Alt komşunun ayakkabıları

Buyuk gecmis olsun. Evladini doven Ona merhamet gostermeyen hic kimseye Insancil davranamaz. Iste herkes anne baba olmamali.

Küçük ya minicik , sürükleyerek goturuyordu , minik düştüğü içinde tekme tokat atıp kaldırıyordu.

Önce etrafıma baktım, kimse yoktu korktum Aslında ama dayanamadım o minik bedeni görünce. Sol Iki parmağımı kırdı. Vücudumdaki darbeler cabası.

Annesinin çocuklarıma sen mi bakacaksın bilmem ne demesi kulağımda çınlıyor.

Hem annesi yok hem babası yani. kimbilir kaç çocuk var evde . Ve kimbilir nerede ne iş yapıyor bu insan kılıklı.

O yüzden burada defalarca yazDım Aslında başka konularda da insanlarla zitlasmamak gerekiyor.

Kim ne içiyor bilmiyoruz , Kimin cebinde Hangi silah var haberimiz yok.

Ayakkabıyı kapıma kadar dizseler , eğer uyardigimda karşımda muhatap alacağım insanlar yoksa susarım. Gecer giderim ne yapayım.

Haksızlık karşısında asla susma diyemeyeceğim çocuklarıma Artık.

Cani serbest kaldı ve haftason çok üzülerek geçti.

Biliyorum çok umutsuz konuştum , ağrılarım var sanırım ondan.

Serbest kalana kadar bu denli agrimiyordu.

birinden duymustum komsulari uyarmis elli kere bisikletinizi koymayin diye.. dinlememeisler. hepsini kilitlemis olduklari yere. kilit de kendisinde. kimse bisikletleri alamamis yalvartmis adamlari. o hesap siz de bir cozum dusuneceksiniz.. toplu yasam kurallarini bilmeyen insanlar iste..

Geçmiş olsun.
Ya nasıl serbest bırakıyorlar ya?
Abi bu ülkede 60lık teyzenin, oğluna fırlattığı sünger terlik silah sayıldı, hapsi istendi; yolda saldırıp parmak kıran, çocuğu döven adam niye serbest ya küfür edeceğim.
Kimler kimler serbest gezdi/geziyor gerçi....

O teyzenin haberi iyi bir reyting haberiydi günlerce konuşuldu.

Ben dayak yerken birileri çekseydi, gündem.olsaydı serbest kalmazdı. Kamuoyu baskısı var çünkü.

Ya da ben miniği çekseydim yine sonuç alırdım, ama her şey anlık işte ben çekseydim dayağı o an dayak yemeğe devam edecekti melek, o an dilimden çıktı işte.

Şu an evde ve onlarla. Bir kaç tanıdık var sosyal hizmetlerde üstüne gideceğim ama çocuğun gideceği yerde çok iç açıcı değil işte , İnsan ne yapacağını şaşırıyor.

Evdeki işkence ortamından iyidir.
Siz gerçek kalp taşıyan insanlardan birisiniz, o manzara karşısında hiçbir şey yapmadan duramazdınız zaten.
(Terk edilen komşu çocuklarına evinizi açtığınız konunuzu hatırlıyorum)... Geçmiş olsun tekrar...

Kirik parmak filan baya ciddi bi sey atlatmissin. Su an boyle konusman Cok normal. Malesef cezalar yildirici degil, olsa boyle olmazdi. Oyle bi yerde yasiyoruz ki durust dogru olan hep cezalandiriliyor.

Ah canım ya o kadar üzüldüm ki okuyunca malesef bir o kadar haklısın.
Bende hiç susan bir insan değilim susamiyorum diyordum ama artık susuyor ve susturuyorum. Yanlis mi evet ama ben bir s. Bıçağındaki et olmak istemiyorum. toplum b.. saplanmış artık eminim.
Bende bir motorlu ş.zi kaldirimdan gittiği için uyardığımda dönüp bana hakli gibi saydırdıgini biliyorum ben de saydirdim ama arsiz ne anlar. Plakası bile yoktu şikayet etmek için. İşin fenasi bunu gören bir sürü insan oldu ve kimse kadın hakli kaldirimda bu hizla ne işin var demedi biliyor musun. Bunun gibi iki üç daha yaşadım kaldırım sorunu ve hepsinde karşı taraf tamamen suçlu iken kimse bir şey demedi. Bakip gittiler. Bana orada o s... Vursa yine giderlerdi eminim.
Gecen gün yaşadığım yerin en merkezi yerine gidip gezelim dedik nelerle karşılaştık. Dilenen mi dersin önünü kesip tehdit vari tavirla. Az önümüzden yuruyenin madde içmis halde dolasmasi mi dersin. 20 li yaşlardaki ahlaksizlarin kadinlara laf atmasi( belli yere bakmadan havaya bakarak) yolda kufurler ede ede gitmesi mi dersin. Hem eşimi hem kendimi zor tuttum.
Neden tuttum, bir Allahin kulunun yardım etmeyeceğini biliyorum. Neden tuttum sana mi laf attik ya da o kadina mi laf attik oraya bile bakmiyorduk deyip topluca dalmalarj ihtimali, uzerlerinde ne taşıdıkları belli olmayan ne ictikleri kendilerini dunya da bile gördüklerinden emin olamadığımdan. O kadınların umursamadan yollarina bakacaklarindan biz kavga ederken.
Bu ülkenin binlerce polisi varken en merkezi denecek yerlerde bunlar nasıl oluyor aklim almıyor. Hic mi devriye atmaz, hic mi cezasi olmaz. Hic mi görmedi bir sivil polis bile.
Bunlar aklımı kurcaliyor ve bu toplumda dışarı çıkmanın cok korkunc olduğunu düşündürüyor artik.
Yapan ne kadar ceza aliyor ya da aliyor mu bunu hep birlikte her akşam TV de görüyoruz ve sende soylemissin zaten.
Berbat durumdayiz.
Kötü olan kazanıyor ne yazık

Çok geçmiş olsun. Ben de benzer durumlarda sizin gibi müdahale ederim. Allahtan henüz dayak yemedim. İnsanın elinde değil işte. Müdahale etmesek kendimize saygımızı kaybederiz. Tekrar çok geçmiş olsun

Apartmana giren çıkan yok ki. İsterseniz evin kapısını açık bırakın yine sıkıntı yok. İki aileyiz. Ya kargo, ya elektrik su faturası yazmaya gelenler var. Başka kimse yok. Zaten bahçe kapısından giriliyor, millet köpek falan var diye korkuyor

Zaten öyle yapıyoruz. Şimdi de bizim çıktığımız, bizim eve doğru olan merdivene dizmişler. 5 basamak, üçer çift. Zaten merdivenin yarısını kaplamış ayakkabılar. Çok enteresan.
Of bu nasıl bir kıroluk, resmen tadım kaçtı.

Nego ya aynı benim eltim... Bide yan yana oturuyoruz. Bazen delirme derecesine geliyorum.. ayakkabıları benim hâlimin ustun de falan,bin kere söyledim, çocukları bahane ediyor, ama çocukta sana bakarak öyle yapıyor.
Bende her seferinde tekmeliyorum..
Eşim de tekmeliyor.. Birgün alicam hepsini aticam camdan aşağı o olacak..

Çok geçmiş olsun canım.Elleri kırılsın pisliğin

Çok özür diliyorum herkes elestirebilir ama iyi bir dayağı haketmis.Kucuk sabi bebeğe vurmak,bir kadını dövmek kolayına gelmiş olabilir.Madem güçlü güçsüzü eziyor vardir ondan güçlüleri.

Aynı katta değiliz neyse ki biz, sinir bozucu bir durum. Aile binası daha bir kere apartman silmedi, neymiş o giriş katmış, kendi kapının önünü sil bari şaka gibi, bende kendi kapımı merdivenlerimi siliyorum artık. Kv dem dayanamayıp siliyor kadın, kızıyorum yapma sana yazık değil mi diye

Çok çok geçmiş olsun
Sözün bittiği yer bu bence, ne denir bilemedim
Çok üzüldüm ...

çöp sularını ayakkabıların üstlerine akıtırdım çöp indirirken en sinir olduğum şey. aynı şey bizim apartmanda da var ve leş gibi bir koku tütsü alıp kapılarının önünde tütsü yaktım iki üç kere bir de yazı astık apartmana insanlar ayak kokunuzdan rahatsız oluyor diye sonra aldılar içeri ayakkabılarını

Beyaz, normal mobilya ayakkabılıkları da var. Üzeri ve içi ağzına kadar dolu.
Demek ki yetmiyor. Hicbir oneriye olumlu bakmiyorsunuz.
Tek care yeni bir ayakkabilik alip ayakkabilari icine yerlestirip birakmak baska careniz yok ama siz israrla ayakkabiliklari var diyorsunuz
İci bos olsa anlayacagim, var ama koymuyorlar diyeceksiniz ama koyuyorlarmiş ayakkabilik doluymuş.
fazladan ayakkabilik alacaksiniz yok caresi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…