almanyadan tup bebek tedavisi olan varmi?yasadiklarimizi paylasalim .

Olsun canim ya önemli olan sonucc. Sonuc pozitif olsunda gerisi teferruat. Ultrason esligindemi yaptilar transferi. Yatiriyolarmi transferden sonra. Ay cok soru sordum kusura bakma

Yok canım ultrason yoktu. Bi muayene odası sanırım laboratuvarın yan odasıydı. Çatalda ttansferi yaptılar gidebilirsiniz dediler. Hiç yatmadım. Ama içim rahat etmedi 50 dakikalık yoldan geliyoruz geceyi B&B otelde geçiriyoruz.Belki saçma ama Yatıp dinlenmeden arabayla yolculuk yapmak istemedim.

kizlar size bi sorum olucak. dün biraz stres yaptim galiba..
catlatma önleyici igneme basladim dün. Menogon u yaptigim ayni tarafa yaptik..acaba bi sorun olur mu?
birde illaki hergün göbisin diger tarafina mi yapmak gerekiyor igneleri?

Icini ferah tut canim.birsey olucagini sanmiyorum...kendini boyle seylerlestrese koyma

Olsun canim ya önemli olan sonucc. Sonuc pozitif olsunda gerisi teferruat. Ultrason esligindemi yaptilar transferi. Yatiriyolarmi transferden sonra. Ay cok soru sordum kusura bakma
Canım senin kaç yumoş toplandı. Punktionu Ayşen hanım yapmadımı

Canim transferin hayirlis olsun.insaallah busefer olucak..dualarimiz seninle

Maşallah canım çok iyi. Kaç embriyo oluşmuş öğrenebildinizmi. Peki senin Punktion u kim yaptı.

Inab sormadik bile kim yapti die. Embriyolar icin aramadik canim daha aramakta istemiyorum. Pazartesi ogrencez artik. Simdi akapunktur yaptirmaya gidiyorum. Bi umut iste

Inab sormadik bile kim yapti die. Embriyolar icin aramadik canim daha aramakta istemiyorum. Pazartesi ogrencez artik. Simdi akapunktur yaptirmaya gidiyorum. Bi umut iste
yumurtalar gelişme ye başlayınca bende sordum akupunktur yaptırmayı. Geç kaldın dedi bana iğnelere başlamadan bi kaç hafta önce başlanıyor akupunktura. Özel çayları falan var dedi. Geç kaldığımız için olmadı yani. Bakalım inşallah sende iyi sonuç verir canım. Kaç seans olacak akupunktur. Fiyatı ne

Normalde yumurtalar gelismeye baslamadan yapiliyomus yumurta gelisimine faydası varmis. Ama ben burdaki dr sordum yapabiliriz istersen dedi
internetgen de arastirdim bi zarari yok bende ne kaybederin yaptirim dedim. Bi mucize beklemiyorum ama umut iste.seansi 40€

Akupunktur Tüp Bebekte Başarı Şansını Artırıyor

Tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olma çabası, anne-baba adaylarında yoğun strese sebep olmaktadır. Hatta yapılan çalışmalar bu stres, kaygı ve depresyon düzeyinin, “kanser ve AIDS” hastaları seviyesinde olduğunu göstermektedir. Bir diğer çok önemli nokta, yıllar süren hazırlık dönemlerinde, yatrojenik olarak da oluşacak olan “Bozucu alanların” da tedavide göz önünde bulundurulmasıdır.

Özellikle “migren”, vakalarında yıllardır edindiğimiz bilgi ve tecrübe, genellikle “20-40” yaş arasındaki bu hastaların hormonal disfonksiyonları düzeltilmeden iyileşmediklerini ortaya koymaktadır. Yani genel sağlık sorunlarını düzeltemediğiniz hiçbir hastada “şifa” vermek ve kalıcı iyileştirme mümkün olmamaktadır. Bunun için de hastalarımızın tedavilerinde, “Bozucu alan mantığı” ve tedavisi son derece kritik bir değere sahiptir.

Aslında, tüp bebek protokolleri öncesinde, hastanın genel sağlık sorunlarının ve “mental-psikolojik-fiziksel” bozucu alanlarının tedavisi, asli görevimiz olan iyileştimeyi mümkün kılmaktadır. İster akupunktur, ister bilinçli hipnoz, ister homeopati vb. tedaviler, modern tıp yaklaşımları ile kombine edilsin, “bozucu alan mantığı” ve tedavileri “başarının anahtarıdır.”

Bununla beraber, akupunkturun bilimsel çalışmalar ışığında etkileri ve sonuçlarını aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:

Akupunktur’un limbik sistemi düzenleyici etkisi ile anne adayının strese karşı dayanıklılığı artmakta ve bu olumsuz etki, akupunktur ile ortadan kaldırılmaktadır.

Akupunktur‘un stresi azaltıcı etkisi pek çok araştırmada gösterilmiştir. 241 hasta üzerinde yapılan bir çalışmada elektroakupunktur uygulamasının herhangi bir yan etki oluşturmadan antidepresan etki gösterdiği rapor edilmiştir.

• Bu amaçla tüp bebek uygulamasından yaklaşık 3 hafta öncesinden başlayarak ya da embriyo transferi sırasında veya luteal fazda akupunktur tedavisi gören anne adaylarında başarı, yaklaşık % 25 ila % 45 oranlarında artmıştır. Amanya’dan Dr.Stefan Dieterle ( University of Witten/Herdecke-Dortmund) ve Çin’den Dr.Gao Ying (Huazhong University of Science and Technology,Wuhan) tarafından ortak yürütülen ve 225 hasta üzerinde yapılan araştırmada, luteal fazda uygulanan akupunktur tedavisinin gebelik oranını arttırdığı gösterilmiştir. Bu araştırmada akupunktur tedavisi, embriyo transferinden hemen sonra ve 3. gün olmak üzere 2 kez uygulanmıştır. Araştırmada vücut ve kulak noktaları kullanılmıştır.
  • Danimarka’da özel bir tüp bebek merkezinde 273 hastada yapılmış olan bir başka araştırmada, embriyo transferi sırasında uygulanan akupunktur tedavisinin (%39), gebelik oranını akupunktur uygulanmayan gruba (%24)göre anlamlı düzeyde arttırdığı gösterilmiştir.
  • Almanya’da 160 hasta ile yapılan bir başka çalışmada embriyo transferi öncesi ve sonrasında uygulanan akupunktur tedavisinde gebelik oranı %42.5, akupunktur uygulanmayan grupta ise gebelik oranı %26.3 olarak bulunmuştur.
  • İsveç Göteborg Üniversitesi’nde yapılmış bir çalışmada 10 infertil kadına uygulanan elektroakupunkturun uterus kan akımını arttırdığı gösterilmiştir.
Doktorlarımıza soru sormak, detaylı bilgi ve randevu almak için lütfen tıklayınız

Yayın Tarihi : 10 Eki 2012
Etiketler : akupunktur ve tüp bebek

Doktorun Diğer Blog Yazıları

Iyi canım çok sevindim. Inşallah faydasını görürsün. Hangi bölgelere iğne batırıyolar. Çıktığında rahatlıyomusun.

Iyi canım çok sevindim. Inşallah faydasını görürsün. Hangi bölgelere iğne batırıyolar. Çıktığında rahatlıyomusun.

Cok ciddiye almamistim ama gercekten rahatlatiyor. ayaklara ellere rahim be yumurtalik bolgesine sirtta omurilige ve ben cok sitresli oldugumu soyledim kas baslangic noktalarina

Cok ciddiye almamistim ama gercekten rahatlatiyor. ayaklara ellere rahim be yumurtalik bolgesine sirtta omurilige ve ben cok sitresli oldugumu soyledim kas baslangic noktalarina
. Illaki inceden baslamana gerek yokmus transfer onceside yapilabiliyomus.

. Illaki inceden baslamana gerek yokmus transfer onceside yapilabiliyomus.
Bende öyle duymuştum aslında ama Ayşen hanım geç kaldın deyince bişey yapamadım haliyle. Ama şuanlık bende stres yok gibi ilerleyen zamanları bilemiyorum tabi. Akupunktur doktoru bayanmı erkekmi. Eğer erkekse rahatlıycam diye gitsem daha çok stres yapıyorum

5. Denemem ama hâlâ erkek doktorlardan çok çekiniyorum. Acayip sıkıyomuyum kendimi

Kızlar bilmem hatırlıyormusunuz perşembe transferim olmuştu. Bugün transferin 4. Günü ve bana ultrason için randevu vermişlerdi. Bugün merkezdeydik ultrasonda daha birşey görünmüyor tabiki.Rahmin durumuna baktı doktorum. Ohss riski görünüyormu Şişlik varmı gibi şeyler. Herşey iyi görünüyor dedi sadece foliküllerin yerinde 3-5 tane Kist varmış. Korkmana gerek yok normal bunlar zamanla gider dedi. Ve 2 tane iğne oldum orda. Biri tutunmayı kolaylaştırmak içinmiş diğeride hormon düzenleyici. Daha önceki 4 denememde böyle bişey yapılmadı dedim. Biz hastalarımızın hepsinde tedbir amaçlı yapıyoruz dedi. Bazen geç farkedilen problemler olabiliyormuş. Sizide bilgilendirmek için yazmak istedim. 23ünde yani pazartesi test günüm var. Hadi hayırlısı bakalım. Dualarınızı eksik etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…