İngiltere’ de yüksek lisans ücretleri en az 25 bin pound, Almanya’da ise bedava. Dolaysıyla Almanya’da aynı para ile çalışmadan geçimimi sağlayabilirim.
Diğer taraftan sürdürülebilirlik ve çevre alanında yüksek lisans yapacağım, bu dalda da en iyi okullar Almanya’da bulunuyor. Ayrıca Almanya sosyal bir ülke öğrenci olmama rağmen çocuk yardımı bile alabiliyorum.
Biliyorum ev bulmak çok zor ancak bazı üniversiteler ile yazıştım, çocuklu ailelere kampüste daire ve hatta kreş bulunuyormuş. Detayları araştırıyorum. Eğer bunu ayarlarsam çocukla beraber hiç kampüsten çıkmama gerek kalmaz :) okulların çok zor olduğunu da biliyorum. Ama şansımı deneyeceğim, çocuğu tam gün kreşe yollarsam bir de o uyuduktan sonra ders çalışırsam başarırım heralde.
Gitmeme henüz 1,5 yıl var ve dil kursuna başladım, okulunda 2 yıl olduğunu düşünürsem, 3,5 yıl içinde Almancamı bence B1-B2 yapabilirim ve iş bulurum diye düşünüyorum. Ayrıca okurken de staj yapacağım. Bu da iş bulmamı kolaylaştırır.
Babası bu arada kesinlikte Almanya İçin izin vermediğini söyledi, ancak avukatım velayet bende olduktan sonra mahkeme kararı çıkartırız dedi. Çocuk küçük olduğu İçin velayet bende olacak zaten.