8 aydır orda olsa, ben de herkesin kaldıramayacağı şey diyebilirim. Ama 8 yıldır orda , çalışmaya da niyeti yok, dil öğrenmeye de . Arada coook fark var.Konu sahibini cok uzerine gidilmis.
Belliki psikolojisi bozuk.
Siz onu elestrip laf sayinca daha kotu hissedecek kendini.
Kendisine guveni yok konu sahibinin siz buradan onu azarlayinca bir anda guveni yerine gelmeyecek.
Zaten normal psikolojide olsa bu dediklerinizi o da yapar ama degil iste.
Konu sahibi turkiye ye geri donmeyi dusunmez misiniz?
Herkesin kaldiracagi sey degildir yeni bir ulke yeni bir dil ogrenmek. Eger yeni dil ogrenip oraya ayak uyduracak gucu kendinizde gormuyorsaniz o kadar oz guveniniz yoksa Turkiye ye donmek en iyi karar gibi duruyor.
yurt dısındada depresyona girmek yeni moda seni icin demiyorum ama bizde gecenlerde ordaydık fransyada gittik belcikayada tüm akrabaları genc kızları aynı numarada devlette para alıyolar uyuz olmamak elde degilMerhaba arkadaşlar ben 8 senedir Almanya'da yaşıyorum,buraya geldiğim zaman 6 ay dil kursuna gittim,ama şimdi eşim ve ben çalışmıyoruz ve devletten para alıyoruz,devlet beni yine dil kursuna gönderdi fazla konuşamıyorum diye ama 2 hafta gittim bıraktım çünkü depresyona girdim,kursta çok kötü oluyorum ellerim ayaklarım buz kesiyor birşey okuyamıyorum topluluk içinde ve konuşamıyorum yüzüm sapsarı oluyor bütün gücümü kaybediyorum neden böyleyim bilmiyorum, eşime iptal ettirelim diyorum kursu çünkü artık gidemem,bundan sonrada hiçbir kursa gitmek istemiyorum çünkü bu benim için bir travma oldu önceden böyle değildim.bu kurslardan nasıl kurtulabilirim şuanda hala iptal ettirmedim hep doktorlardan hasta raporu alıyorum gitmemek için, ben evde öğrenmek istiyorum zaten öğrenmeyede fazla hevesim yok çok sıkıyor beni almanca,eşim işe girse beni rahat bırakırlarmı veya ilerde yine kursa başlarım diye çok korkuyorum,depresyon ilacı kullanıyorum iki haftadır çok zayıfladım üzüntüden,şuan gittiğim kurs bfz kursu yani meslek için almanca ama yapamıyorum sizce bunu iptal ettirmenin bir yolu varmıdır ya iptal olmazsa ne yaparım ben yardımmmm bunu yazarken bile ağlıyorum şuan
yerinizde olmaz isterdimm evde dili öğrenemezsiniz çıkıp sosyalleşin kalabalık caaddelerde yuruyun pastanede oturun insanların siparişlerini dinleyin vs. kursta öğrenemezsiniz kurs size grammer öğretir ben muhendislik okuyorum ve yazın gıdıp almanyada seneye dıl gelıstırmeyı o kadar ıstıyorum kı ama kursla falan degıl sosyalleşerek, siz kendinizi şartlamışşınız o yuzden bence bu kadar gerılıyorsunuz, kımse sizi kınamayacak konusurken yanlıs konusursanız, bence boyle yapınnMerhaba arkadaşlar ben 8 senedir Almanya'da yaşıyorum,buraya geldiğim zaman 6 ay dil kursuna gittim,ama şimdi eşim ve ben çalışmıyoruz ve devletten para alıyoruz,devlet beni yine dil kursuna gönderdi fazla konuşamıyorum diye ama 2 hafta gittim bıraktım çünkü depresyona girdim,kursta çok kötü oluyorum ellerim ayaklarım buz kesiyor birşey okuyamıyorum topluluk içinde ve konuşamıyorum yüzüm sapsarı oluyor bütün gücümü kaybediyorum neden böyleyim bilmiyorum, eşime iptal ettirelim diyorum kursu çünkü artık gidemem,bundan sonrada hiçbir kursa gitmek istemiyorum çünkü bu benim için bir travma oldu önceden böyle değildim.bu kurslardan nasıl kurtulabilirim şuanda hala iptal ettirmedim hep doktorlardan hasta raporu alıyorum gitmemek için, ben evde öğrenmek istiyorum zaten öğrenmeyede fazla hevesim yok çok sıkıyor beni almanca,eşim işe girse beni rahat bırakırlarmı veya ilerde yine kursa başlarım diye çok korkuyorum,depresyon ilacı kullanıyorum iki haftadır çok zayıfladım üzüntüden,şuan gittiğim kurs bfz kursu yani meslek için almanca ama yapamıyorum sizce bunu iptal ettirmenin bir yolu varmıdır ya iptal olmazsa ne yaparım ben yardımmmm bunu yazarken bile ağlıyorum şuan
Diyecek bir şey bulamıyorum. Çince olur, Japonca olur anlarım da (8 yıl için onu da anlamak zor) ama İngilizce, Almanca nasıl öğrenilmez? Daha doğrusu o ülkede yaşayıp da öğrenilmek istenmez aklım almıyor. Bence ikinizin de calsimaya niyeti yok. Bu şekilde nasıl ilerlersiniz bilemiyorum.
8 aydır orda olsa, ben de herkesin kaldıramayacağı şey diyebilirim. Ama 8 yıldır orda , çalışmaya da niyeti yok, dil öğrenmeye de . Arada coook fark var.
Almanca zor diyenler olmuş da ...yoo valla 8 sene çinde yaşasam pek te güzel öğrenirim dili. hele birde artık orada yaşayacağımı bilsem.
devletten yardım kesilsin bak bakalım gidiyor mu kursa. herneyse.
Merhaba arkadaşlar ben 8 senedir Almanya'da yaşıyorum,buraya geldiğim zaman 6 ay dil kursuna gittim,ama şimdi eşim ve ben çalışmıyoruz ve devletten para alıyoruz,devlet beni yine dil kursuna gönderdi fazla konuşamıyorum diye ama 2 hafta gittim bıraktım çünkü depresyona girdim,kursta çok kötü oluyorum ellerim ayaklarım buz kesiyor birşey okuyamıyorum topluluk içinde ve konuşamıyorum yüzüm sapsarı oluyor bütün gücümü kaybediyorum neden böyleyim bilmiyorum, eşime iptal ettirelim diyorum kursu çünkü artık gidemem,bundan sonrada hiçbir kursa gitmek istemiyorum çünkü bu benim için bir travma oldu önceden böyle değildim.bu kurslardan nasıl kurtulabilirim şuanda hala iptal ettirmedim hep doktorlardan hasta raporu alıyorum gitmemek için, ben evde öğrenmek istiyorum zaten öğrenmeyede fazla hevesim yok çok sıkıyor beni almanca,eşim işe girse beni rahat bırakırlarmı veya ilerde yine kursa başlarım diye çok korkuyorum,depresyon ilacı kullanıyorum iki haftadır çok zayıfladım üzüntüden,şuan gittiğim kurs bfz kursu yani meslek için almanca ama yapamıyorum sizce bunu iptal ettirmenin bir yolu varmıdır ya iptal olmazsa ne yaparım ben yardımmmm bunu yazarken bile ağlıyorum şuan
Sadece 2 senedir mi çalışmıyor? Vallahi ne güzel. Gerçekten çok kısa (!) Bir süre.Buraya yazmak hataymış pardon cevap vermeyin artık burda size derdimi anlatıyorum eşim sadece iki senedir çalışmıyor,ne yapayım bende böyle bir insanım işte hemen yadırgıyorsunuz depresyon benim çocukluğumdan beri var,tek hatam sanırım Almanya'ya gelmek oldu, bunu yaşamayan bilemez kendime güvenim yok intiharı bile düşünüyorum kimse anlamıyor ama
Aaa dönerler mi. Almanyayi sömürmek varken. .Peki dil bilgisi gerektirmeyen işlere başvuru yaptınız mı?
Büyük ihtimal yapmadınız çünkü hazır para rahattır .
Türkiye ye dönmeyi neden düşünmüyorsunuz ?
Sadece 2 senedir mi çalışmıyor? Vallahi ne güzel. Gerçekten çok kısa (!) Bir süre.
Ekmek elden su gölden. oh ne güzel.
İnsanda hiç mi yeni bir şey öğrenme merakı olmaz anlamıyorum. Bu kadar mı dar ve kapalı bir kafa yapısı olur
Almanya hukumeti de sizi adam etmeye çalışıyor ama nafile.
Alman olsam, size sinir olurdum. Gelmiş oturmuş ve benim vergimle hiç bir işe yaramadan maaş aliyorlar diye. Resmen sizi besliyorlar yaa.
İşte tam da bu yüzden almanlar yabancılardan nefret ediyor ve maalesef haklilarAaa dönerler mi. Almanyayi sömürmek varken. .
Dil konusunda bir Türkler bu kadar korkak bence ben öyle gözlemledim nedeni de yanlış yaparım dalga geçerler korkusu bunun için de bence taaa derinlere inmek gerek neden gelişemediğimizin nedeni herkesle her şeyle hata yapanla dalga geçip ego şişirmek filan....Eşiniz de mi bilmiyor Almanca? O biliyorsa o öğretsin bari size. 8 sene az bir süre değil. Hergün dışarı çıkıp insanları dinleseniz yine bir şeyler ogrenirdiniz. Dil öğrenmekten bu kadar korkmayın. Ben 4 sene almanca gördüm, hiç de sevmezdim ama yine de öğrendim bir şeyler. Üstelik mebur da değildim. Siz yaşadığınız ülkenin dilini öğrenmeye mecbursunuz. Yanlış anlamayin lütfen ama 2 3 sene önce Türkiye'ye gelmiş olan suriyeliler kursa falan gitmedikleri halde pek güzel konuşuyorlar Türkçe'yi. Hatta çevirmenlik yapanları bile gördüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?