Sizi fazla uzmek istemiyorum ama arkadasimin kuzeni Almanya'ya gitti ailece ve kocasiyla issiz kalip devletten yardim alip devlet dil kursuna gonderildi. O da gitmek istemiyormus ve dil sinavini iptal ediyormus. Sizin durumunuzu bilmiyorum, ama onlara demisler Eger devamli iptal ederse oturma iznilerini kaybetme sebep olabilirmis. Bunu arastirmanizi tavsiye ederim size. Bundan haric Eger kurs zorunlu degil Eger sadece dil sinavi zorunluysa internette arastirin online dil kurslari var. Ben de Turkiye'de yabanciyim ve turkce bilmedigim icin cok zorluklari cektim is konusunda. Dil kursuna gitmek istemedim ama kendimi gelistirmeye calistim yani kitaplari okuyarak, gazeteleri vs vs. Yine de ozguvenim cok dusuk sanki, tanimadigim insanlarla turkce konusmaktan cekiliyorum ama elimden geleni yapmaya calisiyorum. Siz de bu problemle yuzlesmeniz lazim.Merhaba arkadaşlar ben 8 senedir Almanya'da yaşıyorum,buraya geldiğim zaman 6 ay dil kursuna gittim,ama şimdi eşim ve ben çalışmıyoruz ve devletten para alıyoruz,devlet beni yine dil kursuna gönderdi fazla konuşamıyorum diye ama 2 hafta gittim bıraktım çünkü depresyona girdim,kursta çok kötü oluyorum ellerim ayaklarım buz kesiyor birşey okuyamıyorum topluluk içinde ve konuşamıyorum yüzüm sapsarı oluyor bütün gücümü kaybediyorum neden böyleyim bilmiyorum, eşime iptal ettirelim diyorum kursu çünkü artık gidemem,bundan sonrada hiçbir kursa gitmek istemiyorum çünkü bu benim için bir travma oldu önceden böyle değildim.bu kurslardan nasıl kurtulabilirim şuanda hala iptal ettirmedim hep doktorlardan hasta raporu alıyorum gitmemek için, ben evde öğrenmek istiyorum zaten öğrenmeyede fazla hevesim yok çok sıkıyor beni almanca,eşim işe girse beni rahat bırakırlarmı veya ilerde yine kursa başlarım diye çok korkuyorum,depresyon ilacı kullanıyorum iki haftadır çok zayıfladım üzüntüden,şuan gittiğim kurs bfz kursu yani meslek için almanca ama yapamıyorum sizce bunu iptal ettirmenin bir yolu varmıdır ya iptal olmazsa ne yaparım ben yardımmmm bunu yazarken bile ağlıyorum şuan
Bak burda bizim almanca topigimiz var oraya gel biraz kafan dagilirKursa gitmek sıkıyor beni işte sebebini bilmiyorum zaten b1 sertifikam var ama tabi uzun zamandır düşmedim üzerine evdede türkçe konuştuk hep eşimle oğlumla tekrar yapmayınca zor oluyor sizinde dediğiniz gibi çalışmak en iyisi belki.
Aile dr git seni psikoloğa yollasın eşin işe girerse kurtulursun sosyalden çocuk yok mu eşinle mutluysan sorun yoksa çoçukta yapabilirsinMerhaba arkadaşlar ben 8 senedir Almanya'da yaşıyorum,buraya geldiğim zaman 6 ay dil kursuna gittim,ama şimdi eşim ve ben çalışmıyoruz ve devletten para alıyoruz,devlet beni yine dil kursuna gönderdi fazla konuşamıyorum diye ama 2 hafta gittim bıraktım çünkü depresyona girdim,kursta çok kötü oluyorum ellerim ayaklarım buz kesiyor birşey okuyamıyorum topluluk içinde ve konuşamıyorum yüzüm sapsarı oluyor bütün gücümü kaybediyorum neden böyleyim bilmiyorum, eşime iptal ettirelim diyorum kursu çünkü artık gidemem,bundan sonrada hiçbir kursa gitmek istemiyorum çünkü bu benim için bir travma oldu önceden böyle değildim.bu kurslardan nasıl kurtulabilirim şuanda hala iptal ettirmedim hep doktorlardan hasta raporu alıyorum gitmemek için, ben evde öğrenmek istiyorum zaten öğrenmeyede fazla hevesim yok çok sıkıyor beni almanca,eşim işe girse beni rahat bırakırlarmı veya ilerde yine kursa başlarım diye çok korkuyorum,depresyon ilacı kullanıyorum iki haftadır çok zayıfladım üzüntüden,şuan gittiğim kurs bfz kursu yani meslek için almanca ama yapamıyorum sizce bunu iptal ettirmenin bir yolu varmıdır ya iptal olmazsa ne yaparım ben yardımmmm bunu yazarken bile ağlıyorum şuan
Valla ben sinirlendim bile. Oh ne güzel ya başka ülkeye gidip işsizlik maaşıyla ..... gibi yaşamak. Umarım konu sahibini ve eşini sınır dışı ederler. Çalışmak ortama uyum sağlamak isteyenler gitsin avrupaya. Yuh artık ya hıncımı alamadım yeminleNekadar degisiksiniz. Evde oturup hastaliktan veya issizlikten hem maas alin, hemde devlet sizi topluma kazandirabilmek icin gonderdigi kursa gitmeyin bide kursa gidince kendi kendinize depresyona girin?
Dili ogrenip napicam diyo....derin derin nefes alip veriyorum su an size sinirlenmemek icin.
ben almanca konuşamıyorum demiyorum konuşuyorum hatta iyi sayılırım doktorda veya oğlumun kindergartenda derdimi anlatabiliyorum grammatik temelini zaten aldım Almanya'ya ilk geldiğimde 6 ay gittim kursa böyle değildim.
Ya bence tam tersine ne kadar şanslısın, ben Almanca öğrenmek istiyorum ama Almanyaya gidemiyorum, şu aralar da sıkışık olduğum için kursa da gidemiyorum. Ama kendin evde çalışırsan kursta güvenin gelir bence. Çok güzel telefon uygulamaları var mesela bak Memrise diye bi dil programı var ben baya Almanca kalıp öğrendim ordan daha bir çok var günlük aksatmadan çalışırsan başarırsın hatta kurs da zevkli gelir, pes etme.. Tek derdin bu olsun yav :)Merhaba arkadaşlar ben 8 senedir Almanya'da yaşıyorum,buraya geldiğim zaman 6 ay dil kursuna gittim,ama şimdi eşim ve ben çalışmıyoruz ve devletten para alıyoruz,devlet beni yine dil kursuna gönderdi fazla konuşamıyorum diye ama 2 hafta gittim bıraktım çünkü depresyona girdim,kursta çok kötü oluyorum ellerim ayaklarım buz kesiyor birşey okuyamıyorum topluluk içinde ve konuşamıyorum yüzüm sapsarı oluyor bütün gücümü kaybediyorum neden böyleyim bilmiyorum, eşime iptal ettirelim diyorum kursu çünkü artık gidemem,bundan sonrada hiçbir kursa gitmek istemiyorum çünkü bu benim için bir travma oldu önceden böyle değildim.bu kurslardan nasıl kurtulabilirim şuanda hala iptal ettirmedim hep doktorlardan hasta raporu alıyorum gitmemek için, ben evde öğrenmek istiyorum zaten öğrenmeyede fazla hevesim yok çok sıkıyor beni almanca,eşim işe girse beni rahat bırakırlarmı veya ilerde yine kursa başlarım diye çok korkuyorum,depresyon ilacı kullanıyorum iki haftadır çok zayıfladım üzüntüden,şuan gittiğim kurs bfz kursu yani meslek için almanca ama yapamıyorum sizce bunu iptal ettirmenin bir yolu varmıdır ya iptal olmazsa ne yaparım ben yardımmmm bunu yazarken bile ağlıyorum şuan
Merhaba arkadaşlar ben 8 senedir Almanya'da yaşıyorum,buraya geldiğim zaman 6 ay dil kursuna gittim,ama şimdi eşim ve ben çalışmıyoruz ve devletten para alıyoruz,devlet beni yine dil kursuna gönderdi fazla konuşamıyorum diye ama 2 hafta gittim bıraktım çünkü depresyona girdim,kursta çok kötü oluyorum ellerim ayaklarım buz kesiyor birşey okuyamıyorum topluluk içinde ve konuşamıyorum yüzüm sapsarı oluyor bütün gücümü kaybediyorum neden böyleyim bilmiyorum, eşime iptal ettirelim diyorum kursu çünkü artık gidemem,bundan sonrada hiçbir kursa gitmek istemiyorum çünkü bu benim için bir travma oldu önceden böyle değildim.bu kurslardan nasıl kurtulabilirim şuanda hala iptal ettirmedim hep doktorlardan hasta raporu alıyorum gitmemek için, ben evde öğrenmek istiyorum zaten öğrenmeyede fazla hevesim yok çok sıkıyor beni almanca,eşim işe girse beni rahat bırakırlarmı veya ilerde yine kursa başlarım diye çok korkuyorum,depresyon ilacı kullanıyorum iki haftadır çok zayıfladım üzüntüden,şuan gittiğim kurs bfz kursu yani meslek için almanca ama yapamıyorum sizce bunu iptal ettirmenin bir yolu varmıdır ya iptal olmazsa ne yaparım ben yardımmmm bunu yazarken bile ağlıyorum şuan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?