Almanyada Bosananlar...

• Konu Sahibi Konu Sahibi K01
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

K01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2014
22
6
36
38
Merhaba arkadaslar..Anlatmaya nerden basliyacagimi bilmiyorum...biraz uzun...trden evlenerek Almanyaya gelin geldim...2 univ.mezunuyum...sok oldunuz degil mi bende nasil yaptim bilmiyorum bu evliligim.. kuzenimin araci olmasiyla tanistik ...ve elemeye karar verdik. .Esim cok temiz cok saf biri bana gore..ve cok sevdim onu temizligini iyi niyetini...neyse Ama ailesi yuvami yikti...70 li yillarin mantiginda hepsi...gelin sabah kalksin hizmet etsin geceye kadar sonra cikip yatsin..anlatsam bitmez...ve esim acayip aileci oldu kaynanamin surekli durtmeleriyle onlar hep dogru ben yalnlisim ...alti ustlu oturuyoruz.keske ilk basta kabul etmeseydim...buzdolabini nasil calistirdigimdn...cami silmeme...camasir makinasini nasil dolduruyormusum ondan tutunda gece oglunu gec yayiriyomusm ise hep gec igudiyomus taa ona kadar karistilar...esimin yanina oturupta bir dugune bile gidemedim..ve 5 yillik evliyim ve bosaniyoruz.. 3 sene cocuk yapmadim sirf ayrilirsak cocugum sorunlu olmasin dye ve yine suclu oldum amacum neymis cocuk yapmamakta ve isteyerek 4.senede hamile kaldim...ve eziyetleri 5 kat artti ...esim zivanadan cikti keza aileside.. ve surekli yaln soyleyen biri oldu..yakaladikca yalnlarini delirdim...ve bana gore hayatindaki insan taa o zmndan beri vardi...cocugum dogdu adam yine ayni ilgisiz ...kisaca sorularim var burada yasayanlara...avukat tuttum tabiki ama basindan gecenler daha iyi bilir bu olaylari...8 aylik bebegmle bosaniyoruz esimle ve o istiyor ailesiyle...sorularim sunlar? 1) Almanyada jobcenter a basvurdum yardim parasi icin ne kadar verirler ben ve 8 aylik bebegim icin? 2) 8 aylik bebegime esim ne kadar nafaka oder ve banada oder mi ? Bosaniyoruz com mutsuzum
.....tek dusundugum kizim...

Öncelikle gecmis olsun .sahsen bosanmadim ama cocuklara ödenecek para babanin gelirine göre hesaplanir. En azi 340 euro sanirim. Job center size ödeyecek para da size esiniz tarafindan ödenecek nafakaya bagli. Ama hic calisma hayatiniz olmadiyaa ve esiniz ödeyemezse birseyler Hartz4 ödenir en fazla sanirim

Buraya geldikten sonra almanca kursuna gittim...sonra hemen kendim bir is buldum mutfakta calistim 2 sene.. vollzeit...sonra markette calistim...ehliyetimi yeniden yaptim trdeki gecerli degilmis...o kadar gucume gidiyorki ben buraya onun icin geldim 2.kez yeniden bir hayat kurdum...ve ailesi in bitmek bilmeyen islekleri ve davranislari yuzunden 8 aylik bebegmle ortaya takiliyorum.. ve esimin hayatinda bir alman varmis bu da en acisi...bir insan hic mi dusunmez bebegini...nasil yapar...bir kere ailesine dur diyemedi bir kere bize sahip cikmadi cok canim yaniyor...ve simdi onun yuzunden hayatimi tekrar kurmak zorundayim.. su an ayri yasiyoruz ev ariyorum..islemlere basladim ...babasi yanimda bosa bunu diyor esimden tik yok..kendi fikirleri olmadi hicbir zaman.. esimin parasida kiymetlidir canini acitmak istiyorum acikcasi. .2000 e geliri var aylik...1 cocugumuz var...ins.devlet butun parayi ondan alir...

Siz Almanya'da mı kalacaksınız boşandıktan sonra ?

Kalmak istemiyordum once...ama esim avukatiyla bastiriyor...cocugu goremezmis ben trye gidince o kadar cok cocugunu dusunseydi bunlari niye yapti...avukatimlada konusuyorum...velayet bana gecince kimse tutamaz beni burda degil mi?Bu bencillik olmaz mi sirf o istiyor dye hayatimi burda niye tuketeyim...

Ben almanyada avukatim ve fazla bilgi sahibi değilim şuan ama şöyle kisaca cevap verim:
1. Cocuk nafakasi: Düsseldorfer Tabelle var, eşinizin gelirine göre nafaka bağlanır bebeğe. Tabelleden bakabilirsiniz. Extra olarak Kindergeld aliyorsunuz zaten ve Job Center bebek icin aradaki kalan Differenzi tamamlar. Yani toplamda maximal 416 Euro alabilir bebeğiniz.

2. Size job center kira yardımında bulunur ve harçlık olarak ~ 460 Euro civari verir. Kiraniz en fazla nekadar olabilir bunu bilemem, yaşadığınız sehire bağlı.

Oturumunuz varmi?

Öncelikle hakkında hayırlısı olsun diyeyim...
Yasadigin yere göre jobcenterden alacağın para miktarı değişir, tutacağın evin metrekaresi nebenkosteni falan çok önemli, bu konularda seni bilgilendirdiler mi? Ayrıca wohngelde başvurabilirsin... eşin nafakada sıkıntı yaratırsa jugendamta gidip UVG için başvurabilirsin... Su an ayrıca Elterngeld alıyor olman lazım... çocuğun doğunca ilk bi sene 300 civarı sonra da 6 ay boyunca 150 civarı bi miktar olacak.. eğer eline geçmiyorsa ve eşin olacak adamin kontosuna gidiyorsa onu hemen kendi hesabina gecirt... ve 2 üni mezunusun mutfakta çalışacağına neden diplomanı tanıtıp kendi mesleklerin üzerine yogunlasmadin?

Yukarda okudum, eşinizin geliri baya güzelmiş. Bu sebepten dolayı nafaka fazla düşük olmaz- ama siz Job Centerdan geçirdiğiniz sürece sizin işinize yaramaz çünkü eşinizden gelen para direkt job centerdan gelen paradan kesilir.

Bunalmadan yavaş ve sakin şekilde delil toplayin.

Oturumum Agustosta bitiyor ama bebegimin ustunden alabilirmisim avukatim hicbir sorun olmaz dedi.olmaz degil mi?jobcentera dun gorustum ve diplomLarimi gosterdim bunun ustunde dil egitimi verecegini soylediler konusma ve anlamaminda almanca gayet iyi fakat kursa baslasam gerektigini brlirttiler kabul ettim...bebegimi krese vericem bn kursa gdecgim...evet kirami onlar odeyeckmis...su an ev ariyorum...esya icinde yardim edeceklerini soyledikler..ins.hersey guzel olur...peki bosandiktan snra kizimla trye gitmek istesen gidemez miyim?illa esimin onayi mi olmasi lazim..yani diyelimki trde yasamak istersem...

Süper, bakin hepsi yoluna girer. Sakın korkmayin. Asla ortada kalmazsınız.

Velayete bağlı. Genelde yari yariya olur. Eşiniz sorunsuz bir insansa onunda haklari yenmez. Bu şekilde izinsiz gidemezsiniz. Tatile bile izini gerekli olur.

Evet elterngeld ve kindergelde benim ustumde ...soyle ozetliyim cocuk dogsun seni bosayacagim cocuk 3 yasina gelsin seni bosayacagim diyordu hep hamileligim berbat gecti..sekerim tiroidim hep yuksekti..bebegm 2 aylikken yine beni evden kovdu ve aileside dahil ...trye gittim kendisi aldi yolladi...ailemin yanina esim yolladi...ilk haftalar aramadi sormadi snra ben dedimki bosanmak istiyordun gel burda ayrilalim...bu kez hayir pismanim senide bebegimide istiyorum dedi 3 ay kandirmis beni burdan ayri ev buldum oraya tasinicaz neler neler...artik benim bir ailem var..yaptiklarim icin bin pismanim dedi trye geldi 1 hafta ailemdn ozur diledi bnden herkesi ikna etti ve Almanyaya donduk...dondugumuz gece eve girdim bsktimki evde degisiklikler var ...anlayamadim once ...aglamata basldm cunku aylardir orada degildim ...ve dondu bna dediki konusalm ne konusucaz dedim...elimi tuttu benim senle evliligim bitti ayrilicaz burda dunyam basima takildi tabiki aglmktan helak oldum bebegim desen anlatamam...esyalarini evden toplayip gideli 3 ay olmus hayatimda biri var dedi.yatak odasina gittim abla ya abla ya burasi bizim evimizdi nasil tasindim burasi bizimdi dedim bayilmisim hicbir esyalarini bulamayinca ayilttmis beni snra toparlNdi m ve tartistik yine bizi cöp gbi eve atip gitti...ertesi gun kuzenimde geldim o eve donemedim.. avukat tuttum..anliyacaginiz cok zor durumdayi....kursa gelince ailevi problmlerden devam edemedim kursa kayinvallidem denen pislik sinana gideceğimi anladigi gun evde kavga cikarirdi...ve kendimi bir an once ise attim evde kaldikca kadin sinir ediyodu beni...snra cocuk oldu ve 5 kat artti yastiklari ogluna hanim almami s kendine köle almis beni...boyle daha cok var anlar anlat bitirmem..jugentamtada gittim basvurdum yardim icin...peki wohngeld ne nereye basvuracagm ? Evet bilgilendirdiler kiralik tutacagim evin m2 nebenkostenlerini hepsini soylediler...bilmedigim ne varsa ogrenmek istiyorum...ve su an kursa basliycam o tertemiz isime trdeki gbi geri donecegim ins...tek sorunum dil...kizim icin dik durmam lazim ...onlara en buyuk cevabim bu olacak..kendi ayaklarini ustunde tamamen durums biri olarak ..ve kabullenemedikleri o diplomalrimlatemiz bir ise sahip olmak.

Son düzenleme:
Delil derken ne yapayim mesela ornek verir misiniz? Dedektif tutayim dedim gerek yok dendi aldatilmk iffetsizslik olarak gecmiyormus burada...napabilirim bilmiyorum?esimden geln para nasil jobcenterdan direk kesilir anlamadim ? Aciklar misiniz?

tr derken? Sanki bilmediğiniz bir ülkeden bahseder gibi yazmışsınız. Çok mu zor Türkiye yazmak? Diplomalarınızın geçerliliği yok mu Almanya' da? Iki üniversite bitirdim diyorsunuz. Bölümler?

Merhaba
Öncelikle Türkiyede evlendiginizi ve oranin kanunlarina göre bosanmak istediginizi beyan edeceksiniz. Ve bu yüzdende aldatmadan dolayi tazminat hakkina sahip olacaksiniz. Cünkü Almanyada aldatmadan dolayi arti bir hakkiniz yok.Eger ikinizde Tprk vatandasiysaniz böyle bir hakkiniz var. Sonrasinda Wohngeld icin Rathausa basvurmalisiniz. Ve Rathaus size evde bulmak zorunda.Sürekli gidip durumunuzun zorlugunu anlatin.Cocugunuz Alman ve Türk vatandasi oldugu icin oturumunuzda problem olmaz.Ve sizin yerinizde olsam diplomalarimla denklestirme yaptirip sonuna kadar haklarimi kullanirim. Kayinvalidenizle hala altli üstlüyseniz baski gördügünüzü beyan edip hemen ev isteyin herzaman yedekte evleri olmali belediyelerin. Cocugunuzla nerde yadayacaginiza siz karar verirsiniz. Esiniz buna karisamaz.Tavsiyem durumu cok iyi arastirin ve bosanma davanizi konsolosluk araciligiyla Türkiye odakli acin her iki ülkenin haklarindan faydalanin. Cocugunuzla güzel bir hayat diliyorum.

Yani toplamda 900 e mu alabilirim? Kindergeld ve elterngeld icine dahil mi bu paranin ...ve velayet ikimizin oldugu zaman babasyla ben trye donup orda yasamak istersem kizimla bu olmaz mi...oturumumuzu oldurtmem 6 aya bir bir is cikis yapabilirim? Bunun icinde mi esimin imzasi lazim? Kizim almanvatandasi...a2 sertifikam var b1 icin ve diplomalarimida ilgili dil kusuma bu sene basliycam..suresiz oturum b1 le alicam zaten...devlet kursa yolliycak basladim islemlere...yardimci olur musunuz sizde avukatmissiniz ...bilgi verebildiginiz kadar...tesk.ederim...

Bu gurbete giden aileler neden hep böyle sorunlu anlamıyorum. Ya çok kültüre bağlı kalmış ya da çok farklı kültüre kaymış oluyorlar. Canım eşini karşına alıp hiç konuştun mu başka bir semte taşınmayı? Bir de böyle deneyim herkese bir de böyle şans verelim de.

Canim Allah yardimcin olsun. Bende almanyadan benimde aile sorunlarim ayni sekilde hemen hemen.
Bende su an ayriyiz esimle ama bosanmadik. Ailemin yaninda kaliyorum. Cocuk icin en az 270 Euro alirsin
tahminen eger en az 1900 eline geciyorsa kendin icinde alirsin 400 falan. Jobcenter sana cok seyde yardim ediyor eger
alabiliceklerini bilirsen. Ev esyasi icin bebek esyalari icin, kiranida öderler eger onlarin verecegi kadar para bir daire
bulabilirsen. Size yardim etmek isterim en azindan özelden size yazdigim ve müracat ettigim kagitlari yollayabilirim sizde kopyalayip verirsiniz aynisini Jobcentere. Sakin kararinizdan dönmeyin lütfen cünkü degisen birsey olmayacak, hatta
eskisinden daha kötü oluyor. Sadece evinizi ayirirsa ve sartlari önceden yerine getirirse sans verin egerki sevginiz varsa. Su an nerde kimin yaninda kaliyorsunuz? Kindergeld hemen kendi üzerinize alin eger o aliyorduysa. Yardimci olabilecegim birsey varsa söyleyiniz.
Allaha emanet olun.

Delil derken ne yapayim mesela ornek verir misiniz? Dedektif tutayim dedim gerek yok dendi aldatilmk iffetsizslik olarak gecmiyormus burada...napabilirim bilmiyorum?esimden geln para nasil jobcenterdan direk kesilir anlamadim ? Aciklar misiniz?

Eşiniz iş yerinden istifa edebilir mesela- nafaka ödememek icin. Gelir kağıtlarını, ve Arbeitsvertrag fotokopisini çekebilirsiniz. Altın varsa onlari ortadan yok edebilir. Düğün videosu, fotoraflar vs. Hatda sizin onunla sadece oturum icin evlendiginizi iddaa edebilir... siz sürülürsünüz ve çocuğun vekaleti ona verilebilir. Bu sebepten bütün mutlu anlarinizin fotosunu bir Usb stickde muhafaza edin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…