Alternatif Tıpta Büyük Tehlike!

seaBahAR

Nosce Te İpsum
Pro Üye
13 Nisan 2007
15.555
36.069
Alternatif Tıpta Büyük Tehlike!

17-23 Ocak 2008 tarih ve 132 sayılı Yeni Aktüel Dergisinin kapak konusu bir hayli enteresan.. Sözkonusu makaleyi, kaynak belirterek bir forum ortamında paylaşmak istediğimi ilettim. Henüz cevap alamadım.
Konu bir hayli önemli.. Bu nedenle, daha fazla beklemeden en önemli hususları sizler için derlemek istedim.
Eğer olumlu bir cevap alırsam ve makalenin bütünü elektronik ortamda bana ulaşırsa, burada paylaşıma devam ederim.


  • Keten tohumu ve özellikle yağı mutlaka taze tüketilmeli, dondurucu ya da buzdolabında -7 derecede muhafaza edilmeli, soğuk zincirle dağıtılmalı. Aksi takdirde çabuk bozulur ve içinde, tüketildiğinde kansere yol açabilecek zararlı maddeler üremeye başlar!

  • Bu nedenle keten tohumu tane halinde alınarak evde öğütülüp hemen tüketilmeli. Öğütülmüş tohumlarsa az miktarda alınıp buzdolabında ışık görmeyecek kapalı ve koyu renkli kutularda muhafaza edilmeli. Ve kesinlikle ısıtılarak, sıcak yemeklerde vs. kullanılmamalı.

  • Dokuz çalışmadan yedisinde keten tohumundaki alfa linolenik asidin prostat kanseri gelişimine yol açtığı belirtilmiş.

  • Çeşitli faydaları da olan keten tohumunda tüketilen miktarın altı çiziliyor. Kadınların 2-3 tatlı kaşığı, erkeklerinse 1-2 tatlı kaşığından fazla tüketmemeleri gerekiyor.

  • Keten yağı kullanımı ise, üretimde kullanılan teknolojik uygulamaların trans yağ oluşuma neden olması ve bu yağların da kansere yol açması nedeniyle kesinlikle tavsiye edilmiyor.

  • Ayrıca tohum halindeyken sahip olduğu lif bakımından zenginliği olan keten tohumu, yağ haline getirildiğinde bu özelliğini de kaybediyor.

  • Ülkemizde yaklaşık dört yıldır, omega 3 yönünden zengin sarı keten tohumu yerine, kuş yemi olarak bilinen standart keten tohumu satılıyor.

  • Kaplumbağa kanının kansere şifa olduğu yolundaki inanç nedeniyle, geçen sene Karadenizde kaplumbağa kanını içen/kendine enjekte ederek ölen 3 vatandaşımızla dünya literatürüne geçtik.

  • Soyanın, Çin ve Japonya gibi yüksek nüfuslu Uzakdoğu ülkelerinin en fazla tercih ettiği gıda olduğu ve onların yaşam süresini uzattığı iddiaları çok eksik ve yanlıştır. Bu bölgelerde, soyanın total kalori içindeki payı %5 i geçmiyor ve bu ürünlerin çoğu da soyanın fermente ürünlerinden (salça, natto, tempeh gibi) oluşuyor. Östrojen açısından zengin bir bitki olan soyanın bu özelliğinin fermente edilince faydalı olabileceğini belirten uzman diğer şekillerde tüketiminin kız çocuklarında erken ergenlikten bağışıklık sisteminin yetersizliğine kadar pek çok zararlı etkisinin bulunduğunu ekliyor.

  • Soyanın bir başka tehlikesi de şudur. Salam, sosis, sucuk gibi çeşitli et ürünlerine yasal kılıf içinde gizleyerek ya da hiç belirtmeden et yerine çok daha ucuz olan soya eklenmektedir.

  • Tüm Aktarlar… Başkanı da şöyle diyor: Suriye menşeli yılan yağının, içinde ölü yılan bekletilen zeytinyağı olduğunu tespit ettik. Bu saç dökülmesine, mazot kokan sözde “karınca yumurtası yağı”ysa tüylenmeye karşı satılıyor.

…Şöyle bir baktım da yine kaptırıp gitmişim. Önemli olan bütün yerleri aktarmışım. Yine de aklınıza takılan bir yer olursa sormaktan çekinmeyin. Belki de gözümden kaçmıştır.
 
inanmıyorum ya ben karınca yum yağı kullanıyordum.
eşim de yılan yağına başlayacaktı saç dökülmesi için. iksi de çöpe artık.
teşekkürler..
 
kusura bakmayın,ben son maddeyi anlayamadım.anlayan,lütfen açıklayabilir mi?
 
Sevgili mert,
Son maddeyi anlamamaktan kast ettiğin eğer Tüm Aktar..... bölümündeki noktalama işaretleriyse yazmaya üşendim tamamını. Aktarların bağlı olduğu fedarasyonun adıydı..
Eğer devamında gelen kısmını anlamadıysan, benim anladığımı paylaşayım seninle..
Yılan yağı düşündüğümüz gibi yılandan elde edilen bir yağ değilmiş. Zeytinyağının içinde ölü yılanları bekletiyorlarmış ve sonra da yılan yağı diye satıyorlarmış. Bu araştırmayı tüm Aktar.... fedarasyonu başkanı yaptırmış.
Umarım açıklayabildim. Ya da umarım senin neyi anlamadığını doğru anlayabildim. yerimseniben
 
Sanırım soru şu olmalı..

1) Ölü yılanlar bir yağın içinde bekletilirse ve daha sonra ben o yağı alıp kullanırsam neler olabilir?
2) İçinde mazot bulunan bir yağı saçlarıma sürersem ne olur?

yerimseniben
 
yani karınca yumurtası yağının mazot kokması onun sahte olduğu anlamına mı geliyor.yani kokmayanlar zararlı değil mi demek isteniyor..
 
Demek ki mazotun tüyleri azaltma gibi bir etkisi mi var?

Sonuç itibarı ile, her duyduğunuz şeyi kullanmak yanlış öyle değil mi Püsküüt hanım?
 
3 aydır keten tohumu baharatlar arasında duruyor ve yemekler kullanıyorum toz halinde bu durumda çöpe gidecek keten tohumu hakkında çok şey okudum bunlarda hep yararlarıydı bir şeye girişirken demek körü körüne değilde iyice araştırarak girmek lazımmış. Teşekkürler püsküüt hn
 
merhaba arkadaşlar ben yeni üyelerdenim. Size bir sorum olacak. 6-7 aydır adet düzensizliğim var sürekli 20-25 gün gecikiyor. Doktorum farlutal verdi. Adet olunca da 3 ay yasmin kullanmamaı söyledi ama ben ilaçlardan çekindiğim için doğal yöntem olarak hayıt suyu aldım.Sabah akşam aç karnına içmem gerekiyormuş.Yan etkisi yok deniliyor ama ben yine de korkuyorum.Acaba ilerde böbreklere zararı olur mu? bu konuda bilginiz varsa lütfen mesajlarınızı bekliyorum. Sevgilerle
 
sağlık alanındaki önerilerle ilgili protesto yazısı yazmıştım ve bazı üyeler tarafından eleştirilimiştim şu anda haklılığımı görüyorum "önce sağlık" bende bu alanlara bilgi ve paylaşım gönderilirken çok dikkatli davranılmalı herkes iyi düşünsün demekle çözülmüyor ...
kulaktan dolma bilgilerle kendisini tedavi etmeye çalışanların başlarına gelenlerle ilgili bir dolu haber okuduk duyduk ...

"sevgili püsküüt" sağol güzel bir konuya değinmişsin alternatif tıp bilinçsiz kullanılırsa fayda yerine zarar da verebilir..

a.s.a.s.
 
arkadaşlar ne kullanacagımızı neye güvenecegimizi şaşırdık tek çara herşeyi kendin yetiştirecen ama öyle bir ortamımız şansımız yok böyle yaşayıp gidecez işte
 
Ben bir süre keten tohumu kullandım, yogurda ve ya peynire kariştirip yiyordum ve ya tatlı kaşiğiyla alıyordum, bir süre sonra sebebini anlayamadığım bir şekilde birden acıkır, kan şekerim birden düşer oldu. Öyle bir hale geldim ki bir anda deli gibi acıkıyorum bir anda midem kazınıyor çok kötü oluyorum ve 5 dakika aç dursam örneğin yemeği hazırlayana kadar- hemen ellerim titriyor gözlerim kararıyordu. Bayılacak gibi oluyordum. Dedim herhalde diyabet oluyorum çünkü bu halim normal değil..
Sonra bir yerde keten tohumuyla ilgili bir yazıya rastladım, oda sıcaklığında ve ya dolapta farketmez, öğütülmüş bir halde 3 haftadan fazla durursa bozuluyor ve vücuttaki yararlı yağları yakmaya başlıyor...
Ailemin bana verdiği paket kuruyemişçide öğütülmüş ve eve getirilmiş öğütülmesinin üzerinden de en az 3 ay geçmişti. işte o zaman kafama dank etti. ben zaten zayıfım bir de üstüne vücudumdaki yağları yakıyor bu illet meğer zafiyet haline doğru gidiyormuşum. Hemen kestim keten tohumu yemeği ve düzeldim.

Derken bu olaydan birkaç ay sonra göğsümde bir kitle farkettim.
Doktora gittim muayene ettiler falan Allah'a bin şükür zararlı birşey değilmiş. Ama zararlı olmasa da ameliyatla alınması gerektiğini söyledi doktor.

Bu sırada bir yakınım da bana tesadüfen televizyonda seyrettiği bir programda çıkan bir uzmanın, keten tohumunun bazı bünyelerde kist oluşumunu tetiklediğini, aslında yararlı zannedilen bu bitkinin çok yan etkileri bulunduğunu anlatmış olduğunu söyledi.

O zaman aklıma benim bu kist olayım geldi. Eğer gerçekten böyle birşey varsa - her kafadan ayrı bir ses çıkıyor bu yaşadığımız dönemde ama ben tesadüflere hiç inanmam ve zamanlama olarak bu durum bana uyuyordu -
bu iki olayı yaşayarak sağlıklı olmak adına başima hiç yoktan iş açtığımı söyleyebilirim.

Bana sorarsanız ne olduğu belirsiz baharatlara, bu tür şeylere yaklaşmayın derim.
 
kızlar tuyler ııcn ısırgan ve kekık uygulayın.tuyler alındıktan sonra ısırgan ve kekıgı kaynamıs suya koy.karıstır.bıraz demlensın.ılıyınca sur.yarım saat sonra yıka.bıraz yakıcı ve kasındırıyo beklerken.ama sasırtıcı.ınanmadan yapmıstım.bayagı gec cıkıyor.denemye devam edıcem.
 
tatlicadiarzubende migren var . biberiyenin iyi geldiğini duyudm aldım ve içtim ama migreni aratıracak bir etki yaptı,bağırsaklarım çaılşmadı yani kabız oldum günlerce ne çektim.artık kullanmıyorum birde.kiraz sapını kaynatıp içmiştim zayıflamak için ve idrar söktürdüğünü duymuştum
ama bende bacak aramda bir kitle vardı arada büyüyordu içi iltihap dolu bir kitle...sanırım iltihabıdaorada topladı ama bu çok hızlı oldu1 ayda büyüyordu normalde şimdi 2 günde kocaman oldu oturamıyorum nerdeyse.
bilmeden kullanmamak lazım gerçektende , bir yerimizi iyi edelim derken bilmeden başka bir yerimizi hasta edebiliyoruz......yan etki olayı:sm_confused:
 
X