ögretmenlik zor çok zor Türkiye de.
kuzenim döndü yapamadı geri gitti yurt dışına.
ama arkadaşım çok mutlu döndüğü için.
kişiye göre değişir durum.
ülkede değil sizde bitiyo mesele.
mesleğiniz de varsa çok sorun olmaz bence.
Turkiye ye donen pisman canim sakin donme,,, millet turkiyeden kaciyor sen turkiyeyemi donucen
Ne güzel, arkadasiniz nezamandir türkiyede peki?
Kişiye göre değişir. Memnun olmayı beceremeyen insan her yerde mutsuzdur.
Türkiye de öğretmenlik ve öğretmenlerin yaşadığı sıkıntılar sizi geldiğinize pişman edebilir...
Az önce okuduğum konuda bunu birkez daha anladım.
7 yıldır.
doğma büyüme almanyadaydı.
17 yaşında geldi.
yapı meselesi, kimisi kolay alışıyo.
o da öyle çok duygusal değildir.
alıştı gitti.
ama kuzenim çok duygusal, o yapamadı.
o da 19 yaşında geldi 23 yaşında geri döndü.
bir canli örnek benim :)) 2009 yilinda evlenerek gittim yapabilirim sandim kendi memlketeim sonucta zorluk cekmem diye dusundum ama cok yanildigimi anladim :)) ve 2012 sonunda esimle birlikte geri döndük :)) bana sorarsan almanyada dogup büyüyen insan icin cok zor.. saglik devlet isleri kültür farki.. sana normal gelen baskalaina anormal geliyor uzayliyiz sanki :) suan gayet mutluyum allahima sukur orda herzaman dusunurdum acaba geri dönebilecekmiyim kendi evimizdi ama duvarlara bakiyordum ben gercekten burdamiyim diye .. ve simdi dogdugum yerdeyim :)
Trabzona gitmistim ve calismiyordum. Esim daha kolay alisti buraya.Peki esin buraya alisabildimi? Zor olmadimi? Cok duydum evlenipde türkiyeye gideni sonrada pisman olup geri döneni. Ama bazilarida hic pisman olmuyor..
Hangi sehire gitmistin sen? Calisiyormuydun türkiyede?
Ben tam 30 yıl önce döndüm lise öğrencisiydim. Çok var Almancı tanıdığım onların çocukları. Ben dönmenizi tavsiye etmem. Burda da artık o eski samimiyet yok insanlar arasında. Gemisini kurtaran kaptan. Almanya'da yabancı düşmanlığı var evet. İnsanın gücüne gidiyor. Ama düzeni biliyorsunuz. Benim burada da uzun yıllar sadece Almancı dostlarım oldu.
valla sana sunu diyim orda ögretmen degil cöpcü olsan türkiyeye dönme o kadar söyliyim sana hak hukuk ak getire sizin merkeliniz nerdeeeeeeeeeeeeeeee bizimki hayt huyt nerdeeeeÖncelikle herkese hayirli günler diliyorum kizlar..
Daha önce Türkiyeye geri dönüsle ilgili konular acilmis. Ve bir cok arkadasimiz tavsiye etmemis bunu. Benim merak ettigim, dönenler oldumu? Memnun olanlar yada pisman olup geri dönenler varmi?
Benimde uzun süredir aklimda bu konu. Hem ailemin geri dönmek istemesi, hemde zaman zaman kendi yasadiklarimdan ötürü bir süredir düsünüyorum bu konuyu. Farkindayim o kadar kolay ve basit degil dönmesi. Yasayacagim sIkIntilar elbette fazlasiyla olacaktir...
Aranizda Türkiyeye dönüs yapanlar acaba tecrübelerinden bahsedebilirmi?
Bu arada 25 yasindayim ögretmenlik okudum (matematik, almanca ve sosyal bilimler). Suan staj dönemindeyim ve 16 ay kaldi. Insallah Allah nasip ederse 16 ay sonra hersey bitmis olacak ve ögretmen olmus olacagim.
Nasip olursa stajim bittikten sonra dönmeyi istiyorum. Türkiyede alman okullarin oldugunu ve o okullarda calisma imkanim oldugunu biliyorum. Tabi onun disinda devlet okullari haric özel okullarada gecebilirim..
Durumum bu kizlar. Nediyorsunuz, tanidiklariniz yada duyduklariniz varmi geri dönenlerle ilgili? Simdiden tesekkür ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?