Ben bir süre keten tohumu kullandım, yogurda ve ya peynire kariştirip yiyordum ve ya tatlı kaşiğiyla alıyordum, bir süre sonra sebebini anlayamadığım bir şekilde birden acıkır, kan şekerim birden düşer oldu. Öyle bir hale geldim ki bir anda deli gibi acıkıyorum bir anda midem kazınıyor çok kötü oluyorum ve 5 dakika aç dursam örneğin yemeği hazırlayana kadar- hemen ellerim titriyor gözlerim kararıyordu. Bayılacak gibi oluyordum. Dedim herhalde diyabet oluyorum çünkü bu halim normal değil..
Sonra bir yerde keten tohumuyla ilgili bir yazıya rastladım, oda sıcaklığında ve ya dolapta farketmez, öğütülmüş bir halde 3 haftadan fazla durursa bozuluyor ve vücuttaki yararlı yağları yakmaya başlıyor...
Ailemin bana verdiği paket kuruyemişçide öğütülmüş ve eve getirilmiş öğütülmesinin üzerinden de en az 3 ay geçmişti. işte o zaman kafama dank etti. ben zaten zayıfım bir de üstüne vücudumdaki yağları yakıyor bu illet meğer zafiyet haline doğru gidiyormuşum. Hemen kestim keten tohumu yemeği ve düzeldim.
Derken bu olaydan birkaç ay sonra göğsümde bir kitle farkettim.
Doktora gittim muayene ettiler falan Allah'a bin şükür zararlı birşey değilmiş. Ama zararlı olmasa da ameliyatla alınması gerektiğini söyledi doktor.
Bu sırada bir yakınım da bana tesadüfen televizyonda seyrettiği bir programda çıkan bir uzmanın, keten tohumunun bazı bünyelerde kist oluşumunu tetiklediğini, aslında yararlı zannedilen bu bitkinin çok yan etkileri bulunduğunu anlatmış olduğunu söyledi.
O zaman aklıma benim bu kist olayım geldi. Eğer gerçekten böyle birşey varsa - her kafadan ayrı bir ses çıkıyor bu yaşadığımız dönemde ama ben tesadüflere hiç inanmam ve zamanlama olarak bu durum bana uyuyordu -
bu iki olayı yaşayarak sağlıklı olmak adına başima hiç yoktan iş açtığımı söyleyebilirim.
Bana sorarsanız ne olduğu belirsiz baharatlara, bu tür şeylere yaklaşmayın derim.