Almanyadan Türkiyeye dönenler

Yasadigin seyler kolay degil fakat hayatin boyunca hep ülke mi degistireceksen kötü seyler yasadiginda? Türkiyede ayrimcilik olmadigini mi saniyorsun? Alevi-sünni, Türk-kürt ayrimciligi yokmu saniyorsun? Burdaki ögretmen üyelerine sor, üye olduklari sendika bile ne derecede okul hayatlarini etkiledigi.

Sonucta orada okulda degistirebilirsin, sikayet edebilirsin. Birsürü olanaklarin var. Ögretmen olarak bide oradaki Türk gencligi icin örnek olabilirsin. Fabrikada calismak yerine, temizlikcilik yerine, onlarida okumayi tesvik edebilirsin.

Yani pes etme, Türkiye ye gitme sakin.

Ne güzel pismanlik duymuyorsan. Insallah bende bir gün öyle diyebilirim. Sen hangi sehirde yasiyorsun suan?
Bende öyle düsünüyorum meslegim var sonucta bir sekilde is bulur calisirim. Acikcasi öyle cok yüksek beklentilerimde yok benim. Gecineyim huzurum olsun yeter.. bende alman vatandasiyim. Mutlu olamazsam bile geri dönme imkanim var. O yüzden ne olursa olsun denemek istiyorum..

Dik durmaya calisiyorum ama ister istemez üzülüyor insan. Ögretmenlerin böyle irkci olabilecegini hic düsünmezdim.. tek istegim staji basariyla bitirip baska biyerde düzenimi kurmak..

Sen nerde yasiyorsun?
Evet cok iyi düsünmek lazim ama yasamadanda bilemez insan. Mutlu olanda olur mutsuz olanda. Kisiye göre degisiyor durum iste. Ailemde gittikten sonra ben burda neyapiyim diye düsünüyorum, zaten yasadiklarimda ortada..

Güzel cikolatami yokmus :)) hic gülesim yokdu valla..
Haklisin herkes farklidir. Yapim geregi öyle degilim. Uyum saglamaya calisirim o konuda güveniyorum kendime. Tek korktugum konu arkadas cevresi. Arkadaslarim burda oldugu icin cevrem olmayacak. Ama oda zamanla olur heralde.

Yorumunuz icin tesekkür ederim. Icimden geleni yapacagim insallah. Kendim yasayip görmeden karar veremem. Ögretmenlik sonucta her yerde zor. Türkiyede de almanyada da. Orada cok daha zor oldugunu düsünmüyorum. Tabi farkli sorunlarla karsilasabilirim o ayri.
Insallah hayirlisi olur.

Tabiki her zorlukta ülke degistirmeyecegim. Ayrimcilik elbette her yerde var. Ama burda yasadiklarimi türkiyede yasayacagimi sanmiyorum. Tabi gelip görmeden bilemem. Denemek istiyorum. Mutsuz olsamda sonucunda en azindan icimde kalmamis olacak. Alman vatandasi oldugum icinde almanya secenegimi hic bir zaman kaybetmemis olacagim..

Hollanda.
Yalnız kalmanda zor olur evet ama genelde turkiyeye kesin dönüş yapanlar sudan çıkmış balığa dönüyorlar. Belkide bir tek benim etrafımdakiler öyledir belki sen çok mutlu olursun tabii

Türkiyede niye daha mutlu olacagini düsünüyorsun? Tabi coook gitmek istiyorsan git ama herseye hazirlikli ol, iyi düsün. En basit almanyada is verenler cv'deki 1 yillik boslugu sorgular, ne yaptin diye. Tekrar Almanyaya gidersen kim bilir bundan dolayi daha zor is bulursun.

Ve kk'deki konulari oku, siyaset meydanindaki konulari oku. Kardes bile siyasi nedenlerden dolayi kardesi ile konusmuyor. Yani ayrimciligin en ala'sini bile yaparlar. Torpil gerekiyor biryerlere girmek icin. Kpss'den dolayi yillardir meslegini yapamayan ögretmenler var. Ve Türkiye artik daha tehelikeli oldu. Gün gecmiyor ki yeni bir tecavüz, cinayet haberi aliniyor.

Cizrede ögretmenler eve yollandi, orada savas baslatildi diye. Daha 2-3 ay önce ankarada bomba patladi. Ülkede ic savas cikabilir. Ekonomi desen hersey cok pahali. Türkiyede neredeyse herkes kredi karti kullanip borclari var. Yani durum gercekten o kadar ic acici degil. Türkiyeye gitmek icin bana sorarsan gercekten yalnis bir zaman.

Merhaba, şu sorulara cevap verin lütfen (illa yazıyla olmasına gerek yok), ondan sonra dönme kararı alın.

1. Öğretmen olarak arabanıza, canınıza zarar gelmesinden korkuyor musunuz? Öğrencilerde bunu yapacak potansiyel var mı?

2. Diyelim ki düşük not alan bir öğrenci oldu ya da kızmanız gereken; ertesi gün sizi şikayete geldiler mi/gelirler mi?

3. Biraz kısa, dekolte giysem tacize uğrayabilirim, tecavüz de edebilirler korkusu yaşıyor musunuz? Başınıza (Allah korusun böyle bir şey gelse) içki almıştı, mini etek giyiyordu denilerek suçlu konumuna düşürülür müsünüz?

4. Devlet hastanesine gittiğinizde doktora "yüzüme bakmayacak mısınız?" diye sorma gereği hissettiniz mi hiç?

5. Şehir fark etmez, canlı bomba/bomba korkusu yaşıyor musunuz?

Bu soruların hepsinin cevabı şu an ülkemizde evet. Benim için önemli değil diyorsanız, buyurun gelin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…