- 30 Aralık 2009
- 4.437
- 18.274
- 733
Arayamazlar tabi. Yani düşünüyorum da bir tanıdık evinde kalsak tedirgin oluruz o insanlar acı şok yas travma kayıp hepsini bir arada yaşıyorlar.Ya arayamazlar. Maraşlı insanların bu kadar duygusal olduklarını bilmiyordum ben. Kadın özür dilemiş alt komşudan. Hakkınızı helal edin demiş. Bizden bile helallik istediler.
kıyamam Ben onlara. Dayanamıyorum bunca acının içinde bi de alt komşu krizi yasamalarina tahammül edemiyorum.
Ay 16 dairelik bir bina. Yöneticiye söyledim. O konuşacak herkesle tek tek. Eğer alt komşu hadsizliğe devam ederse artık ne yapacağım bilmiyorum. Ararım kırıcı şeyler söylerim sonra da sinirden oturup ağlarım. Hırsımı da alamam iyice kötü olurum. Tartışma anında kışkırtmalara gelen ve sinir harbi yaşayan biriyim ben. Annemin de akli çıkar biri ona kötü laf edecek diye. Kadın cazgır , çirkef, hadsiz.Ben iki katlı bir bina gibi düşündüm nedense. Öyle WhatsApp grubu varsa direkt gruba yazın.
Mağdur olanların yanında olmamız gereken bir zaman dilimi içinde olmamız gerektiginden bahsedin. En azından böylelikle apartman sakinlerinin haberi olmuş olur onları duyarlılığa davet etmiş olursunuz.
Kesinlikle aynı tedirginlikte yaşıyorlar. Her ne kadar evi tepe tepe kullanın desek de rahat edemezler ki. Kendi evleri kendi eşyaları değil sonuçta. Bir esya zarar görecek diye akılları çıkar. Bu frekansı aldık onlardan. Kıyamam ben onlara kıyamam. Kim olsa kıyamam. Allahım yardımcıları olsun.Arayamazlar tabi. Yani düşünüyorum da bir tanıdık evinde kalsak tedirgin oluruz o insanlar acı şok yas travma kayıp hepsini bir arada yaşıyorlar.çok haklısınız çok.
Aile kalabalık olunca gürültü olabilir çok normal,ama bu elden gelen bir şey değil ki,belki küçük çocukları vardır elinden oyuncak düşürse ses aşağı gidiyor. Ama böyle bir zamanda gürültü en son dert edilecek şey gerçekten. Ne biçim insanlar var Allah bildiği gibi yapsın,sizin de yaptığınız yardımı Allah kabul etsin inşallah.
Hiç kaale almayın,konuşsun konuşsun susar elbet. Aileye öyle söyleyin bence,rahatsız ederse polis çağırsın hatta,öyle ikide bir kapıya gelmesin.Ben de oyle düşünüyorum. Elbette gürültü olacak. Olsun da. O çocuklar şuan travma yasadilar. Elbette ağlarlar , hareketli olurlar.. Bu tolere edilebilir. Edilmeli de. Geçiçi bir süre zaten. Daha bir hafta bile olmadi geleli. Ne ara rahatsız oldu
Komsunuzu arayıp onu ılgilendırmeyen konu hakkında yorum yspmamasını cok rahatsız oluyorsa sıkayet etmesını soyle, aile depremzede oldugu ıcın hıc bir işlem yapılamaz zaten rezil olduguyla kalırMerhaba arkadaşlar, şuan çok sinirliyim. Zaten uzun zamandır içimde büyük bir öfke var da nereye boşalacak bu öfke bilmiyorum.
Malûm ekonomik kriz sebebiyle annemle yasamaya başladım. Annemi evi de boşa çıktı böylece. Senede bir iki gidiyoruz temizleyip bir kaç gün kalıp dönüyoruz.
Biz bu evi depremzede bir aileye açtık . Ev eşyalı, fırınından iğnesine ipliğine kadar her şey var. Içerden bir çöp bile almadık, hicbir kapıyı kapatmadık. Yağını şekerini çayını makarnasini olduğu gibi bıraktık. Evi istedikleri süre kadar hibe ettik. Kalabalik da bir aileler. Bunlari açıklıyorum çünkü malda mülkte hicbir gözümüzün olmaması gerektiğini çok acı bir şekilde öğrendik.
Depremzede aile geldi ve biz bir haftadır arayıp nasılsınız diye bile sormadık kötü hissetmesinler mahcup olmasınlar diye.
Bugün aradık artık nasılsınız diye. Alt komşu cıkmış bizim daireye. Hesap sormuş. Siz kimsiniz ne zaman gideceksiniz sizi bUraya kim yerleştirdi? Ev sahibini tanıyor musunuz, çok gürültü yapıyorsunuz vb...
Depremzede anne bizden özür diledi. Ev bakıyoruz kiralık bulur bulmaz çıkacağız diye açıklama yapıyor.
Ben şimdi napayım bu kadını ? Farklı da bir şehirdeyim. Kadını arayıp ağzıma geleni söylemek istiyorum ama dedim ya çok öfkeliyim gündemden dolayı, orantısız tepki verebilirim diye kendimi tutuyorum.
Yani ben kendi evimi talan ederler mi? Zarar verirler mi ? Pis bırakırlar mi ? Diye gram düşünmüyorum. Umrumda da değil. Tek derdim alt komşu kalorifer yakmıyor ev zor ısınıyor üşümesinler diye düşünüyorum. Ben dert etmezken alt komşu sabredemez mi az. Bu akla izana uyar mı? Bu çok bencilce değil mi ? Empatiden bu kadar uzak olunur mu ?
Çok sinirlerim bozuk.
Allah razı olsun güzel kalbiniz için ama alt komşuya halt yemek düşer ona ne oluyormuş ona evden çık biz oturcaz diyen yok . Suriyelere açtığımız kapıyı kendi vatandaşimiza acmicaz mi . Bence iyice uyarınMerhaba arkadaşlar, şuan çok sinirliyim. Zaten uzun zamandır içimde büyük bir öfke var da nereye boşalacak bu öfke bilmiyorum.
Malûm ekonomik kriz sebebiyle annemle yasamaya başladım. Annemi evi de boşa çıktı böylece. Senede bir iki gidiyoruz temizleyip bir kaç gün kalıp dönüyoruz.
Biz bu evi depremzede bir aileye açtık . Ev eşyalı, fırınından iğnesine ipliğine kadar her şey var. Içerden bir çöp bile almadık, hicbir kapıyı kapatmadık. Yağını şekerini çayını makarnasini olduğu gibi bıraktık. Evi istedikleri süre kadar hibe ettik. Kalabalik da bir aileler. Bunlari açıklıyorum çünkü malda mülkte hicbir gözümüzün olmaması gerektiğini çok acı bir şekilde öğrendik.
Depremzede aile geldi ve biz bir haftadır arayıp nasılsınız diye bile sormadık kötü hissetmesinler mahcup olmasınlar diye.
Bugün aradık artık nasılsınız diye. Alt komşu cıkmış bizim daireye. Hesap sormuş. Siz kimsiniz ne zaman gideceksiniz sizi bUraya kim yerleştirdi? Ev sahibini tanıyor musunuz, çok gürültü yapıyorsunuz vb...
Depremzede anne bizden özür diledi. Ev bakıyoruz kiralık bulur bulmaz çıkacağız diye açıklama yapıyor.
Ben şimdi napayım bu kadını ? Farklı da bir şehirdeyim. Kadını arayıp ağzıma geleni söylemek istiyorum ama dedim ya çok öfkeliyim gündemden dolayı, orantısız tepki verebilirim diye kendimi tutuyorum.
Yani ben kendi evimi talan ederler mi? Zarar verirler mi ? Pis bırakırlar mi ? Diye gram düşünmüyorum. Umrumda da değil. Tek derdim alt komşu kalorifer yakmıyor ev zor ısınıyor üşümesinler diye düşünüyorum. Ben dert etmezken alt komşu sabredemez mi az. Bu akla izana uyar mı? Bu çok bencilce değil mi ? Empatiden bu kadar uzak olunur mu ?
Çok sinirlerim bozuk.
Ay 16 dairelik bir bina. Yöneticiye söyledim. O konuşacak herkesle tek tek. Eğer alt komşu hadsizliğe devam ederse artık ne yapacağım bilmiyorum. Ararım kırıcı şeyler söylerim sonra da sinirden oturup ağlarım. Hırsımı da alamam iyice kötü olurum. Tartışma anında kışkırtmalara gelen ve sinir harbi yaşayan biriyim ben. Annemin de akli çıkar biri ona kötü laf edecek diye. Kadın cazgır , çirkef, hadsiz.
Kadını şimdilik boşverin, evinizde yaşayan aileyi cesaretlendirin bence; suç mu işliyorlar sanki? Utanmaz gitsin şikayet etsin isterse alır cevabını oturur. Bu insanlar gündemi takip etmiyor mu ya diri diri mezare girme olasılığımızı gözümüze sokuyorlar hiç mi ders çıkarılmaz? Allah razı olsun bu arada..Merhaba arkadaşlar, şuan çok sinirliyim. Zaten uzun zamandır içimde büyük bir öfke var da nereye boşalacak bu öfke bilmiyorum.
Çok sinirlerim bozuk.
Komşunuzu arayıp sakin bir dille evinizde kalan insanları bir daha rahatsız ederse polisi arayacağınızı söyleyin.Hatta yapın bunu.Arayıp,şikayet edin.Gitsin edepsiz ifade versin polise.
"Sizi sosyal medyada rezil ederim, bütün dünya seferber oldu bu nasıl vicdansizlik" deyin bakın sesi nasıl kesiliyor.Merhaba arkadaşlar, şuan çok sinirliyim. Zaten uzun zamandır içimde büyük bir öfke var da nereye boşalacak bu öfke bilmiyorum.
Çok sinirlerim bozuk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?