Allahtan reva mı bu bana..?

tarzı gerçekten çok yanlış öyle bi espiri olmaz yani. sen ona çok taviz vermişsin şekerim dediğin gibi şimdi parayıda buldu eyvallahıda kalmadı ki içindeki canavar çıktı ortaya.eşinin isteklerini yerine getirmen senin ne kadar özverili bir eş olduğunu özetliyo zaten hemde çalışan bi bayan olduğun halde. ama eşin kıymetini bilemiyo bi türlü.allah eşinin içine insanlık anlayış ilgi ve sevgi versin diye dua etmekten başka bişey gelmiyo inan elimden. çünkü gerçekten çok zor bi karakter

evet canım zor bir karakter;
Bende olayı anlamaya çalışıyorum
Neden? para mı? karakter mi? hastalık mı?

çünkü vur ensesine al lokmasını öyle bir adamla evlendim ben
herkez sinirlerini mi aldırdın diyordu
Şimdi geldiğim bu noktada kafam karışık bende analiz etmeye çalışıyorum
neyin ne olduğunu
yani fedakarlıklarım sabrım bundan,geçici olmasını ümit ediyorum

bilmiyorum karışığım...

evet canım zor bir karakter;
Bende olayı anlamaya çalışıyorum
Neden? para mı? karakter mi? hastalık mı?

çünkü vur ensesine al lokmasını öyle bir adamla evlendim ben
herkez sinirlerini mi aldırdın diyordu
Şimdi geldiğim bu noktada kafam karışık bende analiz etmeye çalışıyorum
neyin ne olduğunu
yani fedakarlıklarım sabrım bundan,geçici olmasını ümit ediyorum

bilmiyorum karışığım...

umarım sabrının sonunda mutluluğu bulursun...
bana sorarsan hasta eşin... kişilik bozukluğu falan var... ah bi ikna edebilsen bi gidebilsen aile terapistine

terrakota canım sanki eşimi anlatıyorsun okuyunca şaşırdım tamam hemen hemen erkeklerin hepsi aynıdır da aynı eşim ve bende aynı senin gibiyim hem iş hem eş hem ev işi hadi şimdi çocukta yok ama insanı bazen delirtiyorlar benim eşimin ailesinden de kaynaklı bunlar ailecek küfürlü konuşur mesela yanlış bişey yaptın söyledin diyelim gerizekalı der direk çok ağrıma gidiyordu ne kadr dile getirsemde anlamıyordu bense ailemden salak manyak lafı bile işitmedim sonra baktım gördüm olmuyor eşim bi gün ters bişey yaptı bende gerizekalı değil mi normal dedim o kadar bozuldu ki sen nasıl böyle konuşursun benimle demişti ağzına hiç yakışmıyor dedi bende bana hadi tamam yakışmıyor bidaha demem ama peki gerizeklaı lafı işitmeyi hakediyormuyum ben dedim ve taviz vermemeye başladım ama zor yaaa hemen bi iki hafta istediğin gibi oluyor sonra tekrar eski haline dönüyor

terrakota canım sanki eşimi anlatıyorsun okuyunca şaşırdım tamam hemen hemen erkeklerin hepsi aynıdır da aynı eşim ve bende aynı senin gibiyim hem iş hem eş hem ev işi hadi şimdi çocukta yok ama insanı bazen delirtiyorlar benim eşimin ailesinden de kaynaklı bunlar ailecek küfürlü konuşur mesela yanlış bişey yaptın söyledin diyelim gerizekalı der direk çok ağrıma gidiyordu ne kadr dile getirsemde anlamıyordu bense ailemden salak manyak lafı bile işitmedim sonra baktım gördüm olmuyor eşim bi gün ters bişey yaptı bende gerizekalı değil mi normal dedim o kadar bozuldu ki sen nasıl böyle konuşursun benimle demişti ağzına hiç yakışmıyor dedi bende bana hadi tamam yakışmıyor bidaha demem ama peki gerizeklaı lafı işitmeyi hakediyormuyum ben dedim ve taviz vermemeye başladım ama zor yaaa hemen bi iki hafta istediğin gibi oluyor sonra tekrar eski haline dönüyor

ahh canım kaderdaşım;
çok inciniyor insan ya çok
inan yüreğimin acıdığını hissediyorum bana hakaret ettiğinde
neydik ne olduk ya çok şaşkınım..:26:

Eşinize kırılmakta,incinmekte haklısınız....
Ekonomik sorunlar,iş sorunları,sağlık sorunları , ailesel sorunlar ya da adına ne derseniz diyin
hiçbir erkeğin eşine bu kadar saygısızlık yapmaya hakkı yok...
ve hiçbir bahane bu davranış biçimini haklı göstermez...

tanımadığımız bir insana bile kaba davranmak ,hakaret etmek,aşalağıyıcı sözler sarfetmek
çok karaktersiz bir davranış biçimi olurken,yıllarınızı beraber yaşadığınız eşinizin ve de çoçuğunuzun babası
olan bir insanın karısına, terbiyesizlik olarak addedeceğim sözleri sarfetmeye ne hakkı var ne de haddi var bana göre...üstelik bunu alışkanlık
haline getirmişse..

bir ömür bunlarla mı geçecek ya da nerede son bulacak bunlar diye düşünürken
asıl odaklanmanız gereken şeyleri kaçıracaksınız hayatta,bu adil mi!!

önceleri yumuşak huylu olduğunu ,ekonomik yönden refaha ulaşınca kabalaştığını yazmışsınız eşinizin,,
genelde yokluklar,zorluklar,mücadele insanı çok yıpratır,sinirlerini gerer,ümitsizliğe düşürür,ailede huzur bırakmaz bazen ama
paranın verdiği rahatlık da mı insanları böyle yapar enteresan geldi bana ya da eşiniz içindeki gizlediği canavarı çıkardı ortaya bilemiyorum..

sizden başka diğer insanlara karşı nasıl davranıyor yazmamışsınız ya da ben gözden kaçırdım bilmiyorum ama eşinizin size
saygısının olmadığını düşünüyorum.Sizin de onun üzerinde hakkınızın ve emeğinizin olduğunu idrak edemediği için böyle davranıyor..

bu tür tavırlarına maruz kaldığınız zaman hoşlanmadığınızı da belirtmişsiniz ve anlamamış
size karşı güleryüzlü ve kibar olduğu sakin olduğu davranışlar sergilediği zaman eğitimci dili olacak ama olumlu pekiştirme yapın eşinize..
yani bu davranışlarından çok hoşlandığınızı belli edin,sana sevdiğin yemeği yaptım, bugün beni mutlu ettin diyin ya da sevdiği başka birşeyi...
onun yaptığı iyi girişimlerini veya iş başarılarını takdir edin,duygularınızı açıkça paylaşın..

hemen sonuç alacaksınız diye bir garanti yok ama ısrarla denemenizi tavsiye ederim nacizane..
velhasıl kelam eşinize unuttuğu o samimiyeti ve sevecenliği tekrar hatırlatmaya çalışın..

dilerim daha iyi olur evliliğiniz..
sevgiler..

Eşinize kırılmakta,incinmekte haklısınız....
Ekonomik sorunlar,iş sorunları,sağlık sorunları , ailesel sorunlar ya da adına ne derseniz diyin
hiçbir erkeğin eşine bu kadar saygısızlık yapmaya hakkı yok...
ve hiçbir bahane bu davranış biçimini haklı göstermez...

tanımadığımız bir insana bile kaba davranmak ,hakaret etmek,aşalağıyıcı sözler sarfetmek
çok karaktersiz bir davranış biçimi olurken,yıllarınızı beraber yaşadığınız eşinizin ve de çoçuğunuzun babası
olan bir insanın karısına, terbiyesizlik olarak addedeceğim sözleri sarfetmeye ne hakkı var ne de haddi var bana göre...üstelik bunu alışkanlık
haline getirmişse..

bir ömür bunlarla mı geçecek ya da nerede son bulacak bunlar diye düşünürken
asıl odaklanmanız gereken şeyleri kaçıracaksınız hayatta,bu adil mi!!

önceleri yumuşak huylu olduğunu ,ekonomik yönden refaha ulaşınca kabalaştığını yazmışsınız eşinizin,,
genelde yokluklar,zorluklar,mücadele insanı çok yıpratır,sinirlerini gerer,ümitsizliğe düşürür,ailede huzur bırakmaz bazen ama
paranın verdiği rahatlık da mı insanları böyle yapar enteresan geldi bana ya da eşiniz içindeki gizlediği canavarı çıkardı ortaya bilemiyorum..

sizden başka diğer insanlara karşı nasıl davranıyor yazmamışsınız ya da ben gözden kaçırdım bilmiyorum ama eşinizin size
saygısının olmadığını düşünüyorum.Sizin de onun üzerinde hakkınızın ve emeğinizin olduğunu idrak edemediği için böyle davranıyor..

bu tür tavırlarına maruz kaldığınız zaman hoşlanmadığınızı da belirtmişsiniz ve anlamamış
size karşı güleryüzlü ve kibar olduğu sakin olduğu davranışlar sergilediği zaman eğitimci dili olacak ama olumlu pekiştirme yapın eşinize..
yani bu davranışlarından çok hoşlandığınızı belli edin,sana sevdiğin yemeği yaptım, bugün beni mutlu ettin diyin ya da sevdiği başka birşeyi...
onun yaptığı iyi girişimlerini veya iş başarılarını takdir edin,duygularınızı açıkça paylaşın..

hemen sonuç alacaksınız diye bir garanti yok ama ısrarla denemenizi tavsiye ederim nacizane..
velhasıl kelam eşinize unuttuğu o samimiyeti ve sevecenliği tekrar hatırlatmaya çalışın..

dilerim daha iyi olur evliliğiniz..
sevgiler..

ağzın bal yesin emi....ne güzel analiz etmişsin yazdıklarımı
tavsiyelerinizi az çok yapıyorum
eskisi gibi olması için neler yapmam ki
bana karşı neden bu hale geldi bir anlayabilsem
öz eleştiri yaptığımda bu derece hakettiğimi düşünmüyorum
evet bir dönem çok afra tafra yaptım
ama kendimce haklıydım,konuşarak olmuyordu tavır alıyordum
şimdi taktik değiştirdim güzellikle,tatlı dille yapmaya çalışıyorum
ama ben biryerlerde birşey kaçırdım ama ne ??? bunu arıyorum..
ben eşimin saygısını kabedecek ne yaptım???

içindeki canavarsa sonradan çıkan
zaman zaman gene o eski uysal haline dönebiliyor

bilmiyorum karışığım..

ahh canım kaderdaşım;
çok inciniyor insan ya çok
inan yüreğimin acıdığını hissediyorum bana hakaret ettiğinde
neydik ne olduk ya çok şaşkınım..:26:

aynı bende şaşkınım canım
benim bi arkadaşım bana sen eşinle konuşurken gözlerinin içine bakarak konuşuyorsun bu kadar sevgiyle bakanı görmedim ve kocan senin gözüne bakamıyor sen öyle bakınca demişti doğru dedim ve bana bakma dedi bende o günden sonra bi daha hiç gözlerine bakmadan konuştum sanırım biraz işe yaradı bide duamı hiç eksik etmiyorum esmaül hüsnadan bi kaç dualar var onları okuyorum allahım inşallah daha da güzel olur güzel günler bizi bekliyordur inşalalh ablacımm

aynı bende şaşkınım canım
benim bi arkadaşım bana sen eşinle konuşurken gözlerinin içine bakarak konuşuyorsun bu kadar sevgiyle bakanı görmedim ve kocan senin gözüne bakamıyor sen öyle bakınca demişti doğru dedim ve bana bakma dedi bende o günden sonra bi daha hiç gözlerine bakmadan konuştum sanırım biraz işe yaradı bide duamı hiç eksik etmiyorum esmaül hüsnadan bi kaç dualar var onları okuyorum allahım inşallah daha da güzel olur güzel günler bizi bekliyordur inşalalh ablacımm

neden böyle oldu diye sorguluyor musun?

ben her gün bunu sorguluyorum..bize ne oldu???:14::14::14:

ben geldimmmmmmmmmmm.......sabahtan beri koşturuyorum... okuyamadım konuları ya.... moralim de bozuk sabah sabah bı konu actım demın sınırlerım zıpladı ya :14:
terrakotam masaj mı.. evet nazlandırıyoruz kocaları sora bagır cagır nerye kadar yaaaaa... azcık ılgı gorcez dıyeee...... puuufff

neden böyle oldu diye sorguluyor musun?

ben her gün bunu sorguluyorum..bize ne oldu???:14::14::14:

evet sorguluyorum canım sorgulamam mı ağlayarak sabahladığım günler kendimden herşeyden nefret ettiğim günler oldu onun yüzünden ve sonra insan dara düşünce yılana bile sarılır derler ya ben o hesaptaydım ben aklımı kaçırmak üzereydim şimdi duayla ederek bazı şeylerde cvp vermiyorum çok konuşmayarak yavaş yavaş düzeliyoruz sanırım

ben geldimmmmmmmmmmm.......sabahtan beri koşturuyorum... okuyamadım konuları ya.... moralim de bozuk sabah sabah bı konu actım demın sınırlerım zıpladı ya :14:
terrakotam masaj mı.. evet nazlandırıyoruz kocaları sora bagır cagır nerye kadar yaaaaa... azcık ılgı gorcez dıyeee...... puuufff

dur kız ne oldu anlayamadım....:44:

neye canın sıkkın:44:

şimdi demişsin ya eşim işini kurdu böyle oldu önceden ensesine vur lokmasını al modundaydı
ben de ister istemez korktum benim de eşim bal şeker bişey sinirlenmez kolay kolay
bi kere sesini yükselttiğini duymadım tartışırken bile alçak tonda konuşur
herkes der seni kocandan başkası idare edemez çok sabırlı diye
saygılı kibar vs velhasıl iyi bi koca örneğidir şükürler olsun
bi süredir kendi işini kurma hayalleri içinde
ufaktan hazırlıklara da başladı yapacağı işin piyasasına falan da hakim
şimdi patron olunca evde bana da patronluk taslar mı acaba
sanmıyorum allah yine şaşırtmasın ama
gerçi öyle bişey yapsın alırım aklını o ayrı
döferim valla:1:
acaba iş konusunda iktidar olmak
luzumsuz bi özgüven mi veriyo erkeklere:26:

şimdi demişsin ya eşim işini kurdu böyle oldu önceden ensesine vur lokmasını al modundaydı
ben de ister istemez korktum benim de eşim bal şeker bişey sinirlenmez kolay kolay

inanki evinin de patronu olmak istiyor eşim..
Ya 360 derece değişti diyorum
egosu çoştu
dükkanı açtığından beri böyle..
ben artık buna bağlıyorum..
önceden çabalıyorduk beraber bana saygısı vardı
şimdi yokkkkkkk
inşallah eşiniz sağlam karakterlidir..:26:

:72:

bence işle alakası yok tamamen karakter meselesi ..benim eşimle ilk işe başladığımızda maaşlarımız aynıydı ..
sonra statüsü değişti ,yükseldi ,şuan benim maaşımın iki katını alıyor ,statüsü yüksek bir kurumda çalışıyor ..
ama hiç bozulmadı hala aynı ..
hala benden habersiz tek kuruş harcamaz ,herşeyi elimde ,yeri gelir tüm kredi kartlarını alırım ..
sanırım biraz da geçmişle alakalı ..
eşim her türlü zorluğu görerek büyümüş bir insan o yüzden olgun ..
para ve kariyer onu asla değiştirmedi ve değiştirmez de çünkü karakteri sağlam ..
bence bu karakterle alakalı tamamen ..

:72:

bence işle alakası yok tamamen karakter meselesi ..benim eşimle ilk işe başladığımızda maaşlarımız aynıydı ..
sonra statüsü değişti ,yükseldi ,şuan benim maaşımın iki katını alıyor ,statüsü yüksek bir kurumda çalışıyor ..
ama hiç bozulmadı hala aynı ..
hala benden habersiz tek kuruş harcamaz ,herşeyi elimde ,yeri gelir tüm kredi kartlarını alırım ..
sanırım biraz da geçmişle alakalı ..
eşim her türlü zorluğu görerek büyümüş bir insan o yüzden olgun ..
para ve kariyer onu asla değiştirmedi ve değiştirmez de çünkü karakteri sağlam ..
bence bu karakterle alakalı tamamen ..

evet karakter neticede...
keşke hep çabalasaydık hayat boyu..:14::14::14:

Back
X