almanyadan tup bebek tedavisi olan varmi?yasadiklarimizi paylasalim .

Sağ ol canım, keçiboynuzu ve bir takım pahalı vitamin hapları eşimde kullandı, fakat sadece sayı olarak artış oldu, kalitesi aynı kaldı😔

Sen hala Türkiyedemisin, ne zaman döneceksin?

Bunu senden duymam iyi oldu canim, bende kararsizdim bu konuda.onemli olan kalitesi ve hareketi suan bizim icinde..
evet ben daha turkiyedeyim sanirim 10 gun icinde donucem..
buarada aklima takilan sey, millet esinde bulunan birtek spermle bu tup bebek tedavisiyle hamile kalabiliyor, onemli olan sonucta spermin varligi diye biliyordum simdiye kadar. Sonucta yumurta dollendikten sonra , problem ney anlamiyorum.yumurta dolleniyo blast hale geliyo, bu onun artik birsekilde kaliteli bir embriyo oldugu anlamina gelmiyormu ?
Simdi bize neden spermlerin kalitesiz oldugu soyleniyor, hareketi kisitli deniyor.. o sperm dolluyorsa embriyoyu sorun nerde ?

Bende anlamıyorum canım, biz profertil kullandık, zink ilaveli vitamin hapı, keçiboynuzu, 15milyona çıktı sperm sayısı, benim yumurtalarda sorun yok gibi görünüyor, sonra Polkörperdiagnostik dedikleri kromozom analizi yaptılar Embryolara ve neredeyse hepsi hasta çıktı
Ben şimdi İstanbul'da görünmek istiyorum, bakalım onlar ne diyecek

Ya gercekten anlamak cok zor , bende bugun gidip aktarlardan 300 tl .lik bitkisel ilac felan aldim care Allahtan , bos sebeblere sariliyoruz iste.,, banada vitamin takviyesi verdi aldigim yer..sonra birde ben bu tansalp cayi diye birsey okudum, onuda aldim caksir suyu varmis icinde.. buda cok etkiliymis sozde...artik beklicez bakim. Satan adam cok emin konustu.
ins istanbul care olur sana canim...

Canım ya, sende benim gibi bir umut her şeyi deniyorsun, Allah'ım dermansiz dert vermesin, bu derdin dermanınıda versin inşallah. Sen en azından ailenin yanında biraz kafa dağıtıyorsun, ben ya çalışıyorum, yada bu işle uğraşıyorum, Odfenbach'daki merkez birde diâtisyene git demişti, bu hafta tek bir gün boşum, onuda şimdi 3 saat şeker testiyle geçireceğim
İstanbul son şans olarak görünüyor, Rabbim bu mübarek ayın hürmetine bizede mucizelerini göstersin inşallah

Amin canim insaalah , emeklerimizi ugraslarimizi bosa vermesin...

Arkadaslar hepiniz iyimisiniz, uzun zamandir kimseden ses cikmamis,
hayalim ikiz arkadasim, sen ne durumdasin, basladinmi herhangi bir tedaviye?
Insaallah hepiniz hayalinize kavusmussunuzdur

Slm canım, şifremi unutmuştum, uzun süre giremedim, umarım iyisindir, neler yaptın çok merak ediyorum.
Ben 6 hafta türkiyedeydim, dönüşte İstanbul bahceci merkezinde Dr. Güvenç beye göründük, tüm tahlillerim yanımdaydı, inceledi dikkatle ve bir kezde buyurun gelin burada deneyelim, diğerlerinden farklı olarak imsi yapalım, yani sperm kalitesini büyüteçle daha iyi inceleyerek dedi ve iki defa gelin, transferi yumurta toplamından 3 ay sonra yapalım, vücudunuz önce bi dinlenmiş olsun. Onun dışında her şeyi doğru yapmışlar zaten, büyük ihtimal sizde sağlıklı Embryo elde edilemiyor ve maalesef bunun çareside yok dedi
Bizde son olarak önümüzdeki ay burada dondurulmuşları deneyeceğiz, sonrada bütçe ve izin durumumuza göre son olarak İstanbul'a gitmeyi düşünüyoruz, ama ondan sonra kesinlikle bu işin peşini bırakıcam, Rabb'in yazdığına isyan edemem...

ya bende hep diyordum insallah iyi haberler alicam ,birde merak ediyordum niye kimse girmedi diye.
ya bilmiyorum bende bugun gittim essende ki klinige. tedaviye baslamak icin plani recceteyi felan aldik. yeni adetle baslanicak. ama bugun profesorun tavri ve ilgisi beni hic memnun etmedi malesef cok ilgisiz , suratsiz ve de dikkatsizdi.. urologdan kocam icin yeni sperm sonucu almistik. urolog hic iyi konusmadi, bu sonucla pekde saglikli bir sonuc elde etmezsiniz, tedaviye basladiginiz klinikle konusun, spermde kromozom analizi yapilip oyle dollenme yapilsin dedi, bugun onu soyledigim halde profesor hic ilgilenip cevap bile vermedi, birsey olmaz boyle deneriz dedi.. oyuzden guvenim azaldi sanki klinige karsi.. yine bodoslama bir tedavi ve sonuc simdiden belli .
bende butun saat yolda dusundum. belki aok eger kabul ederse diyorum bende istanbula bahceci klinigine gidip sansimi ordami denesem.son bir hakkim varken eger yurtdisinda odemeyi kabul ederse aok diyorum orda yapsam dahami iyi olur? enazindan bence bahceci kromozom analizi yapiyor diye biliyorum .. simdi seninde görüsmeni okuyunca ,belki bu konuda iyi kötü bir fikir verirsin diye dusundum.. sonucta orayi gördün , fikrin ve hislerin nasildi bahceciye karsi.. birde bilgin varmi,krankenkasse yurtdisindaki tedaviyi ödüyormu acaba..
insallah birgun sende bize hayirli guzel haberlerini vereceksin canim. umudunu kesme. bu nekadarda söylemesi yapmasaindan dahada kolaysa, yapacak baska bir seyimiz yok malesef..

Ben umudumu yitirdim galiba canım, artık bir mucize gibi bakıyorum ve kabulleniyorum bu durumu
Aok yurtdışı tedavilerini karşılamıyor canım, ama yinede bir sor istersen, Fulya bahceci kliniği, profesyonel bir kliniğe benziyor, başarı oranlarının buradan daha yüksek olduğuna inanıyorum fakat sadece sağlıksız Embryo elde ediliyorsa ve Rabbim yazmadıysa kimse bir şey yapamaz, ben son kez dondurulmuşlarin hepsini çözdürüp denemek istiyorum birde istanbul' da olsun istiyorum, hem anneminde dilinden kurtulmak için, sonrada ben elimden gelenin fazlasını 6 kez farklı yerlerde deneğerek, ve 6 farklı merkezde kontrolden geçerek yapmış olucam son 3 yıl beni çok yıpratdı, evliliğimden bile bir şey anlamadım
Urolog Spermiogram için ne söylediki tam olarak, biz ve tanıdığım bir çok kişi chromosom analizi yaptırdık, oradan genelde bir şey çıkmıyor, çıksada ne anlam ifade edebilirki, biliyorsun bana son olarak Wiesbaden'deki Dr. Schorsch Polkörperdiagnostik yapmıştı, yani drek olarak Embryo ların chromosom analizini yaptı ve 7 tanesinden 5i genetik olarak bozuk çıktı, ama zaten yapılmasaydıda o beşi 5. Güne kadar yaşamadılar, yani zaten transfer edilmeyecekledi, bu durumdu tam olarak beden neden gelişlerinin durduğunu bilmek çokta önemli değil bence.
Essen iyi bir klinik, son şansın olduğunu söyle, mutlaka bütün donanıma sahiplerdir , siperlere İMSİ yapsınlar, yani gerçekten sağlıklı sperm seçtiklerine emin olsunlar, sonra Embryoları 5 gün Embryoskopla takip etsinler, ve en sağlıklı 3 Emryo yu transfer ettir, üçüz riskinden bende korkuyorum, ama hiç birinin tutmama riski daha yüksek. Allah yardımcın olsun arkadaşım

Merhaba hanimlar, rabbim hepinize tez zamanda hayirli kapilar acar insallah.Ben de Almanya dayim, ulm da Dr.Sterzik de tedavi görüyorum.Bu ikinci icsi denemem ve transfer+ 10 da idrar testinde pozitifi gördüm.Bu persembe günü de kan testim var.Eger yakin olan varsa ve bu klinigi de denemek isterse bilgi verebilirim.Cok ilgililer, doktorundan hemsiresine hepsi cok alakali, hatta almanca sorunu yasayanlar icin türk hemsireleri bile var.Rabbim hepimizin yardimcisi olsun,kucaklarimiz hemen dolsun insallah...

Hayırlı olsun Arkadaşım, Rabbim sağlıkla kucağına almayıda nasip etsin inşallah.

Tesekkür ederim canim, darisi isteyen herkese olsun.Göbisler de kucaklar da dolsun insallah

Canim, biraz tedavi surecinden, dr.larin yaptiklarindan, ve sorunun kimde oldugu, kacinci denemen oldugu konusunda aciklama yapabilirmisin.bize isik tutar belki.
bu arada kucagina almayida nasip etsin insallah.

Ah canim ya, cikmadik candan umut kesilmez demis atalarimiz. Sakin umudunu yitirme, Insaallah emeklerinin karsiligini alicaksin..
ya diyorum ya, okadar suratsiz davranki hoca, bisey sormaya heyecandan hepsini unuttum. Zaten sordugumuda cevapsiz birakti. Oda diyor sadece blast duruma getirmeye calisiriz. Ki bunu zaten dier klinik yapti, blast oluyor. Ama bir ise yaramadi. Ben kromozom analizi istedim, bisey demedi, blasttan bahsetti. Demekki yapmiyorlar. Biliyorum iste bu klinikte sadece rutin islemi yapip birakacak.

Canim, biraz tedavi surecinden, dr.larin yaptiklarindan, ve sorunun kimde oldugu, kacinci denemen oldugu konusunda aciklama yapabilirmisin.bize isik tutar belki.
bu arada kucagina almayida nasip etsin insallah.
Karabiber canim ben 30 yasindayim, iki tane kizim var, büyügü 12 kücügü 8 yasinda. Büyügü normal oldu, kücük kizim da da tedavi gördüm ama tüp bebege varmadan oldu. Klomifen kullandim iki ay sonrasinda oldu.Daha sonraki yillarda cesitli tedaviler gördüm, kullandigim ilaclar agir oldugu icin yeni bir gebelik düsünemedim, bebege zarari dokunabilir diye. Ama 3 senedir artik cocuklarimiz da biz de yeni bir bebek yeni bir nefes istedik evimizin icerisinde.6 ay bekledik olmayinca doktora basvurduk, o da yine klomifenle denememizi istedi.Ama ben düzenli adet göremedigim icin 6 aylik deneme süreci 4 aya düstü ve doktorumuz yolunda olmayan biseylerin oldugunu, bizi daha uzman birilerine yönlendirmek istedigini söyledi. Böylece maceramiz basladi...ULM da Kinderwunsch Ulm klinigine dr.Sterzik e yönlendirdi bizi.Tam 1 senedir orada tedavi görüyoruz.Ben de tiroid sorunu zaten vardi, dozajini yükselttiler,cesitli hormon testleri yaptilar.Cok bi sorun olmadigi bu sartlarda normal yoldan hamile kalabilecegimi söylediler ama yine de esimi de incelemeleri gerektigini söylediler daha dogru bir teshis koyabilmek icin.Spermiogram sonucu doktorun hic hosuna gitmemis, 1 ay sonra yineliyelim dediler ve yine ayni sonuclar cikinca icsi teknigi ile tüp bebege yönlendirdiler. Isterseniz bekleyin 10 sene icerisinde olabilir de olmayabilir de dediler yani loto gibi. Cok dusundukten sonra isi sansa birakmamaya karar verdik. Cünkü 3 senedir korunmuyoruz ve hala tik yok.Martta ilk denememizi yaptik, idrar testi pozitif cikiyordu tabi biz ümitlenip sevinirken tam kan testinden 1 gün önce kanamam basladi ama doktorum sürekli ilaclarini kullanmaya devam et hic bisey olmaz deyip umitlendirdi.Kan testinde degerler yüksekmis ama düsmüs malesef dediler.Artik elden ne gelir is isten gecmisti...Sonrasinda rahim filmi cektirmemi istediler, nisan da onu da yaptik hersey yolunda bi sorun yok dediler ve biraz dinlenmeye karar verdik bir süre.Yazin Türkiye ye gidip bi güzel iznimizi yapip geldik ve adetimi beklemeye basladik, cünkü sagolsunlar ne zaman tesrif edecekleri hic belli olmuyor.Eylül sonu basladi ve ikinci ICSI miz icin start verdik.Ekim 16 da transfer yapildi ve simdi yarinki kan testini heyecanla bekliyorum.Transfer+10 dan bu yana idrar testinde pozitif cikiyor ama kalp atisini görene kadar inanamiycam sanirim.
Iste böyle... Biraz uzun oldu galiba kusura bakma

Ayrica yazmayi unutmusum, doktorum da klinikteki diger doktorlar ve hemsireler de, labor dakiler de narkozcusuna varincaya dek cok ilgililer.Kendi doktorum disinda sadece bir kez baska bir doktor kontrol etti beni, o da doktorum ameliyatta oldugu icindi.Onun disinda herseyle kendisi ilgilendi, bilgilendirdi.Bu gün hemsire kan alirken perdeyi araladi tatli tatli gülüyo _bu sefer oldu biliyorum_ diyo. Bu tavirlari insana güven veriyor ve cok esprili yasli 60-65 yaslarinda tatli bi doktor.Yakin olan ve orada tedavi olmak isteyen herkese tavsiye ederim.

Canim cok tsk ederim, herseyi detayli birsekilde anlattigin Icin, enazindan pozitif haberler duymak bizede morel oluyor. Darisi, hayalim ikiz arkadasim ve bana , ve buyolda ugrasan herkese olsun. Seninde guzel haberlerini n devamini bekliyoruz arkadasim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…