Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Kedinizi kısırlaştırmadıysanız mutlaka kısırlaştırın. Kısır olmayan erkek kediler aşırı Agresif olabiliyor. Hastanedeysen bebeğin giydiği bir giysiyi siz eve gelmeden eşiniz getirip koklatsın, hayvanşar için koku çoook önemli. Önce kokusuyla tanıştırın yani. Evde herzaman gözünüz üstünde olsun ikisini Yalnız bırakmayın en az bebeğiniz emekleyip kendini kurtaracağı zamana kadar. Gerçi sonrasında da kediyi bebekten korumak İçin Yalnız brakamıyor insan. Kedinizin mamasını suyunu vs bir süre eşiniz halletsin siz lohusa olarak bir de onunla uğraşmayın. İlk zamanlar size pek yaklaşmayabilir üzüldü kıskandı vs olarak yorumlamayın. Süt kokunuzu aldığı İçin yaklaşmaya çekinir çünkü emziren bir memeliye yaklaşmamak gerekir doğada :) . Zamanla herşey yoluna girer ve okadar faydası olur ki size anlatamam. Ben 2 kediyle büyüttüm oğlumu ve kedisiz olan tek çocuklara göre çoook daha merhametli duyarlı paylaşımcı bir çocuk oldu.
Cok tesekkurler yorumlariniz icin.
Cocugum hayvan sevgisiyle mutlaka tanissin istiyorum. Esasen niyetim cocuk yapalim belli bi yasa gelince de kedi sahiplenelim istiyordum ama cocugumuz uzunca bir sure olmadi tedavilere ragmen. Ama kedimiz ugurlu geldi bize kendiliginden mujdeli haberi aliverdik daha 2. ayinda.
Allahtan dr umda bebekli ve kedili oldugu icin hic kafamizi bulandirmadi.
Kendimizden iyi bakiyoruz kedimize valla :) kisirlastirildi, zqten tirnaklar duzenli kesilir bizle oyun oynarken cizmesin diye, tuy dokum mevsimlerinde narkozsuz tras edilir fln. Dedigim gibi yasinin verdigi bir enerji var ki o da ilk eve geldigi enerjisi ve simdi ki enerjisi bir degil.
Beni elleme diye uyari mahiyetinde beni uyaran hayvan arkadaslarimin cocuklarina cok toleransli, oyun oynatsinlar diye peslerinden kosuyor.
Bir de etrafimda kotu ornek gormedim kendi arkadaslarimdan insallah biraz dikkatle sorun yasamayacagimi dusunuyorum.
Zaten esimin genel alerji probleminden dolayi yatak odamiza almiyoruz kendi yerinde yatmaya aliskin, o yuzden bebegin besigine de cikamiyor olacak(esimle biraz pazarlik yapip ta sahiplenmistim anca :))
Benim kucagimdayken gelir koklar rahat rahat merakini giderir. Meraki gittikten aonra etrafimda gordugum kadariyla uzunca bir sure de yanina yaklasmaz diye tahmin ediyorum