Almanya’ya kedi götürmek

3 ay beklemeden gidebilecekmisiniz peki? Biz o yönden şansliyiz cunku 2 kisiyiz. Esimi sirket Almayandaki merkeze yollayacak o bakimdan gitmemiz kesinleşirse erkenden haberimiz olur diye dusunuyorum ama olmazsa bile esim önden gider ben kedinin işlemlerini halledip giderim. Bekleme süresince kedinize bakacak anneniz filan varsa iyi olur.

Ben geçen günlerde thy nin Almanya varışlı uçuşlarında artık evcil hayvana izin verilmediğini duymuştum Alman hükümetinin kararıyla doğru bilgi mi bilmiyorum araştırın isterseniz bu sadece thy için geçerli olan birşey mi bilgim yok açıkcası

Siz en iyisi bu konuda bilgili birinden kesin bilgi alsanız daha iyi olur :)

1.Kedinin kuduz aşısı zamanında yapıldıysa kuduz titrasyon testi yaptırman gerek sonucu yoğunluğa göre 15 gün sonra gelir.
2.Kedinin kuduz aşısı yoksa veya zamanı geçtiyse önce kuduz aşısı yaptırman gerek, 32 gün sonra kuduz titrasyon testi yaptıracaksın.

Kedinin diğer tüm aşıları yapılmış olmalı ve AB uyumlu pasaporta ve çipine işlenmiş olmalı. Test sonucu çıktıktan sonra Gümrük müdürlüğüne gidip bir dilekçe dolduracak ve talepte bulunacaksın, sana bir uygunluk sağlık belgesi verecekler.

1. Seçeneğe göre toplam 3.5 ay
2. Seçeneğe göre toplam 4.5 aydan önce kedini herhangi bir AB ülkesine sokamazsın. Eğer seyahatine uzun zaman varsa bu işlemleri yaptırabilirsin fakat;

Geçen ay(Kasım) Almanya tüm bu şartları yerine getiren petler dahil hiç bir hayvanın Türkiye'den uçak yolu ile ülke sınırları içerisine alınmayacağını açıkladı.Konsolosluğu arayıp bu uygulamanın hala sürüp sürmediğini, sürüyorsa hangi havayolu şirketini kullanabileceğiniz hakkında bilgi almanız gerek. THY yasaklı listede...

Ek: Veteriner işlerine de gitmeniz gerek

Son düzenleme:
Of of ki ne of bir de küçük bebeğim var işte bu testi diyordum çok saçma acil gitmesi gerekenler nasıl yapıyor ki bu işi 3 ay vakti olmayanlar mesela?

Ne güzel anlatmışsınız ayrıca teşekkür ederim tane tane anlaşılır bir şekilde

Almanya ve Kibris icin sartlar ayni degildir, Almanyanin sartlari daha agirdir diye tahmin ediyorum. Bir ay Turkiyede bakabilecek birini bulsaniz ve Kibrisa gecisi Turkiyeden kedinizle yapsaniz?
Tabi bilemiyorum boyle bisey mumkun olabilecek mi sizin icin, sadece bir fikir

Evet besliyorum 2 tane :) neden?
Hem hamis hem kedili bulmak zor oluyor cunku :)
Benim bebis bir hafta sonra geliyor. Kedim de 1 yasini yeni gecti ve tabi ki enerjisi de genc erkek tekir enerjisi her ne kadar ucundan biraz olgunlassa da.
Bu ilk cocugunuz mu olacak? Yani hem kedili hem bebekli bi evde nelere dikkat edilmeli fikriniz var mi?

İlk bebişim olucak evet :) ya inanılmaz güzel bir gelecek bekliyor onu,ondan emin olabilirsin. Mesela evde bebeğinin dikkatini çekecek bir canlı olduğu için telefon tablet tv gibi zararlı şeyler dikkatini çekmeyecek:) bu bir artı..
bebek eve geldiği gün mümkünse ne senin ne eşinin kucağında olmasın eğer imkanın varsa annen veya yanında olan başka bir kişinin kucağında olsun ki düşmanlık besleyip kıskanmasın. Ve eve gelmeden önce bebeğin kıyafetini yanına koy koklasın. Oda veya beşik olucaksa içine girmesine müsade etmelisin.. tüylerini kestirmelisin başlangıç için,aşılar da tam sa bir sorun yok :)
Bebeğin yanında durmasına da müsade et ilk günler ki alışsın ona:) sonrası cennet zaten :))

Bu arada hayırlı doğumlar dilerim :)

Senin kedilerin kac yasinda bilmiyorum ama benimkisi belki de genc ve erkek oldugundan dolayi biraz ayi soylemesi ayip :) Mesela gelir karnimin uzerine yatar ama oyle bir ani kalkis yapar ki yerimden dogrultur beni.
O yuzden ben ilk bir sene tek baslarina yalniz birakmam, ama ben bebegin yanindayken gelip koklamasina, merakini gidermesine izin veririm diye dusundum ama bu yanlis mi olur tam kestiremiyorum.
Bebis bir yasina gelince de zaten benim kedi kacacak delik arar gibime geliyo :)
Arkadaslarimin cocuklarina cok toleransli insallah sikinti yasamayiz ya. Cok merak ediyorum biraz da endiseleniyorum.
Umarim kardes kardes takilirlar.
Ben de sana hayirli dogumlar dilerim saglikla kucagimiza alalim insallah

Keşke bir tanıdık baksa o süreçte..Ya da ücretli bakim için birisini tutsanız.
Hava değişikliği onlar için çok zor olabilir.Eziyet haline gelir..Uçaklarda bazen soğuktan olebiliyorlar kargo bölümünde umarım sağlıkla gider gelirsiniz
Maddi durumunuzu bilmiyorum bu yüzden verebileceğim öneri bu olabiliyor.

ayy bazı yorumları okuyunca içime oturdu. ben temelli gidiyorum ve oğlumu götürmek zorundayım. bütün aşıları tam,titrasyon testlerini yaptırdım. şuan için sadece ben yanında olmayınca ne yapar onu düşünüyorum. bayıltıp o şekilde götüren arkadaşlarım olmuştu. kilosuna göre para vermişlerdi. ben kıyamam ama. elimde olsa ben kargoda gidiyim ona business bilet alıyim o dereceyim. konuyu okuyunca gözlerim doldu havasızlık filan. umarım sizinki de rahat rahat gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…