Alt komşu

Kusura bakmayın ben size de kızdım
Evinizi açacak kadar yüce gonullusunuz ama o kadına ya da adama açıp da iki çift laf edemiyor musunuz?
Sizin yerinizde olsam arar yerin dibine sokarım onu , apartman grubu varsa oraya da yazarım, yoksa diğer komşuları arar onlara anlatırım bu nasıl vicdan diye
Yahu dun gece bu forumda biri depremde enkaz altında kalmış üyeye siz asabisiniz dedi diye bile benim uykum kaçtı, yemin ederim çıldırıyorum böyle insanlara
Bu arada biz de depremzede bir aile agirlayacagiz, bosta duran evimizi verdik , tanımıyoruz gelen aileyi , yani apartmanda söyle birsey duysam gider saçlarından suruyerek atarım sokağa o tipleri , e kadar ikiyüzlü milletiz be

Tamam haber veririm yönetici ile konuşunca. 3 çocuklu genç bir aile. Türk aile.

Diyorum ya kadınla konuşursam mahkemelik olurum. Vakur durmaya çalışıyorum. Kadınla sorunluyuz zaten. Kendimi de kendi öfkemden korumak zorundayım. Sakin olmam lazım. Çok öfke doluyum yoksa her şeye herkese. Canım burnumda

Nasıl vicdanlar var ağlıyarak okudum. Keske benim üst katıma gelselerdi yemin ederim tepinselerdi de yeterki iyi olsalardı. Yaralarını beraber sarsaydık onlara poğçalar börekler yapıp götürseydim keşke. Sarılıp beraber ağlasaydık ah ah yüreğim sızlıyor. O komşu hadsizinin eline bir fırsat geçmiş en güzel şekilde değerlendiriceğine yaptıgına bak. Allah onuda muhtaç ederse birilerine görür dünya kaç bucak!!!!Sizinde kalbinizden öpüyorum. O insanların yaralarını sardınız ya rabbimde sizin ne muradınız varsa versin.

Evini paylaşmak çok yüce gönül ister
Allah sizden razı olsun

gürültü meselesini kibarca söyleyebilirlerdi. depremzede olmaları aşırı gürültü yapma hakkı vermiyor. ne olursa olsun başka insanlara saygılı olmak zorundayız. uygun bir dille biraz daha dikkat etmelerini rica etmekte gariplik yok. ama diğer konuşmaları çok saçma ve hadsizce olmuş. benim de apartmanıma hiç tanımadığım kalabalık bir aile gelse ve dikkatimi çekse bi kapısını tıklatır ama ihtiyaç sorma ama başka bişeyi bahane edip nedir kimdir öğrenmeye çalışırdım açıkçası. çünkü apartmanımda kimlerin yaşadığı benim için önemli. benim oturduğum apartmana örneğin mülteci kiracı almazlar. kalabalık aileye vermezler. tek yaşayan birine vermeleri de çok zor. yani apartmana alışılmışın dışında bir komşu taşınmışsa dikkat çekiyor doğal olarak ama bu kimseye hesap sorma hakkı vermiyor. ben olsam o kadını arar haddini bildirirdim. her şeyin bi söyleme biçimi var, ayıptır.

Ya ona ne ya? Ona neee? Çıldırıcam acayip sinir oldum. Arayın diyin ya ev benim kardeşim sana ne diye.

Benim teyzem yurt dışında, Türkiye'de de dayalı döşeli evi var,senede bir kez belki daha seyrek gelirler. O da sizin gibi hiç düşünmeden kalabalık bir depremzede aileye evini açtı. Annem teyzemin komşusunu aradı durumu anlattı, kadın ağlamış,Allah sizden razı olsun,hiç aklınız burda kalmasin biz evi siler supururuz onlar gelmeden demiş. Ve apartmanca teyzemin evinde kaldıkları süre boyunca erzak ve alışveriş ihtiyaçlarının tamamını karşılayacaklarını söylemiş.
İnsan var insan var işte.
Sizi de tebrik ediyorum bu güzel kararinizdan dolayı. Allah işlerinizi rast getirsin

Sizin güzel kalbinizden Allah razı olsun. Konuya tek tavsiyem alt komşuyla tartışmak yerine ondan destek istemeniz. Durumu anlatıp neler yapabiliriz başka gibi soru sorarak düşünmeye sevk etmeniz. Yani kavgayla duzelmezler gibi geldi :/

Alt komşm hataylı... ailesi depremzede bu yüzden deprem sonrası yanlarına geldiler. Evimiz küçük nüfus kalabalık komşmda ve diğer çocuklarında dönüşümlü kalıyorlar. Burda kaldıklarında gece iki üç gibi bile ses geliyor ki gelsin hiç önemli değil . O insanlar çok büyük bir badireyle geldi uyuyamamaları,gürültüleri çok normal anlayış çok önemli... yerinizde olsam mesaj atarım okkalı bi şekilde... bende olsam aramam çünkü şu durumda sakinliğimi koruyamam! Bu arada gönlünüzün yüceliğine hayran kaldım. Sizin gibilerin sayısı çoğalsın Rabbim sizden razı olsun inşAllah

Gürültü yaptılarsa alt komşuda cahilse yapacak birşey yok.

Ben size çok teşekkür ederim, Allah güzel gönlünüzün mukafatını bol bol versin. Komşunuzu ve komşunuz gibi insanları da islah etsin.

Alt komşunun üslubu çok kötü öncelikle. İnsan çocuk sesinden komşudan rahatsız olabilir uyarabilir bu normal koşullarda hak. Ama depremzede çocukları alttan almalıyız.

tam rezil etmelik bir insan. o insanlara depremden sonra bir de bunu yaşatmaya ne hakkı var? ne kdr ayıp. bence bu saçmalığa sizin buraya yazdıklarınız aşırı naif kalmış. bu temkinli yaklaşımınızı bu gibi duygusuz insanlara harcamayın. açın ağzınızı yumun gözünüzü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…