Almanya'da yaşıyorum ve depresyondayım dil konusunda?

Konu sahibini cok uzerine gidilmis.

Belliki psikolojisi bozuk.

Siz onu elestrip laf sayinca daha kotu hissedecek kendini.

Kendisine guveni yok konu sahibinin siz buradan onu azarlayinca bir anda guveni yerine gelmeyecek.

Zaten normal psikolojide olsa bu dediklerinizi o da yapar ama degil iste.

Konu sahibi turkiye ye geri donmeyi dusunmez misiniz?

Herkesin kaldiracagi sey degildir yeni bir ulke yeni bir dil ogrenmek. Eger yeni dil ogrenip oraya ayak uyduracak gucu kendinizde gormuyorsaniz o kadar oz guveniniz yoksa Turkiye ye donmek en iyi karar gibi duruyor.

8 aydır orda olsa, ben de herkesin kaldıramayacağı şey diyebilirim. Ama 8 yıldır orda , çalışmaya da niyeti yok, dil öğrenmeye de . Arada coook fark var.

Ben de 9 seneye yakındır almanyadayim... Integrationskurs ve senin gibi Berufsbezogene Sprachkurs bitirdim... kursları işkence odası yerine bi sürü insanlar arkadaşlık kurabilecek eğlenceli bir mekan olarak görürsen çok kolay bitirirsin ve bişeyler öğrenirsin. ama en önemlisi bunca senedir burda olup ta yan gelip yatarak devletin parasını yiyip bi de böyle dil öğretmek için uğraşıyorlar diye cemkirmek hiç hoş değil. öncelikle part time da olsa mini job da olsa temizlik bile olsa girip bi işe çalışın... eşinizin 2 senedir işsiz olmasını da hiç anlayabilmiş değilim, Almanya gibi bi yerde gerçekten çalışmak isteyen adama iş çok benden söylemesi... yeter ki istek olsun...

yurt dısındada depresyona girmek yeni moda seni icin demiyorum ama bizde gecenlerde ordaydık fransyada gittik belcikayada tüm akrabaları genc kızları aynı numarada devlette para alıyolar uyuz olmamak elde degil

ama sen 8 sene olmusun yasamak baska sey cümle kuramasanda cogunluk kelimeyi ögrenmen lazım

Son düzenleme:
yerinizde olmaz isterdimm evde dili öğrenemezsiniz çıkıp sosyalleşin kalabalık caaddelerde yuruyun pastanede oturun insanların siparişlerini dinleyin vs. kursta öğrenemezsiniz kurs size grammer öğretir ben muhendislik okuyorum ve yazın gıdıp almanyada seneye dıl gelıstırmeyı o kadar ıstıyorum kı ama kursla falan degıl sosyalleşerek, siz kendinizi şartlamışşınız o yuzden bence bu kadar gerılıyorsunuz, kımse sizi kınamayacak konusurken yanlıs konusursanız, bence boyle yapınn

yoo valla 8 sene çinde yaşasam pek te güzel öğrenirim dili. hele birde artık orada yaşayacağımı bilsem.

devletten yardım kesilsin bak bakalım gidiyor mu kursa. herneyse.

8 aydır orda olsa, ben de herkesin kaldıramayacağı şey diyebilirim. Ama 8 yıldır orda , çalışmaya da niyeti yok, dil öğrenmeye de . Arada coook fark var.

O konuda haklisiniz. 8 yildir dil ogrenilmesiyse ve depresyona girildiyse o ulkeden maasta aliamali.

En iyisi donmek turkiye ye. Hem dil ogrenmeyeyim hem calismayayyim hemde maas alayim olmaz tabiki.

Sosyal fobi mi var sizde? Yardım alın bunun için böyle hayat geçmez.

Benim ablam 2 senede pek de güzel çince öğrendi 6 ay kursa gidip.
Sultanahmetteki garsonlar 5 dil biliyosa ki konuştum biriyle ve gördüm de konuştuğunu :) herkes her yerde öğrenir bence.

pardon ya, ilaçları kullanmaya başlayalı iki hafta olmuş onu gözden kaçırmışım, bildiğim kadarıyla bu tip ilaçlar aylar sonra etki etmeye başlıyor, biraz sabret, zamanla düzelirsin...

Sadece 2 senedir mi çalışmıyor? Vallahi ne güzel. Gerçekten çok kısa (!) Bir süre.

Ekmek elden su gölden. oh ne güzel.

İnsanda hiç mi yeni bir şey öğrenme merakı olmaz anlamıyorum. Bu kadar mı dar ve kapalı bir kafa yapısı olur

Almanya hukumeti de sizi adam etmeye çalışıyor ama nafile.

Alman olsam, size sinir olurdum. Gelmiş oturmuş ve benim vergimle hiç bir işe yaramadan maaş aliyorlar diye. Resmen sizi besliyorlar yaa.

Merhaba...bende almanyaya geleli 2 sene oldu...ilk geldiğimde doğumuma az bir süre olduğu için kursa gidemedim..sonrasında kızımın biraz büyümesini bekledim..devler eşim alman vatandaşı olduğu için kursa gitme zorunluluğu vermedi...ama kızım 1.5 yaşına gelince kendi isteğimle kursa yazıldım..ucretli olarak..şuan 6 7 ay oldu kursa başlayalı ve konuşmaya başladıkça daha severek gidiyorum..bir ülkede yaşayıp dil bilmemek gerçekten kötü...

Konu sahibi lütfen işkence gibi görmeyin bunu..kursta arkadaşlıklar kurun...birlikte birşeyler yapın..emin olun zamanla bu psikolojiden kurtulacaksiniz

Sizin yerinizde olmak isterdim dile kolay 8 sene. Turkiyede üniversitelerde bile bir sene hazirlikla ne güzel öğreniyor insanlar. Siz hayli hayli öğrenirdiniz. Psikolojik sorununuz varsa mutlaka doktora gidin Ne güzel imkanları var Avrupanın Sağlık konusunda da yardımcı olurlar muhakkak.
Okuduğum alan dolayısıyla hep alman ekolü ornek gosterilerek egitim aldık. Çalışkan insanlar bildiğim kadarıyla. Eşinizle sizin iki senedir çalışmayip bedava maaşla gecinmeniz pek hos durmuyor. Umarım herşey yoluna girer.

Aaa dönerler mi. Almanyayi sömürmek varken. .
İşte tam da bu yüzden almanlar yabancılardan nefret ediyor ve maalesef haklilar

Eşiniz de mi bilmiyor Almanca? O biliyorsa o öğretsin bari size. 8 sene az bir süre değil. Hergün dışarı çıkıp insanları dinleseniz yine bir şeyler ogrenirdiniz. Dil öğrenmekten bu kadar korkmayın. Ben 4 sene almanca gördüm, hiç de sevmezdim ama yine de öğrendim bir şeyler. Üstelik mebur da değildim. Siz yaşadığınız ülkenin dilini öğrenmeye mecbursunuz. Yanlış anlamayin lütfen ama 2 3 sene önce Türkiye'ye gelmiş olan suriyeliler kursa falan gitmedikleri halde pek güzel konuşuyorlar Türkçe'yi. Hatta çevirmenlik yapanları bile gördüm.

Dil konusunda bir Türkler bu kadar korkak bence ben öyle gözlemledim nedeni de yanlış yaparım dalga geçerler korkusu bunun için de bence taaa derinlere inmek gerek neden gelişemediğimizin nedeni herkesle her şeyle hata yapanla dalga geçip ego şişirmek filan....

Aynen sosyal fobi var yapamıyorum işte İnanın kendimden nefret ediyorum neden böyleyim diye ama olmuyor olmuyor arkadaşlar çok değişik bir insan olduğumun bende farkındayım ama çaresizim bazı arkadaşların beni anladığını düşünüyorum yorumlarınızı okudum teşekkür ederim.

ben almanca konuşamıyorum demiyorum konuşuyorum hatta iyi sayılırım doktorda veya oğlumun kindergartenda derdimi anlatabiliyorum grammatik temelini zaten aldım Almanya'ya ilk geldiğimde 6 ay gittim kursa böyle değildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…