırsat kalmadan sen Şafi ismini çekelim dedin :)
Dün giremedim bilgisayar yoktu ama bende varım hepsini birlikte bugunle beraber çekerim.. Allah kabul etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?