iş bulur da kendisine vize için sponsor olacak şirkette iş bulması lazım.Bu kadar iyi İngilizcen varsa niye yüksek lisans yapıyorsun ki bulursun iş
Oturum almak is bulmaktan daha zor ki şu an millet gerekçesiz ilticayı bile deniyor ppkjgff en azından itiraz süresi ile birlikte 2 yıl kalabilirim Almanya’da diyeiş bulur da kendisine vize için sponsor olacak şirkette iş bulması lazım.
onu da herkes kolay kolay bulamıyor---bulamaz demiyorum, ama zor. yani işi bulmak değil belki ama işi tr'deyken bulmak zor.
kaldı ki...
bu kadar iyi inglizcesi olmak pek anlam ifade etmiyor aslında. avrupada inglizceyi herkes biliyor. mühendislik akademisyenlik vs gibi şeyler haricinde tek ingilizceyle iş bulmak almanyada zor bile sayılabilir.
ama oraya gitsin alışsın etsin oturumu varken iş ararsa bulması kolay olur.
maalesef öyleOturum almak is bulmaktan daha zor ki şu an millet gerekçesiz ilticayı bile deniyor ppkjgff en azından itiraz süresi ile birlikte 2 yıl kalabilirim Almanya’da diye
Ben biraz araştırdım da YouTube kanallarında şöyle videolar var “1senede nasıl b1 seviyesine geldim” dedim yuh bu dil gerçekten çok zormaalesef öyle
o yüzden öğrenci olarak gitmek daha mantıklı
hatta burada bir yüksek lisans programına kaydolup Erasmus deneyebilir, bu en mantıklısı şu anda. Erasmus programlarının çoğunda dil kursu da var zaten gider orada öğrenir. normalde çoğu okul 1 dönem yolluyor ama madem göze almış 2 dönem için gider.
bence 1.5 sene sonrasına plan yapmaktansa burada yükseğe kaydolup 1 sene burada okumak sonra erasmusla gitmek daha mantıklı bir alternatif. o sırada a1-a2-b1 burada da halledilir.
erasmusta yapamazsa yüksek lisansı hiç yapamaz yalnızBen biraz araştırdım da YouTube kanallarında şöyle videolar var “1senede nasıl b1 seviyesine geldim” dedim yuh bu dil gerçekten çok zor
Erasmusta da insan çok hevesli olmadıkça 1senede hem dersleri iyi tutup hem dil öğrenmesi çok zor hiç çocuğu ile ilgilenmeyecek mi daha 2 yaşındaof gun niye 24 saat ya
Öyle olsa buraya konu mu açar ?erasmusta yapamazsa yüksek lisansı hiç yapamaz yalnız
Almanya'da okumak zordur
burada derslerini alır geçer mesela, gider orada sadece dil dersi alır --diğer dersleri de kağıt üzerinde alır da vermese de olur, önemli değil. ama yüksekte öyle değil geçemezse atılır öyle bir sorun var.
bunu neden söylüyorum erasmusa iyi kötü vize çıkıyor, çoğu yerde yurt veriyorlar, yoksa buradan ne ev tutabilir ne kreş ayarlayabilir.
mesela makedon bir arkadaşım (bulgar üniversitesi mezunu bulgaristanda master yapıyor) erasmusla gitti almanyaya
ki kızın kendi çekirdek ailesi almanyada
buna rağmen ev bulamadı
öyle diyim.
öğrencilerin büyük kısmı paylaşımlı yerlerde filan kalıyor
ya da ailesi ben ödeyecem kirayı diyor imza veriyor da ev sahibi öyle veriyor evini
tabi konu sahibi derse ki ayda 5 bin euro net gelirim var ve kanıtlayabiliyorum, o zaman başka şeyler konuşuruz.
Bu yil kardesim gidiyor almanyaya yuksek lisans icin sinavlara girdi ingilizce anadil seviyesinde denebilir suan okullar basvuru tarihini actikca istedigi okullara basvuru yapiyor aldigi puana gore simdilik 2 okula yapti girdigi sinavin adini unuttm önce ona girmeniz gerekmiyormu garantör istiyorlar almanyada yasayan veya 10 bin euro hesabinizda olmali gibi şartlari var ev kiralari cok yuksekmis ve öğrnciler ortalama 1000 euro kazanabiliyorms 1500 kazanmak isteyenler okulu asmak zorunda kaliyorms falanBoşanmış biri olarak 2 yaşındaki çocuğumla Almanya’ya gidip yükseklisans yapmak istiyorum.
Ev nasıl tutarım? Buradaki eşyalarımı nakledeceğim. Çocuğu kreşe nasıl yazdırırım? Kreş günde kaç saat olur? O kreşteyken ben de okula gitmek istiyorum. Yalnız olacağım, sizce yapabilir miyim?
Almanya daki hayatı bilenler yardımcı olursa çok sevinirim. Bu arada sıfırdan yeni Almanca öğreniyorum.
Niye İngiltere'de yüksek lisansa başvurmuyorsunuz? Almanya'da İngilizce YL yapabilirsiniz ama çalışma hayatı için yine en az B1-B2 Almanca bilmeniz lazım. Sizi temin ederim kolaylık bakımından İngilizcenin yanından geçemez ve İngilizce biliyor olmanız Almanya'da çok da sizi ön sıralara atmaz. Yaşıtlarınızın hepsi sizin seviyenizde olacaktır lisan bakımından. Sokakta ve iş hayatında iyi derecede Almanca olmak zorunda.Ben üniversiteyi İngiltere de okudum ve iyi bir notla mezun oldum. Dolayısıyla İngilizcem çok iyi seviyede. Yüksek lisansta İngilizce programlara başvuracağım. Maddi olarak da birikmiş param var en az bir yıl yetecek kadar. İkinci yılımda staj yapmayı sonra da işe girmeyi düşünüyorum.
Eşimden de nafaka isteyeceğim.
Anne babamın yeşil pasaportu var, gelip bana yardım edebilecekler.
büyük ihtimalle ingilteredeki y.lisans programları paralı olduğu içinNiye İngiltere'de yüksek lisansa başvurmuyorsunuz?
Merhaba, bu işlerden anlıyorsanız ben de size bir şey sorayım. ielts’e gireceğim, İngilizcem iyidir ve b1 seviyesinde Almancam var. Almanya’da özel bir okulda öğretmenlik yapmak istiyorum. Şansım var mıdır acaba ?benim bildiğim kadarıyla 1 sene -yüksek lisansı 6 aya bitiremeyeceğine göre en az 1 senesinin maddi durumunu göstermek durumunda.
almanyadaki bir bankada bloke hesap açacak
kendisi için her ay 934 euro x 12 ay tutarı o hesaba yatıracak ve bunu burada vizeye başvurmadan önce yapmış olması gerekiyor.
sonra çocuğun geçimi için de belli bir tutarı yine yatırıp göstermesi gerekecektir ama o tutara bakmak lazım emin değilim ne kadar
tr'den bloke hesap açmak zor bir işlem değil açar. ama 15 bin euro filan gibi bir parayı kenara ayırması lazım. her ay kişi başı 934 artı çocuk için ne kadarsa o kadarı çözülcek o hesabın kalanı hesapta kalacak, çekemez.
değil.
yani en azından 5 bin euro kira filan vermeyecek normal bir 2 oda 800-900 euroluk ev tutacaksanız mümkün değil. zaten çoğu yerde ev yok ki. daha kolay olanı siz eşyayı bir depoya kaldırın orada apart eşyalı bir ev tutun. türkiyede 3+1 evin eşyasını orada 3+1 eve taşımayı düşünüyorsanız ortalama öğrenci şehirlerinde (yani münih gibi büyük yerlerde filan değil) 3+1 120 m2 eve 2 bin eurodan aşağı çok zor... öyle büyük ev bulmak için köylerde müstakil ev bakmanız gerekir. daha kolay olanı ise kabul aldıktan sonra okulun öğrenci işlerinden yardım istemek. genelde yurt apart vs işlerinde yardım ederler. bir de almanyada 2+1 gibi +1 olayı yoktur ev 2 odaysa sadece 2 odadır + salon yok yani.
kreş ücretli mesela arkadaşımın çocuğu 2 yaşındayken 250 euro filan gibi bir ücretle gidiyor yanlış hatırlamıyorsam (ki bunu örnek veriyorum çünkü arkadaş da yabancı ve sosyal yardım vs almıyor kendisi ödüyor ücreti çünkü orada yerleşik türkler genelde çoğu şey için sosyal yardım alıyor)
saatleri siz belirtiyorsunuz 9-4 mesela. kreşler girerken form doldurtuyor bu çocuğun velisi kim kaçta alacak vs. diye. türkiyedeki gibi aslında yaş grubuna göre sınıflar değişiyor ücretler de biraz oynuyor.
ama ücretten ziyade yer bulması sorun. sıra var ben geldim hadi çocuğu yollayayım yok. önceden kağıt kürek işlerine başlamanız lazım.
Ben de konu sahibiyle hemen hemen aynı durumdayım. Benim mesleğim dezavantajlı. Öğretmenlere İngiltere’de çok az maaş veriliyor, bir de İngiltere sosyal devlet değil çocuklar açısından. Çocukların eğitimi, sosyal devlet, göçmen politikası gibi sebeplerden dolayı Almanya daha iyi. Hollanda da iyiymiş. Benim akrabalarım da var Almanya’da. Ben de Almanya’da İngilizcemle iş bulup, orada kalmayı planlıyorum. 10 yıllık yeşil pasaportum var, çocukların da yeşil pasaportları var, keza annemin ve babamın da. B1 Almancam var ama konuşmam kötü, 1 sene Almanya’da kalsam toparlarım diye düşünüyorum. İnşallah başarırız konu sahibi…büyük ihtimalle ingilteredeki y.lisans programları paralı olduğu için
almanyada okula para vermeyecek
ingiltere'de en kötü 10 bin pound okul parası verir
almanyada o parayla bir sene geçinir...
Yeşil pasaportun oturum iznine veya çalışma vizesine bir faydası yok. Vize muafiyeti var ama uzun süreli kalmak hatta çalışmak için vize alacaksınız. 6 aylık süre içinde en fazla 90 gün kalabiliyorsunuz ülkede.Ben de konu sahibiyle hemen hemen aynı durumdayım. Benim mesleğim dezavantajlı. Öğretmenlere İngiltere’de çok az maaş veriliyor, bir de İngiltere sosyal devlet değil çocuklar açısından. Çocukların eğitimi, sosyal devlet, göçmen politikası gibi sebeplerden dolayı Almanya daha iyi. Hollanda da iyiymiş. Benim akrabalarım da var Almanya’da. Ben de Almanya’da İngilizcemle iş bulup, orada kalmayı planlıyorum. 10 yıllık yeşil pasaportum var, çocukların da yeşil pasaportları var, keza annemin ve babamın da. B1 Almancam var ama konuşmam kötü, 1 sene Almanya’da kalsam toparlarım diye düşünüyorum. İnşallah başarırız konu sahibi…
2 tip özel okul var. Biri ülkeye geçici süreyle gelenlerin (mesela elçilik çalışanları veya global şirketlerde yönetici vs) çocuklarının gittiği İngilizce eğitim veren özel okul; diğeri de engelli çocukların gittiği özel okul. Her yerde devlet okulu vardır, özel okul yok gibi bir şey.Merhaba, bu işlerden anlıyorsanız ben de size bir şey sorayım. ielts’e gireceğim, İngilizcem iyidir ve b1 seviyesinde Almancam var. Almanya’da özel bir okulda öğretmenlik yapmak istiyorum. Şansım var mıdır acaba ?
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Kendimce bir çıkış arıyorum. Türk kültür merkezlerinde öğretmenlik yaparım umuduyla halk oyunları sertifikası bile aldım. Ama oralardan da ses yok. Elimden geleni yapacağım. Olmadı, maarif vakfına ve yunus Emre vakfına başvuracağım. Keşke güzellik uzmanı falan olsaymışım, olmadı o yollara başvuracağım artık.2 tip özel okul var. Biri ülkeye geçici süreyle gelenlerin (mesela elçilik çalışanları veya global şirketlerde yönetici vs) çocuklarının gittiği İngilizce eğitim veren özel okul; diğeri de engelli çocukların gittiği özel okul. Her yerde devlet okulu vardır, özel okul yok gibi bir şey.
İlk bahsettiğim British School ve International school. British school öğretmenleri İngiltere'den geliyor. International school hakkında fazla bilgim yok. İsterseniz şimdiden International school için araştırma yapın. Açık pozisyon varsa başvurun. Hatta ne olur ne olmaz British School'a da başvurun. Internet sayfalarında açık pozisyon var mı diye ara ara kontrol edin. Yanlış yönlendirmek istemem bu okullar için Almanca şartı var mı bilmiyorum.
Bu okullar dışında B1 seviyesinde öğretmenlik şansı yok maalesef.
almanya'da çok fazla özel okul yok ki...bir de merkezi bir yerleştirme de yok tek tek okul gezip başvurmanız lazım.Merhaba, bu işlerden anlıyorsanız ben de size bir şey sorayım. ielts’e gireceğim, İngilizcem iyidir ve b1 seviyesinde Almancam var. Almanya’da özel bir okulda öğretmenlik yapmak istiyorum. Şansım var mıdır acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?