Alt komşu

Ben iki katlı bir bina gibi düşündüm nedense. Öyle WhatsApp grubu varsa direkt gruba yazın.
Mağdur olanların yanında olmamız gereken bir zaman dilimi içinde olmamız gerektiginden bahsedin. En azından böylelikle apartman sakinlerinin haberi olmuş olur onları duyarlılığa davet etmiş olursunuz.

Arayamazlar tabi. Yani düşünüyorum da bir tanıdık evinde kalsak tedirgin oluruz o insanlar acı şok yas travma kayıp hepsini bir arada yaşıyorlar. çok haklısınız çok.

Ay 16 dairelik bir bina. Yöneticiye söyledim. O konuşacak herkesle tek tek. Eğer alt komşu hadsizliğe devam ederse artık ne yapacağım bilmiyorum. Ararım kırıcı şeyler söylerim sonra da sinirden oturup ağlarım. Hırsımı da alamam iyice kötü olurum. Tartışma anında kışkırtmalara gelen ve sinir harbi yaşayan biriyim ben. Annemin de akli çıkar biri ona kötü laf edecek diye. Kadın cazgır , çirkef, hadsiz.

Arayamazlar tabi. Yani düşünüyorum da bir tanıdık evinde kalsak tedirgin oluruz o insanlar acı şok yas travma kayıp hepsini bir arada yaşıyorlar. çok haklısınız çok.
Kesinlikle aynı tedirginlikte yaşıyorlar. Her ne kadar evi tepe tepe kullanın desek de rahat edemezler ki. Kendi evleri kendi eşyaları değil sonuçta. Bir esya zarar görecek diye akılları çıkar. Bu frekansı aldık onlardan. Kıyamam ben onlara kıyamam. Kim olsa kıyamam. Allahım yardımcıları olsun.

Geçici de olsa yaraları sarılsa ne mutlu. Gerisi umrumda değil. Ama alt komşunun hadsizliği nE olacak. Allahim icime sakinlik ver diye dua ediyorum gidip çıkıp sabır diliyorum. Bu olay da tüy dikti.

Aile kalabalık olunca gürültü olabilir çok normal,ama bu elden gelen bir şey değil ki,belki küçük çocukları vardır elinden oyuncak düşürse ses aşağı gidiyor. Ama böyle bir zamanda gürültü en son dert edilecek şey gerçekten. Ne biçim insanlar var Allah bildiği gibi yapsın,sizin de yaptığınız yardımı Allah kabul etsin inşallah.

Ben de oyle düşünüyorum. Elbette gürültü olacak. Olsun da. O çocuklar şuan travma yasadilar. Elbette ağlarlar , hareketli olurlar.. Bu tolere edilebilir. Edilmeli de. Geçiçi bir süre zaten. Daha bir hafta bile olmadi geleli. Ne ara rahatsız oldu

Hiç kaale almayın,konuşsun konuşsun susar elbet. Aileye öyle söyleyin bence,rahatsız ederse polis çağırsın hatta,öyle ikide bir kapıya gelmesin.

Depremden sonra herkes gerçek yüzünü gösterdi maalesef. Anlayış yerine böyle cahilce hareketler var. Bizde Malatya dan geldik askeriyedeyiz eşim memur burda lojman vereceğiz dedikleri için geldim o korkuyla ne halde geldim.sikayet eden varmış biz de memuruz depremzede ye verirseniz mahkemeye veririm sizi diye. Ne kadar hain insan var görmüş olduk bu vesile ile

Bana tuhaf geldi.
Neden üst kata gidip garip konuşmalar yapıyor ki ?
Eviniz uzun zamandır boş olduğu için, sizden habersiz birileri bir şeyler yaptı diye mi düşündü acaba ?
Yoksa onlara zararı ne olabilir ki ?

Komsunuzu arayıp onu ılgilendırmeyen konu hakkında yorum yspmamasını cok rahatsız oluyorsa sıkayet etmesını soyle, aile depremzede oldugu ıcın hıc bir işlem yapılamaz zaten rezil olduguyla kalır

Allah razı olsun güzel kalbiniz için ama alt komşuya halt yemek düşer ona ne oluyormuş ona evden çık biz oturcaz diyen yok . Suriyelere açtığımız kapıyı kendi vatandaşimiza acmicaz mi . Bence iyice uyarın

Bence komsuyla muhattap olmanizin vakti gelmiş. Telefon edip Anlayacagi dilde uyarin. Depremzedelere olan tavrinin çok çirkin ve vicdansiz olduğunu, bir daha aileyi rahatsız ederse yaptiklarini gruba yazıp rezil edeceginizi, hatta sosyal medyada yayinlayacaginizi söyleyin de bir aklı ciksin

Yöneticinin apartman sakinleriyle konuşup konuşmadığını teyit edin mutlaka. Bazen başlarından atmak için yaparız ederiz diyebiliyorlar. Şimdi alt komşuyla kavga ederseniz o da hırs yapıp insanları huzursuz edecek başka şeyler yapabilir. Bence konudan haberiniz yokmuş gibi whatsapptan bilgilendirin sadece bu komşuyu. "Bizim dairede depremzede bir aile yaşayacak bir süre, siz de göz kulak olursanız sevinirim" tarzında. Azıcık insanlık kaldıysa içinde utanması lazım.

Komşunuzu arayıp sakin bir dille evinizde kalan insanları bir daha rahatsız ederse polisi arayacağınızı söyleyin.Hatta yapın bunu.Arayıp,şikayet edin.Gitsin edepsiz ifade versin polise.

Kadını şimdilik boşverin, evinizde yaşayan aileyi cesaretlendirin bence; suç mu işliyorlar sanki? Utanmaz gitsin şikayet etsin isterse alır cevabını oturur. Bu insanlar gündemi takip etmiyor mu ya diri diri mezare girme olasılığımızı gözümüze sokuyorlar hiç mi ders çıkarılmaz? Allah razı olsun bu arada..

Komşunuzu arayıp sakin bir dille evinizde kalan insanları bir daha rahatsız ederse polisi arayacağınızı söyleyin.Hatta yapın bunu.Arayıp,şikayet edin.Gitsin edepsiz ifade versin polise.

O şehirde olmadigim için , kadını karşıma almaya da korkuyorum. Ne yapacaginı kestiremiyorum. Daha çok huzursuzluk çıkarır diye endişeliyim. Gidip yuzyuze görüşmek var aslında ama gidersem kalacak yerim yok. O yüzden yöneticiye rica ettim. Inşallah o halledecek.

Buraya konu açmak iyi geldi. Daha sakinim şuan. Yöneticiden haber bekliyorum. O çözecek bu sorunu.

Sizin gitmenize gerek yok ki.Polis ifadesini alır.Yönetici ve diğer komşular olayı biliyor.Belki gidip ifade verirse gözü korkar.

terbiyesiz kadın!!
şöyle olsa hani hırsız mı diye şüphe etse ya da gelip oturanlar var ya onlardan mı falan diye düşünse anlarım
onda bile size sormalıydı onlara değil

çok mu kalabalık aile acaba çok aşırı mı ses yaptılar
onda bile sabredebilir depremzedeler sonuçta.. ya da nazik olabilir

yöneticinin dönüşünü bizle de paylaşın lütfen

Tebrik ederim sizi çok güzel bir olaya vesile olmuşsunuz.

Ben mi iyimserim bilmiyorum acaba komşunuz sizin haberiniz yokken eve birileri gelip yerleşti diye düşünmüş olabilir mi.

Yıllar önce eski oturduğum mahallede karşı apartmanında 1.kat bir ev vardı ev boştu uzun zamandır ev sahibi şehir dışında yaşıyordu kiraya vermiyordu sonra bir gece birileri taşındı işte evi biz kiraladık vs dediler sanırım bir süre oturdular hatta ev sahibinin durumundan haberi oluyor geliyor ev sahibinden habersiz eve yerlesmisler cikartmislardi .

"Sizi sosyal medyada rezil ederim, bütün dünya seferber oldu bu nasıl vicdansizlik" deyin bakın sesi nasıl kesiliyor.

Hepimizin canı burnunda yemek yemeye utanıyoruz ne insanlar var!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…