Almanya'da yaşıyorum ve depresyondayım dil konusunda?

Kursa gitmek sıkıyor beni işte sebebini bilmiyorum zaten b1 sertifikam var ama tabi uzun zamandır düşmedim üzerine evdede türkçe konuştuk hep eşimle oğlumla tekrar yapmayınca zor oluyor sizinde dediğiniz gibi çalışmak en iyisi belki.

Sizi fazla uzmek istemiyorum ama arkadasimin kuzeni Almanya'ya gitti ailece ve kocasiyla issiz kalip devletten yardim alip devlet dil kursuna gonderildi. O da gitmek istemiyormus ve dil sinavini iptal ediyormus. Sizin durumunuzu bilmiyorum, ama onlara demisler Eger devamli iptal ederse oturma iznilerini kaybetme sebep olabilirmis. Bunu arastirmanizi tavsiye ederim size. Bundan haric Eger kurs zorunlu degil Eger sadece dil sinavi zorunluysa internette arastirin online dil kurslari var. Ben de Turkiye'de yabanciyim ve turkce bilmedigim icin cok zorluklari cektim is konusunda. Dil kursuna gitmek istemedim ama kendimi gelistirmeye calistim yani kitaplari okuyarak, gazeteleri vs vs. Yine de ozguvenim cok dusuk sanki, tanimadigim insanlarla turkce konusmaktan cekiliyorum ama elimden geleni yapmaya calisiyorum. Siz de bu problemle yuzlesmeniz lazim.

Bak burda bizim almanca topigimiz var oraya gel biraz kafan dagilir
Yabancı Dil bölümünde wir lernen deutsch adi

Aile dr git seni psikoloğa yollasın eşin işe girerse kurtulursun sosyalden çocuk yok mu eşinle mutluysan sorun yoksa çoçukta yapabilirsin

Bakın arkadaşlar depresyon böyle birşey değil zora girince çıkacak yada belli bir yerde alanda çıkacak çocuğun okulunda ifade et dışarda et ama kursta zorlanınca depresyondayım sosyal fobim var kimse için hayat kolay değil ama kolay ı varken zorlamamanın adı hastalık olmasın

8 sene çok uzun yaa hiç mi bakkala çakkala gitmedin evde mi oturdun 8 sene

Dikkat daginikligi olabilir mi sende, yani ADHD. Bir psikologa danisman gerekiyor bence. O gerekli yerlere yonlendirir seni. Tercumanla gidebilirsin.

Bir de zaten orada, burada, evde ogrenme. Ogreneceksen kursunda ogren. Zaten telaffuz sorunu oluyor bir de dilbilgin yarim kalmasin.

Valla ben sinirlendim bile. Oh ne güzel ya başka ülkeye gidip işsizlik maaşıyla ..... gibi yaşamak. Umarım konu sahibini ve eşini sınır dışı ederler. Çalışmak ortama uyum sağlamak isteyenler gitsin avrupaya. Yuh artık ya hıncımı alamadım yeminle

Bence terapi alın ilaçlar bir yere kadar rahatlatır sadece. Bu durumun bir sebebi olmalı? İnsanların tavırları mı yaşadığın bir olay mı buna sebep oldu bunu öğrenmek lazım terapi talep edin orada. Bazen olur insan o şekilde özgüveni kırılır kendisini birşey yapamaz hisseder vss. Eşiniz iş bulursa sanırım en azından kursa gitme probleminiz çözülecek.

Ya bence tam tersine ne kadar şanslısın, ben Almanca öğrenmek istiyorum ama Almanyaya gidemiyorum, şu aralar da sıkışık olduğum için kursa da gidemiyorum. Ama kendin evde çalışırsan kursta güvenin gelir bence. Çok güzel telefon uygulamaları var mesela bak Memrise diye bi dil programı var ben baya Almanca kalıp öğrendim ordan daha bir çok var günlük aksatmadan çalışırsan başarırsın hatta kurs da zevkli gelir, pes etme.. Tek derdin bu olsun yav :)

Ya sorun kendine güvesnsizlikse yukarda dediğim gibi, ama yok ben oturduğum yerden işsizlik maaşı alıyım diyosan o para HARAMMM haberin olsun... Hak edilmeyen para hele hele bi müslümana hiç yakışmaz...

"öğrenmeyede fazla hevesim yok çok sıkıyor beni almanca"
yok sizin derdiniz rahatınızı bozmamak sanırım, ekmeğini yediğiniz ülkenin dilini öğrenmemek niye bu kadar diretiyosunuz çok yazık...8 sene yazık ya... Sonra Türklerin filan adı çıkıyo tembel diye.. Çok üzülüyorum. Geçmişte kısa bi süreliğine Almanyaya gitme fırsatım olmuştu adamlar daha güneş doğmadan sabah namazı bazı müslümanlar fosu fosur uyurken işe gidiyordu, her şey acayip düzenliydi.. Bi müslüman olarak çok üzülmüştüm müslümanların haline...

Daha once bazi benzer durumlari yasamis biri olarak soyluyorum, insanlar bazi seyleri yasamadan cok guzel ahkam kesmekte ustalar, zaten bir onu iyi yapiyoruz. Negatif yorumlara pek takilmayin, uzulmeyin.

Ilaclarinizi duzenli kullanin iki hafta oldukca yeni, etki etmesi icin daha uzun zamana gerek var.
Kursu da iptal ettirmeyin, rapor almadan devam edin. Sosyal fobi bende de var, tek basima bir yerlere gitmekten acayip rahatsizlik duyuyorum, vucut isim yukseliyor ileri derecede terliyorum.
Yeni ortamlar beni rahatsiz ediyor, bir iki bir iki disari ciktikca bunu insan uzerinden az da olsa atiyor.

Boyle gunluk markete cikmalar falan eger eviniz sehir merkezinde ise mumkun aksi halde degil. Insanlarla karsilacak Oxford Street kalabaligi yok, markete girsen en fazla merhaba, iyi gunler, su urun nerede? ne kadar? falan dersin. Gunluk sohbet yapabilme imkani yoktur.
Cocugunuz varsa dil ogrenme mecburiyetiniz var, odevlerine yardim ederken, doktor kontrollerinde, okul toplantilarinda cocugunuz her bakimdan donanimli ebeveynlere sahip olmayi hakediyor.

Esiniz neden issizlik maasi aliyor girebilecegi bir is olmasi lazim. Devlet bazi kurumlara yonlendiriyor diye biliyorum.
Issizlik maasi hakkiniz ancak verilen hakki suistimal etmemek gerek. Yardim alinca bir adim ileri gidip, yasam standartlarinizi yukseltemezsiniz.

Esiniz is bakarken sizde kursa devam edin, hatta mumkunse mini job bulun. Eminim calistikca sosyal hayatin icinde oldukca daha da bir seyler uretmeye cabalayacaksiniz.

Cok afedersiniz ama yuh.
8 senede insan nasil bir dili ogrenmez?
Bence kendinize bahane bulmayin. Hayir yani nasil anlasiyorsunuz, hic mi disari cikmiyorsunuz? Madem bu kadar inat edeceksiniz neden dilini ogrenmek zahmetinde bile bulunmadiginiz bir ulkeye gelin gittiniz?
E pes yani..

İşte adamların bizi sevmeme nedeni bu!
Turistik bir gezide biriyle tanışmıştık adam Türkçe konuşmuştu benle komsusu Almanca ogrenemeyince öğrenmis ve Türkçe haric bir dil konuştuğumu duyunca çok şaşırmıştı Turklerin imajını sizin gibi hazircilar yuzunden bu hale geliriyor zaten.
İki sene hazır para yemeye utanır insan. Utanır da biraz gayret eder yazık yazık.
Vicdanı olan adam hem para gelsin hem kurstan yirtayim demek yerine dort elle sarılır baska kurslara gitmek için de çabalar ki ose gitsin. Ama nerede?
Hazır gelen bedava para daha tatlı dimi.
Yurt dışında sızın gibi insanlar yüzünden onyargi var bizlere. Benim kuzenim bu imaj yüzünden orada uc kurusa deli gibi çalışırdı. Adam yüksek mühendisyi bira satıyordu. Ama o çalışkanlığı sayesinde şimdi yükseldi kndi isini yapıyor.
Yazık be vallahi yazık.
Utanma da yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…