almanyadan tup bebek tedavisi olan varmi?yasadiklarimizi paylasalim .

tüpün acik olmasi tabikide güzel ama biz bilemeyiz islevini yerine getirip getirmedigini
bazen oluyorki doktorlar bile anlam veremiyor sebepsiz infertilite diyorlar doktorlar bile buna care bulamiyorlar ama biz yinede elimizden geleni yapacagiz ben kendi adima söyleyeyim ben bu isin pesini birakmayacagim

Slm canim benim de yasadiklarim seninkine benzer biraz.bendede tup bebek demeden once kadin drm hastaneye yolladi ve kucuk bir operasyonla tup kanallarima baktilar.benim operasyonumda bana narkoz verip rahmimdrn mavi su doldurmuslar ve boylelikle tuplerimin acik olup olmadigina veya biryerde birsorun bir yapisiklik varmi diye bakmislardi.ama bende birsorun cikmadi ayni gun esimin sperm sonuclarini aldik ve urolog direk tup bebek yapmamiz gerektigini soylemisti aslinda normal yollada hamile kalabilirmisim ama bu yuzde 10 ve hamile kalsamda bebegin sakat olmasi yuksek demisti.tabiki biz hemen oldenburgtaki tagesklinige gittik drmun tavsiyesiyle ve ilk gorusmemizde dr esimin tahlillerine bakip direk tup bebek yapalim dedi.neden diye sorunca esinizin spermleri cok zayif isterseniz asilama yapariz ama bunun tutma ihtimali yuzde 10 veya 20 dedi.bu sizin icin zaman kaybi ve yorucu bir yol olur dedi.yani aslinda belkide drun sana gercekten ilk basta yapilmasi gereken tedaviyi simdi soyluyor.ben drek tup bebek yaptirdim ilk denememde tutmadi ama ikinci dondurulmus denedim ve saglikli bir kizim oldu.canim emin ol tup bebek gercekten cok daha yakin evlat sahibi olmana.isallah rabbim gonlune gore verir.

Slm arkadaşlar,
Canım sende endometriose felanmı vardı, neden tüplerinde sorun olabileceği düşünülüyor ? Doktor haklı, tüpler kapalı olmasada özellikle endometriose varsa ve bazı durumlarda, açık olmasına rağmen, hareketdizlik olduğundan, dölllenmiş yumurtayı yerleşmesi için rahme taşıyamıyor, o yüzden ya hamilelik gerçekleşemiyor yada tüplere yerleşiyor, yani dış gebelik dedikleri oluyor. Canım ben bu arada tedavi yöntemlerini ve bir cok merkeze bizzat gidip konuştum, laboratuvar doktorlar kadar önemli, bir cok merkez donanmasız olduğundan bir cok şey Almanya'da yasakmış sözde diye kandırıyor ve her işi şansa bırakıyor. Mesela Ffm Nord-West deki merkez rastgele iki yumurta seçip transfer yaptılar diğer dolenmiş yumurtaları hemen ertesi gün dondurdular, sözde yasakmış diye fakat öyle bir yasak yok, bazıları dahada kötü 3. Gün transferi yapıyorlar yumurtalar transfer gerçekleşmeden tamamen ölür korkusuyla. Offenbach'da bir kaç defa kan aldılar, her gidişimde sorular sordum ve öğrendimki laboratuvarda bir teknik asistan çalışıyorumuş ve daha yeni tecrübesiz, Almanca bile bilmeyen iki biolog almışlar, biyologlara tecrübeli asitan işi öğretiyormuş, şok oldum resmen...
Yumurtaların tutabilme ihtimali olabilmesi için, gercekten en iyi kalitede olmalı, yoksa bütün emek boşa, bir çok merkezde emryoskop var, olmasıda çok önemli mesela, yumurtaların hpesi 5. Güne kadar bekletildikten sonra dondurulacaklara ve transfer için uygun olanına karar verilmeli ve doktorun tecrübesi cok önemli. Ben Essen novuma gerçekten cok güvendim, seninde güvenmeni tavsiye ederim, zaten 37 yaşındasın sanırım, kesinlikle zaman kaybetmemeni tavsiye ederim, sende ve eşinde gerçekten hiç bir sorun olmasaydı şimdiye kadar mutlaka yumurtlama tarihini hesaplayarakilişkide bulundunuz, mutlaka hamilelik olurdu arkadaşım, morelini bozmak istemem ama, doktor haklı bence, içini ferah tut, ve dene mutlaka tutacaktır, Allah'ım yazdıysa mutlaka olacaktır, ama sende pes etmelilisin, yaş ilerledikçe kadın yumurtalarının kaliteside düşüyor, o yüzden mutlaka oyalanma derim arkadaşım.
Bu arada bende Darmstadt ve Wiesbaden e baş vurdum, ikiside gerçekten çok iyi merkez, fakat Darmstadt ta istediğim tarihe randevu alamadığımdan Wiesbaden de başlayacağımtedaviye inşallah her şey hakkımızda iyi olur.

Son düzenleme:

Gercekten okadar guzel anlattinki guzel arkadasim, her satirina okudukca evet cok dogru deyip durdum... cunku benim eski klinigimde yasakmis deyip ertesi gunu hemen bes yumurtayida dondurup kaldirmisti, demekki sadece kandiriliyoruz malesef...
sanirim cok haklisin, bencede icimi ferah tutmaktan baska care yok sanirim.peki sen novumun laboratuari hakkinda ne diyorsun canim? Bilgin varmi ,guvenebilirmiyim. Benle esime sanki para icin hemen tup bebek diyorlarmis gibi gelmisti cunku, birde okadar heycanliydimki inan herseyi sormayi unuttum ordayken
Senin tedavi nezaman basliyor, bizimki sanirim 7 .ci ay sonlari olucak, buay sonu belki turkiyeye gidicez.
birde ben oraya gittigimde malesef laparoskopinin sonucu cikmadigi icin goturemedim, sadece bana verdikleri entlassung bericht vardi onu verdim prof, oda ona bakarak dediki, sende sanirim yaptiklari sey sadece tupunacik olup olmadigi, bunu konrtol etmisler, tupun islem gorup gormedigine bakmamislar bence, belkide acik ama islevini yerine getirmiyo dedi.. endometrios olup olmadiginida bilmiyorum, laparaskopi den sonra dedikleri tek sey, hersey normal.,,

Son düzenleme:
Cok saol arkadasim, yasadiklarini benle paylasman buyolda ilerlemem icin cesaret oldu aslinda, sanirim senle hayalimikiz nikli arkadasin dedigi gibi, kendimi dr eline birakmam gerek .gerisi artik taktiri ilahi...

Canım jinekologların en iyi para kazanabildikleri bölüm ya meme büyütme gibi estetik operasyonları yada tüp bebek klinikleri, onlar doktor ama ilgilendikleri öncelikle senin benim psikolojim yada mutluluğum değil tabi, çok para kazanmak ve cok başarılı olup tarihte isim olmak, bizim ilgilenmemiz gereken ise öncelikle çok para kazanmak isteyen merkeze değil öncelikle çok başarılı olmak isteğene gitmek, novumuda en son teknikle çalışıp başarılı olmak istediklerini anlayabiliyorsun, orada tedavi gören arkadaşın anlattığına göre oranın laborsıda çok iyi galiba, Seylaa'ydı ismi galiba yazdıklarını okuyablirsin. Ama tabi bizler biraz araştırıp kendi izlemlerimizi değerlendiriyoruz, sonuçta hangi merkezde evlat sahibi olabileceğimizi bilemeyiz, birazda nasip kısmet bu işler, sen kendini nerede rahat hissediyorsan orada tedavi gör tabi, ama ben senin çevredeki merkezleri bilmiyorum, kendin görüşmen gerekiyor. İnfoabend'lerde oluyor onlarada git bilgi sahibi ol, ücretsiz zaten... Bana göre yaş 30 un üzerindeyse ve 2 yıldır çocuk sahibi olamıyorsam, Spermiogram iyi değilse tüp bebek en mantıklısı, fakat ilk denemede tutmadıysa mutlaka nedenlerini merkez araştırmalı, yani Hystereskopie yapmalı, genetik test ve Blutgerinnung iyice araştırılmalı, merkezdeki doktor, kaç yıldır tüp bebek yapıyor bilmek lazım, merkez yılda kaç bin Punktion yapıyor sor, profesyonel merkezler yılda 160000 felan yapıyor sanırsam, laboratuvarda 3-4 tecrübeli biyolog olmalı, emyroskop yapabilmeliler, 5. Gün blastozyste iyi kalite emiyorsu transfer yapmak hedefleri olmalı diğerlerini dondurabilmeliler, embryların kabuğunu ölçüp, kalınsa delebiliyorlarmı sor, senin hormanlarına bakları gerek özellikle TSH değerini düşük tutmalılar, örneğin ben bunun için L-Thyroxin kullanıyorum ve doktor düzenli olarak kan alıyor. Ne bileyim ben bunların önemli olduğuna inanıyorum ve merkezleri biraz soru yağmuruna tutuyorum, biliyorsun bir ara bütün doktorlardan Überweisugsschein topladım ve tam 5 merkezde randevu alıp, görüşmeğe gittim, çok aşırı gerginlik ve heyecan yaşıyorsan akupunkturda işe yarıyor diyorlar, fakat ben geç kalmışım, yapamadım maalesef, transferden önce son seyans yapılmalıymış, benimde tedavim bu ayki regel kanamanla birlikte başlayacak inşallah, yani ay sonu yada Haziran başı transferim gerçekleşecek inşallah:) şimdiden heyecan var, masaja felan gitmeyi düşünüyorum yarın... Birde rahme çizik attırmak istiyordum ama o tekniğin işe yarayıp yaramadığının kanıtı yok dedi doktor, zaten onuda malesef geç sorduğum için yapamadık, istersen bir ay daha bekle onuda yapalım, kendini daha iyi hissedersin belki dedi doktor, ama benim bu ay sonu iki hafta boşluğum olduğundan ertelemek istemedim, zaten öbür ay sonu Ramazan başlıyor, tutmazsa birde boşu boşuna orucumu yemek istemiyorum. Sizde izine gidiyormuşsunuz, istersen raporlarını al, oradada bir görün, bak ne diyorlar, ayrıca tedaviden önce tatil sana iyi gelecektir, iyice bir gevşe, gel😉

Son düzenleme:

Iste canim novumda benimde eksik buldugum konu, prof bana iki denemeninde negatif olusuyla ilgili hicbir aciklama yapmadi, daha dogrusu sana bunu bunu yaptilarmi, yapmadilarsa sana sunlarida yapalim diye hicbir sey demedi.tek konustugu sey, anlattigjm gibi, tupler belkide calismiyor, tup bebek yap. Tek fark , kisa protokol uygulicak olmasi.buda zaten herhangi bir arastirma degil..
ee bende yaradilis olarak fazla soru soran biri degilim, birde orda oylece kalakaliyorum, nediyicegimi bile unutuyorum.
antrag verdi aok icin, istersen simdiden basvur diye, birde hemen kan aldi ayni gun ordayken.ama kani bile negibi tetkikler icin aldigini ne osoyledi nede ben sordum..
simdi kuskularim buyuzden iste, diyorum buda dier klinik gibi sadece dolleyip koyucak, ve sonuc yine ayni olucak diye korkuyorum...
benim dier klinik ilk denemeyi blastosit embriyoyla yapmist,5.ci gune kadar bekletmisti,sonra o hatching denen kabuk inceltmeyide yapmisti, yani bu iki seyi yapabilicek bir labora sahipti , ama dondurmak icin hemen transferin ertesinde donduruyordu embriyoyu, ben neden bekletmediginu sordugumda, yasak bekletemiyoruz, ama cozulunce iki uc bekletip gelisimini konrtol ediyoruz buda daha iyi demisti bana.
Ve sen gercekten bukonuyla cok ilgilisin, ugrasiyorsun soruyorsun, azmine hayran kaldim canim... keske bende birazoyle olabilseydim
Dualar artik senin icin, insallah busefer basaricaksin hayirli haberi vericeksin bize.

slm arkadaslar cuma günü dondurulmus transferim var sanirim bu sefer 3 tane konulacak
benim biraz endiselerim var eger 3 üde tutarsa risklerini ve sorumlulugunu biliyorum yanlis okumadiysam sanirim burada okumusdum ucuzlere hamileydi birini imha edilecekti bu konuda bilgisi olan varmi

Allah yardımcın olsun canım, üçüzlerden bende cok korkuyorum, yaşın gençse üçüz olma ihtimali yüksekmiş, fakat 33 yaşından sonra çok nadir oluyormuş, zaten tutsa bile 1-2 hafta sonra biri kendiliğinden düşüyormuş diye anlatmıştı biri bana. Çok zor bir karar, fakat ben bu seferde tutmaz ise 3 tane dondurulmuş transfer ettirmek istiyorum.

29 yasindayim 3 asilama 1 tüp negatifi gördüm cok korkuyorum ama en azindan bir yada 2 tanesi tuttsa süper olur sansimiz yükselecek 3 taneyle

mrb dondurulmuslardan 4 tane cikartmistik 2 tanesi saglam kalmis ikiside 8 e bölünmüsdü 1. ve 2. kalite cok rahat gecti bu seferki islemler sanki normal bir muayeneden dönmüs gibiyim 1 hafta rapor yazdirdim bu sefer
12 gün sönra belli olacak

Canim insaallah bebeklerin sana tutunsun ve bi dah hic birakmasin.

Selamlar kizlar. Tedavilere basliyorsunuz Hadi hayirlisi olsun kizlar.insallah Sohn tedaviniz olsun karniniz kucaklariniz dolsun.BIZ iyi sayiliriz.plasentam Rahim agzinda hareketlerim sinirli butun gun yatiyorum. Ara ara kanamalar oluyor. 17. Haftamiza girdik sukur. Darisi sizlere. Karabiber can im kendini ra hat hissetmediysen ve doktora guvenmediysen arastirmaya devam etcanim. Tedavide inanc cok onemli. Ilk kan alinmasi sen in Schilddrüse gibi hormonlarina bagisiklina kan sayimina bakmak icin. Hakkinda hayirlisi olsun insallah. AMA sana sunu soyliyebilirim teknik donanim acisindan cok iyi bir Klinik buna asla suphem yok .

Slm kader arkadaşlarım, nasılsınız? Seylaa'cım Allah yardımcın olsun canım, Allah karnındaki bebeğini sana bağışlasın, sağlıklı, uzun ömrü olsun inşallah, ara sıra yazıp durumunu bildir bize.
İzmir123 arkadaşım gebelik testine az kaldı sanırım, hayırlı haberlerini bekliyoruz, Allah'ım yardım etsin ve bebişlerin tutunsun inşallah.
Karabiber Türkiye'de tatildesin sanırım, iyi tatiller diliyorum😉
Bende iyi sayılırım, tedaviye Wiesbaden'de başladım doktorum Dr.Schorsch, çok tecrübeli bir doktor, Embryo kalitesine çok önem veriyor, Embryo sağlıklı olduktan sonra 60 yaşındakilerde hamile kalabiliyor diyor, Amerika'da genç kadınlardan sağlıklı Embryo alıp yaşlı kadınlara veriyorlar, 70 yaşında bile doğum yapan kadın var artık diyor. O nedenle sana Polkörperdiagnostik yapalım dedi, 5 gün boyunca Bütün Embryolar incelenecek en sağlıkçıları transfer edilecek ve dondurulacak diğerlerini dondurmaya bile gerek yok diyor. Bende bu çok met ettiğiniz yöntem banada çok pahalıya patlayacak galiba dedim (biraz açık sözlüyüm&#128513 oda yüzüme baktı, "evet 2470€ dedi, ama sana hediye ediyorum:)" yani para için inanmadığı şeyleri satmaya çalışmıyor, gerçekten güveniyor kendisine, bu durumda bende güvendim, merkezimden yana içim rahat, fakat bu günlerde eşimle çok huzursuzuz, annesi rahatsız olduğu için çok gergin ve durmadan haksız yere beni kırıyor, ben zaten gerginim onu alttan alamıyorum, bir yerde benimde gururum var tabi inatlaşıyoruz, her gün ağlıyorum, ikimizde doğru dürüst bir şey yiğemiyoruz, beslenmek ve morel çok önemli, bu durumda ne olacak bilemiyorum

mrb canim güüzel dileklerin icin tesekkürler evet az kaldi carsamba günü tahlilim var insallah arzu eden herkes pozitifi görür
sana gelince adina cok sevindim insan ilk önce doktoruna inanmali sonrada klinigin ileri teknolojide olmasina inanip güvenmeli buda bereberinde olumlu pozitif sonuclari getirir. esinle yasadigin sorunlar gerginlik yabanci degil bircok insanda duyar oldum tedavi süreci git gel stresi insani yoruyor iliskileri geriyor bende yumurta toplamaya , transfere, 2. emriyo transferine sürekli kavgali gittim bilemiyorum nedendir sanirim hicbir seye tahammülümüz yok ne aksiliktir aramiz oldukca iyi bir gün öncesinden problemler cikiyor
ama icini ferah tut doktoruna güven insallah güzel haberlerle gelirsin
kac yasindasin sorununuz nedir

Ne güzel bir haftam kalmış, seninle heyecanlaniyorum, birazdan namazımda senin içinde dua edicem, Allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah. Evet ben kliniğimden cok memnunum, diğer klinik bana cok daha fazla tahlil yapıyordu, fakat zaten bütün tahlil sonuçlarım elimde olduğu için galiba bunlar sadece ultrason ve rutin kan tahlilleri yaptılar, onun dışında her şey mükemmel ve hepsi çok güleryüzlü ve anlayışlı.
Aslında biz eşimle çok uyumluyuz, fakat en cok anlayışına ve desteğine ihtiyacım olan zamanlarda beni daha cok geriyor, o an kırıldığımı fark etmiyor bile... Ama dediğin gibi bu dönem bütün ilißkiler ićin çok zor geçiyor galiba, sabırlı olmak gerek.
Yürüyüß yapıyormuşum sen? Transferden iki gün sonra her gün kısa yürüyüşler yapmak gerekiyormuş

Bu arada yazmayı unutmuşum, ben 33 yaşındayım, sen kaç yaşındasın?

Bu arada yazmayı unutmuşum, ben 33 yaşındayım, sen kaç yaşındasın?

ben 29 yasindayim yürüyüse cikip yürüyüs yapmadim is yerim 2 kapi ötemde komsularim is arkadaslarim bu sefer 1 hafta rapor yazdim cok disarida görünmek istemedim ama evde 2 dk. yerimde durmuyorum her isimi yapiyorum temizligimi yapiyorum

Slm seylacigim, umarim saglikla bebegini kucagini aldigin haberlerinide aliriz..kendine cok dikkat et.
Buarada senide cok ozledim inan :)
kendimi rahat hissedemedim, nedendersen.. degisik hic bir oneride bulunmadi malesef.. neden iki denemenin basarisiz oldugundanda bahsetmedi, yapacagi rutin bir transfer olucak.. oda hicbir seye yaramicak biliyorum... oyuzden kararsizim ve baska bir klinikte bilmiyorum malesef napicam onuda bilmiyorum ...!!

Evet canim turkiyedeyim, kendimize bir termal tatil ayarladik, bir hafta burda kalip ordanda memlekete gidicez..
senin klinigin adina cok sevindim canim, neguzel bak sana bambaska tedaviler uygulanicak , demekki gercekten iyi bir klinik.umarim sonucuda iyi olur. Tedavin baslamisti sanirim, transfer nezaman, vede o dedigi (polkorperdiagnostik )seyi uyguladilarmi? Ve sahiden bunu hediyemi etti ?para almicakmi ?
Esinle olanlari cok iyi anliyorum, ben nezamanki bu tedaviye baslicaksam aynisi oluyordu bizdede. Benim stresim cok fazla etki ediyordu bu huzursuzluga cunku cok cabuk kizip sinirleniyordum .. sende biraz sakin ol ve kendine dikkat et olurmu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…