• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah'tanda mı korkmadın be vıcdansız

benim oğlumda daha 2,5 yaşında şimdiden anlatıyorum hayvanları..
yerde böcek görsek(ben çok tırsarım) belli etmiyorum korktuğumu öldürmesin diye..
aaaa sen bizim evde ne arıyorsun böcek annen merak edr sana birşey olursa çok üzülür diye konuşup attırıyorum eşime
tabi oğlum olmadan çığlık çığlığa bağırırdım normalde:))
dışarda kraıncalara ekmek ufağı veriyoruz....oğlum kum atıyor üzerlerine..
kızıyorum hemen onlar ağlar ölürler sakın yapma annecim diye..
komşumun oğlu karıncalaarı öldürüp kamyonuna dolduruyordu bi ara..
eğitim çok öenmli bu konuda çoook

ben de sevmiyorum benim mantığıma göre de hayvan sevmeyen insanı hiç sevmez
tamam dokunamıyordur evine almıyordur onu anlarım da
sevmiyorsa gözümden düşüyor hemen

hatta şöyle diyeyim biriyle evlenecek olsam ve hayvan sevmediğini görsem evlenmekten vazgeçerim o derece:52:

evet bnde dokunamıyanı korkanı anlarım
ama sevmeyini hiç anlayamam..
nasıl sevilmez yaaaaa o minik padiler gözler bakışlar sesler..
içim gider benim adeta...
kedim geçen gün fare öldürmüş dışarda..
geldim gittim kızdım kediye ..sanki açmısın da öldürdün diye....
oğlumda beni teselli etmek için ölmemiş anne sadece uzanmış diyor:1:
bende evet annem uyuyakalmış galiba dedim artık:1:

3 yasındakı mınık oglum kedılerın pesınden kosuyor yerde karıncaları takıp edıyor aynen bende ekmek toz seker verdırıyorum ona anlasın sevgıyı dıye

benim oğlumda daha 2,5 yaşında şimdiden anlatıyorum hayvanları..
yerde böcek görsek(ben çok tırsarım) belli etmiyorum korktuğumu öldürmesin diye..
aaaa sen bizim evde ne arıyorsun böcek annen merak edr sana birşey olursa çok üzülür diye konuşup attırıyorum eşime
tabi oğlum olmadan çığlık çığlığa bağırırdım normalde:))
dışarda kraıncalara ekmek ufağı veriyoruz....oğlum kum atıyor üzerlerine..
kızıyorum hemen onlar ağlar ölürler sakın yapma annecim diye..
komşumun oğlu karıncalaarı öldürüp kamyonuna dolduruyordu bi ara..
eğitim çok öenmli bu konuda çoook

kesinlikle katılıyorum...
hayvan sevgisi aslında içten gelen bir şey öğretilir değil bence ama en azından onların da yaşam hakları olduğunu, canlarının acıdığını
insanlar kadar dünyada hak sahibi olduklarını çocuklarımıza anlatırsak hayatları boyunca daha şefkatli ve duyarlı yaklaşacaklardır...
gerçekten çok önemli keşke önce büyükler bunun farkına varsa...

ama önce bu hayvanlara yapılan zulmün caydırıcı cezası olmalı
bir insanı yaralamaktan öldürmekten ne farkı var bunun
üstelik onlar daha savunmasız daha çaresiz
ya yazdıkça sinirleniyorum tepem atıyor susayım bari....

3 yasındakı mınık oglum kedılerın pesınden kosuyor yerde karıncaları takıp edıyor aynen bende ekmek toz seker verdırıyorum ona anlasın sevgıyı dıye

tozşeker iyi fikir:34:
aklıma gelmemişti..
mahalleyi karıncalar basmasa bari:1:

evımın yakınında dogum yapan ve sadece 2 yavrusu kalan bır kopege bakıyordum komurlukte yavrular daha cok ufaktı mecburdum ben hayvanları ınsanlardan daha cok sevıyorum yanlıs anlasılmasın ve az once yemek vermeye ındıgımde hepsı olmustu cok uzuldum kım yapmıs olabılır acıkca zehırlemısler nerde ınsanlık ne zararı vardı oköpeklerın ınanın aglıyorum cocugum gıbı bakıyordum onlara komsulardan bırı olmalı zaten sıkayet etmıslerdı ama ben sahıplenmıstım kım yaptıysa eger onunda bası yansın allah yukarda cezasını allahımdan bulsun lanetler olsun okısıye sabahleyın oyle guzel bakıyorlardıkı bu ınsanlıkmı sızce resmen cınayetttttttttt

ay kıyamam ben inanıyorumki böyle masum hayvanları öldürenler kolaylıkla insan öldürebilecek kişilerdir. ama insan öldürmenin ka unen cezası olduğundan caydırıcı oluyo. dünde haberlerde bi kediyi öldüren adamı gösterdiler izmirdeydi sanırım. bizimde karşımızda küçük köpek yavruları vardı 2 yıl oluyo her sabah işe giderken ve işten dönüşte gidip sever yemek verirdim. boş bir evin sokak merdiveninin altındaydılar. hemen yanındada bi dükkan var. bigün grldim işten eve girmeden yanlarına gidiyim dedim dükkanın hanzo sahibi çıktı sırıtarak köpekler yok dedi bende noldu diye sordum. belediyey aradılar öldürürmü kesermi kendileri bilir dedi. nefert ettim ama bişide diyemiyosun işte ama bi güzel işflas etti.

ben çocukkende sokaktaki bütün köpek kedilere bakardım yemek verirdim. bigün belediye geldi ve hepsini zehirle öldürdü. adama inşallah senin çocuklarında böyle can çekişerek elinde ölür demiştim. adamın üzgün bakışını hiç unutmuyorum büyüyünce anladımki emir kulu yapmak zorundaydı ve bu beddua onu gerçekten üzüdü.

ve bugünde camdan bakarken bir köpeğe araba çarptı ve şerefsiz sürücü çıkıp gitti. bebeğim olmasa giderdim yardıma ama hala aklım onda :((.
çoookkk param olsa bütün sokak hayvanlarına baksam. cins hayvan arayışındaki insanlara hep gıcık olmuşumdur zaten okadar sahipsiz hayvan varken.

Rabbim derki:hayvanlar benim sessiz kullarımdır.onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır.

evımın yakınında dogum yapan ve sadece 2 yavrusu kalan bır kopege bakıyordum komurlukte yavrular daha cok ufaktı mecburdum ben hayvanları ınsanlardan daha cok sevıyorum yanlıs anlasılmasın ve az once yemek vermeye ındıgımde hepsı olmustu cok uzuldum kım yapmıs olabılır acıkca zehırlemısler nerde ınsanlık ne zararı vardı oköpeklerın ınanın aglıyorum cocugum gıbı bakıyordum onlara komsulardan bırı olmalı zaten sıkayet etmıslerdı ama ben sahıplenmıstım kım yaptıysa eger onunda bası yansın allah yukarda cezasını allahımdan bulsun lanetler olsun okısıye sabahleyın oyle guzel bakıyorlardıkı bu ınsanlıkmı sızce resmen cınayetttttttttt

neler neler yazardım şimdi burayada işte :(((((((((((((((( allah belasını versin bunu yapanların hatta belasını vermesinde rabbim böyle sen gör o kişilerin acı çektigini gel buraya yazda inşallah bizde rahatlıyalım.böyle pislik insanlardan nefret ediyorum ya karıncayı incitemeyen ben böyle insanları verseler elime nasıl canavara dönüşürüm bilmiyorum :((((((((((((((((((((

çok üzüldüm okurken gözyaslaımı tutamadım. Nefret ediyorum sevgisiz insanlrdan.
:43:

insanı öldürmekten farksız..içim yandı...hayvanlara çok rahat zarar verenler,insanlarada verir.. çok üzüldüm...:43: :43: :43: teyzemlerde küçük çocukken arkadaşlarıyla beraber bir köpeğe bakıyorlarmış. köpeklerini birisi zehirlemiş,kimolduğunu tahmin etmişler ve adamın kapısının önünde saatlerce katil diye bağırmışlar..söylendiğine göre adam bağıra bağıra çok acı çekerek ölmüş..Allah bilir,ama derler ya böyle insanların yatacak yeri yok..Allah ıslah etsin bu tarz vicdansız insanları..

insana acımayandan mahlukata şefkat beklenmez ki.. bakın insanlar artık cani gibiler.. psikolojik terar hat safhada.. sonra 5 lira için adam öldürülüyor.. öldürülen doktor haberi daha 3 ay önceydi.. sonra öğretmen, sonra daha bilmediğimiz kimler bir hiç uğruna canlarından oluyor.. o yüzden köpekleri öldürmek bu insanlar için bir hiç arkadaşım.. insan dünyadaki en zalim varlıktır...

tüh yazıklar olsun.ahirette hesabını soracak o zavallaılar.kim yaptıysa b.ku yedi :47::47:

Sabah sabah nasıl moralim bozuldu :14: Ne isterler bu hayvanciklardan anlamıyorum, üzerinde yaşadığımız dünya sadece biz insanlara mı ait sanki... Zavallı hayvancıkların ağzı var dili yok, sevmiyorsan sevme kardesim, ama bu vicdansizlik neden? Allah bildigi gibi yapsın boyle insanları :14:

çok üzüldüm vicdansız olmak gerekıyor öyle bir sey yapabılmek için canlarım benim ya onlarında yaşamaya hakkı var :43:

var öyle insanlar bizim eski mahalledede kedi yavrularını çöp arabasına atmıs kadının teki düşünebiliyormusunuz nasıl preslemiştir onları canlı canlı nasıl ağlamıstım ne isterler ki bu zararsız hayvanlardan nefret edıyorum bunları yapan insanları kınıyorm :43:

içinde hayvan sevgisi, doğa sevgisi olan insandan korkmam ben. çünkü içinde şefkat vardır, merhamet vardır, zarar gelmez ondan kimseye, hiçbir şeye. ama diğerlerinden beklenebilir her şey. ben de çocugumu doğa sevgisiyle büyütecegım inş. ileride.

Umarım bir gün kendi çocukları yakınları da zehirlenir de geberip gider o hayvanlardan tek farkı alıp çöpe atmak yerine toprağa gömmek olur... Aslında çocuklarının da günahı yok ya neyse... Kendileri öyle geberip giderler umarım..

Son düzenleme:
Ben köpeklerden acayip derecede korkarım. İster bana havlasin isterse havlamasin korkuyorum. Apartmanın önünde köpek oturuyorsa kesinlikle dışarı çıkamam bu bakımdan komşularınız rahatsız oluyorsa neden ısrarla komurlukte besliyorsunuz. Bu arada ölmelerine her insan gibi üzüldüm. Ama sizde de suc görüyorum.Kimse kimsenin bir hayvanın dahi canını alma hakkına sahip değildir buna katılıyorum ama dediğim gibi siz de diğer insanlara karsı anlayışli olmaliydiniz

Ben köpeklerden acayip derecede korkarım. İster bana havlasin isterse havlamasin korkuyorum. Apartmanın önünde köpek oturuyorsa kesinlikle dışarı çıkamam bu bakımdan komşularınız rahatsız oluyorsa neden ısrarla komurlukte besliyorsunuz. Bu arada ölmelerine her insan gibi üzüldüm. Ama sizde de suc görüyorum.Kimse kimsenin bir hayvanın dahi canını alma hakkına sahip değildir buna katılıyorum ama dediğim gibi siz de diğer insanlara karsı anlayışli olmaliydiniz

Herşey o kadar basit değil mi aman korkmasınlar.... Ne yapsın evde besleme şansı yok demek ki belki tek şansı orası ayrıca yavru bu köpekler kapalı onları koruyacak bir yer lazım... İnsanlara konuşmak ne kadar kolay geliyor yaa korkuyorum götür onları pistir onlar götür onları tabi canım sen efendisisin çünkü bu dünyanın sana ait burası... Hadi senin yaşadığın binada yaşamaları bir derece ama kapının önünde durmaya hakları var sen nasıl parasını ödeyerek orada yaşamaya hak kazandığını düşünüyorsan kendince, o hayvanın da hakkı var.. hem de hiçbir şey vermeden... İnsan denen cani varlıktan önce onlar vardı....

Bu yazdıklarım size değil yanlış anlamayın sadece çok duyuyorum da böyle yok amaan pistir onlar aman ben korkuyorum diyerek her b.ku kendilerine tahsis edilmiş sananları... Üstelik o canlı kendni savunamıyorken.....

Son düzenleme:
Back
X