almanyadan tup bebek tedavisi olan varmi?yasadiklarimizi paylasalim .

:26: İyi tatiller canım, şu an benimde öyle bir tatile ihtiyacım var😍 keyfini çıkar arkadaşım, bu arada sizin memleket neresi?
Ben tedaviye başladım Allah'a şükür bu hafta Perşembe yada cuma transferim yapılacak inşallah, bu dördüncü denemem, inşallah son olur, çok yıprandım artık😔 Polkörperdiagnostik= Embryonun etrafında gen taraması demek, aynı zamanda embryoskopla 5 gün Embryo detaylı inceleniyor, bunu Türkiye'de duymuştum, fakat Almanya'da sadece Wiesbaden yapıyormuş, çok pahalı, doktor para almadı bunun için, isteseydi yaptirmayacaktim açıkcası.
Ben daha önce doğal yoldan hamile kaldığından ve hiç bir şey bulamadıkları için doktor bunu yapmak istedi, inşallah işe yarar, korkuyorum açıkcası, dua edin ne olur.
Birde neden tutmadığına cok takılmamak gerek bence, onu sadece Allah bilir, ben biliyorum diyen doktor sadece göz boyamış olur, Offenbach'daki merkezde akupunktur yaparız, şunu yaparız, bunu yaparız dedi ama bir öğrendimki doğru dürüst Biolog yok, laboratuvar iyi değilse, hiç bir önemi yok.

Insallah busefer emeklerin bosa gitmicektir arkadasim, dualarimiz seninle.. hayirli haberlerle buraya sevinc cigliklarini aticaz insaallah. Senin adina cok sevindim canim, bak demekki artik hersey yoluna giricek.iyi bir klinik iyi bir dr. Sonucta iyi olucak insallah.
Aslinda haklisin sanirim neden olmadigini kimse bilemez, ama yinede insan bekliyor,enazindan bu bu seyide uyguluyalim, belki faydasi olur denmesini.
Bakarsin bende izinden sonra senin klinigide bi denerim. Km olarak essenle cok buyuk bir fark yok uzaklik olarak.
yanliz ben essen icin antrage aok vermistim, bi sorun olurmu , baska klinige gidersem.? Bunlari pek bilmiyorum cunku.

Canım bugün senin sonucun açıklanacaktı, bizimde bilgilendir, merak ediyorum, inşallah sen bari güzel haberler almışsındır.
Benim transferim inşallah yarın yapılacak, ama maalesef 14 yumurta toplanabilmesine rağmen, 2 tanesi sağlam kalabilmiş, onların durumuda çok parlak görünmüyormuş😔

Benim kliniğim için en iyisi benim sonucu beklemek bence, ben tam 9 kere gidip geldim, uzun yol, bilemiyorum açıkcası, ama bir ön görüşme yaparsın tabi. Aok'nında sorun yapabileceğini sanmıyorum. Hayırlısı inşallah

Son düzenleme:

canim bennim biz malesef tekrar negatifi gördük insallah senden güzel haberler duyariz kismet böyleymis cuma günü randevum var bakalim bu sefer ne yapacaklar nasil bir yol izleyecekler benim daha 6 tane donddurulmusum var insallah bu hafta türkiyeye ucuyoruz 2 hafta yokuz döndügümüzde tedaviye devam pes etmeyecegim

Çok üzüldüm canım, geçmiş olsun😔 izin iyi denk gelmiş biraz kafan dağılır bari, pes etme tabiki, en yakın zamanda anne olursun inşallah. Canım işine karışmak istemem ama başka merkezlerede bak bence, sadece bir yere odaklanmamanı tavsiye ederim.

baska yerlerede bakmak istiyorum calistigim icin zamanlarimiz uymuyor bu gittigim yerede pausede gidiyorum sagolsunlar yardimci oluyorlar fazla bekletmiyorlar randevuyla gittigin halde 2 saat bazen 3 saat bekliyorsun benim o kadar zamanim yok ev hanimi olsaydim sorun yok gider aksama kadarda beklerdim bakalim bu klinige son bir hak daha verdim oldu oldu olmadi baska yer baska cözüm bulmaya calisacagim sen neredeki klinige gidiyorsun memnunmusun

Ben ilk 3 denememi Ffm Nord-West-KH da yaptırdım, bende Vollzeit çalıştığımdan senin gibi düşünmüştüm, fakat yumurtaları topladıktan 1gün sonra ikisini ayırdılar gerisini dondurdular 5 gün sonra transfer olduğunda Emryoların kalitesi ne olursa olsun transfer yspıldı, sözde yasakmış diye. Sonra başka merkezlerle görüştüm, hiç bir yerde 10dakikadan fazla beklemedim bu arada, en son Wiesbaden'de karar kıldık, bu merkezde Emryo kalitesine çok önem veriyor, eleye eleye 14 yumurtadan sadece 2 tanesi kalmış, onların durumu hakkindada yarın bilgi vereceklermiş. Yani hiç dondurulmuşum olmayacak, diğer merkezde 14 tane felan dondurulmuş var fakat, kalitesini bilmiyoruz Merkezi'mden aslında cok memnundum fakat yarın 14 yumurtadan elimizde bir şey kalmadı derlerse ne düşüneceğimi bilmiyorum doğrusu...

benimde 22 yumurta toplanildi 5 tanesi olgun degilmis 16 tanesi döllenmis 12 tanesi iyiymis hemen ertesi gün 10 tanesini dondurdular tabi bizimde kalitesi hakkinda hicbir bilgimiz yok yasa böyleymis 2 tanesinide 2. gün olarak transfer ettileer negatif
bu seferde dokt. 2 tane disari cikaralim dedi bende korktugumdan ya yasamazlarsa 4 tane cikaralim diye israr ettim allahtanda öyle yapmisiz sadece 2 gtanesi yasadi ikiside 8´ e bölünmüsdü 1. ve2. kaliteydi yine negatif simdi cuma konusalim ne önerecek 6 sinida cözdürecegim bu sefer
sizdeki sorun neydi ne gibi tahliller yaptirdin ne önerebilirsin bana
14 yumurtayi kalitesini bilmeyip dondurup her ay hayal kirikligi yasamaktansa 1 tane istenen gibi olsun yeter pozitifi görelim yeter ben inaniyorum senin icin güzel günler önünde sana cok yakin sen sadece elini uzatip alacaksin

Son düzenleme:
Kızlar ne durumdasınız? Seylaa'cım tek hamişimiz sensin, nasıl oldun kanamam var demiştin...

Slm kizlar, ne durumdasiniz? Turkiyedeyim daha, oyuzden giremiyorum. Ben malesef laparoskopiden beri ikinci adetimi gordum kaplicadan sonra biraz umudum vardi hamile kalabilirim diye, ama oda olmadi..
senin sonucunuda sabirsizlikla bekliyorum hayalimikiz arkadasim..
izmirli arkadas senin icinde uzgunum buseferde olmamis...
duadan baska caremiz yok... bende gelince artik yeniden tedaviye baslicam, bakalim nolucak.,,

Slm arkadaslar, bugun turkiyedeyken anneminde israriyla bir profesorle gorustum, yapilan tedavileri ve tetkikleri gosterdim. Ve hic ummadigim birseyle karsilastim, prof. Esimin sperm sorunlarina bakinca sperm hareketliliginin yeterli olmadigini soyledi. Yani almanyadaki okadar dr. Simdiye kadar bizi uyutmusmu
sperm sonucunu veren urolog , kadin drum, tup bebek merkezi , hicbiri esimde sorun oldugunu soylemedi bana.sadece bu prof. Vede essendeki prof. Bunu soyledi.
ve burdaki prof. Busartlarda yaptigim, hicbir tupbebek denemesinin fayda vermeyecegini de ekledi. Yani sadece para tuzagina dusurulmusum. Ilk once bu sartlarda esimin tedavi edilmesi gerektigini soyledi bana. Hareketlilik sonucu % 50 cikmis. Bunu yeterli bulmuyor saglikli bir dollenme ve hamilelik olusumu icin.yani daha onceki iki denemem ve asilamam buyuzden basarisiz olmus megerse. Ama dollenme oluyorsa bu yeterli sayilmiyormuki,? Nasil bisey bu ya...
peki sizin bu konu hakkinda bir bilginiz varmi, bana yardimci olun, biseyler soyleyin. Ne yapmaliyim, nereye gitmeliyim.? Bu sekilde novumdaki tup bebek denemeside iptal olucak, prof yapma dedi,
simdi neyapim ben, nolur bir fikir verin, ihtiyacim var buna.

Mrhba arkadaslar, nedensesiniz cikmiyor, iyimisiniz..
Hayalimikiz arkadasim, bizimle paylasmadin sonucunu, meraktayim.
Hersey yolundami acaba.?

Slm canım, durumuna çok üzüldüm, inşallah bir çaresi bulunur, ama sanırsam bizim sorunumuzda aynı, kaliteli Embryo elde edilemiyor, 4. Denememizde maalesef başarısız oldu ve doktor bana, 4.süde tutmadıysa, senin büyük ihtimal hiç bir zaman çocuğun olmayacak dedi morelim çok bozuk, canım İnternet'e girmek istemedi hiç
Peki Türkiye'deki doktor size ne dedi? Ne yapmani önerdi?

Oncelikle senin adina cok uzgunum canim ( nediyecegimi bilemiyorum..oysa heraklima geldiginde dua ediyordum sana, insallah pozitifi gorursun diye..
ve cok acimasiz bir doktormus, oyle denirmi hic.ben umut ediyorum insaallah olucak cocugun.umidini yitirme..
doktorun dedigi, busekilde bu spermlerle yapilan butun denemeler basarisiz olucak, bosatupbebege para harcama diyo.
Onerdigi sey, once kocamin bir urolog tarafindan incelenip, ona gore tespit edilicek tedavi yontemiyle tedavi olmasiymis.yani sanirim spermi guclendiricek bir ilac tedavisinden bahseti. Ama isin kotu tarafi esim is dolayisiyla almanyaya geri dondu,vede buara gelmesi mumkun degil.yani bizim iste ertelenip duruyor...almanyadada 3 senedir hic bir dr esimin spermini yetersiz bulupta tedavi onerisinde bulunmadi..simdi yine orda neyapicagiz bilemiyorum

Sağ ol canım, inşallah dualarımız kabul olur, benim diğer klinikte dondurulmuşlarim var, bir kez daha dondurulmuş ve bir kezde İstanbul'da denemek istiyorum. Ondan sonra ben elimden geleni yapmış olacağım, olmuyorsa kısmet, alın yazısı, yapacak bir şey yok, üzülmeye devam ederim ama artık hayatıma başka bir yön vermeliyim 3 yıldır, izinlerimi, kazandığım paramı, boş zamanlarımı hep bu uğurda harcadım... Doktorun dediği belki acımasız ama bir yerde belkide çok haklı, en azından ne düşündüğünü açıkça söyledi, 2 ay sonra tekrar gel demedi, hatta yine gel hiç demedi, biz elimizden geleni yaptık, demekki olmuyor dedi...
Eşimizde sperm kalitesi çok kötü be bu güne kadar bütün doktorlar bunun hiç bir ilaç tedavisinin olmadığını söyledi, size bir öneride bulunursa mutlaka paylaş lütfen. Hayırlı Ramazanlar, Allah bu mübarek ayda dualarımızı kabul etsin inşallah

Sanada hayirli Ramazan lar canim, insallah kabul edicek duamizi,
elbette bununla ilgili tedaviye baslarsak gelismeleri anlatirim burda. Ama sansizligim malesef urologa almanyada gidicez, ve ordada turkiyedeki gibi iyi bir dr rastlarmiyim bilmiyorum. Bakalim, Mevlam neylerse guzel eylermis..

.Hayalimikiz81.kullanıcısından alıntı.

Sağ ol canım, inşallah dualarımız kabul olur, benim diğer klinikte dondurulmuşlarim var, bir kez daha dondurulmuş ve bir kezde İstanbul'da denemek istiyorum. Ondan sonra ben elimden geleni yapmış olacağım, olmuyorsa kısmet, alın yazısı, yapacak bir şey yok, üzülmeye devam ederim ama artık hayatıma başka bir yön vermeliyim 3 yıldır, izinlerimi, kazandığım paramı, boş zamanlarımı hep bu uğurda harcadım... Doktorun dediği belki acımasız ama bir yerde belkide çok haklı, en azından ne düşündüğünü açıkça söyledi, 2 ay sonra tekrar gel demedi, hatta yine gel hiç demedi, biz elimizden geleni yaptık, demekki olmuyor dedi...
Eşimizde sperm kalitesi çok kötü be bu güne kadar bütün doktorlar bunun hiç bir ilaç tedavisinin olmadığını söyledi, size bir öneride bulunursa mutlaka paylaş lütfen. Hayırlı Ramazanlar, Allah bu mübarek ayda dualarımızı kabul etsin inşallah

Hayalimikiz arkadasim nasIlsin?sperm kalitesizligi ve azligi icin duydugum birseyi paylasicaktim seninle.
ben dedigim gibi malesef esim gelemedi diye turkiyede dr gorunemedik. Ama nette arastirinca birseye rastladim, erkeklerde klomen hapi ve L argine diye bir vitamin destegiyle sperm sayisinda hareketinde cok artis oluyormus.cok kisi bundan fayda gormus,. Ben bu tedaviyi esimde uygulamak istiyorum ama tam emindegilim.
belki ilgilenirsin diye paylasmak istedim canim..

Sağ ol canım, keçiboynuzu ve bir takım pahalı vitamin hapları eşimde kullandı, fakat sadece sayı olarak artış oldu, kalitesi aynı kaldı😔

Sen hala Türkiyedemisin, ne zaman döneceksin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…