Almanyadan Türkiyeye dönenler

Elaray

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2014
707
567
158
Öncelikle herkese hayirli günler diliyorum kizlar..

Daha önce Türkiyeye geri dönüsle ilgili konular acilmis. Ve bir cok arkadasimiz tavsiye etmemis bunu. Benim merak ettigim, dönenler oldumu? Memnun olanlar yada pisman olup geri dönenler varmi?

Benimde uzun süredir aklimda bu konu. Hem ailemin geri dönmek istemesi, hemde zaman zaman kendi yasadiklarimdan ötürü bir süredir düsünüyorum bu konuyu. Farkindayim o kadar kolay ve basit degil dönmesi. Yasayacagim sIkIntilar elbette fazlasiyla olacaktir...
Aranizda Türkiyeye dönüs yapanlar acaba tecrübelerinden bahsedebilirmi?

Bu arada 25 yasindayim ögretmenlik okudum (matematik, almanca ve sosyal bilimler). Suan staj dönemindeyim ve 16 ay kaldi. Insallah Allah nasip ederse 16 ay sonra hersey bitmis olacak ve ögretmen olmus olacagim.
Nasip olursa stajim bittikten sonra dönmeyi istiyorum. Türkiyede alman okullarin oldugunu ve o okullarda calisma imkanim oldugunu biliyorum. Tabi onun disinda devlet okullari haric özel okullarada gecebilirim..

Durumum bu kizlar. Nediyorsunuz, tanidiklariniz yada duyduklariniz varmi geri dönenlerle ilgili? Simdiden tesekkür ederim..

kuzenim döndü yapamadı geri gitti yurt dışına.
ama arkadaşım çok mutlu döndüğü için.
kişiye göre değişir durum.
ülkede değil sizde bitiyo mesele.
mesleğiniz de varsa çok sorun olmaz bence.

Ne güzel, arkadasiniz nezamandir türkiyede peki?

Turkiye ye donen pisman canim sakin donme,,, millet turkiyeden kaciyor sen turkiyeyemi donucen

Canim ya bende burdan biktim burasi cok güzel hersey yolunda saniyorlar ama öyle degilki artik.. nankörlük edemem iyi yönleride var, sonucta burda okudum calisiyorum parami kazaniyorum ama yasadiklarimi gel bide bana sor..
Türkiyenin durumu biraz karisik kabul. Kolay olmayacak, belkide pisman olurum Allah bilir orasini. Ama deneyecegim sanirim..

Kişiye göre değişir. Memnun olmayı beceremeyen insan her yerde mutsuzdur.
Türkiye de öğretmenlik ve öğretmenlerin yaşadığı sıkıntılar sizi geldiğinize pişman edebilir...
Az önce okuduğum konuda bunu birkez daha anladım.

Ne güzel, arkadasiniz nezamandir türkiyede peki?

7 yıldır.
doğma büyüme almanyadaydı.
17 yaşında geldi.
yapı meselesi, kimisi kolay alışıyo.
o da öyle çok duygusal değildir.
alıştı gitti.
ama kuzenim çok duygusal, o yapamadı.
o da 19 yaşında geldi 23 yaşında geri döndü.

Ayrıca Türkiye ye dönmek isteyen çok kişi duyuyorum. Artık yurtdışının albenisi kalmadı diye.
Bir arkadaş anlattı. Türkiye de hayat daha ucuz. Sağlık da demişti.

bir canli örnek benim :)) 2009 yilinda evlenerek gittim yapabilirim sandim kendi memlketeim sonucta zorluk cekmem diye dusundum ama cok yanildigimi anladim :)) ve 2012 sonunda esimle birlikte geri döndük :)) bana sorarsan almanyada dogup büyüyen insan icin cok zor.. saglik devlet isleri kültür farki.. sana normal gelen baskalaina anormal geliyor uzayliyiz sanki :) suan gayet mutluyum allahima sukur orda herzaman dusunurdum acaba geri dönebilecekmiyim kendi evimizdi ama duvarlara bakiyordum ben gercekten burdamiyim diye .. ve simdi dogdugum yerdeyim :)

Cok haklisin insanin yapisiylada alakasi var..
Okudugun konuyu bilmiyorum ama ögretmenlerin burdada cok sknti yasadigini söyleyebilirim. Daha 2 hafta önce bi ögrenci ögretmene saldirdi...
Yani ögretmenlik heryerde zor canim..

Bende duygusalimdir. Ama ailemde dönmek istedigi icin daha kolay olacagini düsünüyorum. Yanliz olmayacagim sonucta. Insallah bende arkadasiniz gibi alirim hemen :)

Peki esin buraya alisabildimi? Zor olmadimi? Cok duydum evlenipde türkiyeye gideni sonrada pisman olup geri döneni. Ama bazilarida hic pisman olmuyor..
Hangi sehire gitmistin sen? Calisiyormuydun türkiyede?

Peki esin buraya alisabildimi? Zor olmadimi? Cok duydum evlenipde türkiyeye gideni sonrada pisman olup geri döneni. Ama bazilarida hic pisman olmuyor..
Hangi sehire gitmistin sen? Calisiyormuydun türkiyede?
Trabzona gitmistim ve calismiyordum. Esim daha kolay alisti buraya.

Ben tam 30 yıl önce döndüm lise öğrencisiydim. Çok var Almancı tanıdığım onların çocukları. Ben dönmenizi tavsiye etmem. Burda da artık o eski samimiyet yok insanlar arasında. Gemisini kurtaran kaptan. Almanya'da yabancı düşmanlığı var evet. İnsanın gücüne gidiyor. Ama düzeni biliyorsunuz. Benim burada da uzun yıllar sadece Almancı dostlarım oldu.

Evet o düsmanligi son zamanlar daha cok görmeye basladim.. bu yüzden belkide en cok dönmek istiyorum.. siz yani pismanmi oldunuz döndügünüze?

Ben Almanya da doğdum büyüdüm.Ailem kesin dönüş kararı aldığında 18 yaşındaydım...
Çok bocaladım Bi bakmışım evlenmişim , Daha Türkçeyi bile zar zor konuşuyordum , birazda aile baskısı idi ...

Hep Almanya ya geri dönme hayali ile yaşadım , çifte vatandaşlığım var , çalışma ve oturma izni , ama çocuklarım Türkiye de doğdu büyüdü , onlar için Almanya benim için olumsuz artık.

Aklında hep olacak Türkiye , vatan hasreti vs. bence gelin düzeninizi çok bozmadan bakın mutlu olabilecek misiniz .

Daha sonra geri dönme imkanınız olur , denemeden bilemezsiniz her iki tarafında eksileri ve artıları var...

Hakkınızda hayırlısı olsun...

valla sana sunu diyim orda ögretmen degil cöpcü olsan türkiyeye dönme o kadar söyliyim sana hak hukuk ak getire sizin merkeliniz nerdeeeeeeeeeeeeeeee bizimki hayt huyt nerdeeee

o kadar sanslısın ki farkına var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…